Followers

Sunday, 18 November 2012

Program Khidmat Masyarakat di Sekolah Agama Bandar Segamat

 Assalamualaikum w.b.t ...
      
      Bismillahirrahmanirrahim, haii blogers dan kawan- kawan yang membaca blog ini :) ehh, kejap je hari ni dah hari ahad kan?  hurm.. kejap je masa ni berlalu kan.. huu.. Rasanya baru je cuti hari jumaat aritu... esok dah isnin. nak kene gi kelas semula. hehe :) 

   Hari Khamis hari tu bersamaan dengan awal muharam 15hb November 2012 . Kami yang ambil subjek Personal Development and Ethics ( MGT 538 ) wajib melibatkan diri dalam Program Khidmat Masyarakat. Alhamdulillah program di Sekolah Agama Bandar Segamat berjalan dengan lancar dan dipermudahkan Allah s.w.t . Kami dari kelas Finance kelas 3C, Marketing kelas A dan B dibawah tunjuk ajar Pn.Che Faridah Che Mahmood .


Kami akhirnya berjaya bawak karpet, tikar dan juga 30 helai sejadah dari Jakel sendiri 
dengan menggunakan 2 buah kereta. satu kereta Proton Waja dan lagi satu kereta Myvi. 

Credit to: Ajk Sponser, Aiman dan Acap tengs korang :) sebab bersabar teman saya pegi buat follow up di Syarikat Jakel sampai la kita berjaya mendapatkan sumbangan dari jakel. Aainaa, Amirah, Nad, Ajim, Effa dan Naim terima kasih jugak sebab dapat meluangkan masa hari Rabu petang tu bersama2 kiteorang ambil karpet ni dekat jakel. Credit to Wisma Jakel, Segamat. 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN SAYA :D


Hari khamis, pagi dalam pukul 7.30pg kami ajk dah sampai di depan pagar Sekolah Agama Bandar Segamat ni .

Kiteorang naik kereta masing2 ke sekolah agama ni. haa, nampak tak berderet kereta parking dpan pagar sekolah ni?? hehe

 Yana dari finance kelas 3C finance.

Ada yang bawak motor sendiri :)

kami bertemakan baju warna Merah :) kelas B .
Okay, korang nampak tak Noor Adibah ? hee. okeh fine. gambar saya nampak tangan je. sadis. 

geng kelas B :)

Haziq dan Putra . ape lah yang di bualkan mereka ni. kemain seronok haa berbual. heee. Candid !
Haziq, kene cuci tandas yek:)

Puan che, ambil gambar kiteorang tengah sarapan. heee.

dari kiri depan ain, caca, iman dan mimot :) 
mereka sarapan dekat kantin . 

Okay, disebab kan saya dibahagikan tugas di surau sekolah ni. jadinya saya hanya dapat ambil gambar mereka yg di surau je.

Saya dengan tyka dan jugak bainun dari kelas finance 3C di surau. khusyuk betul dia bersihkan tingkap surau ni :) lepas ni kita kikis dinding eh. pastu dah boleh cat dahh.

okay, kerja mengecat di mulakan. 
credit to: kawan2 MKT kelas 3A :)

 
Kerja2 di bahagian kolam :)

kawan2 saya beruntunglah mereka dapat bergambar dengan Guru Besar sekolah Agama :) 
credit to : Pn.Che .

Mana lah puan che ambil gambar ni. ehehe.. 
agak2 siapa yang pakai baju warna merah ni eh? 

Lepas siap semua kerja, kami pegi la Tadika pulak. tengok2 haziq dan naim belum siap lagi mengecat dan mengemas tadika. Hehe, kenapa muka haziq macam tu? penat eaa. sabar ehh :)

Naim bersungguh2 abiskas keja dia :)


 gambar kami yang sempat ditangkap Puan Che di tadika :) 
memula ingat puan che nak marah kiteorang sebab main bende alah ni. huhu. rupenya puan che nak ambik gambar kiteorang. okehh, lega.. huhu

 Sebahagian dari kami kelas 3B :) 
alhamdulillah kerja kami dah selesai hari tu .TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN.

Tak dilupakan jugak, pensyarah kami Puan Che Faridah :) 
terima kasih sebab beri kami tunjuk ajar dalam CS ni. . kalau takda puan che, mesti program ni tak lengkap dan tak sempurna.  alaa. gambar puan chetakde la dengan kami semua. sedih.. huhu
ini pun gambar yang saya ambil dekat FB . heheh . 

CREDIT TO : PUAN CHE FARIDAH CHE MAHMOOD :)
LECTURER PERSONAL DEVELOPMENT AND ETHICS ( MGT 538 ) 





No comments: