Followers

Wednesday, 21 December 2011

1st Day : Di Shah Alam, Misi utama Daun Stevia !

Assalammualaikum :)

 Hehe.. haii korang ! 

Hari nie bersamaan dengan 21/12/2011, Nina, Ila dan Ibah. Kitaorang semua pegi Shah Alam. tiket bas kiteorang tadi pukul 4 ptg . lebih kurang pukul 7 ptg tadi kite sampai S.Alam.. Esok kite semua kene pegi Agro Sweet Pak Long Sdn Bhd di Kajang.. heee!! buat petama kalinye kiteorang pegi sini untuk buat penyelidikan tentang Daun Stevia.. :) untuk subjek Fundamental of Entrepreneurship..

Korang tau tak kebaikan Daun Stevia ? haaa.. kalau korang nak tau selebihnya.. nanti baca lah post yang akan datang k?! heee..

Hehe, yupp! kiteorang baru je sampai Shah Alam.  :) 
 
Untuk malam nie, kiteorang sampai 2 jee rumah amiteck Nina, ( pakcik Nina ) . kiteorang mandi2.. siap2.. .. kiteorang pegi makan dekat Sri Sakuna Seafood. Pehh time ni serius aku cakap. aku lapo! haha..

Ila | Nina <3

<3 
Korang nampak tak ikan nie tinggal kepala je?? haha! 
begitu rakus kiteorang abeskan .. hehe.. 

  Masa dekat restoran tadi, mula2 rase malu, segan2 lah jugak.. tapi bila makanan dah sampai. rasa segan aku hilang ohh.. haha. mungkin  dah l;apo sangat kot.. hehehe! teroks nyeee.. amiteck Nina order lauk macam2 .. serius semua sedap2! huhu..  Nina order air laicikang.. ushoo.. ila ngan aku pun order benda yang sama.. tapi ila yang sengal, die bleh plak tanye macam2.. ape yang ade dalam air laicikang tu. aiya! banyak soal betul arr itu amoii..  

Lauk yang di order :
1. Telur dadar ( ini pon aku ngan ila yang abeskan.. licin kot! hehe
2. Burung puyuh masak sambal ( usshoo.. sedap2! hehe. ni ibah ngan ila jugak yang kena makan. sebab adik2 sedara nina taknak abeskan..
3. Ikan siakap steam berlimau.. ( peehh! ni pong sedap.. saangat u ollss.. rugi mak jemah tak ikot.. hehehe..
4. Kerabu Mangga .. ( pedas, tapi sedap,, mata aku da berair daa time ni. hehe.. ) 

Nina punye pinggan.. nampak tak ? licin kan! huhu. 
tu belom nengok pinggan aku ngan ila.. haha.. haish! segan nak cakap. kiteorang macam berlumba keta formula 1 kot!!nak abeskan makanan punye pasal. hehehe!!! 


P/S : hee!! gudnite semua.. esok kite semua kena GET READY pegi kajang!! 

12 comments:

Aini Amanina said...

Itu bukan burung puyuh masak sambal lh. Tapi masak 3 rasa. aiyoo.. FYI, nasi2 yg tumpah kt pinggan nina tu, ibah yang buat! buweekkk

Cik Tetra said...

wahhh bestnyee!! untunglahh dapat makan sedap-sedap hari ni kan u ollsss..suke gambar korg yg pakai selimut tu..sumpahh comel! hehee.. ingat daku dalam perjalananmu..muahaha.. :D

ank mak siti said...

husho.. siakap steam berlimau.. mmg shedap.. seshedap kaki dmulut.. kan :) huhu.. blumba2 yerk.. igt jgn smpai tercekik tulang da lar..

p/s: igtkan kte di stiap nafas mu.. :)

AwieKashi said...

wawaaaahhhh....


nak jugak!!! :D

Si qusowt said...

pasal makanan mesti tulis kan?saje nak buat sy terbayang~
yummy!

Ariel Pocong said...

Ni misi besa kn perut k??
Smua nk mkn sdp2???

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Nina : haha.. ho yeah??? wek... ade aku kesah ??
asalkan dapt makan kenyang2 kan.. haha. gelojoh betul u olls kan..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Waeda : hehehe! comel ke?? puji ikhlas tak nie?? MUAHAHA! mak jemah.. rugi u ollss tak ikot kiteorang.. dengar cite segamat dah nak naik air ehh.. eishh... harap2 korang lepas...

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Awak : HAHHA! sesedap kaki dimulutmu ?? sengaalll... ( fyi, tu ayat nina tau.. nina yang sengal.. hahaha...
p/s: yee, kite selalu ingat awk. tau. tau..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Awie : haha.. nak ape ??? nak ikot kiteorang ke? nak makan sama2 kiteorang??

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Qusowt : hehe.. nape?? terliur ehh.. alala.. sorry la yek... tak bermaksudkan pun nak jeleskan sebenarnya.. heee!

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Aril : ek eleh.. banyak cakap lahh. tu sebenarnya kata2 orang jeles jee.. HAHA! nina kata, perot dia tak besar tak besar2 pon.. maintain je tau.. (kikiki,,,, gelak jahat nina! )