Followers

Saturday, 10 December 2011

Ohh.. Snowie aku!

Assalammualaikum.. w.b.t ..

  Semalam 10 December 2011, cik ibah balik kampung Bugis, Pontian.... ade kenduri kawen kata nye.. cik ibah pon saje je lah ikot mama ngan abah.. nanti kalau tak ikot merajuk pulak orang tua kite tuh kan? hehe :) 
tapi sebelum bergerak balik kampung tu, ni ade gambar yang sempat mama snap ! 


 Aku memang geram bile jumpa dia ni.. tapi sayangnyeee, aku memang tak boleh main dengan dia sangat. nanti aku kene resdung ! yarkk.. tak suke... aissh, aku pun tak taulah sejak bila dapat penyakit tu.. bila dekat2 ngan kucing2 aku, aku dah bersin2.. alah dengan bulu mereka tuh..

okay, nampak tak tu ade pokok2 kelapa sawit?? HAHA! itu lah kampung aku. lebih kurang macam kat segamat jugak laa. ade kelapa sawit kan! takde sawah padi pong! 

  Aku teringin nak ade kampung yang penuh dengan sawah padi!! tapi ape kan daya... memang aku tak dilahirkan untuk berada di SAWAH PADI.. hehe.. alaahai.. sedih je bunyi nye kan.. bile sebut sawah padi nie, teringat pulak aku kat cerita OMBAK RINDU .. haha.. erkkk, korang tau tak?! aku pegi nengok citer tu jugak.. tapi bukan dengan kawan2 aku kat segamat laa.. tapi dengan abang dan kak nad aku.. diorang yang bawak aku.. :) 

  Cerita pasal OMBAK RINDU .. haishh.. cerita tu memang sedih.. tapi tu lah.. yang aku duduk kat seat tepi, ade 4 kerusi.. boleh pulak aku nangis2 kan! sengal ! yang abang aku kat tepi, die buat muka tak tau.. aish.. yang kak nad pulak, die gelak kan aku sebab air mata aku dah berlinang dah time tu.. aku pun tak sempat nak cover lah kan.. eeeeeiii, sekali sekala tu aku nengok lah depan.. Untung lah!! orang depan aku tuh maybe COUPLE.. or maybe Suami isteri kot.. haha.. alaaa. sweet nyee.. boleh pulak cik abang die lentuk kan kepala die kat bahu perempuan tu.. mata aku menjeling kat die! sebab aku jeles.. HAHA! taknak tengok. wek ! C(: tau tau lahh dalam panggung wayang kan. gelap.. aiii, time tu lah korang nak sweet 2 kan.. aku pulak tengok.. OKAY. STOP. aku tak nak bercerita pasal OMBAK RINDU. sebab OMBAK SEGAMAT aku belum abes lagi.. hehehe :) 


   Malam tuu, otw aku balik rumah .. dalam perjalanan ke Batu pahat.. aku lihat langit.. cantik sangat.. :) ade bulan.. malam tu jugak ade Gerhana bulan.. orang kata.. gerhana ni lama jugak yang pernah terjadi dekat bumi.. bintang2 pulak semua jelas .. aku nampak bintang2.. mungkin ade tak bintang aku kat atas tu ehh?? hehe.. berangan jap! 

  Tapi malam semalam, hati aku mula x sedap.. sebab dalam perjalanan kami balik BP tu, kami berselisih dengan satu kemalangan.. terdetik dalam hati aku, selamatkan lah perjalanan kami sekeluarga.. dan Alhamdulillah.. aku sampai di rumah tercinta.. Sampai2 rumah, aku cakap kat abah. yang aku nak makan roti canai! huhu.. sebenarnya dari uitm lagi aku dah mengidam! haish.. dan akhirnya dapat laa makan roti canai.. ;) hehehehhehehehehehhehe.. suke gile aku.. senyum lebor kot! dapat makan..

Okay.. dah. itu je aku nak cerita buat masa nie.. sebab tak tau nak cerita ape.. cerita aku ni tak lah se 'hot ; belog cik tetra kan! ade orang tu siap shopping2 lagi dekat JPO kan! untung laaah!! hehehe... lokay lah.. lepas nie kena siap2 kan barang2.. nak balik Uitm.. =D. daaa.. kawan2.. daaa.. bloggie... sayang kau..

14 comments:

Cik Tetra said...

wah untunglahhh balik kg..heeee..
ala JPO je kot..bukan ke mane pong! hahahaha..

what???? ibah nangis??? omO!! really??hehehe..kite try nak nangis jugak..tapi tak boleh la...just sedih je..tp x nangis laaa..otoke?? hehehe..

nanti story mory eh.. hehe :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Cik waeda: eleh.. die tuu lagi untung.. gi JPO. gi nengok OMBAK RINDU kan kan.. HAHA..

tak payah nak what? what ? saangaat laaa... haha... ibah nangis. tak sengaja okeh.. terr... dah cover. x boleh blahh gakk..

---> okeh nanti kite story2 mori okeh.

AwieKashi said...

wah....kucing dia.....
membuat org jeles....!

aQimie Ceplos said...

ibah!! nak sekor haha

NHMS said...

kuceng tu comel sgt..
same laa kite, xleh men lame2. resssdung >.<

sume kte ombak rindu best, tp so far tak tegerak ati pon nak tengok.. teeheee

AliaJustea said...

Ommooo ommoooo ! KUCING tu ! nak nak nak ! balik segamat bawak eyhh .. mekacih ;p

mrs.cokelat said...

wahhh .. comey nye kucing dier :)

suha said...

ibah pun dah tengok ombak rindu. bila time sue pulak nak tengok ni? haha.
hilang terus kempunan cik ibah dekat roti canai ya. untunglahh. :]

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Awie : jeles eh?? haha.. jap2.. nanti ibah tunjuk lagi ehh gambo kucing ibah.. bagi awie jeles lebih lagi... MUAHAHA!! :))

Noor Adibah Binti A.Latif said...

aqim : TAK KAN NAK SEKOR JEK?? MINTAK LEBIH2 LAHH LAIN KALI.. hehe..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

NHMS :kucing kite tu nama die Snowie.. die kucing kesayangan mama kita ... aishh.. awk pun sama ke ade resdung??? ishh.. kita pun tak tau la cam ne ekk nak ilangkan resdung ni..

huhu.. kite pun sama, sebenanye tak tengok ombak rindu pun takpe .. tapi dah akak belanja.. jadi kite pun ikot laa..hihi

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Alia: okeh. nak suh akak bawak kucing ni ke uitm ehh.. erkk.. nanti kucing2 lain kat SB ni jeles pulak.. huhu..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Kak long : huhu.. comey kan.. macam ibah kan kak! hehehe!!

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Su : hehehe!! tu laa. ibah pon dah tengok.. cik tetra pun dah tengok.. su bila lagi nie??

Tu laa pasal kan.. nak sangat makan roti canai.. dah dapat dah. dah tak kempunan dah lepas nie..