Followers

Monday, 23 July 2012

Dan kerana Tuhanmu, Bersabarlah.

Assalamualaikum w.b.t ...


Ya Allah, ibah bersyukur sangat, 
sebab setiap pagi ibah bangun , ibah dapat melihat dunia lagi. 

Ya Allah, yang maha pengasih ..
setiap hari ku berdoa kepadaMU. sihat kan lahh Abah dan Mama.
hanya kepada Mu ibah minta pertolongan.. 
tiada yang abadi . selain kasih mama dan abah.. 


ku hadiahkan al - fatihah. buat satu satunya insan yang ibah sayang , Noor Aisyah Binti A. Latif.



p/s: kakak.. ibah rindu akak sekarang ni :'(

Saturday, 21 July 2012

Majlis Persandingan Azhar dan Nadiah - Part 2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :) 

---- Sambungan dari ENTRY Majlis Persandingan Azhar & Nadiah Part 1 ------


 Abah sibuk melayan tetamu yang hadir.  
Terima kasih Datuk Ariss ( Dun Semerah ) sebab sudi hadir memeriahkan lagi majlis kami sekeluarga.

------

hehe. ada salah seorang bloggers ni ada hati nak jadi STALKER kak ibah kan.. haa.. ameekkk niii 



tiup lahh... tiup kiri tiup kanan. haha. pastu urut la dada tu ehh.. ingat die terlepas lahh. haha.


ini kawan kawan saya :')  ade datang dari JB dan dari Segamat.. okay terharu.. hee..
Tengs korang sebab sama2 dengan ibah.. buat kawan2 yang tak dapat dtg. ibah faham.. hehe. dun worry.
Tak majuk pun *RULES. oke saya ingat RULES. hehe

Mak Awe dan Mak adib datang dari Pekan Nenas, ke majlis abang ibah. 
rindu mereka ni. mereka lah yang jaga ibah masa kecik2 dulu.. hehe.. 

ini Candy corner :)  cun kan .  
 dah ramai pulak yang makan gula2 ni. huhu dari budak kecik sampai la orang tua.

hehe. ini lahh Guestbook corner kami. cantik dan cun kan? heheh. ade yang amek gambar meja guestbook kiteorang ni.. btw, Wahidah yang hias, dekdah dan hanim pon ade tolong jugak. 

Ini mak nai saya, dari Desa Rahmat, JB. 

Mak bik pon tak nak ketinggalan memberi ucapan dalam guestbook :) hehe

ramai kan yang yg buat ucapan. huhu.. tenkiu semua.. 

okay. ini keluarga besar mak uda non dari JB jugak . heee.. 

terima kasih sebab hadir :)




oke. kami hijau kan kan kan?? hehehe.. tema keluarga pengantin lelaki memang warna Hijau. hee!

kek pengantin diberi kepada tetamu semua :)
masa ni dah tak ramai tetamu. huhu..






----------------






P/s: Kami sekeluarga mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang membantu dan bersama sama keluarga kami untuk majlis abang saya ni .. gambar2 yang tak dapat diletak kan di blog My Diaries Panda jangan lah kecik hati . eh . eh . hehe.. 

ibah nak mengambil kesempatan ini untuk ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan
kepada semua bloggers dan pembaca blog ibah ni.. 
Semoga kita dapat menunaikan ibadah dengan sabar dan sempurna ye.. 
Assalamualaikum ...

------

T  A  M  A  T

Wednesday, 18 July 2012

Majlis Persandingan Azhar dan Nadiah - Part 1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..

 ------ Malam 6 Julai 2012 ------

Malam Sabtu tu kami sekeluarga memang berkampung terus di  Dewan Terminal Feri Minyak Beku tu . Sebab malam tu Abah dan Mama buat tahlil kecil-kecilan kat situ, sementara yang lain saudara mara semua kat dalam dewan semua nya sibuk menyiapkan door gift abang. huhu.. 

Waeda, thanks sebab awak dan dekda hadir time abang kita kawen :) 


Mereka sampai2 je terus buat kerja masing-masing. ohh, ohsem lahh kawan-kawan aku ni kan? 
ehehe.. nampak tak muka waeda time nie? kemain khusyuk buat kerja.
Waeda yang buat semua hiasan untuk meja Guestbook abang dan kak nad. 
Ibah cuma buat preparation sikit2 je.
Guestbook pun dia taja oleh dia kot.. thanks sesangat kat awak. cakap kat mak ayah awak terima ksih ehh :)


 huhu .. alahaii, nampak tak? muka dekda baru bangun tido? wuuu.. kesian waeda ngan dekda. baru balik kerja terus pergi Batu Pahat.. penatt ye kengkawan sekalian?? diorang ni dari JB kalau korang nak tau.

Gambar ni aku asek nak fokus kat muke SYONON je ! heh tak tau kenape? huhu

Okay, disebabkan dewan tu dekat dengan pantai. kiteorang pegi lah amek gambar kan. huhu. Malam tu semua ada. seronok lahh jugak kan. ade sedara mara, kawan-kawan. Buat kawan2 yang tak dapat hadir. ibah faham.. korang sibuk, ada yang kerja kan? hehe.

Malam tu, Hal, Hanim dan Aril pegi mana ntah. diorang round2 satu Batu pahat agaknye. 
Ibah, din, waeda dan dekda ape lagi. lepas siap2 buat kerja siapkan meja guestbook.. kiteorang lenyapkan diri kejap. huhu..

p/s: pssttt.. ade orang tu tak leh tido malam tu sebab nak datang Batu Pahat kan? dah la orang tu tak tido 24jam. nampakkk lahh mata pun macam panda kan? hehe.

---------------------------------------------------------


---- Pada 7 Julai 2012 ( SABTU ) ----


ini hasil tangan Nur Wahidah Mohammad :)

nampak tak punya ramai orang, abah tak sempat nak duduk ha. layan tetamu .

Pakcik Abdul Hadi Siew & Makcik Suriyati  :)
| Mereka adalah besan kepada mama dan abah saya |

 Satu je gambar ibah bersama mama yg dapat ditangkap. huhu .
sebab mama pun busy dok layan orang. hehe.

okeh time ni makin ramai tetamu masuk dalam dewan.

----------------------------------

Bila kite balik semula jenguk dapur, haaa. ini lahh orang kuat dapur kita ni.

terima kasih lahh kepada yang menolong kami sekeluarga. dari pakcik, makcik, saudara mara. kengkawan . semnua lahhh! jasa semua tak dapat kami balas.

haa. nampak tak? huhu. Pakcik Noriza pun kene turun padang! hehe.. mak long dan mak usu pun kene tolak troli ni. angkat pingan mangkuk. wuu.. time ni. .mmg waktu puncak kot. tu yang ramai orang.

huhu. #EH. okay hampir tidak kenal. tenkiu ehh awak sebab tolong mama ngan abah .

Yang pakai topi tu, Pak Long saya ehh . Yang sedang menyenduk lauk2 tu Mak miah dan Pakcik Amat :)

-------------

Okehhhhh... ibah lupa nak letak gambar pengantin. hampir tak ingat! haha.

Jeng.. jeng.. jeng..

hahaha..

ini laahh pengantin kita. dengan tema warna merah u ollsss.. huhu..

haiishhh, pengantin zaman sekarang boleh peace2 ekk? cube orang dulu2 bersanding? mana ade cenggini. semuanya muke serius je ek? tak caye? cube bukak balik album2 mak abah kite?? hehe..
maunyer tak kena marah ngan orang2 tua. hehehe!


Time ni pengantin potong kek ..

okehh . ini tak aci, sebab pengantin makan cupcake ! haha.

Ini pulak meja makan berdamai .

Masa pengantin makan tu siap ada zapin dari pelajar abah

okehh, ini keluarga Abg Rustam dan Kak Azleen :)

Kumpulan silat dari IPG Kampus Tun Hussein Onn :)
anak anak murid abah jugak semua ni.

Ha.. ini dia penari2 zapin kite tadi ha.. amboi.. kite dengar ade salah sorang ni nak ngorat cik abang kita? hehehe.. hah, mana dia.. takdelah gurau jee lah. hikhik..


heh, nampak tak abah ibah ngah wat pe time ni? wuuu~ ibah pun tak tau dia bincang kan ape lahh ni.

Pak Anjang saya menjadi pengacara di depan :) huhu...


eh! okayy, ni budak mana ni? hehehe. ini lahh Farizahanim Musa (Kechik) . haa, cepat2 taip lah nama dia tu mesti jumpe dekat FB. hehehe.. thanks ehh hanim sebab datang majlis abang akak ibah ni ..
dari UiTM Segamat ni ha.. hehe..

Azahari Yahya (Hal) dan Shahril Zaidi Ong ( Awork) . Heee.. korang! tengs jugak sebab daataaang!
:D




P/S: ehem2.. korang... ibah penat lahh .. hahaa. korang tak penat ke amek gambar bebanyak ni?? 
okay. kita benti sampai sini dulu boleh tak? japlagi ibah buat 
entry yang part 2 pulak ehh..

Tuesday, 17 July 2012

Majlis Pernikahan Azhar dan Nadiah :)

Assalamualaikum dan salam sejahtera .. 

----  6 Julai 2012 ( JUMAAT ) ----

Tarikh di atas, adalah tarikh yang bersejarah buat abang ibah. satu satunya abang ibah yang ibah ade. dia telah menamatkan zaman bujang dia. waahhh.. abang, tahniah ye :) 

  Mintak maaf lahh sesangat, kite baru nak update entry baru ni. heh heh. sebab gambar2 ni semua dekat ayahman. sekarang baru boleh update semua ! ^^,  kita update satu satu okeh? 

Okay, satu satu ye.  haii, kami rombongan cik kiah . ehh ! huhu

okay.. nampak tak nampak tak? kami semua tengah memegang ape? heheh :) 
itu lahh hantaran dari rombongan pengantin lelaki. 

hee. Ini Muhammad Azhar Bin A. Latif :) Abang kepada Noor Adibah Binti A. Latif 

OKAY. masa ni Mama dan Abah tak ada. Ibah sebagai adik mewakili mama dan abah hantar abang ke rumah kak nad. Mama dan abah masih sibuk uruskan majlis persandingan abang dan kak nad 
di Dewan Terminal Jaya Minyak Beku (Terminal Feri ) pada 7 Julai 2012. 


Time ni aku yang gugup ! korang faham tak?? errr, kalau aku dah gugup. ape lagi abang aku yang duk kat atas kusyen yg empuk  tu.. heee..  

Abang, tarik nafas pepanjang ehh. ibah ade ni tengah tengok abang..


Fuhhh... alhamdulillah.. dengan sekali lafaz, abang telah sah menjadi suami orang. huuu... 
mesti abang dah lega time ni.. wuuuu ~ 

hee. nampak tak muke aku time ni. dahh lega. hee, ape lah yang di cerita wahidah tu. kemainn khusyuk kiteorang dengar. huhu ..

Ini SYONON saya :) heee.. nampak tak muke kiteorang senyum lebor! hehe.

Alhamdulillah.. Nadiah Binti Abdul Hadi Siew. haii kak nad , dia telah sah menjadi isteri kepada abang saya. 
yeayy :) ibah dah ada kakak ipar laa .. huhu.. 

okay, kak nad tengah sign ape tu ehh? huhu. okay ibah tak tahu nak sebut ape. hihi. . 


ini turn abang pulak sign. huhu. ape ehh yg diorang sign ni. surat nikah kot.. hehe. aku duduk tepi cume memerhati je.

Abang pakaikan kak nad gelang tangan :)

Abang dan kak nad :')

Amboiii, kemain mereka ni. hehe.. amek gambar siap nak peace2 kan. k bye! 

Ini pak anjang ibah :) Daud Abdullah. Pak anjang mewakili abah jugak. hehe.

Yang sedang membuat peace tu, Ayahman ibah :) hehe..
kesiann dia takde orang nak amek gambar dia. haa, ni lah satu2 nya gambar yg ade. 

lagi sekali, ape lahhh yang di bualkan kiteorang tuh ha. haha :D 
okehh muka dekda tengak gelak. muka waeda tengah seronok bercerita! hehe. si syonon pulak tengah sengih2. heh! 

Terima kasih kawan-kawan sebab datang dari JB semata-mata teman kan ibah sekeluarga untuk wedding abang kita ni :) lebiuuuu!

 Jemput makan semua :) 
inilahh rombongan pengantin lelaki.. hehe
semua ada. dari adik sedara ke pakcik makcik. kawan-kawan semua ada laah! 

Okay.. kak nad dan abang sempat pegi amek gambar ! Jeles! 
sebab ibah time ni kene bawak balik hantaran ke rumah ! 


P/S: psssttt... nanti ibah update lagi entry yek. sebab banyak nak cerita ni. padahal banyak gambar jew! hehe