Followers

Wednesday, 16 March 2011

hai.. macam macam je lah...

Assalamualaikum!!! hei... rindu nye kat blog kita nie.. panda muncit2.. ;)) heeee..
Alhamdulillah.. kite dapat update blog kite nie.. hehe..


Herm.. hari ni ibah nak buat kesimpulan ttg mgu nie.. macam 2 ibah lalui.. aduii.. ape yang Allah beri nie pada ibah?? sume nye dugaan...xpe.. bak kata Mama ibah, nie suma Allah beri sebab DIA sayang kan kite .. kan.kan.. insyaAllah.. haa, korang nak tau ape yg masalah nye?? nie yg ibah nak habaq nie kat korang.. huhu..

Isnin bersamaan 14/3/2011 ~lepas kelas FIN kul 10 pagi tu, ibah pegi lah beli makanan kat BLOK I tu.. boleh pulak.. hari nie ade seekor binatang gigit ibah!! haaa.. kuang asam nye "animals!!"  .. boleh plak kau duduk dekat meja bulat BLOK I tu kan?? kalau lah aku tau kau ade kat situ.. aku tak kacau kau.. yang kau gigit aku kenape??? eh.eh.. TAK BERINSURANS kau eh! cepuk muke kang baru tau! hehe.. 

Petang hari Isnin tu pulak, ibah, nina dan kak sam, keluar outing kejap aje.. nak beli Jem utk jualan ROTI BAKAR kami bedua.. Ya Allah! balik2 je dari outing.. kena lagi satu dugaan.. adoi yai... malu nak bagitau.. tapi.. mmg agak SAKIT jugak lah... ni sume salah kite jugak! sengal! sape suh main duduk je.. kat kerusi tu.. tak ingat dunia kau ehh ibah! hahaa.;)) malang tau.. 

haa.. Hari Rabu bersamaan 16/3/2011~ balik dari nengok cerita RATU the MOVIE dekat DK1.. kite kena buat ROTI BAKAR.. adui.. tangan ni bole  gatai  TERpegang pulak TOASTER yang panas GILER tu! Nasib bek sempat tarik jari nie.. kalau tak.. dah lama MELECUR jari  nie.. errr.. 
SAKIT NYE!! akak sam!! tolong ibah! .. haha.. dengan cepat.. akak sam, pegi amek ubat gigi COLGATE tu, letak kat jari ibah yg dah berwarna merah tu! MACEH AKAK... kalo x de akak.. ibah nangis sorang2 tau.. sebab sakit sangat kot ! sebenarnye! 
 (nie bukan jari kite.. nie gambaran saje tau..) hehe..

Lepas tu .. ibah nak gosok baju pulak.. time nie.. ngah best2 gosok baju.. tetibe.. boleh pulak IRON tu jatuh!! GEDEBUK!  akak sam, ade masa nie, die pun terkejut gak.. sebab time nie ibah menjerit kuat2! akak! IRON jatuh!! akak samcakap.. ibah berangan ke?? ibah jawab, errr.. mane ade.. akak nie.. sempat lak ibah nak berangan eh? ibah ngah gosok baju lar.. hehe.. 
dalam hati ibah  menjerit , IBAH!!  ape yang kau dah buat nie?? hah?? dah lah kau gune orang punye IRON kot! heee;)) abes JAHANAM dah tau... maaf lah Rumate kesayangan ibah.. ibah tak sengaja!!
Nasib baik.. ili ( rumate ibah) die cakap.. xpe.. ibah.. ;)
dah nak jatuh pun.. bia je lah.. hehe! 

disebabkan IRON tersebut dah jahanam.. ibah pun try lah nak cuba bukak balik IRON tu.. lah! bila on je plug.. korang nak tau?? ape jadi?? HEHE!! satu WING ibah nie tak boleh guna ELEKTRIK!! TERTENDANG !! haha.. erkk.. ni masalah nie. sume punca dari ibah arr.. ehehe..


HIDUP KITE PENUH DENGAN CABARAN ... TAPI KITA TAK BOLEH LARI.
...JUST FACE IT... LIFE IS GREAT... 

HADAPI DENGAN PENUH KESABARAN.. ;)) DENGAN SENYUMAN..