Followers

Thursday, 24 February 2011

Boleh ke ?? Kalau... Ibah nak balik tu semua...

Assalamualaikum.. Dear Bloggie IbahPanda..

Hari nie ibah rasa nak menulis la.. Hari nie ibah sedih sangat kak.. Dah lar.. tadi ibah ade presentation. Ibah x dapat buat yang terbaik.. sedih sangat! kenape ibah macam gini.. esok ibah ade Test lagi.. ibah tension sgt.. ibah rasa ibah dah x ade semangat.. Akak.. kalau lah akak ade lagi.. ibah nak telipon akak.. ibah nak cerita dengan akak..  dah lama dah ibah x cerita lagi tentang akak .. kenape ibah teringat lagi kat akak .. macam mana ibah nak hilangkan rasa rindu ibah pada arwah kakak..akak... ibah nak semangat ibah balik.. ibah nak keluarga kite kembali macam dulu.. ade akak.. akak yang periang. akak yang slalu buat kite sume ketawa..

Mama!! ibah rindu akak sangat.. Hari tu.. ibah nampak ade adik tu cium pipi kakak die.. die  salam tangan akak die. Ya Allah, . berjurai air mata ibah, ibah x dapat nak sembunyi semua tu.. Ibah dah lama x dapat berbual dengan akak.. ibah rindu nak  tengok  wajah akak ketawa.. mama.. ibah rindu kakak.. yA Allah.. kuat kan lah ibah.. 

Boleh ke ibah nak balik semula pada waktu tu.. kalau boleh.. ibah nak jumpe akak.. ibah nak cerita kat akak.. ibah nak bagi akak semangat lagi.. ibah nak tido dengan akak lagi.. ibah nak buat macam2 dengan akak.. ibah nak bergurau2 dengan akak.. 

Akak.. akak tau tak?? no handphone akak.. masih wujud lagi dalam handphone ibah nie.. ibah x padam pun.. kalau ibah rindu akak.. ibah nengok je nama akak dalam hp ibah nie.. "My Only Sis".. Akak.. tetiba je ibah ingat balik.. masa Mama, Abah dan Ibah jaga akak dekat 21 hari kat dalam Hospital Sultanah Aminah (HSA, JB).. ibah ingat.. pagi2 tu ibah mandi kan akak.. Akak selalu x dapat tidur kan.. akak terjaga je dari tidur.. Akak selalu kejotkan ibah.. Akak nak minum air.. air kegemaran akak masa tu.. Air soya Jagung.. akak suka sangat air tu kan.. 

Ibah kalau rindu akak pon. Ibah akan beli air sama macam akak minum masa tu.. Mama selalu beli gula2 yang akak suka.. akak tau tak.. Mama, Abah, Abang masih sayang kan akak.. kami sume x dapat lupa kan akak.. Hari tu. Abah cakap abah rasa sebak sangat .. kat dalam hati.. bila tengok gambar2 akak. yang tergantung di dinding2 rumah kita tu..Ibah x nak buang gambar2 akak.. Dalam hp ibah ni pon ade lagi gambar akak.. tapi. gambar kita berdua x banyak.. kan.. tapi xpe lah kak.. asalkan ibah dah puas jaga akak kat hispital masa tu... 

Sedar  x sedar.. dah genap 6 bulan akak pergi .. tinggalkan kami... Al fatihah akak.. ibah rindu akak sangat2.. 
:((

12 comments:

aQimie Ceplos said...

sabar la ibah, kite yg hidup ni tetap kene terus kan hidup,.
yg da pergi tu,
al fatihah byk2 k..
syg ibah :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

aqim: ibah ok. huu.. kekadang je. x tahu dah nak ngadu kat sape.. nak ngadu kat mama. kang takot mama pulak sedih. tu yg ibah x nak.
ibah tulis je dlm blog.. mmg tempat ibah lepaskan rindu kat akak..
TQ aqim.. :))
tadi wing ibah ade buat bacaan yassin . ibah dah sedekah kan pada arwah akak.. :((

Miss Ieza said...

akak u sakit apa?
btw byk2kan doa * al-fatihah utk arwah...
Allah lebih sygkan dia...
kita yg hidup ni perlu teruskan kehidupan...

btw thanks add. :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

miss leza: arwah akak sakit leukemia yang tak ada ubat nya..
kita dah redha dgn pemergian dia..
Allah mmg lebih syg kan die..
cuma kadang2 kite ingatkan die.. kite nak die sama sama ngan kite.. tapi tu sume tak kan tejadi.. sebab die dah jaoh...
hari2 kite sedekahkan al-fatihah utk die..

HaLuNa ReTrO said...

sabar yew ibah..ibah adew kiteowg ape..??hal akan slalu support ibah..jgn cdey2 agy ae..life must be go on..!!
sedekahkn al-fatihah byk2 tok arwah akq ibah ye..
syg ibah..!!ngee~ =)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Hal: hee.. maceh hal.. maceh korang.. :) sebab ade utk ibah.. tq sebab care kat ibah.. InsyaAllah ibah selalu sedekah kan pada arwah akak.. hal, pon doakan akak ibah baik2 je kat sana eh..
ibah rindu die..

Mostafa said...

Hello

How is your day Ibah?

Each time Listen to a new song here, I love this place more and more
Thank you for your soft songs, I like it.

Cheers,,

Nazri_Hanafiah said...

blog post yang memang mnyentuh perasaan selama mana aku berblogging, terima kasih atas cerita ini, dan ianya menginsafkan, kenanglah dia dalam doa~

miera amira said...

ibah bnyk2kn bsbar eh.. wlaupape pun tjd kte kene truskn idup.. kte semua ade tuk ibah tuk kongsi suka duka bsme2 oke..
ape yg ibah post ne tol2 wt kte tsentuh.. :(
kte xtaw klo kte kt tmpt ibah ntah cm ne la.. :(
wlau cmne pun ibah wt yg terbaik dlm idup ne.. bggekn fmly ibah oke.. jgn sedey2 ag.. ibah kene kuat taw.. kte semua support ibah dri blakag.. =)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

nazri: tq follow kita.. kita dah follow awak kan?? ;)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

MIRA: terima kasih.. mira.. kawan2 ibah yg ade dgn ibah skang pon. dah buatkan ibah hepi.;)
mira. xmo risau eh. kita okay je nie.. kekadang kita nak cite dulu2 pasal akak.. sebab rindu kat die yg teramat sgt.. kalau ingat kat die. mesti rasa nak demam balik.

Honeysah said...

ibah, awk dh wat sy menitiskn air mata ari ni.. kita rse sedih n sebak sgt2 sampai xdpt nk kwal rse ni..
:(.. ibah jgnla sedih2...

kita doakn bersma2 Smoga Roh kakak awk sentiasa dicucuri rahmat & sntiasa bersama2 org2 beriman...
amin...

p/s: ibah lpas ni klu de ape2 cter kat kita ok... walaupon kolej kita tinggal jauh tpi kita still stu U...so jgn segan2 ok... :)