Followers

Monday, 28 January 2013

Labu budak gemok

Assalamualaikum w.b.t  :) 

Semalam godeh2 lah belog orang.. kita baca lah blog Cik Tetra cite pasal ais krim goreng die lah. pastu bukak lah budak awesome ni pulak Awie Kashi blog die cite pasal cuti semester dia ha.. dan macam biasalah aku akan bukak belog adek sedara aku sorang ni Syonon  tapi bace je tak komeng pong! hehe.  ehh, dah habis stalker orang, kite pegi la bukak belog Cik Epal ---> Lilo Tonggek .. dah habis baca tu. alaaa, comel nye kucing yang cik epal baru dapat ni. Macam kembar pulak dengan kucing kite, tapi nama kucing kita  Labu.

Labu lahir pada 10 Mac 2012 :)

ni labu masa baby lagi :) 
Masa die baby, muka die sangat dempak kalau korang nak tau. rasa nak cubit2 je die nie. huhu

Ni  pulak gambar labu masa die kanak2 .. hahaha :)
sekali pandang macam Lilo kan? hehe. kucing baru cik Epal ^^.

ni budak labu yang saya cakap kan tu.. bulat kan mata die. geraaammm nye kiteww :)

haaa, ni die labu yang sekarang jejaka idaman malaya. hikhik :) dah besar kan die? 
nanti kite rasa kucing cik epal, besar nanti macam labu agaknya kan.. hihi . 


kalau lilo cik epal suke main nyorok nyorok dalam plastik.. si  labu ni lain pulak perangai die. die suke main kertas yang digumpalkan.. die pantang nampak orang pegang kertas, pastu sibuk nak mintak orang main dengan die. 

*blackout. ekekeke, gelap kan die. ish2.. susah nak amek gambar sebab labu ni gelap. tapi takpe, labu kakak ni omeeyyy kan :))

Gambar ini credit to : Yana ( saya punya roomate aka housemate saya )
Bila tengok gambar ni teringat kat yana. hihi.. labu suke kacau yana..

Sekarang labu dah ade adik2.. sekor wane kelabu, sekor lagi wane hitam sebijik mcam die, dan yang ketiga wane putih sama betul macam abah nye labu Snowie .. 

Adik adik labu :) 
------------------------------------------------------------------
Video ni kita amek masa labu duduk dengan kite dekat rumah sewa di Segamat .. hehe, die rasa lah duduk dengan kakak die ni ha dekat umah sewa. hihi :) 
die kene buli. tengok lah die ni ehh .. 

video


p/s: Labu dah makin besar, moga2 die dipanjangkan umur dan berikan kite anak kucing yang comel2 ye ! :)

17 comments:

Cik Tetra said...

gila comel! geramnyaaaaa tgk labu n adik2 diaaaa. hehehe :D

macam nak lempang labu jeee. boleh tak?? hihi

Noor Adibah said...

haha. ape die waeda?
nak lempang labu ehh? nak lempang mai sini BP dulu.. ekekeke!

awak.. kite niat nak bagi awak anak kucing kite laaa.... tapii kan dah ade orang cop dulu.. takpelah. next time kita bagi awak jaga kucing kite . awak jaga tau nanti..

AwieKashi said...

tahu la kucing labu AWESOME!
hehe...boleh kasi dia berenang tak? kalau boleh soh la berenang dtg sini..
ibah kuat lentang..
labu kasi gaya bebas... cl(^_^)

Noor Adibah said...

Awie : MUAHAHA! ini serius kelakar. awie budak awesome, suruh ibah kuat lentang labu pulak buat gaya bebas. errrr, memang tak kan jadi kenyataan.. :D

p/s: tp kan belum cube pulak kasi si labu berenang ekk?
mana lah tau si labu tu bleh menang olimpik macam Pandalela Rinong kan kan?

Puteri Mama said...

comelnyer kucing dier...gerammmm.......suker3... ;)

Puteri Mama said...

nak satu boleh ?..hehehe

Noor Adibah said...

@puteri mama : heheh.. nak satu ehh?
tguu labu kite ni ade baby ehh .. hehe.

NUR HAFIZAH said...

comelnyeee ! nak boleh ? buat selimut , gebu bulu dia :)

Amanda Suria said...

cutenya...dpt kat anak buah akak yang kembar tu confirm kena gomol..

nadhirah. said...

ya allah comelnyaaa! nak jadi kakk=ak dia jugak. nama pun sweet aja, labu :)

semoga labu sihat2 aja :)

Noor Adibah said...

@Hafizah : nak ehh.. huhu pinjam boleh la. kalau nak terus tak boleh. hehe. sebab syg sgt die. mak buat macam anak sendiri dah. huhu...

p/s: nak buat selimut eh? pastikan xde penyakit resdung ye. kalau tak abislah asek bersin jee karang

Noor Adibah said...

@amanda : hehe.. ade anak buah eh? die suke kucing? comelnye bebudak suke kucing. ade budak tak suke kucing kan?

Noor Adibah said...

@Nad : hehe nak jadi kakak labu jugak ek.. meh sini meh jd kakak die. :))

p/s: tenkiuu sbb doakan labu <3

Cik Tetra said...

awk niat nak kasi kite eh. wahhhh seronoknyaaaa! kalau ade rezeki nanti kasi la kite satu ehhh. nanti kite jaga baik2. lagi bagus kasi time da abis degree. kite boleh bela nanti. heeeeee

Tihara said...

Datang singgah dari blog amanda..
Seronoknya berkenalan dgn cik labu..
Tomey2belaka kucim2 nih..hee:)

Noor Adibah said...

@tihara : akak dari blog amanda ehh :) berkenalan lahh dengan labu kite niee. hehe..

Hanny Abdullah said...

salam..sume bulus2 comel..actually telatah depa yg buat depa comel..;)