Followers

Wednesday, 18 July 2012

Majlis Persandingan Azhar dan Nadiah - Part 1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..

 ------ Malam 6 Julai 2012 ------

Malam Sabtu tu kami sekeluarga memang berkampung terus di  Dewan Terminal Feri Minyak Beku tu . Sebab malam tu Abah dan Mama buat tahlil kecil-kecilan kat situ, sementara yang lain saudara mara semua kat dalam dewan semua nya sibuk menyiapkan door gift abang. huhu.. 

Waeda, thanks sebab awak dan dekda hadir time abang kita kawen :) 


Mereka sampai2 je terus buat kerja masing-masing. ohh, ohsem lahh kawan-kawan aku ni kan? 
ehehe.. nampak tak muka waeda time nie? kemain khusyuk buat kerja.
Waeda yang buat semua hiasan untuk meja Guestbook abang dan kak nad. 
Ibah cuma buat preparation sikit2 je.
Guestbook pun dia taja oleh dia kot.. thanks sesangat kat awak. cakap kat mak ayah awak terima ksih ehh :)


 huhu .. alahaii, nampak tak? muka dekda baru bangun tido? wuuu.. kesian waeda ngan dekda. baru balik kerja terus pergi Batu Pahat.. penatt ye kengkawan sekalian?? diorang ni dari JB kalau korang nak tau.

Gambar ni aku asek nak fokus kat muke SYONON je ! heh tak tau kenape? huhu

Okay, disebabkan dewan tu dekat dengan pantai. kiteorang pegi lah amek gambar kan. huhu. Malam tu semua ada. seronok lahh jugak kan. ade sedara mara, kawan-kawan. Buat kawan2 yang tak dapat hadir. ibah faham.. korang sibuk, ada yang kerja kan? hehe.

Malam tu, Hal, Hanim dan Aril pegi mana ntah. diorang round2 satu Batu pahat agaknye. 
Ibah, din, waeda dan dekda ape lagi. lepas siap2 buat kerja siapkan meja guestbook.. kiteorang lenyapkan diri kejap. huhu..

p/s: pssttt.. ade orang tu tak leh tido malam tu sebab nak datang Batu Pahat kan? dah la orang tu tak tido 24jam. nampakkk lahh mata pun macam panda kan? hehe.

---------------------------------------------------------


---- Pada 7 Julai 2012 ( SABTU ) ----


ini hasil tangan Nur Wahidah Mohammad :)

nampak tak punya ramai orang, abah tak sempat nak duduk ha. layan tetamu .

Pakcik Abdul Hadi Siew & Makcik Suriyati  :)
| Mereka adalah besan kepada mama dan abah saya |

 Satu je gambar ibah bersama mama yg dapat ditangkap. huhu .
sebab mama pun busy dok layan orang. hehe.

okeh time ni makin ramai tetamu masuk dalam dewan.

----------------------------------

Bila kite balik semula jenguk dapur, haaa. ini lahh orang kuat dapur kita ni.

terima kasih lahh kepada yang menolong kami sekeluarga. dari pakcik, makcik, saudara mara. kengkawan . semnua lahhh! jasa semua tak dapat kami balas.

haa. nampak tak? huhu. Pakcik Noriza pun kene turun padang! hehe.. mak long dan mak usu pun kene tolak troli ni. angkat pingan mangkuk. wuu.. time ni. .mmg waktu puncak kot. tu yang ramai orang.

huhu. #EH. okay hampir tidak kenal. tenkiu ehh awak sebab tolong mama ngan abah .

Yang pakai topi tu, Pak Long saya ehh . Yang sedang menyenduk lauk2 tu Mak miah dan Pakcik Amat :)

-------------

Okehhhhh... ibah lupa nak letak gambar pengantin. hampir tak ingat! haha.

Jeng.. jeng.. jeng..

hahaha..

ini laahh pengantin kita. dengan tema warna merah u ollsss.. huhu..

haiishhh, pengantin zaman sekarang boleh peace2 ekk? cube orang dulu2 bersanding? mana ade cenggini. semuanya muke serius je ek? tak caye? cube bukak balik album2 mak abah kite?? hehe..
maunyer tak kena marah ngan orang2 tua. hehehe!


Time ni pengantin potong kek ..

okehh . ini tak aci, sebab pengantin makan cupcake ! haha.

Ini pulak meja makan berdamai .

Masa pengantin makan tu siap ada zapin dari pelajar abah

okehh, ini keluarga Abg Rustam dan Kak Azleen :)

Kumpulan silat dari IPG Kampus Tun Hussein Onn :)
anak anak murid abah jugak semua ni.

Ha.. ini dia penari2 zapin kite tadi ha.. amboi.. kite dengar ade salah sorang ni nak ngorat cik abang kita? hehehe.. hah, mana dia.. takdelah gurau jee lah. hikhik..


heh, nampak tak abah ibah ngah wat pe time ni? wuuu~ ibah pun tak tau dia bincang kan ape lahh ni.

Pak Anjang saya menjadi pengacara di depan :) huhu...


eh! okayy, ni budak mana ni? hehehe. ini lahh Farizahanim Musa (Kechik) . haa, cepat2 taip lah nama dia tu mesti jumpe dekat FB. hehehe.. thanks ehh hanim sebab datang majlis abang akak ibah ni ..
dari UiTM Segamat ni ha.. hehe..

Azahari Yahya (Hal) dan Shahril Zaidi Ong ( Awork) . Heee.. korang! tengs jugak sebab daataaang!
:D




P/S: ehem2.. korang... ibah penat lahh .. hahaa. korang tak penat ke amek gambar bebanyak ni?? 
okay. kita benti sampai sini dulu boleh tak? japlagi ibah buat 
entry yang part 2 pulak ehh..

7 comments:

ank mak siti said...

Heee.. rajin die update blog.. errr.. hampir xkenal eh sape die yg pgg pinggan ngn cawan tuh.. k fine.. xhensem eh? hehe.. btw sama2.. agpown.. kte da anggap mcm kte tolong fmily kte jgak.. seronok.. :)

frezalicious said...

woooo muke hanim adelah dlm blog ni...bru market...HAHAHA...
1thx kak ibah =)

Aliff Haikal said...

*tiup kiri tiup kanan* nasib baik gambar den takde *urut dada

Hua hua hua meriah gila masa datang kenduri Ibah hari tu . Tak sangka kan boleh datang jugak kenduri dia ^^

Kirim salam semua ornag yang haikal jumpa hari tu eh akak

selamat pengantin baru kt abang ngan akak ipar kak ibah :)

Noor Adibah said...

AMCT : awak.. hehe. tengok kaki la.. kaki kite kan. mesti lahh rajin update blog. huhu..


p/s: awak jangan serik ehh tolong family kita.

Noor Adibah said...

Hanim : heh. nak market ajee kn.. cehh. huhu

Noor Adibah said...

Haikal : heheh.. lega yekk.. siap lah.. heheh..

:D

frezalicious said...

of kozlah..blog akk rmi followers ni..hewhew