Followers

Thursday, 22 December 2011

Hidup adalah anugerah Allah s.w.t

Assalammualaikum :)


There was a blind girl who hated herself because she was blind. 
She hated everyone, except her loving boyfriend. 
He was always there for her.. She told her boyfriend, 'If I could only see the world,
I will marry you.'


One day, someone donated a pair of eyes to her. When the bandages came off, she was able to see everything, including her boyfriend. He asked her,'Now that you can see the world, will you marry me?' 

The girl looked at her boyfriend and saw that he was blind. The sight of his closed eyelids shocked her. She hadn't expected that.. The thought of looking at them the rest of her life
led her to refuse to marry him. 


Her boyfriend left in tears and days later wrote a note to her saying: 
'JUST TAKE GOOD CARE OF YOUR EYES, MY DEAR ,FOR BEFORE THEY WERE YOURS, THEY WERE MINE ..' 

This is how the human brain often works when our status changes. Only a very few remember what life was like before, and who was always by their side in the most painful situations.

Life Is a Gift

#  Kadang - kadang kita membaca sesuatu,dan kadang- kadang  ia membuat kita berhenti dan berfikir.. yang hidup kita ni adalah anugerah dari Dia..
The moral of the story :  Hargailah orang yang menyayangi kita:) 

Yang Sangat Menyayangimu <3

10 comments:

AwieKashi said...

wah...dah pandai sekarang...
nak curi gambar nie boleh??

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Awie : erk. tersedak kejap. huhu..
Nak curik ehh.. amek je lah.. tak yah curik2 lah. ni pong ibah jumpe kat google. hehe.

Cik Tetra said...

kite nak derma mata kite ni?? sape nak??? heeeee :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Waeda : heee, awak nak derma kan yek.. takpelah. saya ade mata lagi ni.. nanti kalau saya buta satu hari nanti. awak derma kan kat saya oke tak?? tu pun kalau u ollss beri laa kat we ollss kan..

Cik Tetra said...

hahahaha..okeh2..bile2 mase awak nak.kite kasi ye...

#baik tak..baik tak..heeeeeeee

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Waeda : hehe. bila2 masa kita nak eh.. awak sanggup bagi kat kite. alololo, terharunye kite .. <3

# yerk, baik sangat2.. kawan baik sape kan.. cik tetra kan kawan baik cik panda :)

ank mak siti said...

ye lar kan.. kte hdup hanya mnumpang.. semua nyer hak hakiki milik Die.. kalu xsgup xper.. kan :)

p/s: rmbut kte krinting wak, leyh sdkahkan rmbut lurus awk x? nk ckit.. haha:D

Cik Tetra said...

ibah : heeeeee... ;)

p/s: saya kawan baik awak, awak kawan baik saya.. :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Awak : awak menumpang ehh.. camtu kita pun menumpang jugak laa kan.. :)

p/s: rambut kita untuk suami kite. mane leh bagi kat awak suke2 hati. hihiihi... ^^,

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Waeda : huuuu.. ;)

p/s: saya sayang awak, awak sayang saya tak??