Followers

Friday, 30 December 2011

Selamat Tinggal 2011

Assalamualaikum :)

   Tahun 2010, tahun yang akan aku akan ingat sampai akhir hayat..
tapi 2011 datang bawa kebahagian buat aku :) 
" Allah bagaikan turunkan hujan, rupa-rupanya Dia datangkan pelangi yang indah selepas itu "

  Tak sangka kan?? kejap je dah nak masuk tahun baru.. tahun 2012.. rasanya baru je aku sambut besday aku semalam.. hehe.. tapi, apa azam tahun baru aku kan ?? heeee.. mesti korang nak tau kan?! hehe.. takpe lah biarlah rahsia yek.. abah aku pernah kata, nawaitu atau niat tu penting.. jadi aku nak betulkan niat aku dulu sebelum buat sesuatu..

  Mama, adik nak jadi anak yang baik.. Abah, adik nak jadi anak abah yang pandai jaga diri.. jangan risau kan adik eh lepas nie :) doakan adik grad dengan cemerlang tahun ni... Mama ngan Abah doakan adik tau. Semoga Allah kuatkan ibah.. adik takdelah pandai macam orang2 lain yang pernah dapat anugerah dekan.. tapi adik cuba ehh akhir semester nie  ^^, 

  Abang, harap2 abang murah rezeki :) boleh kawen cepat2 dengan kak nad tu.. hihi.. tak mau lah lama2.. kesian mama ngan abah tunggu cucu dia tau ... nak harapkan ibah, memang lambat laagii!! huhu.. mama tu, nak cucu bape??? 12 orang kan! pehh.. macam mana tu?? Anak dua orang, tapi cucu nak 12 orang.. hehe..

 Akak, adik doakan akak disana.. :) Noor Aisyah Binti A.Latif <3 insyaAllah nanti kita jumpa kat sana nanti .Zana, eheh ! akak sayang gila kat zana. do ur best okeh.. akak harap zana dapat masuk Universiti macam kakak2 dan abang2 ni.. huhu... insyaAllah :D  Love u sis..

  Kawan2 yang hadir dalam hidup Noor Adibah, terima kasih ehh korang.. sebab korang hidup ibah tak de lah suram kan.. hehehe... n thanks sangat2.. harap korang tak menyesal dapat kawan macam ibah ni.. (errkk, macam sadiss je bunyi nye kan?? ) heheh.. ape2 pun, ibah harap korang Grad On Time! nanti kalau kita dah grad.. jangan lupa ibah pulak eh.. kesian ibah.. tak kesian ke kat ibah ni?? huhuhu...

    Waeda , ehehe... u ollss nak makan durian ehh.. kesian nye dia.. kalau la kita ade kebun durian sendiri dah lama kita angkat awak pastu kita makan bersila kat dusun durian tu!! haha.. tapi abah awak dah belikan kan?? huhu.. jadi dah tak kempunan laa kan kan??

    Doa Untuk Dia , awak .. kita tak dapat cari link untuk Youtube.. tapi lagu ni akita nak wak dengar ehh <3 eheee... kita baru jumpa lagu nie.. kita terus jatuh hati.. suka laaahhhhh . Harap awak pun suke.. :) Semoga awak sihat  ye tahun baru nie , semoga Allah murah kan rezeki awak dan keluarga awak, dan semoga awak panjang kaki.. eh silap.. panjang umur lahh.. huhuhu!! sayang awak .. ape ape pun H.A.C.K.S <3 143

# Jangan berputus asa apabila menghadapi kesusahan kerana titisan hujan yang jernih juga berasal daripada awan yang gelap. Awak mesti semangat Noor Adibah !

Wednesday, 28 December 2011

Whoaahh, Burasak lahh..

Assalammualaikum :)
 | Apelah, nasib sarapan sorang2.. Mama dengan abah pegi mana laa.. tinggalkan adik sorang2 kat umah nie.. kesian tau.. sadiss we ollss.. |


Haii bloggie ! tadaaa.. ini lah burasak.. hehe..  Burasak yang selalu kite satu family makan masa Hari Raya. 
Tapi semalam cik Ibah yang lipat sorang.. naik kematu punggung ni ha.. HEHE. 
semata-mata nak makan burasak .. 

 Ni cik ibah snap gambar masa nak sarapan pagi nie.. ehehe.. 
ade orang tu nak teman kite makan ehh.. meh sini.. kita dah siap kan tuh.. tinggal amek je .. =D 

Heee... nampak tak rendang ayam yang mama buat kan tuh?! nampak sedap gilerr.. 
| Mood : dah macam pagi raya dah aku nie.. hehe.. |

P/S : Waeda  , awak nak tengok kan burasak rupa die camne? nanti lain kali kita bawak ehh.. bagi awak rasa pulak.. ABAH, HAHA.. tergelak ibah.. tengok burasak nie. teringat lak ABAH ajar ibah pestime makan BURASAK cicah BUDU ! Awak , huhu.. awak, kita dah siapkan tuh.. meh makan dengan kita <3

Monday, 26 December 2011

Awan, Malam dan Bintang ^^,



# KALAU LAH ESOK  BANGUN2 TIDO ADE ORANG LETAK KAN BUNGA MACAM NI, SEJAMBAK DEKAT ATAS MEJA.. <3 hehe.. mesti Cik Noor Adibah senyum dari pagi ke malam .. haha.. :D
( DAH2. LAHH IBAH BERANGAN.. TAK GETI PENAT YEK. )
tapi kan korang rase sweet tak  ? sweet tak ? ehee..
korang jangan terkejut bila esok korang bukak2 mata je, ade bunga ros sejambak kat sebelah korang.. teheee :D

Empayar Tok Usop & Nek Nab :)

Assalamualaikum :)


Haii ! Nama saya Muhamad Haris Bin Hashim :) 
Saya berbaju Merah hari ni.. 
Yang sebelah saya tu, Noor Adibah Binti A.Latif :) 
kami berdua sepadan tak? ehee.. MERAH kan ?! ececeh... 
tapi tak boleh nak ngurat dia dahh.. :) 
dia Not Available! heeee.. ( SENGAL kau IBAH.. )
Dia kakak sedara saya laah .. 
hehe. okeh takmo banyak cakap ehh .. 

 

| ALALALA HARIS .. comel nye pakwe akak sorang niee.. | 
Muah 3x .. cium siket .. 
Kerinduan dengan adik2 sedara akhirnya dapat dilepaskan..  
 
Tapi, dengar cerita adik sedara akak yang lagi sorang  , Hafiz dapat peluang pegi Sek. Sukan Negeri Johor Tun Hussein Onn ataupun Sukan Prestasi Tinggi Sek Tinggi Dato' Yunus Sulaiman Pekan Nenas..
apa apa pun, akak ucapkan SEMOGA BERJAYA ehh dalam apa yang Apis ceburi ^^,

<3 lots of love to Faqihah, Nabiha, Batrisyia, Nurin, Haris, Hafiz,  Kak yam , Nenek , Mak usu, Pak usu dan ayahman ...
P/S: Kalau orang Subang ade lagi best :) kite boleh main tumbok2.. haha.. akak, miss u syana noriza!

Saturday, 24 December 2011

Al-Quran digital dengan terjemahan :)

Assalammualaikum w.b.t   :)


Tadi petang mama pegi sekolah baru dia.. katanya semua cikgu2 sekolah Limpoon 2 dapat berpindah ke sekolah baru awal tahun depan ni.. wahh. suke nye bila dengar mama nak dapat sekolah baru..balik je dari sekolah, aku tengok mama dengan abah tengah belek belek benda nie.. aku pun datang la dekat.. tengok.. ohh mama belikan kite al-quran dengan terjemahan audio (MP3) .. al - quran ni jugak ade pen tau.. pen al-quran digital nama nye.. pen ni jugak boleh bersuara dan ada tafsir sekali..


Sabda Rasulullah s.a.w:
“ Barangsiapa mendengar satu ayat dari kitab Allah (al-Quran) maka ia akan menjadi cahaya untuknya pada hari qiamat” – (Riwayat Ahmad)

Terima kasih mama, sebab beli al quran digital  ni.. dapat lah ibah belajar dan membaca al-quran yang mama beli nie.. insyaallah ibah guna kan dengan sebaik mungkin :) 

Thursday, 22 December 2011

Hidup adalah anugerah Allah s.w.t

Assalammualaikum :)


There was a blind girl who hated herself because she was blind. 
She hated everyone, except her loving boyfriend. 
He was always there for her.. She told her boyfriend, 'If I could only see the world,
I will marry you.'


One day, someone donated a pair of eyes to her. When the bandages came off, she was able to see everything, including her boyfriend. He asked her,'Now that you can see the world, will you marry me?' 

The girl looked at her boyfriend and saw that he was blind. The sight of his closed eyelids shocked her. She hadn't expected that.. The thought of looking at them the rest of her life
led her to refuse to marry him. 


Her boyfriend left in tears and days later wrote a note to her saying: 
'JUST TAKE GOOD CARE OF YOUR EYES, MY DEAR ,FOR BEFORE THEY WERE YOURS, THEY WERE MINE ..' 

This is how the human brain often works when our status changes. Only a very few remember what life was like before, and who was always by their side in the most painful situations.

Life Is a Gift

#  Kadang - kadang kita membaca sesuatu,dan kadang- kadang  ia membuat kita berhenti dan berfikir.. yang hidup kita ni adalah anugerah dari Dia..
The moral of the story :  Hargailah orang yang menyayangi kita:) 

Yang Sangat Menyayangimu <3

2nd Day : Di Shah Alam, Misi utama Daun Stevia !

Assalammualaikum.. 

Haii korang! yeay! misi kami dah berjaya sebenarnya...

Pukul 8.30 pg : kite bertiga dah bersiap :) 
9.10 pg : Kiteorang gerak ke Kajang lalu plaza tol Sri Muda 
9.30 pg : Kiteorang baru sampai Bandar Saujana Putra, Kajang.. tapi belum sampai tempat Pak long lagi.
9.45 pg : kiteorang sampai Tol Sungai Ramal  =) 
10 pagi : Yeay! kami dah sampai  Taman Prima Saujana, dekat2 je dengan rumah Pak long 
 Lebih kurang 12.40 tengahari, kiteorang selesai menemuramah pak long di rumah dia.. :)

| okay, time nie Nina dah pelik tengok aku, kenapa aku dengan buku dan pen, HAHA! sebab aku nak catat segalanye masa kiteorang pegi kajang | 

Hee :) yee, kiteorang otw nie . ke Kajang. 

Assalammualaikum! pak long.. hehe. kami dah sampai niee.. :) 
jauh kiteorang datang dari Uitm Segamat... 

Pak long tengah menerangkan kat kiteorang cara2 penjagaan Pokok Stevia.. 

Kami ucapkan terima kasih kepada Pak long yang sudi bagi tunjuk ajar kepada kami  :) 
Banyak betul kami semua belajar ttg daun stevia nie.. dari segi kebaikan daun tu.. dari segi penanaman pokok tu.. sebelum nie kami semua tak tau pun ttg kewujudan daun nie..

Tu yang cik ibah pegang tu ialah ekstrak daun stevia.. =) 
ekstrak tu adalah pemanis.. boleh letak dalam makanan dan jugak minuman.. lebih bagus untuk produk kesihatan :) sesuai sangat..

Pak Long  :  Sebagai Mentor kami :)

Paklong siap boleh buat lawak lagi ngan kiteorang , pak long bukan mentor yang nyanyi2 tu kat tv.. pak long ni bukan penyanyi yang nyayi lagu 'selagi ada rindu ' tu tau.. 
hehe :) time nie kiteorang dah gelak2 jee.... pak long ni kelakar jugak kan.. 

Ni lah daun2 stevia setelah dikeringkan.. 

P/s : hehe.. yeay ! kami dah siap sedia  projek kami untuk subjek 
Fundamentals of Entrepreneurship (ENT 300 )
balik je dari bercuti mid sem. kiteorang akan mula kan Business Proposal :) 

DOAKAN KAMI SEMUA.. :) heeee..

Wednesday, 21 December 2011

1st Day : Di Shah Alam, Misi utama Daun Stevia !

Assalammualaikum :)

 Hehe.. haii korang ! 

Hari nie bersamaan dengan 21/12/2011, Nina, Ila dan Ibah. Kitaorang semua pegi Shah Alam. tiket bas kiteorang tadi pukul 4 ptg . lebih kurang pukul 7 ptg tadi kite sampai S.Alam.. Esok kite semua kene pegi Agro Sweet Pak Long Sdn Bhd di Kajang.. heee!! buat petama kalinye kiteorang pegi sini untuk buat penyelidikan tentang Daun Stevia.. :) untuk subjek Fundamental of Entrepreneurship..

Korang tau tak kebaikan Daun Stevia ? haaa.. kalau korang nak tau selebihnya.. nanti baca lah post yang akan datang k?! heee..

Hehe, yupp! kiteorang baru je sampai Shah Alam.  :) 
 
Untuk malam nie, kiteorang sampai 2 jee rumah amiteck Nina, ( pakcik Nina ) . kiteorang mandi2.. siap2.. .. kiteorang pegi makan dekat Sri Sakuna Seafood. Pehh time ni serius aku cakap. aku lapo! haha..

Ila | Nina <3

<3 
Korang nampak tak ikan nie tinggal kepala je?? haha! 
begitu rakus kiteorang abeskan .. hehe.. 

  Masa dekat restoran tadi, mula2 rase malu, segan2 lah jugak.. tapi bila makanan dah sampai. rasa segan aku hilang ohh.. haha. mungkin  dah l;apo sangat kot.. hehehe! teroks nyeee.. amiteck Nina order lauk macam2 .. serius semua sedap2! huhu..  Nina order air laicikang.. ushoo.. ila ngan aku pun order benda yang sama.. tapi ila yang sengal, die bleh plak tanye macam2.. ape yang ade dalam air laicikang tu. aiya! banyak soal betul arr itu amoii..  

Lauk yang di order :
1. Telur dadar ( ini pon aku ngan ila yang abeskan.. licin kot! hehe
2. Burung puyuh masak sambal ( usshoo.. sedap2! hehe. ni ibah ngan ila jugak yang kena makan. sebab adik2 sedara nina taknak abeskan..
3. Ikan siakap steam berlimau.. ( peehh! ni pong sedap.. saangat u ollss.. rugi mak jemah tak ikot.. hehehe..
4. Kerabu Mangga .. ( pedas, tapi sedap,, mata aku da berair daa time ni. hehe.. ) 

Nina punye pinggan.. nampak tak ? licin kan! huhu. 
tu belom nengok pinggan aku ngan ila.. haha.. haish! segan nak cakap. kiteorang macam berlumba keta formula 1 kot!!nak abeskan makanan punye pasal. hehehe!!! 


P/S : hee!! gudnite semua.. esok kite semua kena GET READY pegi kajang!! 

Tuesday, 20 December 2011

Bila lemah datang lagi.

Assalammualaikum.. :) 

P/S : Be strong Noor Adibah <3 lots of love.. Mama dan Abah sayang aku.. :) 

Sunday, 18 December 2011

Yeay! kami dah grad Modul ! !

Assalamualaikum !   

Haii.. korang2, tak sangka kan.. pejam celik pejam celik.. ( ehh, nasib baik celik lagi kan?? ) haha.. macam tau je ayat sape ni kan. kan.. teringat pulak mase kite KO masjid kan.. aishh. macam2 pulak.. huhu.. dah2. ye ibah.. kau dah part 6 pong.. heee... tapi sadiss nyee, ade junior kata saya ni adik2 PART 2.. aishh! akak ni part 6 yer adik2 sekalian.. sentap tau akak kat situ! Miahaha!! =D akak nye muka ni takde macam akak2 part 6 kee??? OMO ! 

 orang kata kami 'kembar' .. dan ade orang kata kami 'janji sejiwa'
Omo! kami pulak kata, we olls kan.. mak jemah.. heee :)

Nampak tak Nina punye lah khusyuk.. padahal kat belakang nie.. mak aii, semua mulut tak geti diam.. 
( hei, korang ! diam boleh tak? kite nak dengar En.Shafie cakap kat depan pong tak bleh..)

Haaa, tempat modul kiteorang kali ni di PI ( Pusat Islam, Masjid As-Syakirin ) 
dapat pulak penceramah, lecturer Operation Management kiteorang.. memang lah best.. 
heee...

| LAST MODUL, BERSAMA MEREKA.. | 
kenangan ni aku simpan elok2 ... korang ingat tu.. yee..  <3
aini amanina | hanis suaidah | noor adibah..
aku memang sayang korang. aku tak tipu ! betul..
( nampak tak aku buat muke serius nie!! )



Sebenarnya, aku dah tak tau nak kata ape dah. maybe dah pukul 2.04 pagi !. haha.. kesian kan.. ni dah kene penyakit tak boleh tido malam laa ni .. sebab tadi petang lepas modul. aku gi pulun tido sampai kul 5 !! gila tak gila laa.. kan dah tak bleh tutup mata nie...  esok dah laa kelas kul 8 pagi kat DK 1 ! aisehmen.. 
kena lah mendaki bukit kan.. seronok memang seronok kot! HAHA...k .. assalammualaikum korang... sayang korang yang sudi membaca nie.. hehe. walaupun tak sehebat CIK TETRA kan.. punye belog.. hahaha :) 
daaaaaaaaaaaaa~

p/s: Aku tetap sayang kau.. <3 dan  aku sentiasa ingat kau..  lap u.. muah2..

Saturday, 17 December 2011

Guy in a green shirt =D

Assalamualaikum w.b.t ..   
 
   Haii, bloggie2 sekalian.. hehe.. korang tau kan yang cik ibah suka sangat ngan warna hijau.. kebetulan hari ni bersamaan dengan 17/12/2011 hari Sabtu, cik ibah keluar dengan si dia yang berbaju hijau..huhu.. Sebenarnya, hari nie lah hari first time kiteorang keluar tanpa kawan2.. dulu kalau keluar pun ke bandar Segamat, ehem2.. belom penah dating lagi macam nie..( ahaha, ayat! Cehh.. ) jgn marah ehh kawan2 kalau kiteorang senyap2 keluar.. heee :) PeAce !

    
 Pukul 10 pagi kiteorang dah siap2.. time ni pulak lah nak hujan.. hujan pulak tu tak berhenti2. Dari kiteorang pegi dan sampai kiteorang dah balik uitm pun.. tetap hujan ..  Nampak kan?? Hari pun mencemburui kita berdua kan wak?? Hehe.. ( sudah2 lah ibah, perasan je lebih! ) hihihi… 

   Hehe, kite ingat keluar bandar ni takde lah terserempak dengan siapa2 yang mengenali kiteorang nie.. ehh2.. aleh2.. alamak . kantoi.. kiteorang terjumpa lak kak sha n the geng QS.. huhu, bibah pun ade.. aduii.. baru ingat nak diam2.. keluar.. aishh.. boleh pulak timing diorang tengok wayang sama betul dengan kiteorang ni.. pukul 12 tengahari… hehe.. abes kena bahan jee.. 

       Alalala.. C(: kiteorang kononnye nak tengok lah ONE SEGAMAT macam mana, dah siap ke belom.. ye laa, nama pun budak Uitm Segamat kan.. dengar jee panggung wayang baru bukak excited lebih.. haha.. okeh, itu saya yang lebih2 excited! Saya ngaku! Huhu.. Btw, malam jumaat tu kite yang saje2 tengok cerita ape ade dekat LFS cinema dekat OS secara online. Eh2. Tengok ade cerita Ombak Rindu lah.. hee! Dalam kepala ni teringat pulak kat ‘dia’ .. dia belom lagi nengok cerita nie.. so, kita ajak lah dia.. kan awak kan??

   Waeda, ehee.. u olss, we ollss mintak maaf tau.. u olls tunggu we olls ehh?? semata2 nak makan cendol pulut kat depan nirwarna tu?? alalala... next time ehh kite pegi.. sebab time tu kiteorang dah kesejukan.. mana tak, kiteorang kene hujan lagi kan kan.. :) tak feeling laa nak makan cendol nanti.. HAHA! btw, thanks for the nice tudung for ibah!! hehe...
   Aini amanina :) hehe, sorry ehh kacau jee.. ibah nak tepon nina pun sebab nak dengar caller ringtone awak yang best gilee tuh.. huhu.. n mintak maaf jugak kali ni ibah keluar dengan dia jee.. tak bawak pulak nina kan.. huhu.. 

  there is only one happiness in life : to love and be loved
sincerely from her heart ...

Thursday, 15 December 2011

HAHA! Cantik tak?!

Assalammualaikum :)

tadaa ! ! ehee.. kesian kan, baru pestime blajo buat ORIGAMI.. 
tu pun Cik Tetra yang ajar kan Cik Ibah niee.. haha.. 
 LIVE kot dia ajar! korang ade?! takde kan.. haha.. Waeda! awak boleyh jadi cikgu.. tapi cikgu yang garang sangat!! takot we olls tau.. ntah macam mana lah ibah nak buat ORIGAMI nie eh.. tak penah terpikir pon..

Nengok lahh, kesian betul kite kan.. takde tempat nak letak bunga ros nie.. so, letak lah dekat tempat highlighter nie... so, satu bunga ibah buat.. dengan tangan ibah yang amat tak kreatif ni.. dan satu lagi cik tetra yang buat.. ye lahh u olls yang paling cantik buat bunga ni kan .. sape yang ajar kan die kan... kalau tak Awie yang ajar kat belog dia kan.. siap ade tutorial khas buat Cik Tetra gitu... HUHU! korang niehh memang kreatif kan..bagus sangat la tu sorang dak DQS . sorang lagi dak DIIM.. memang kreatif u ollsss... haha..

 Siap ade lukis2 lagi nama waeda & ibah kan ? ehee.. maceh ehh waeda. :)

'pelukan rotan kat sebelah kalau nak' cehh... sentap kat situ tau .bila cik abang cakap camtu.... HAHA! 
kita buat kan die sungguh2 .. sampai Cik Tetra marah2 tau.. huhu... :) BTW, tq ehh waeda .. experienced baru nak buat ORIGAMI nie..

# mama ibah pun nak blajo tuh.. pegi laa ajar die tau.. ^^,
excited die.. hihi

Sunday, 11 December 2011

Empayar Tok Usop & Nek Nab :)

Assalammualaikum w.b.t :)

   Hari nie Cik Ibah nak cerita sikit tentang kebun nenek dan tok bak.. waahhh.. dengar cerita pak usu dan mak usu sibuk membersihkan kebun nenek.. dulu masa kecik2 pernah lah dengar nenek ade kebun.. tapi tak penah pegi pun.. kesian nye aku nie.. nenek ade kebun pun tak tau ekk?? HAHA! sabo je lah ko ibah.. 

   Dulu, abah ade tanam pokok cempedak kat kebun nenek ni tau.. wahh tak sangke dah besar dah pokok tu.. dan rupe rupenya.. cempedak yg aku makan masa kat umah nenek dulu2 tuu.. cempedak dari kebun nenek lah kan!! hehehe... 

Pokok Cempedak yang ditanam oleh abah, En. A.Latif Abdullah =D 
20 tahun lepas.. dah besar panjang dah pon kan?! tak sangka.. usia pokok nie.. dah sama baya ngan umur cik ibah! huhu... next year boleh lah pak usu antar pakai pos laju kat kiteorang buah2 cempedak ni kan! 

Dari simpang masuk Jalan Kurnia.....yg hujung jalan ni ada simpang 4....
terus boleh tembus Kg.Pt. Baru...terus ke Kg. Pt Selangor..... kebun nenek dekat  Jalan Kurnia, Kg. Sawah, Pekan Nenas, Johor.

Cari tiang letrik TNB JK 20,  tu lar tanda Kebun Tok Usop....di kanan dan kiri nya ada rumah org...
ehhe.. soryy, copy n paste je dari FACEBOOK.. hahaha! pak usu yang letak gambar2 ni dalam FB kiteorang :) 

Pak usu kata, dalam semak ni ada Ba Alif Ba Ya sembunyi.....hehehe
tapi dia x sempat nak snap gambar laa.....berderau darah dia....ingatkan apa ke benda... 
hikhik... ish2.. kat kebun nenek kiteorang pun kau ade ehh binatang.. 

Nie laahh kebun Che Nab! nenek kiteorang.. :) nenek mama.. ^^, 
dah nampak dah kebun nye.. cantik dah kan.. pak usu , nanti kiteorang nak datang CAMPING pulak! 


   Dengar cerita pak usu nak plan tanam serai wangi dan serai gajah ! wahh.. pastu nak tanam pulak keladi.. lepas tu pak usu tanam lahh ubi pulak.. kite bleh goreng dia. kita makan satu keluarga.. wahhh besnyerr.. kalau ade pondok kecil kat kebun nenek kan best.. kita semua boleh beriadah kat kebun nenek nie... 

# CIK IBAH SEDANG MENUNGGU KABAR KEBUN NENEK DARI FACEBOOK EMPAYAR TOK USOP DAN NEK NAB.. :) 

Saturday, 10 December 2011

Ohh.. Snowie aku!

Assalammualaikum.. w.b.t ..

  Semalam 10 December 2011, cik ibah balik kampung Bugis, Pontian.... ade kenduri kawen kata nye.. cik ibah pon saje je lah ikot mama ngan abah.. nanti kalau tak ikot merajuk pulak orang tua kite tuh kan? hehe :) 
tapi sebelum bergerak balik kampung tu, ni ade gambar yang sempat mama snap ! 


 Aku memang geram bile jumpa dia ni.. tapi sayangnyeee, aku memang tak boleh main dengan dia sangat. nanti aku kene resdung ! yarkk.. tak suke... aissh, aku pun tak taulah sejak bila dapat penyakit tu.. bila dekat2 ngan kucing2 aku, aku dah bersin2.. alah dengan bulu mereka tuh..

okay, nampak tak tu ade pokok2 kelapa sawit?? HAHA! itu lah kampung aku. lebih kurang macam kat segamat jugak laa. ade kelapa sawit kan! takde sawah padi pong! 

  Aku teringin nak ade kampung yang penuh dengan sawah padi!! tapi ape kan daya... memang aku tak dilahirkan untuk berada di SAWAH PADI.. hehe.. alaahai.. sedih je bunyi nye kan.. bile sebut sawah padi nie, teringat pulak aku kat cerita OMBAK RINDU .. haha.. erkkk, korang tau tak?! aku pegi nengok citer tu jugak.. tapi bukan dengan kawan2 aku kat segamat laa.. tapi dengan abang dan kak nad aku.. diorang yang bawak aku.. :) 

  Cerita pasal OMBAK RINDU .. haishh.. cerita tu memang sedih.. tapi tu lah.. yang aku duduk kat seat tepi, ade 4 kerusi.. boleh pulak aku nangis2 kan! sengal ! yang abang aku kat tepi, die buat muka tak tau.. aish.. yang kak nad pulak, die gelak kan aku sebab air mata aku dah berlinang dah time tu.. aku pun tak sempat nak cover lah kan.. eeeeeiii, sekali sekala tu aku nengok lah depan.. Untung lah!! orang depan aku tuh maybe COUPLE.. or maybe Suami isteri kot.. haha.. alaaa. sweet nyee.. boleh pulak cik abang die lentuk kan kepala die kat bahu perempuan tu.. mata aku menjeling kat die! sebab aku jeles.. HAHA! taknak tengok. wek ! C(: tau tau lahh dalam panggung wayang kan. gelap.. aiii, time tu lah korang nak sweet 2 kan.. aku pulak tengok.. OKAY. STOP. aku tak nak bercerita pasal OMBAK RINDU. sebab OMBAK SEGAMAT aku belum abes lagi.. hehehe :) 


   Malam tuu, otw aku balik rumah .. dalam perjalanan ke Batu pahat.. aku lihat langit.. cantik sangat.. :) ade bulan.. malam tu jugak ade Gerhana bulan.. orang kata.. gerhana ni lama jugak yang pernah terjadi dekat bumi.. bintang2 pulak semua jelas .. aku nampak bintang2.. mungkin ade tak bintang aku kat atas tu ehh?? hehe.. berangan jap! 

  Tapi malam semalam, hati aku mula x sedap.. sebab dalam perjalanan kami balik BP tu, kami berselisih dengan satu kemalangan.. terdetik dalam hati aku, selamatkan lah perjalanan kami sekeluarga.. dan Alhamdulillah.. aku sampai di rumah tercinta.. Sampai2 rumah, aku cakap kat abah. yang aku nak makan roti canai! huhu.. sebenarnya dari uitm lagi aku dah mengidam! haish.. dan akhirnya dapat laa makan roti canai.. ;) hehehehhehehehehehhehe.. suke gile aku.. senyum lebor kot! dapat makan..

Okay.. dah. itu je aku nak cerita buat masa nie.. sebab tak tau nak cerita ape.. cerita aku ni tak lah se 'hot ; belog cik tetra kan! ade orang tu siap shopping2 lagi dekat JPO kan! untung laaah!! hehehe... lokay lah.. lepas nie kena siap2 kan barang2.. nak balik Uitm.. =D. daaa.. kawan2.. daaa.. bloggie... sayang kau..

Thursday, 8 December 2011

Its AMAZING how someone can break your heart ...but you still love THEM with all little pieces

Assalammualaikum w.b.t :) 

Leganya aku bila aku dah sampai rumah yang tercinta, berbuka puasa di rumah.. 
dapat jumpe mama dan abah.. yang aku sayang.. rasanye segala masalah aku lenyap begitu jee.. 
walaupun tadi masa dalam perjalanan balik BP waktu nye memang panas terik.. 
dengan aku yang berpuasa.. haish.. Allah je tahu.. tengok orang sekeliling aku, ade yang menjilat2 aiskrim mereka! pehhh.. tergoda aku jangan caaakaap! HAHAHA! sabo aje laaah..



The girl who always laughed, cried. 
 The girl that never stopped trying and finally gave up. 
and 
She whispered to herself  " i can't do dis anymore " ...

Aku janji kali ni aku akan kuat.. demi diri aku.. bukan orang lain... bukan untuk siapa2 pun.. tapi untuk Mama dan Abah aku.. Keluarga aku.. Kawan2 aku yang aku kenal dari dulu .. dan kawan2 yang baru je menjengah masuk dalam hidup aku.. AKU SAYANG MEREKA :) 
aku perlukan korang..

bila kawan pimpin tangan kita, apa yang korang rasa??? 
baru aku sedar aku sayang mereka saaangat ! 

Waeda, mak jemah yang aku kenal.. tak sampai setahun pun..tapi hanya dalam semester kali ni aku dapat kawan bernama Nur Wahidah Mohammad  tapi aku dapat rasa yang aku kenal die macam dah lama.. :) aku suka cara dia.. entah lah .. aku pun tak geti nak terangkan camne ehh.. tp memang aku selesa kawan dengan dia. dengan kepala bengong dia tuh..
dan apa yang aku tahu dia dengan prinsip dia. "apa orang kata, biaq pi laah! dia adalah diri dia.. "... aku tahu, memang semua orang ade hati dan perasaan, tapi dia..memang kuat..dengan kaki dia yang macam tu.. dia tetap bersemangat.. kadang2 aku pikir aku pun tak kuat macam dia..
bila aku tengok, dia dan kawan2 dia.. happy2! itu yang membuatkan aku lebih bersemangat.. aku suka tuu...

ibah cuma nak kata  kat dia
AKU BANGGA NGAN KAU WAEDA :)
dan Waeda, bila ibah nengok waeda.. ibah akan ingat SYANA NORIZA
adik sedara cik ibah panda yang selalu sengal. . heee.. sayang zana <3


P/S : I WILL ALWAYS LOVE YOU  :D
143 

P/S: DONT LET YOUR BEST FRIEND GO .. MEREKA SAYANG KAU. . KISAH PASAL KAU.. KUATKAN DIRI KAU NOOR ADIBAH <3