Followers

Sunday, 8 April 2012

Kucing ibah :) takde idea nak bagi nama ape?

Assalamualaikum :) 

Haii korang ! malam ni mesti semua tengah tengok ABPBH kan?? dah tau dah. haha. 
tapi ibah bukan nak citer siapa yg menang dapat anugerah okeh. ibah nak citer pasal kucing ibah. 
boleh kan?? :) heee..
 Nie dia dua ekor anak kucing kita :) comel tak die dan die nie??

 mereka dilahirkan pada 10 Mac 2012, masa diorang lahir ibah takde. ibah dekat kampus.. 
rugi nya tak dapat sambut diorang !

 waktu diorang main-main.. eeee, geram nya dengan mereka nie.

 Nampak tak si hitam tuu, dia dah penat main la tu.. mata nak tertutup2 tu ha.. hihi..

 Kejap lagi tido la tuu dia ..

 Mehh sini, nak akak ibah bobok kan tak? waktu hujan camnie, memang sedap kan kalau tido ?? 


 Alololo, adik kesayangan akak ibah niee.. dah tido dah dia.. ^^, sayang dia..

 Nyenyak gila dia tido...  shhh. tak leh kacau dia. nanti dia terjaga.

Yang si putih nie, tak geti2 nak tido ehh?? tido lahh ... 

Sebenarnya ibah tak letak lagi nama diorang nie, tak tau la nak letak ape?? hahaha.. 
penat dah pikir. . nak letak nama si hitam tu dengan nama anje boleh tak?? 
kalau si putih pulak letak nama comot okeh tak? sebab dia comot, bulu dia dah la sume putih tibe2 kat atas kepala dia ade tompok hitam. 

# Korang ade idea tak nak bagi nama ape kat kucing ibah ni?? Kalau ade, boleh la suggest ehh ! heee.. 

17 comments:

Cik Tetra said...

anje ngn comot eh? okeh gak tu..sng and sesuai utk kucing gedik comel ni..hehehe...

alolo comelnye kucing KAKAK! teheee. :D

HaLuNa ReTrO said...

yakk..comot..nme kg giler..haha

dyeowg lahir sehari sebelom bday hal lah..haha

bgi nme yg betina luna..=)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Waeda : hehe. comot ngan anje okeh ekk?? ahaha. sesuai ke?? macam gedik ekk?? al maklumlah ibah yang letak. memang sume nama gedik2.. HAHA!

# ibah baru terpikir nak letak nama kucing tu yg sekor nama Ceplos dan lagi sekor tu nama dia Tetra .. HAHA! amacam boleh?

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Hal : Cehhh... ade ke nama kampung hal kata.. haha..

ohh, ibah ingat besday hal 10 mac. hee. ibah lupa .. tak sama lah ngan budak2 yang berekor ni ??

Luna untuk yg betina ?? sedap jugak kan kan.. senang jugak nak panggil dia nanti.. nanti ibah cube cakap ngan mama cemane.. hehe..

p/s: nama untuk jantan takde ehh hal?

Ainur Hamzah said...

ala tomey-2. hehe. malangnya ainur takut kucing. hee. xpernah pegang pun :)
BTW, ainur uitm segamat. ibah plak? :)

HaLuNa ReTrO said...

huhu..yg jantan kasi nme chockie lah..=)

Nadratul Syazwana said...

Rasa macam nak culik yang dark chocolate tuh! n_n

sis92 said...

nama haris n izzah n haris pls :)

Cha_Haya said...

eh2 nme kucin kite chotmot! lebih kurang same dgn comot tu.. he3

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Ainur : ainur takot kucing ehh.. hehe. tak tau pulak ibah.. laa. ainur uitm segamat ? hee. same lah kite. tapi ibah dah abes dip pon.. baru jee abes.. :) ainur part bape eh?

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Hal : ehehe. mama kata die tetibe nak letak nama anje ngan ayang.. haha..

# gedik tak nama tuu??

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Nad : ehehe. alaa, nak culik ehh?! culik lah kalo berani. kita pasang pakgad 2 orang kat depan umah nie.. haha..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

sis : hehe. ape dia? wahh! nama dah macam nama hero n heroin dalam cite OMBAK RINDUUU tuh!

hehehe.. ohsem laahh.. haris dan izzah yee.. :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Chahaya : wah, nama kucing awak nama die chotmot?? hehe.. sebab ape letak nama chot dan mot.. nape tak comot je?? hehe.. mesti ade sebab kan kan.

Alia Rahmat said...

Gila comel ! satu bagi nama 'alia' lah.. HAHAAH

Noor Adibah Binti A.Latif said...

alia : ehehe! alia, nak akak letak nama kucing akak ni nama alia ye.. mesti comel ehh! hehe.. pastu baik je macam alia.. cute2 gituu.

Cha_Haya said...

errr.... mak yg ltak nma chot+mot tu.. xthu la sbb pe.. mungkin nak brikan sedikit kelainan disitu.. heeeeeeee ><,