Followers

Monday, 23 April 2012

SEGMEN : MY FIRST ENTRY IS AWESOME !

Assalamualaikum :) 


   
   Tuhh, korang nampak tak banner yang ibah letak dekat atas tu.banner tu adalah hak milik Hencek Haikal tau ! :)  hehe, for the first time dia buat segmen nii, dah lama dahh die berniat sebenarnya nak buat segmen ni. tapi, baru semalam niat dia termakbul. haha.  btw kan, ibah join eh segmen Hencek Haikal ni  . boleh tak boleh tak?  teee heee..

   Mula mula ibah nak ucap tenkiu sangat kat DRC yang tag nama belog IbahPanda ni dekat entry dia tuhh.. hee. ni dia blog DRC , hehe :) dahh ibah dah baca dah blog DRC tuu.. entry pertama DRC pada 6 Apr 2009 kan? haha camtu rupenya first entry DRC . bila ibah bukak pulak Blog Cik Nani  , pehhh bila duk baca cerita dia masa mula2 buat blog.. hee :D buat aku rasa rendah diri pulak nak join segmen Hencek Haikal ni kan... amboi.. cik nani siap kongsi petua macam mana nak dapatkan bulu mata yg menarik. Ohsem lahh cik Nani ! tenkiu ehh cik nani. sebab share petua tu! lepas ni kita boleh lahh amalkan petua tuh! hehe :) serius blogger2 yang lain pon ohsem! mesti entry diorang best2 ehh. 

   Okeh sekarang cerita pasal ibah punye first entry, waaarhhhh.. korang nak tau ke?? HAHA rasanya macam taknak cerita lahh.. terasa mcam segan silu pulak!  sadiss pon ade . . semua orang masa mula2 buat blog, mesti korang ade buat INTRODUCTION kan. ibah punya entry pulak mula2, rasanya takde INTRO kot! hehehe! tibe2 ade GAMBAR. adehh.. -.- rasa macam sengal pon ade macam mane lahh entry first aku ni boleh terwujud?? 

----
DUA TIGA KUCING BERLARI. MANA NAK SAMA SI KUCING BELANG.. DUA TIGA BOLEH KU CARI. MANA NAK SAMA CIK ABANG SORANG. 
hehehe, ape yg  aku merepek ni?? sempat pulak nak berpantun kan kan. *oke sengal 
----
nie link pertama ibah. dan ni jugak lahh link entry pertama ibah.. 
-- cuma ada 1 comment -- ternyata entry ni sebenarnya SS. *Syok Sendiri. HAHAA!
nengok laahh ayatnya pun rase macam skema ajee. erk!

Berhari raya di tepi pantai ( SG.RENGIT)

adik sedara ibah nama die syazana... adik sedara paling rapat dgn ibah....
x sbr nak terjun dlm air..nie nak dekat smpai sg.rengit....
                          

abg shamin makn sedap ..... air teh o ais tu ..nak sikit....(nenek belanja tau)..
                                       

nie lah pak busu ngan haris adik sedara ibah yg paling bongsu..
(die ngah bad mood laa)

tgok ibah makan sampai habis...hahaha
( x laa itu orng lain punya pinggan tetibe jek ade kat atas meja nie)

nie naik buaian kena nyanyi nie....ahaha...

Haris senyum!!! say cheese!!!




3 dara pinggitan??? hehe..

ibah n zana kitaorang kat pantai...

Kak Nad ( bakal akak ipar)

abg shamin, kak yam, kak nad n ibah... kitaorang x ingat nak balik best
sgt duk kat buai nie...heee

ayahman, abang, kak nad, kak yam n ibah..
(picture kat bwh pokok)

nie abg sedara aku sorang nie..
( kuat berangan teringat sape laa tue)


SELAMAT HARI RAYA
         MAAF ZAHIR DAN BATIN....

   Kalau nak diceritakan pasal entry ibah ni.. HAHA. errrrrrr, takde lah AWESOME mana kan first entry ibah ni.. time ni ingat lagi.. ibah satu family besar pegi Pengerang, Kampung Nenek ibah :)  masa ni kiteorang berhari raya ramai2. siap konvoi bape keta ntah. . tak ingat sangat. tapi yg ibah ingat, memang seronok sangat time ni. kite pegi pantai .. Lagi2 ade adik sedara ibah yang ibah sayang sangat ni  SYANA. kalau kiteorang jumpe, memang pakcik, makcik, nenek sume kata kiteorang ni dah macam kembar. pegi mana je mesti ada dia. dan mesti ade aku.. haha.. Kampung Sg. Rengit ni serius best! ye la kan, kampung kite tu belakang nya pantai. kalau tak pegi pantai rasa tak lengkap pulak..  akhir sekali nampak tak? ade perkatan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN?? haaa. time ni ibah masih Part 1 kot ! mula2 masuk Universiti. rasa excited pulak bila ingat mula-mula masuk U.. nak ucap kat kengkawan baruuu Selamat berahari raya..  

  Ibah nak tau cerita kawan2 ibah ni pulak, macam mana agaknya Entry Pertama diorang kan! ibah nak tag :


 P/s:  Pulau ini dalam kenangan.. rindu nak balik Sg.Rengit laa. harap raya tahun ni dapat laah ziarah sedara kat sana..

10 comments:

Anum said...

good luck

Cik Tetra said...

HAHAHAHAHA. omo ibah tag kite eh? alaaa sumpah lawak laaa entry first kite..btw okeh2..nanti kite join segmen ni eh. hamboiii entry ibah berganbar sakan u ollsss.. hikhik..

:D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Anum : :D hehehe.. tenkiu anum

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Cik Tetra : jyeahhh! kite tag awak. haha. takpe. kita nak jugak baca entry first awak.
entry ibah mmg bergambar je ha.. tak de nak tulis ape. ta geti nak menulis masa ni.. tu yg duk letak gambar je..

DRceria said...

waaaduuuiihh! selamat ya kakek....! :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

DRC : sape kakak DRC haa?? haha

hazfee said...

hehe.mesti best bila baca entri lama2 dulu kan :p

Alia Rahmat said...

hewhewhew.. okeh.. nak buat :D

Aliff Haikal said...

HAHA thanks ibah sebab supprt kita :P first entry je dah letak gambar , memang terbaik . hehe :)

Aliff Haikal said...

meh sini tonyohh sikit kat link ni nak kasi berbunga sikit jiwa dan raga . hehe
http://ekaldude.blogspot.com/2012/05/hadiah-segmen.html