Followers

Wednesday, 2 March 2011

Kasih Sayang seorang kakak bernama Samsuhada ^^,


Assalamualaikum.. hai.. bloggie .. IbahPanda update blog lagi untuk kali nie! Heee~

Perjalanan dari Segamat – Jerantut mmg menggembirakan ibah.. lagi2 ibah first time naik kereta api !! EXCITED sangat! Korang tau tak??! Hahaha..  WAHH! Dah lama ibah nak naik kereta api sebenarnya .. Akhirnya, hajat  ibah  nak naik kereta api.. kesampaian.. hikhikhik!!  walaupun perjalanan nak ke umah kak sam, jauh.. memenatkan.. tapi bagi  ibah, ibah  rasa puas sangat !! terima kasih akak!!.. ;) ibah x pernah rasa pengalaman macam tu.. kalau korang nak tau, Ibah memang susah nak berjalan jauh.. lagi2 tanpa Mama ngan Abah.. huhu.. biasalah anak manje .. hehe.. ups! Silap! Kite anak bongsu lah.. hihi… Alaa..kite manje siket je .. tak banyak k??.. huhu..

Okay..memang rasa pening.. dalam keta api tu. Tapi ibah buat buat x pening.. ahaha.. agak nye mabuk kot.. tu lah.. padan muka ko ibah, excited sgt kan nak naik keta api.. kan dah… haha..
Sampai je umah kak sam.. ibah jumpe adik2 akak sam.. Yang ade masa tu, Shahdan, Iwan, Nabila, Fida, Kina…ramai adik beradik akak sam.. wah! Seronok sgt.. bila nengok family ramai nie kan.. Ibah x dapat rasa suasana macam tu..sekarang ibah dapat rasa macam mana ade adik ramai.. hehe.. mmg best.. macam2 perangai .. bila dah sama sama dengan adik2 tu.. ibah pon dengan akak sam dah macam KANAK KANAK RIBENA kowt! Haha.. biarlah.. layan je lah.. huhu.. bila ibah masok dapor akak sam .. 

Akak sam panggil ibah makan.. peh! Korang tau ibah jumpe ape dalam TUDUNG SAJI?? Ibah Nampak BUDU !! haha! Itu FAV ibah tu.. haha.. perangai ibah agak TERUK di situ! Xdapat bayangkan ORANG JOHOR makan BUDU !! haha! Ingat orang KLATE je pandai makan?? ORANG JOHOR pun boleh lah.. SEE MY LEG laaa.. haha..:)) amboi.. belagak nye kite…hehe.. Ape lagi… ibah pon senduk nasi makan dengan BUDU lah!  X pandang kiri kanan, terus makan ! NGAP!! ..Haha..sedap.. sedap..sedap.. tak terkira!! 

Lepas perut dah kenyang tu, kiteorang pegi MANDI !! MANDI SUNGAI! Wah! Mmg best! Air die sejuk sgt ! Allah je tau perasaan ibah masa tu.. betape hepy nye ibah.. dapat mandi ramai2 dengan adik2 kak sam.. ibah rasa ibah dah sebahagian dari Family Akak Sam dah… macam dah kenal lama sangat dengan diorang..Eh..eh.. sebelom mandi sungai tu, Ibah jumpe AYAH dan MAK akak sam nak SALAM TANGAN diorang.. 

Hehe..masa tu diorang kat KEBUN.. AYAH tengah MERACUN semak semak yang ade dekat KEBUN.. MAK pulak ngah duduk dekat2 pokok KELAPA SAWIT ngah berteduh.. peh !! Korang tau tak?? KEBUN tu TINGGI GILA!! Kena panjat bukit dulu ! haha.. memang best lah.. Sempat exercise tuh.. berpeluh2 nak naik.. Bole kurus ibah agaknye.. haha..Tapi permandangan dekat KEBUN tu memang CANTIK sangat!! Macam dekat CAMERON HIGHLAND tau!!

Ibah nak ucap terima kasih banyak banyak dekat keluarga akak sam.. Terutamanya AYAH, MAK, AKAK SAM, AKAK ZIRAH, POKSU, Adik EKA,  Adik NABILA,  Adik FIDA & Adik KINA.Dah bagi ibah duduk dekat umah tu.. hehe.. walaupun sekejap.. ibah rasa SERONOK SGT! Dapat berkenalan dengan semua orang.. AYAH sanggup beli kan BOTOL BUDU yang baru, untuk Ibah bawak balik BUDU nak makan dekat UITM nie.. haha.. sabo je lah IBAH.. ko nie.. susahkan orang je tau.. kesian kat AYAH.. 

MAK pulak.. terima kasih sebab masak kan macam macam malam tu.. ade BUDU, ade  lauk DAGING KUTUB ( macam daging rendang)hehe.. ibah dapat rasa pengalaman yang berharge sangat !! Malam tu pulak xde LETRIK.. haha! Memang KAMI. Makan malam dengan suasana yang ROMANTIK ! hehe.. dah macam CANDLE LIGHT DINNER tau! Heee… kiteorang makan macam satu keluarga.. ramai ramai.. Adek2 duduk dekat bawah lantai.. bersila makan.. Ibah pulak makan bersama2 dengan AYAH, POKSU, KAK ZIRAH, MAK kat atas meja.. hehehe

POKSU & KAK ZIRAH, terima kasih tau.. sebab dah layan ibah ni
.. susah kan akak ngan poksu je.. hehe.. Kak zirah & Poksu! Lain kali ibah nak datang lagi BATU BALAI nie.. ibah nak makan Kuih TAKO.. kak zirah da janji nak buatkan kan??? Hehe.. Poksu pulak, dah janji nak bawak Ibah gi PICNIC !! haha.. JOM3.. poksu.. hehe.. xde lah. Ibah gurau je.. aish.. asik nyusah kan orang je.. ibah nie.. 

AKAK SAM, terima kasih sebab bagi ibah kenal kenal dengan KELUARGA BAHAGIA akak nie..!! ;)) pengalaman yang ibah tak dapat ibah lupe kan.. sampai bila2.. bukan senang ibah nak dapat pengalaman macam nie.. Akak ajar ibah macam macam.. sejak ibah kenal dengan akak.. TQ kak!! Akak boleh buat lawak lagi kan dengan ibah mase kite dalam bas.. akak cakap kite ngah naik ROLLER COSTER!! Ye lah.. mmg macam kat ROLLER COSTER.. sebab jalan nak ke umah akak sam ade belok belok.. haha.. tu yang BAS MACAM ROLLER COSTER tuh..

8 comments:

suharzi said...

w'salam...alhamdulillah sgt2 kalu ibah happy mase ibah bersama gan family poksu n akak sam coz bukan senang nak puas kn ati org kn kalu xkena cara ye. ibah kn tetamu jd mmg itu tugas kome melayan tetamu. tp yg poksu xleh lupe mase mkn mlm n mase duk keliling lilin kat ruang tamu sambil borak2 tu, rase mcm zaman jepun lak.hahaha. tp ade gak tase seram2 tuh.hahaha. insyaALLAH kalu ibah mai batu balai lg kita wat byk ag aktiviti k.

Noor Adibah Binti A.Latif said...

poksu.. hehe.. Poksu.. mmg best sgt pegi batu balai.. tapi best masa makan malam tu TAKDE LETRIK! HAHA.. :)) makan sume dalam gelap.. ibah makan JERING +BUDU.. mmg terbaik..lah!.hehe.. tq poksu sekali lagi..

cik cekodok jagung said...

Terima kasih ibah datang umah akak yg serba kekurangan...maaf umah akak tak besar pon..tapi cukup la kalau 20 orang nak duduk..byk space ag kat dapor ade kat ruang tamu pon ade..hahaha...nanti jgn serik datang umah akak..kiteorang mengalukan..
papepon akak sayang ibah...mmuahhh..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

ehehe. akak! ibah janji ibah dtg jugak umah akak.. satu ari nanti.. haha..
xkire. ibah nak jumpe adek kina.. comey!! hehe..
sayang akak jugak.. muah..muahh

suharzi said...

ibah...bkn adik kina!!! tp adik kinah...hahahaha

Noor Adibah Binti A.Latif said...

poksu: eleh.. saje je kan.. haha.. lebih kureng la tu.. sebutan nye sama jek. kire halal tak bole ke?

suharzi said...

hahaha....mane leh kinah marah taw...dia ngadu kat poksu...hehehe

Noor Adibah Binti A.Latif said...

hehe.. poksu nie.. sabo je la..
xpe. kinah x pandai ckp pape.. hikhik. die nak marah pun x geti.