Followers

Sunday, 27 March 2011

Setiap kesulitan kita, pasti ade kemudahan ..

Assalamualaikum, kawan2 ;)) 

   Hari nie kita nak bercakap tentang seseorang.. kita harap “seseorang” tu tahu.. yang kita sayang dia sangat2.."seseorang" tu sahabat kita.. dari awal kita menjejak kan kaki di UITM segamat nie.. awak orang yg paling rapat dengan kita..
  
 Awak.. awak nak tahu tak, kita taknak tengok awak sedih.. ibah tak sanggup wak..;( serius kita cakap.. Tolong lah diri awak.. takde sape boleh tolong diri kita.. Selain kita… awak ingat tu ye.. kita tak tahu dah nak buat macam mana dah.. kita harap awak tabah ye.. Awak.. awak sahabat Ibah, kalau mase kita susah awak sentiasa ada kan??? Maceh awak… ;)) kita nak awak tabah.. walaupun kita tak tabah mane pon..
  
  Awak beruntung, sangat2.. awak ade adik beradik.. ade mak ayah lagi kan?? awak kene bersyukur sangat pada Allah S.W.T..yang awak ade semua tu dan yang paling penting IBAH ade untuk awak.. tak kire lah ORANG kate ape pun ttg awak.. Yang ibah tau.. AWAK MMG SAHABAT IBAH.. DUNIA AKHIRAT.. semoga Allah panjangkan Umur awak. sihat kan tubuh badan awak.. yekk..;))

  Semalam kita dah cakap kat awak, awak mesti lupa kan sume tu.. awak jangan buat “bende” tu membelenggu hidup awak.. Kita jujur ngan awak.. kita tak boleh nengok awak camnie..;( awak nak tahu tak?? Hari tu.. akak sam, beli buku “DON’T BE SAD” .. kita suka sangat.. bila kita sedih.. kita baca buku tu.. Ibah mmg niat nak beli buku tu untuk awak.. Tapi, sayangnye.. buku tu dah habis dijual… Mmg kita nak beri buku tu kat awak.. mana lah tau.. bila awak baca buku tu.. Awak tenang kan?? ^^, 

 Tu... awak nengok.. Tajuk buku tu.. ;)) menarik kan?? Sejuk hati kita bila bace buku tu.. awak tahu?? hermm...Awak nak tahu tak? bila kita rasa sedih, kesunyian atau pun rasa nak menangis.. kita akan cari "SESUATU" yang dapat gembire kan hati kita.. nak tahu tak ape yang kita buat?? heee;)) kita akan BERCAKAP BANYAK.. SAMPAI KITA LUPE SUME YANG SEDIH2 tu.. MAMA, ABAH, ABANG DAN ARWAH KAKAK ibah.. sentiasa ade dengan ibah.. tu yang buat IBAH kuat sampai sekarang..walaupun kita tahu, akak kita dah jauh sangat dengan kita.. tp bila setiap saat kita berdoa, kite mmg rase kita dekat sangat dengan arwah kakak..


  Sekarang nie, kita nak awak berjanji pada diri awak.. bukan pada kita.. tapi awak.. awak kene janji, yang awak tak kan sedih2, mendiam kan diri lagi...plisss.. yer..awak ade kita, ade kawan2.. adik beradik kita dekat Uitm nie kan?? lagipun kita ade sahabat2 yang ade dengan kita.. awak mesti SENYUM.. yer...

Kita akan doakan awak.. di dalam setiap doa kita.. InsyaAllah.. kalau kita panjang umur.. kita doa sampai kita menghembuskan nafas yang terakhir..  tu janji kita pada awak.. tapi, sekiranya kita tak panjang umur.. awak lah doakan kita yek dekat sana.. ;))

 Nie Aini Amanina.."Seseorang yang kita sayang" ... naa, kita nak awak hepi.;)) nina, mesti buat diri nina KUAT! yer darling..

Friday, 25 March 2011

" Lilin berbentuk Hati warna merah pekat ", Buatku...

Assalamualaikum..para pembace blog IbahPanda.. ;) 

Terima kaseh sebab datang jenguk2 panda kite nie yek… post kali nie sebenarnya istimewa sangat!! Buat awak! 
  AINI AMANINA.. awak sahabat ibah..<3 


   Hari nie, Hari Jumaat.. pukul 9 malam.. Tok.Tok.Tok.. Pintu bilik 002B diketuk… oleh CT HAWA JAMADI ( adek DIBANINA, merangkap sibling DIBANINA, ) 

Hawa: Kak ibah.. nie ade “ORANG” bagi kak ibah.. 
Ibah: ibah pon pusing kan badan mase nie, ibah ngah duduk dekat kerusi meja”study” , dan lihat Hawa memegang Lilin Berbentuk Hati !!
 
  Ya Allah!! Tu hadiah Nina beli dekat kedai “hadiah” depan MCD tadi..( dalam hati ibah, nie untuk ibah ke Nina?! )Ya Allah naaa.. ibah x sangka LILIN tu buat ibah…
serius ibah x sangka! LILIN tu Buat Noor Adibah ke!! Hawa terus bagi hadiah tu pada ibah.. siap ade SURAT kan Nina?? ;))


Nina nak tahu tak??   Ibah pegang hadiah ni… air mata ibah tetibe mengalir! Nina!! Awak buat ape nie dekat ibah! Terduduk ibah bile dapat hadiah tu… ibah terus pegi dekat Kak Sam.. akak!! Nina bagi ibah hadiah ;(( .. ibah menangis … mengalir air mata ibah. Naa!! Nina buat ibah nangis lagi.. tapi..kali nie, ibah menangis, BUKAN SEBAB sedih.. tapi,  gembira.. terharu naaa..;(( terima kaseh.. 

IBah dapat surat nina.. ibah dah bace dah naaa;((  terima kaseh..
Tadi, bile ibah tanye nina.. Nina nak buat ape dengan Hadiah tuh.. Nina cakap nina nak beli untuk Nina.. Ibah pelik.. sangat! Serius.. tapi ibah x cakap kat nina.. kelakar bila Nina cakap, Lilin tu.. Nina beli untuk dri Nina.. ;))  ibah pon diam kan je laa.. ibah ingat mmg betul laa. nina nak beli untuk nina.. ;)) hahaa!! sengal ko ibah! Nina nak bagi kat ko lah! sebenarnya!!!  

Sedih, ibah bace surat nina nie... 
Naa... iBah mintak maaf.. kalau tadi tengahari ibah marah2 nina.. ibah tension tadi.. sangat2.. betul... x dapat nak nafikan.. kadang2 ibah geram! ngan nina..;)) hehe.. jangan salah faham yea.. ibah marah, sebab sayang naaa :)) sebenarnye.. 
P/S: awak ! ibah mintak maaf... ;((sebab kite awak x dapat balik Kuantan.. sorry, ibah x jangka.. ingatkan arinie.. "Interview" tu...awak.. balik lah.esok... ibah x paksa awak ..



  

Diriku yang lemah. tanpaMu..

Assalamualaikum…Bloggie ;)

  Tikk.tokk..tik..tokk… x sangka masa tu berlalu dengan cepat… tup.tup. kita x sedar yang masa kita dah tinggal sikit je.. kan?? Bagi Mahasiswa dan Mahasiswi Uitm Segamat, time2 macam gini lar.. masing2 sibuk.. dengan Test 2 yang dekat2.. masing2 berlumba2 menyiapkan ASSIGNMENT masing2.. Berlambak2!! Wohh  =_= , Serius kita cakap! ! banyak sangat!  MATA BOLEH JULING MELIHAT SUME TUH! 

Kalau lah kepala kite nie senang macam HARD DISK, bole COPY & PASTE jek.. pasti kite leh dapat STRAIGHT A’S!! huhu… Ya Allah, Ya Rabb… tolong lah hamba Mu ini.. tolong lah ibah… mudah kan lah jalan yg ibah lalui nie.. Sesungguhnya, ibah adelah hamba Mu yang kerdil Ya Allah… Lancar kan semua urusan ibah.. ibah mohon…Hari nie, bila ibah lihat dan mengira hari2 dalam kalender Diary ibah.. hari nie genap, 193 HARI.. arwah kakak telah pergi … al-fatihah buat akak.. x sangka kan sekejap je akak meninggalkan kami sekeluarga.. 200 Hari.. akak x ada.. 

Kalau dulu, mase semester 1, 2, 3.. akak ade mase ibah perlukan akak.... tapi kali nie, semester nie lain sangat… akak dah x ade.. x ade akak, nak call ibah.. yang sms ibah.. beri kata kata semangat pada ibah..Kalau dulu, akak selalu cakap.. akak nak tengok ibah study macam mana??Kan?? Akak cakap, best ke belajar dalam Universiti nie?? Ibah cakap, akak nak tau Macam mana belajar kat sini?? Meh la, kite belajar sama 2 dalam U nie. Akak jadi JUNIOR ibah ye,.. hehe;)) 

Sem 3 aritu, pertama dan akhir akak hantar ibah ke Uitm nie.. x penah akak ikot abah dan mama antar ibah balik U.. baru ibah tahu, rupenye akak tak sempat nak lihat ibah GRAD kan… x sempat ibah nak rase.. BUNGA hadiah dari NOOR AISYAH.. akak ibah yang seorang nie.. ;((

 P/s: Mama, abah, abang, kak nad, abang wan, zana, mak timah sekeluarga, ayahman sekeluarga, pak busu sekeluarga… kak yam.. nenek.. doakan ibah dekat sini..ibah dah nak final exam.. untuk Semester 4 ..;) ibah x sabar nak balik rumah nenek.. nak kumpul ramai2..







Monday, 21 March 2011

Di Kala Rasa Lemah itu Menjengah ...

Assalamualaikum, sume… 

  Hari tu, ibah x ingat lah hari ape.. tapi… hp ibah Sony Erickson W580i tetibe berbunyik… ade lah ringtone yg kite pakai especially utk Mama dan Abah yang call ibah.. lagu (Titanic ;) ) hehee…

  Dengan wajah gembira, ibah lihat nombor Abah terpapar!! Menjerit ibah time uh! Abah call ibah! Mama mesti ade jugak nie ;)) nape diorang tetibe call ibah nie??? Mesti rindu ibah nie eaaa… huhu.. 

   Padahal Ibah yang rindu diorang! Ya Allah, baru 2 mggu je kot ibah tak balik..tapi rindu tu macam dah lame jek.. rase 10mggu duk dalam U nie..Hehe!  Macam mane lah hidup ibah , kalau ibah dah belajar sambung Degree nanti.. ntah2 kena campak jejauh.. mane kite tau kan??? Dan macam mane nak hilangkan rase nie… ibah x nak orang cop ibah “anak manje” dah.. asek dok bawah ketiak mama dan abah je.. tapi kan.. mmg kekadang tak dapat nafikan lah. Yg kite ni senanye mmg manje.. sedikit… huhu ^^, tapi kite x salahkan ?? sebab tu MAMA ngan ABAH kite lah! Bior lah… bukan nye pakwe or boypren sape sape pon! Hehehe… 


(SMS, mama dan adik…) 

Mama: Adik, balik tak mggu nie??
Ibah: Mama , adik ade “something” kena buat laa.. adik x dapat balik.. mmg ingat nak balik aritu.. kalau tak adik dah balik dah 24/3 nie..
Mama: xpe lah kalau macam tu, adik selesai kan dulu urusan adik .. mgu nie abah x de.. abah pegi program BIG ipgm… x best lah adik x balik…
Ibah: ye ke ma…. Alah… kecian nye.. ;(( camne?? Mama tinggal sorang je nanti??
Abah: x pe .. abang dah balik umah teman kan mama ari jumaat tu nanti..   

 
Mama, kalau ibah rase rindu jugak kat mama yang teramat sangat… ibah tetap balik.. ibah tgk dulu ari jumaat nie, kalau benda tu start awal.. ibah balik petang k? tapi, kalau x sempat balik..mgu nie.. adik balik mggu depan ea mama??

  Mama da janji nak bawak ibah jenjalan, nengok wayang, ape lagi eh maa?? Tadi mama cakap, mama nak banje ibah makan Mcd!! Kite sama2 makan ngan abah!! ;)) rindu tu…


P/s: Ya Allah, kuatkan lah semangat kite nie… kite baru nak cuba “benda baru” kite nak beri komitmen kat “benda” tu…

Saturday, 19 March 2011

Buat Abahku ^^,

Assalamualaikum!! hai... kawan2 blog ibah! ;)

Kite ingat kite mase kecik2 dulu.. dulu dan sekarang mmg berbeza sangat ! Macam langit dan bumi.. ;) Dulu kan, mase kite mula2 lihat dunie.. kite tak ingat ape2.. Cuma yang kite tahu, Mama dan Abah yg menyambut kelahiran kite.. Terima kaseh buat mama dan abah.. sebab lahirkan ibah ke dunie nie! ^^, ibah dapat belajar erti kehidupan yg sebenar sebagai seorang anak dan dapat menjadi adek bongsu dalam keluarge kite! Mekasih maa ngan abah.. ;) Kali nie, ibah nak cerita serba sedikit tentang abah.. abah ibah, 

EN. A.LATIF BIN ABDULLAH.

Abah yg ibah kenal , die seorang abah yang tabah, baik, kacak jugak orangnye.. (hehe, mama cakap abah mmg kacak) tapi ibah cakap, abah hensem macam HAMSTER aje! Heee! Abah juga seorang Pensyarah di sebuah Institut Perguruan di Batu Pahat yg dinamakan IPGM TUN HUSSEIN ONN (IPTHO). Abah selalu cakap kat ibah, adik.. belajar rajen. Rajen. Nanti kalau kite dah tua nanti.. kite senang.. x hidup susah.. ibah tahu abah x nak ibah merasai ape yg abah rasa mase abah kecik2 dulu.. Abah berasal dari keluarga yg hidup di Kampung.. biase2 aje.. rumah nye dulu beratap kan daun nipah kering dan berlantai kan kayu.. abah selalu cerita kat ibah tentang hidup die waktu die kecik2 dulu pada adik beradik ibah.. bila ingat kan balik cerita abah, ibah teringin nak rasa ape yang abah rasa.. suasana hidup di KAMPUNG dengan nenek dan atuk..

“ABAH TAK NAK ANAK-ANAK ABAH, BERGANTUNG PADA IBU BAPA DIA , TANPA BERDIKARI..ABAH NAK IBAH, BERUSAHA SENDIRI.. TANPA BANTUAN MAMA DAN ABAH.. “

Abah, ibah tahu ape yang abah ,maksudkan.. ibah selalu cemburu dengan orang lain.. kenape ibah tak dpat “LESEN KERETA”.. orang lain dpaat, ibah nengok, sedara2 kite anak2 diorang dah bawak keta....ABAH diorang byarkan utk diorang.. tapi Abah tak.. ABah lain… abah x nak bagi ibah pun belajar amek “LESEN KERETA” ..padahal, IBAH nak sngat belajar bawak keta.. tapi, xpe lah.. ibah paham.. mgkin ade sebab nye. Abah x bagi ibah amek lessen tu.. tak perlu lagi kot buat mase nie.. 

“ABAH HANYA TAHU TANGGUNGJAWAB ABAH MENANGGUNG ANAK2 BELAJAR.ABAH X NAK, ANAK ANAK ABAH HIDUP MEWAH.. BELAJAR ERTI KEHIDUPAN..”

Dan lagi satu, kadang2 ibah rasa.. Abah mcam mengongkong hidup ibah.. tapi sume tu x betul.. Ibah tau, abah dan mama syangkan anak2 die.. ibah selalu pikir, ibah tak dapat nak jalan mana2.. maksud ibah kat sini, ibah tak dapat “ENJOY” (dalam erti kata lain, Kebebasan keluar ngan kawan2..) ibah tak dapat keluar dengan diorang..keluar malam2 sampai pagi2 bute. almaklumlah.. kononnye kata mereka, hidup REMAJA. Penuh dngan ENJOY…ibah terpikir mase tu, mudah nye diorang keluar waktu malam2 macam tu… Diorang tak pikir ke tentang mak dan abah diorang kat rumah.. risau, pasal diorang....


“IBAH TAKOT.. DIORANG PIKIR IBAH NIE ANAK MANJA… ABAH, MACAM MANA IBAH NAK BUAT NIE?? “ 

“BIARLAH ORANG NAK KATA APE.. IBAH TETAP ANAK ABAH, ANAK ANAK MURID ABAH DEKAT IPTHO TU PUN ABAH JAGE, NIE KAN LAGI IBAH, DARAH DAGING ABAH… “ ABAH TAU, ABAH JAGA IBAH, ABAH NAK ANAK ANAK ABAH SELAMAT.."


(abah..abah buat ibah nangis dalam hati..ibah macam nak jerit kuat2!!..) yang ibah beruntung dapat ABAH.. MACAM ABAH IBAH SEKARANG NIE.. terima kasih Allah S.W.T.. sebab beri ibah hidup dalam keluarga yg serba SEDERHANA..mama dan abah, yg sayangkan ibah.. dunia dan akhirat... 

.. ibah, mmg susah nak nangis depan orang.. kalau ibah dah nangis tu, depan orang.. maksodnye, ibah dah tak tahan dah air mata tu..
dan selalu nye kalau “someone” yang merajuk dengan ibah, ibah mintak maaf banyak2.. ibah x pandai pujuk orang.. selalunye ibah akan biarkan dulu orang tu, reda… baru ibah tegur..;) heee… kecian kat sape2 yg majok dengan ibah tu kan?? Sabar jah lah yek! Hikhik!

 Mood:Ibah , rindu Abah dan Mama.. rindu mama .. rindu blackie dan snowie di kandang mereka! genap 2 mgu ibah dekat UITM SEGAMAT NIE... ;(

Wednesday, 16 March 2011

hai.. macam macam je lah...

Assalamualaikum!!! hei... rindu nye kat blog kita nie.. panda muncit2.. ;)) heeee..
Alhamdulillah.. kite dapat update blog kite nie.. hehe..


Herm.. hari ni ibah nak buat kesimpulan ttg mgu nie.. macam 2 ibah lalui.. aduii.. ape yang Allah beri nie pada ibah?? sume nye dugaan...xpe.. bak kata Mama ibah, nie suma Allah beri sebab DIA sayang kan kite .. kan.kan.. insyaAllah.. haa, korang nak tau ape yg masalah nye?? nie yg ibah nak habaq nie kat korang.. huhu..

Isnin bersamaan 14/3/2011 ~lepas kelas FIN kul 10 pagi tu, ibah pegi lah beli makanan kat BLOK I tu.. boleh pulak.. hari nie ade seekor binatang gigit ibah!! haaa.. kuang asam nye "animals!!"  .. boleh plak kau duduk dekat meja bulat BLOK I tu kan?? kalau lah aku tau kau ade kat situ.. aku tak kacau kau.. yang kau gigit aku kenape??? eh.eh.. TAK BERINSURANS kau eh! cepuk muke kang baru tau! hehe.. 

Petang hari Isnin tu pulak, ibah, nina dan kak sam, keluar outing kejap aje.. nak beli Jem utk jualan ROTI BAKAR kami bedua.. Ya Allah! balik2 je dari outing.. kena lagi satu dugaan.. adoi yai... malu nak bagitau.. tapi.. mmg agak SAKIT jugak lah... ni sume salah kite jugak! sengal! sape suh main duduk je.. kat kerusi tu.. tak ingat dunia kau ehh ibah! hahaa.;)) malang tau.. 

haa.. Hari Rabu bersamaan 16/3/2011~ balik dari nengok cerita RATU the MOVIE dekat DK1.. kite kena buat ROTI BAKAR.. adui.. tangan ni bole  gatai  TERpegang pulak TOASTER yang panas GILER tu! Nasib bek sempat tarik jari nie.. kalau tak.. dah lama MELECUR jari  nie.. errr.. 
SAKIT NYE!! akak sam!! tolong ibah! .. haha.. dengan cepat.. akak sam, pegi amek ubat gigi COLGATE tu, letak kat jari ibah yg dah berwarna merah tu! MACEH AKAK... kalo x de akak.. ibah nangis sorang2 tau.. sebab sakit sangat kot ! sebenarnye! 
 (nie bukan jari kite.. nie gambaran saje tau..) hehe..

Lepas tu .. ibah nak gosok baju pulak.. time nie.. ngah best2 gosok baju.. tetibe.. boleh pulak IRON tu jatuh!! GEDEBUK!  akak sam, ade masa nie, die pun terkejut gak.. sebab time nie ibah menjerit kuat2! akak! IRON jatuh!! akak samcakap.. ibah berangan ke?? ibah jawab, errr.. mane ade.. akak nie.. sempat lak ibah nak berangan eh? ibah ngah gosok baju lar.. hehe.. 
dalam hati ibah  menjerit , IBAH!!  ape yang kau dah buat nie?? hah?? dah lah kau gune orang punye IRON kot! heee;)) abes JAHANAM dah tau... maaf lah Rumate kesayangan ibah.. ibah tak sengaja!!
Nasib baik.. ili ( rumate ibah) die cakap.. xpe.. ibah.. ;)
dah nak jatuh pun.. bia je lah.. hehe! 

disebabkan IRON tersebut dah jahanam.. ibah pun try lah nak cuba bukak balik IRON tu.. lah! bila on je plug.. korang nak tau?? ape jadi?? HEHE!! satu WING ibah nie tak boleh guna ELEKTRIK!! TERTENDANG !! haha.. erkk.. ni masalah nie. sume punca dari ibah arr.. ehehe..


HIDUP KITE PENUH DENGAN CABARAN ... TAPI KITA TAK BOLEH LARI.
...JUST FACE IT... LIFE IS GREAT... 

HADAPI DENGAN PENUH KESABARAN.. ;)) DENGAN SENYUMAN..

Thursday, 10 March 2011

Serius kite cakap..Kite jeles.

Assalamualaikum.. Kite tacing arinie..
Kite nak cakap nie.. nape kite tak dapat pi nengok wayang sesama!!! 
Mama!! errr.. Tacing sangat dengan Abang, Mama ngan Abah.. 
Nape time ibah balik BP takde pun nak tengok wayang nie.. x de pun nak gi DATING malam2 nengok wayang?? WHY? WHY?? warghhh!!..;))

Nie abang ibah , saje je kan.. Tag Nama ibah.. dekat FACEBOKK! nak jeles kan adek abg nie.,. err, okay fine.. pegi nengok wayang ber empat je kan.. x ade ibah.. 

Kita dapat sms dari MAMA pukul 5:35 petang..  

MAMA: IBAH..MALAM NI MAMA NAK TGK WAYANG ...
IBAH    : MAMA, MAMA NAK BUAT CERITA KELAKAR DENGAN 
IBAH KE?? HEHE.. MAMA NAK PI NENGOK WAYANG DENGAN SIAPA?! MAMA NIE SAJE LAH NAK JELES KAN IBAH EH?? 

abang. eleh.. ingat ibah kesah ke? abang ajak ABah ngan MAma pegi MBO tu?? x jeles pun lahh..
xpe.xpe.. Ibah x boleh tgk wayang.. tapi ibah boleh pegi TEATER dekat U nie.. hehe.. 
alah.. kite harap kite leh nengok RATU..tuh.. ;(( 
tapi.. kawan2 macam xmo pegi je...

Friday, 4 March 2011

Teman Terulung Yang Ibah temui.. ;))

Assalamualaikum..
IbahPanda datang lagi.. membuka tirai.. hari nie..pagi nie..
 
Tepat jam 1:34 pagi. hari sabtu.. Ibah x dapat tido..;(( huhu.. macam biasa.. bila dah balik umah..masuk bilik..
ibah ingatkan arwah kakak.. dah lah kite selsema nie., x dapat nak tido pulak..
kita rindu awak.. kita nak tido tapi tak boleh lah awak.. 

Hari nie kita nak cakap. Kita sayang sgt kat rakan rakan kita.. especially sahabat ibah.. ;)) 

Lagu Teman Terulung..
 Ibah tujukan LAGU nie..  pada sume sahabat ibah.. ^^, 
Ibah sayang korang..;)) tq sebab ade masa ibah sedih, x kire ibah ngah susah dan senang, korang tetap dgn ibah kan?? Maceh.... 

Special n dedicate to: 

Kawan rapat ibah sejak kecil:

Anif Anafee~akhirnya kita jumpe jugak.. dah lama ibah carik anif. kita lost contact kan? sejak ibah pindah batu pahat.. banyak dah berubah.. hope anif happy aje.. ;)) 
p/s: banyak sgt ibah nak cerita kat anif.. dah 1O tahun kita x jumpe.. ingatan nie masih kuat lagi.kalau nak cerita ... kat sini. susah.xpe lah insyaAllah kite jumpe.. ;) hehe.. 
harap anif sihat selalu.. miss u BFF ibah. masa kecik2.. hehe

Kawan rapat ibah masa sekolah Rendah di Batu Pahat : 

Addrina~ Niena.. niena pun kawan baik ibah. sejak ibah pindah batu pahat kan?? awak lah selalu ade dengan ibah. kita selalu sama sama kan.. ibah harap kita bersahabat sampai skang.. ;) 

Nik Norfarhana~ ibah masih ingat awak.. awak ingat kite? walaupun kite sempat kenal sekejap je kan. tapi rasa dah lama.. ;) 

Nabiha ~ nabiha.. ibah pon ingat kat awak! huhu.. awak ingt kite?? aritu kite pegi reunion kan?? tapi kejap je.. ibah harap awak berjaya dengan bidang PERGURUAN yang  awak amek.. gud luck di UPSI sana. ;)) 

Sharifah Hanisah~ ibah kenal kak pah sejak sekolah rendah kan?? x sangka awak adalah kawan  ibah yg paling lama dengan ibah.. dari darjah 3 sampai laa nie. dekat UITM SEGAMAT.. ;) 
sayang awak KAK PAH.. 

Azrin~ maceh.. jugak.. pengalaman ibah pegi PD & rembau.. ibah ingat sampai bila2.. terima kasih kat Cgu rusiah ( mak awak..) sebab ajak kite waktu kite darjah 6 dulu2.. hehe.. 

Kawan rapat ibah masa sekolah Menengah di Batu Pahat : 

Amirah~ ibah hargai persahabatan kita.. jgn lupa ibah eh kat sana.. ;)
awak pun selalu2 lah sms kite. kalau awak ade pape. jgn lah malu2 ngan ibah.. kite leh share kan?? sharing is caring rite?? <3

Sahabat ibah di Uitm , Segamat:

Aini Amanina~ ibah syg awk. ibah ingat kenangan masa ibah DEMAM teruk..Nina betul2 care dekat ibah.. ibah je kadang2 x menghargai tu sume.. Nina .. winnie ibah.. tq sebab nina PANDA terkenal.. hehehe.. SAYANG DIBANINA..<3

Hanis Suaidah ~ ibah pon syg awak.hanis. awak mmg kawan ibah lain yg lain. time blaja awak belaja. time main awak main.. awak mmg bijak anis.. kite tak leh kejar awak.. camne awak belajar jeles kite.. hehe.. ape2pon.. awak pon kite dah anggap family.. tq sebab sempat jumpa ARWAH AKAK ibah Noor Aisyah.. 

   Solahudin ~ maceh jugak. sebab add ibah kat FB dulu! hee.. kalo tak kite x kenal kan? x sangka   kite satu kelas Ko Masjid sesama.  dan x sangka  juagk kita rapat sampai skang.. ;)) ibah   harap kita jaga persahabatan kite..sampai bila2.. ingat panda muncit nie ye.. hehe

Shahril~ kita harap .kita bersahabat sampai bila2..aril pon.. tq tau sebab aril. ibah dapat ramai kawan2.. lagi2 kawan DQS.. hee.. kalo tak.. diorang tak kan kenal ibah nie.. aril dah macam family ibah..

Aqim~ maceh sebab sudi kawan dgn ibah ;)) awak mmg Dedy kite yg baik..;)) hehe..ibah harap aqim sudi accept persahabatan kite.. jgn lupa kan ibah. kalau aqim dah berjaya bukak GALERY SEDIRI ye.. Ibah tau aqim mmg seorang yg SENI.. bangga ibah .. hehe..

Azahari yahya~ Ibah pon dah anggap hal BESTIE ibah skang nie. hal tau tak?? hehe.. tima kaseh sebab datang umah ibah masa tu.. hehe.. nanti bukak lah PETI AIS kat umah ibah lagi ye.. Mai lah datang umah ibah lagi.. jangan serik eh.. umah ibah terbuka je..sentiasa..

Amri Othman~ hee.. amri ! ibah doakan awie jadi pemimpin yg berjaya. hehe.. awie, ingat janji awie.. kat ibah.. hehe.. ibah nak makan .. haha.. awie kena banje ibah.. kan.. kalo awie DL. hehe.. 
Ibah nak gi LANGKAWI! pelis.... hehhetapi awie SUPPORT! haha. 

Afifudin~ hee.. tq jugak jadi kawan ibah. merangkap kawan bek ibah.. hehe.. afif orang kedah. ibah x penah ade kawan duk KEDAH.. hehe.. nnti ibah nak pegi SAWAH yg afif cite kat ibah tu.. hehe..;)) 

Hadri Arif~ heee.. arif tinggi orangnye.. tq jugak. masa arwah akak ibah meninggal.. arif ade dari salah seorang rakan ibah yg beri ibah semangat dan ucapan takziah utk keluarga ibah.. ;)


Lagu nie bukan saje utk Teman ibah.. tapi utk kakak ibah kat luar sana.. adik2 ibah kat luar sana.. 
Kak sam..;)) ibah syg akak.. huhu.

p/s: bagi nama2 yang tak disebut jangan ambil hati ye.. 
korang semua ibah sayang.. heee! 

Wednesday, 2 March 2011

Gambar di Batu Balai, Jerantut. Bersama Keluarga Ayah Ahmad ^^,



Hepi nye dapat naik Keta Api!! huhu...  
(sebenarnya ngah tahan pening nie.. )


 
Nie CASTLE kami!!! hehe.. 
 (tak macam castle pon! haha.. biarlah.. asalkan ade bentuk muka.. )

 
HEHEH!! Buah Labu!!
( Buah labu jatuh.. tergolek 2 dari atas bukit sana.. Ibah ngan kak sam.. penat gelak.. nengok buah labu tergolek.. )

Nie Adik Fida.. hehe.. 
( nengok die senyum macam sape??! ) 

Lada.. lada.. mai .mai.. sape mau beli???! Banyak sangat lada tu.. cuma petik je kat KEBUN! 
best...

Gambo akhir sekali.. muka gembira.. dapat pegang Anak udang! percaya tak ade UDANG ??! wau!.. haha ! ..
;))

Kasih Sayang seorang kakak bernama Samsuhada ^^,


Assalamualaikum.. hai.. bloggie .. IbahPanda update blog lagi untuk kali nie! Heee~

Perjalanan dari Segamat – Jerantut mmg menggembirakan ibah.. lagi2 ibah first time naik kereta api !! EXCITED sangat! Korang tau tak??! Hahaha..  WAHH! Dah lama ibah nak naik kereta api sebenarnya .. Akhirnya, hajat  ibah  nak naik kereta api.. kesampaian.. hikhikhik!!  walaupun perjalanan nak ke umah kak sam, jauh.. memenatkan.. tapi bagi  ibah, ibah  rasa puas sangat !! terima kasih akak!!.. ;) ibah x pernah rasa pengalaman macam tu.. kalau korang nak tau, Ibah memang susah nak berjalan jauh.. lagi2 tanpa Mama ngan Abah.. huhu.. biasalah anak manje .. hehe.. ups! Silap! Kite anak bongsu lah.. hihi… Alaa..kite manje siket je .. tak banyak k??.. huhu..

Okay..memang rasa pening.. dalam keta api tu. Tapi ibah buat buat x pening.. ahaha.. agak nye mabuk kot.. tu lah.. padan muka ko ibah, excited sgt kan nak naik keta api.. kan dah… haha..
Sampai je umah kak sam.. ibah jumpe adik2 akak sam.. Yang ade masa tu, Shahdan, Iwan, Nabila, Fida, Kina…ramai adik beradik akak sam.. wah! Seronok sgt.. bila nengok family ramai nie kan.. Ibah x dapat rasa suasana macam tu..sekarang ibah dapat rasa macam mana ade adik ramai.. hehe.. mmg best.. macam2 perangai .. bila dah sama sama dengan adik2 tu.. ibah pon dengan akak sam dah macam KANAK KANAK RIBENA kowt! Haha.. biarlah.. layan je lah.. huhu.. bila ibah masok dapor akak sam .. 

Akak sam panggil ibah makan.. peh! Korang tau ibah jumpe ape dalam TUDUNG SAJI?? Ibah Nampak BUDU !! haha! Itu FAV ibah tu.. haha.. perangai ibah agak TERUK di situ! Xdapat bayangkan ORANG JOHOR makan BUDU !! haha! Ingat orang KLATE je pandai makan?? ORANG JOHOR pun boleh lah.. SEE MY LEG laaa.. haha..:)) amboi.. belagak nye kite…hehe.. Ape lagi… ibah pon senduk nasi makan dengan BUDU lah!  X pandang kiri kanan, terus makan ! NGAP!! ..Haha..sedap.. sedap..sedap.. tak terkira!! 

Lepas perut dah kenyang tu, kiteorang pegi MANDI !! MANDI SUNGAI! Wah! Mmg best! Air die sejuk sgt ! Allah je tau perasaan ibah masa tu.. betape hepy nye ibah.. dapat mandi ramai2 dengan adik2 kak sam.. ibah rasa ibah dah sebahagian dari Family Akak Sam dah… macam dah kenal lama sangat dengan diorang..Eh..eh.. sebelom mandi sungai tu, Ibah jumpe AYAH dan MAK akak sam nak SALAM TANGAN diorang.. 

Hehe..masa tu diorang kat KEBUN.. AYAH tengah MERACUN semak semak yang ade dekat KEBUN.. MAK pulak ngah duduk dekat2 pokok KELAPA SAWIT ngah berteduh.. peh !! Korang tau tak?? KEBUN tu TINGGI GILA!! Kena panjat bukit dulu ! haha.. memang best lah.. Sempat exercise tuh.. berpeluh2 nak naik.. Bole kurus ibah agaknye.. haha..Tapi permandangan dekat KEBUN tu memang CANTIK sangat!! Macam dekat CAMERON HIGHLAND tau!!

Ibah nak ucap terima kasih banyak banyak dekat keluarga akak sam.. Terutamanya AYAH, MAK, AKAK SAM, AKAK ZIRAH, POKSU, Adik EKA,  Adik NABILA,  Adik FIDA & Adik KINA.Dah bagi ibah duduk dekat umah tu.. hehe.. walaupun sekejap.. ibah rasa SERONOK SGT! Dapat berkenalan dengan semua orang.. AYAH sanggup beli kan BOTOL BUDU yang baru, untuk Ibah bawak balik BUDU nak makan dekat UITM nie.. haha.. sabo je lah IBAH.. ko nie.. susahkan orang je tau.. kesian kat AYAH.. 

MAK pulak.. terima kasih sebab masak kan macam macam malam tu.. ade BUDU, ade  lauk DAGING KUTUB ( macam daging rendang)hehe.. ibah dapat rasa pengalaman yang berharge sangat !! Malam tu pulak xde LETRIK.. haha! Memang KAMI. Makan malam dengan suasana yang ROMANTIK ! hehe.. dah macam CANDLE LIGHT DINNER tau! Heee… kiteorang makan macam satu keluarga.. ramai ramai.. Adek2 duduk dekat bawah lantai.. bersila makan.. Ibah pulak makan bersama2 dengan AYAH, POKSU, KAK ZIRAH, MAK kat atas meja.. hehehe

POKSU & KAK ZIRAH, terima kasih tau.. sebab dah layan ibah ni
.. susah kan akak ngan poksu je.. hehe.. Kak zirah & Poksu! Lain kali ibah nak datang lagi BATU BALAI nie.. ibah nak makan Kuih TAKO.. kak zirah da janji nak buatkan kan??? Hehe.. Poksu pulak, dah janji nak bawak Ibah gi PICNIC !! haha.. JOM3.. poksu.. hehe.. xde lah. Ibah gurau je.. aish.. asik nyusah kan orang je.. ibah nie.. 

AKAK SAM, terima kasih sebab bagi ibah kenal kenal dengan KELUARGA BAHAGIA akak nie..!! ;)) pengalaman yang ibah tak dapat ibah lupe kan.. sampai bila2.. bukan senang ibah nak dapat pengalaman macam nie.. Akak ajar ibah macam macam.. sejak ibah kenal dengan akak.. TQ kak!! Akak boleh buat lawak lagi kan dengan ibah mase kite dalam bas.. akak cakap kite ngah naik ROLLER COSTER!! Ye lah.. mmg macam kat ROLLER COSTER.. sebab jalan nak ke umah akak sam ade belok belok.. haha.. tu yang BAS MACAM ROLLER COSTER tuh..