Followers

Wednesday, 30 January 2013

Dear Math's i love you ...


 Assalamualaikum w.b.t ..
Hai, kita update jugak blog kitew nie. hehe.. ni idea sape. okeh ni idea Cik Tetra lah ni! 
* kita cerita pasal En. Din kite lah ehh.



Math tu susah lah awak .. errm, awak kata math ni senang .. err? senang ke? tang mana senangnya pun tak tau.. haish, dulu kita cerita kat awak setiap kali exam math je mesti kita lah paling rendah dapat markah kot.. 


awak kata awak suka math. errmm patutlahh dapat A1 time SPM dulu kan wak? heee. kita pulak kata 
kita tak suka math.. hehe patut lah kita punya math ni teruk ek? 
hahaha..


Matematik saya mungkin tak hebat, macam mana hebatnya awak menyelesaikan masalah lagi2 dalam subjek Math .. kalau orang bagi kita soalan math, kite kalau boleh nak cari awak kot, biar awak je buat!
hahaha teruk tak kite, ahh biarlahh awak kan ade. .


Bagi awak, dah biasa sangat dah kan kalau final exam start je, mesti ade je soalan keluar yang susah.. 
Dulu time diploma bila kita tanya awak, susah ke soalan .. biasalah jawapan awak, sentiasa merendah diri, huu.. konon susah ehh. kite tengok awak berjaya je tamatkan Diploma Quantitaive Science awak tu on time. bukan senang kan DQS ni. ade orang repeat subjek diorang. tapi awak.. alhamdulillah dia tak pernah repeat subjek2 .. 

bila cite macam mana cara awak belajar ? awak cite kat kite yang awak kalau setiap kali belajar atau buat latihan matematik awak tak dengar lagu.. kalau kite pulak jenis suka dengar lagu kalau buat latihan math. hehe. lain pulak kite berdua ek?

kalau bab membaca awak cakap kite hebat.. ehh, tak leh hebat mana pun kite ni awak. ade lagi orang yg hebat membaca dan mengingat .. kadang2 kite tengok ade orang ingatan dia dah macam mesin potostat dah ha.. kalau amek exam tu kalau boleh sepatah2 ayat dalam buku.. huhu..

Dahulu zaman diploma :)


Credit to Facebook  Aqimie Ceplos aka ABAH :)
* penat lahai nak sekodeng satu2 gambar dia ni. hehe. akhirnya jumpa jugak gambar die dengan budak kelas. tapi kat fb aqim la kite jumpe.. sorry tau semua, kita amek gambar ni. ehehe ..

 ni masa mereka konvo aritu ! hepi graduation ye korang! :)
* mana SZ saya? haaa. pilih lah sendiri malas nak tunjuk. hewhew..


Sekarang zaman budak degree :)

 


Credit to Facebook kawan2 dia :)
sekarang zaman CS 227  pulak kan awak ? heee..
Sarjana Muda Sains (Kepujian) Matematik Pengkomputeran. * haa ni kos yang awak amek 
sorry jugak kat korang kite main pakai amek je ni kat fb korang. heee.. ntah diorang kenal ke tak aku ni? main pakai letak je ni gamba. hewhew..


Credit to gambar dari Cik Tetra :)  this is i called memories ! :')

♡ Dear SZ.  Apa pun awak buat, kita akan hormat dengan keputusan awak. dan kita akan selalu beri awak semangat tak kira macam mana sekalipun di depan ke di belakang ke di atas ke di bawah ke. mana2 lah kita tetap bagi semangat kat awak. . awak jangan lupa tu ! :) 


Monday, 28 January 2013

Labu budak gemok

Assalamualaikum w.b.t  :) 

Semalam godeh2 lah belog orang.. kita baca lah blog Cik Tetra cite pasal ais krim goreng die lah. pastu bukak lah budak awesome ni pulak Awie Kashi blog die cite pasal cuti semester dia ha.. dan macam biasalah aku akan bukak belog adek sedara aku sorang ni Syonon  tapi bace je tak komeng pong! hehe.  ehh, dah habis stalker orang, kite pegi la bukak belog Cik Epal ---> Lilo Tonggek .. dah habis baca tu. alaaa, comel nye kucing yang cik epal baru dapat ni. Macam kembar pulak dengan kucing kite, tapi nama kucing kita  Labu.

Labu lahir pada 10 Mac 2012 :)

ni labu masa baby lagi :) 
Masa die baby, muka die sangat dempak kalau korang nak tau. rasa nak cubit2 je die nie. huhu

Ni  pulak gambar labu masa die kanak2 .. hahaha :)
sekali pandang macam Lilo kan? hehe. kucing baru cik Epal ^^.

ni budak labu yang saya cakap kan tu.. bulat kan mata die. geraaammm nye kiteww :)

haaa, ni die labu yang sekarang jejaka idaman malaya. hikhik :) dah besar kan die? 
nanti kite rasa kucing cik epal, besar nanti macam labu agaknya kan.. hihi . 


kalau lilo cik epal suke main nyorok nyorok dalam plastik.. si  labu ni lain pulak perangai die. die suke main kertas yang digumpalkan.. die pantang nampak orang pegang kertas, pastu sibuk nak mintak orang main dengan die. 

*blackout. ekekeke, gelap kan die. ish2.. susah nak amek gambar sebab labu ni gelap. tapi takpe, labu kakak ni omeeyyy kan :))

Gambar ini credit to : Yana ( saya punya roomate aka housemate saya )
Bila tengok gambar ni teringat kat yana. hihi.. labu suke kacau yana..

Sekarang labu dah ade adik2.. sekor wane kelabu, sekor lagi wane hitam sebijik mcam die, dan yang ketiga wane putih sama betul macam abah nye labu Snowie .. 

Adik adik labu :) 
------------------------------------------------------------------
Video ni kita amek masa labu duduk dengan kite dekat rumah sewa di Segamat .. hehe, die rasa lah duduk dengan kakak die ni ha dekat umah sewa. hihi :) 
die kene buli. tengok lah die ni ehh .. 



p/s: Labu dah makin besar, moga2 die dipanjangkan umur dan berikan kite anak kucing yang comel2 ye ! :)

Wednesday, 23 January 2013

Wajah baru ??

Assalamualaikum :) 

Eh, haiii .. huhu.. ape bende yang wajah baru nye? errrk, ni haaa header baru ni. 
disebabkan blog ni dah lama dah bersarang.. meh sini kite solek kan die sikit sikit.
 alahai, nak buat header cecantik takde idea. haha! 
last2 tang tu je lahh header nye. *ekekeke!

nak mintak orang tu buatkan header kite, die merajuk pulak. nak mintak kita pegi Tampoi pulak kan? 
cehhh * kang pegi betul2 ketuk pintu rumah die. ngaga kang mulut die. hehehe.  
nie je lah yang kite mampu buat awak.. 

P/S:  SALAM MAULIDUR RASUL :) 
banyakkan selawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W  
Kita bersyukur sesangat sebab dilahirkan sebagai umat Nabi S.A.W :)

Tuesday, 22 January 2013

tak tahu nak ungkap dengan kata kata







BILA DAH LAMA TAK MENULIS BLOG
TAK TAHU NAK MULAKAN MACAM MANA
SELALUNYA BERLIMPAH2 IDEA NAK MENULIS.. 
ALAHAI, BLOG DAH BERHABUK DAH NI 
TOLONG LAHH IDEA DATANG CEPAT..CEPAT.. 
 

P/S:  wahai H.A.T.I  tolong kuat. biasalahh dah jauh kan. ape2 boleh jadi. :'(