Followers

Thursday, 22 December 2011

2nd Day : Di Shah Alam, Misi utama Daun Stevia !

Assalammualaikum.. 

Haii korang! yeay! misi kami dah berjaya sebenarnya...

Pukul 8.30 pg : kite bertiga dah bersiap :) 
9.10 pg : Kiteorang gerak ke Kajang lalu plaza tol Sri Muda 
9.30 pg : Kiteorang baru sampai Bandar Saujana Putra, Kajang.. tapi belum sampai tempat Pak long lagi.
9.45 pg : kiteorang sampai Tol Sungai Ramal  =) 
10 pagi : Yeay! kami dah sampai  Taman Prima Saujana, dekat2 je dengan rumah Pak long 
 Lebih kurang 12.40 tengahari, kiteorang selesai menemuramah pak long di rumah dia.. :)

| okay, time nie Nina dah pelik tengok aku, kenapa aku dengan buku dan pen, HAHA! sebab aku nak catat segalanye masa kiteorang pegi kajang | 

Hee :) yee, kiteorang otw nie . ke Kajang. 

Assalammualaikum! pak long.. hehe. kami dah sampai niee.. :) 
jauh kiteorang datang dari Uitm Segamat... 

Pak long tengah menerangkan kat kiteorang cara2 penjagaan Pokok Stevia.. 

Kami ucapkan terima kasih kepada Pak long yang sudi bagi tunjuk ajar kepada kami  :) 
Banyak betul kami semua belajar ttg daun stevia nie.. dari segi kebaikan daun tu.. dari segi penanaman pokok tu.. sebelum nie kami semua tak tau pun ttg kewujudan daun nie..

Tu yang cik ibah pegang tu ialah ekstrak daun stevia.. =) 
ekstrak tu adalah pemanis.. boleh letak dalam makanan dan jugak minuman.. lebih bagus untuk produk kesihatan :) sesuai sangat..

Pak Long  :  Sebagai Mentor kami :)

Paklong siap boleh buat lawak lagi ngan kiteorang , pak long bukan mentor yang nyanyi2 tu kat tv.. pak long ni bukan penyanyi yang nyayi lagu 'selagi ada rindu ' tu tau.. 
hehe :) time nie kiteorang dah gelak2 jee.... pak long ni kelakar jugak kan.. 

Ni lah daun2 stevia setelah dikeringkan.. 

P/s : hehe.. yeay ! kami dah siap sedia  projek kami untuk subjek 
Fundamentals of Entrepreneurship (ENT 300 )
balik je dari bercuti mid sem. kiteorang akan mula kan Business Proposal :) 

DOAKAN KAMI SEMUA.. :) heeee..

6 comments:

Alia Rahmat said...

waaahhh . dah dapat dah apa yang di hajatkan , barulah heaven gila cuti ! hik3

good luck kakak :)

Cik Tetra said...

wahhh..seronoknye tengok u olllss sume ni..untunglahh project berjalan dengan lancar..ALHAMDULILLAH.. :)

p/s: rindu la dengan u ollsss.. :)

ank mak siti said...

dpt bwak blik pokok stevia x? sronok nyer wak.. kan bgus klu dekat ngn uitm segamat, leyh kte join skali.. kan wak.. btw, thanks mek gmbo byk2.. :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Alia : heee... alhamdulillah kerja akak dekat kajang dah siap...

p/s: selamat bercuti mid sem ehh alia..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

waeda : heeee! u ollss... rindu we ollss ehh. we olls pon rindu gile kat u olls kot!

p/s: doakan we olls yee..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Awak : heee, sayang tak bawak pokok stevia balik laa.. sebab nanti kiteorang nak pegi segamat jee .. amek anak pokok.. hee! awak nak ikot tak nanti ?