Followers

Monday, 21 March 2011

Di Kala Rasa Lemah itu Menjengah ...

Assalamualaikum, sume… 

  Hari tu, ibah x ingat lah hari ape.. tapi… hp ibah Sony Erickson W580i tetibe berbunyik… ade lah ringtone yg kite pakai especially utk Mama dan Abah yang call ibah.. lagu (Titanic ;) ) hehee…

  Dengan wajah gembira, ibah lihat nombor Abah terpapar!! Menjerit ibah time uh! Abah call ibah! Mama mesti ade jugak nie ;)) nape diorang tetibe call ibah nie??? Mesti rindu ibah nie eaaa… huhu.. 

   Padahal Ibah yang rindu diorang! Ya Allah, baru 2 mggu je kot ibah tak balik..tapi rindu tu macam dah lame jek.. rase 10mggu duk dalam U nie..Hehe!  Macam mane lah hidup ibah , kalau ibah dah belajar sambung Degree nanti.. ntah2 kena campak jejauh.. mane kite tau kan??? Dan macam mane nak hilangkan rase nie… ibah x nak orang cop ibah “anak manje” dah.. asek dok bawah ketiak mama dan abah je.. tapi kan.. mmg kekadang tak dapat nafikan lah. Yg kite ni senanye mmg manje.. sedikit… huhu ^^, tapi kite x salahkan ?? sebab tu MAMA ngan ABAH kite lah! Bior lah… bukan nye pakwe or boypren sape sape pon! Hehehe… 


(SMS, mama dan adik…) 

Mama: Adik, balik tak mggu nie??
Ibah: Mama , adik ade “something” kena buat laa.. adik x dapat balik.. mmg ingat nak balik aritu.. kalau tak adik dah balik dah 24/3 nie..
Mama: xpe lah kalau macam tu, adik selesai kan dulu urusan adik .. mgu nie abah x de.. abah pegi program BIG ipgm… x best lah adik x balik…
Ibah: ye ke ma…. Alah… kecian nye.. ;(( camne?? Mama tinggal sorang je nanti??
Abah: x pe .. abang dah balik umah teman kan mama ari jumaat tu nanti..   

 
Mama, kalau ibah rase rindu jugak kat mama yang teramat sangat… ibah tetap balik.. ibah tgk dulu ari jumaat nie, kalau benda tu start awal.. ibah balik petang k? tapi, kalau x sempat balik..mgu nie.. adik balik mggu depan ea mama??

  Mama da janji nak bawak ibah jenjalan, nengok wayang, ape lagi eh maa?? Tadi mama cakap, mama nak banje ibah makan Mcd!! Kite sama2 makan ngan abah!! ;)) rindu tu…


P/s: Ya Allah, kuatkan lah semangat kite nie… kite baru nak cuba “benda baru” kite nak beri komitmen kat “benda” tu…

4 comments:

cekodok jagung said...

sabar ye ibah..akak kan ade..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

akak da: hee, maceh... sebab ade di sisi ibah... muah3.. syg akak,,. ibah nak balik... masuk mgu nie 3 mgu ibah x balik... ^^,

Zuraidah said...

Sabar ye ibah. Hope ibah dapat kuatkan semangat. Ibah mesti boleh punya! Chiayok! *semangat sorang2.

Hehe.

Noor Adibah Binti A.Latif said...

zuraidah: terima kasih.. sebb bgi semangat kat kite ;)
doakan ibah tau. moga2 ibah boleh lalui sume nie.. harap2 Allah bantu ibah.. mudah2an Allah tunjuk jalan yg betul utk ibah..