Followers

Tuesday, 1 November 2011

Cik Panda kene tag laaah ! ( suka nyerr... )

Assalamualaikum w.b.t  :) 

siapa dia ? hurm. ni tuan belog DERIA RASA CERIA. dia telah men'tag blog Cik Panda ni.. 

Okeh, sebab ape kita di tag ehh? haaaa.. 
RULES.. 
( siap ade rules pulak kan?? hahahaha, ikooot jeee laaahh..) 

•Each person must post 11 things about themselves in their jurnal .
•Answer the questions the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer .
•You have to choose 11 people to tag and link them to the post .
•Go to their page and tell them you have tagged him/her .
•No tags back .
•No stuff in the tagging section about you and tagged if you are reading this, You legminately (aka really,trust with all honestly) have to tag 11 people .

11 THINGS ABOUT MYSELF !
♥ tuan punye blog nie suka HIJAU. ( herm2! siapa kenal cik panda betul2.. dia tau laah.. heheh..)
♥ citer pasal berangan. aku NO 1! hehe.. ( tak percaya tanya ABAH saya ! hahaha :) )
♥ pendiam ... tapi aku suka cakap.. erkk.. macam mana tu ehh?? HAHA !
♥ manja? haish.. aku terima.  itu memang aku! ( HAHA! cehh, mengaku jugak kau kan ibah! )
♥ suka kucing, dari kecik sampai laaa nie, rumah aku mesti ade kucing.. kalau takde.. hidup aku tak lengkap!
♥ panda, haiwan yang cute kan! hehe.. aku suka! sebab bff aku bagi GELARAN tuh! maceh SAHABAT!
♥ FB, BLOG mesti aku bukak! walau macam mana sekalipun! rasa2 kalau  tercampak kat PULAU. pun aku nak bukak gak... haha.. tak kire..
♥ SAYANG orang yang ade dengan aku . orang sekeliling aku. yang kesah pasal aku.. :) 
♥ semua buah aku makan, tapi ! tapi ! aku betul2 x suka TOMATO ! yarrkk... sebab dia lembik! hahaha..
♥ TEMBAM, DEBAB, GEMOK, ibah BEDEBAH. haishh.. tu nama aku yang diorang selalu sebot! serius! AKU TAK SUKA. tapi kekadang pikir kenapa diorang panggil aku camtu ?!  dan aku tergelak sendiri dalam bilik.. aku rasa comel pulak bila diorang panggil gitu!  ^^,
♥ sampai sekarang aku tunggu si dia , hehe.. ( erkk.. sape tuh? haha. ntah2 .. ) jangan marah ehh awak .gurau jeee..
11 SOALAN YANG ' AWESOME' DARI DRC !

Pernah menangis sebab lupa solat ?
- jujur kita cakap, belom pernah... tapi kalau lambat menunaikan solat sekalipun, kita cepat2 mengqadha kan solat yg tertinggal tu.. ( p/s: teringat masa kecik2, kalau lambat solat jee, abah marah.. terus dia tutup TV, abang dan akak terus cepat2 solat.. )
Nama rasul yang ke 15 siapa ?
- masa kat sekolah agama, ingat lagi kita ngan kawan2 sebut nama2 rasul.. huhu..
sebut satu2, Adam. Idris, Nuh, Hud, Soleh ... dan seterusnya 15 adalah Harun AS.  betul tak? heee...
Apa kelebihan orang yang ceria ?
- Waahhh! mentang2, nama blog DRC.. DERIA RASA CERIA.. soklan pun! hehe..
okeh, sejujurnya laaa.. orang yang ceria nie, selalunya kita jumpa dia walaupun sedih macam mana sekalipun dia tak pernah tunjukkan sedih dia depan kawan2 dia.. ( HIDUP CERIA, JANTUNG PUN SIHAT!  hehe. iyeke ?? )
Macam mana anda boleh ceria?
- lihat warna cerah . haah! tu la sebab kita suka HIJAU! HIJAU PUCUK PISANG.. cerahkan! boleh membuatkan saya ceria! ^^,
Gigi awak ada berapa jumlahnya ?
- HAHA! erkk.. soalan ni ke?? herm.. tak kira lagi laaahh.. agak2, jap2.. kira dulu eh.. 1..2.. pastu ade lobang.. erk.. mungkin ade 26 batang kot! . ( tak pernah kire gigi ade bape batang lah! hahaha)
Berapa sentimeter bibir anda kalau senyum ?
- ERKK! senyum lebor penah lah. tapi belom pernah ukur! haha.. DRC ukur lah dulu yek!
Tujuan anda blog untuk ape ?
- Sebenanya untuk kongsi cerita suka dan duka antara family dan kawan2.. pastu boleh lah tukar2 pendapat kan.. lagi2 kalau kongsi resipi masak! heeee...
Nak join contest DRC & CTK tak?
- Herm.... hehehe! boleh ke?! kita ON jeee.. :)  suka2.. kalau tuan punye blog mengizinkan.. Cewah! hehe
Kalau boring buat ape ?
- kalau boring, tentulah tak buat ape ape ! heheh..
Lagu nasyid mana yang anda suka ?
- Lagu nasyid yang saya suka, ialah Mirwana & Jay Jay - Aku Tanpa Cintamu ...hehe <3
DRC ni tahap ceria mana?
- herm... hehehe.. ada tahap pulak ekk?? herm.. mungkin ikot DERIA RASA dia kot.. hihi..

11 SOALAN HIJAU DARI  IBAHPANDA PULAK :)

Apa impian korang dulu2 masa kecil ??
Antara Mak dan Abah korang, mana korang lebih mesra ?? 
Adakah korang basuh baju korang sendiri ?? ( haaa, tak baik tipu.. jawab jujur tau! )
Wanita / Lelaki bagaimana yang mak dan abah korang  suka agaknye yek?? hehe.. jawab ehh ^^,
Apa 5 perkara yang paling penting dalam hidup korang ??
Makanan yang mengingatkan korang masa kecil ?? ( cewah! dah macam MASTERCHEF pulak kan?, sape yang tengok.. tau lah.. hehehe..)
Korang pernah tak jadi imam untuk solat berjemaah ?? ( korang kena jawab seikhlas mungkin.. hee.)
Namakan 3 tempat yang betul2 korang nak pergi ??
Apa makna ' HIDUP ' buat korang ??
Apakah satu hadiah yang paling korang suka sekali yang pernah korang terima?? ! Ceh2.. mesti ade kan?? sebut kan lah.. cik Panda nak tau sangat.. <3
Bila tarikh lahir korang ?? dan kat mana korang sambut baru 2 nie?? ( herm2! tak baik tipu2.. bak kata kawan saya PALSU ~ weeeeee..)

11 ORANG YANG DI TAG OLEH CIK PANDA 

SEMOGA MENJAWAB SOALAN2 
p/s : JAWAB 11 SOALAN HIJAU CIK PANDA TAU. 
BUKAN SOALAN DARI DRC.. 

14 comments:

DRceria said...

huhuuuu~~ thanks sudi jawab soalan merapu yang tak ceria tuu..hahahaaaa... well,, tahap ceria DRC ni kdg2 bloggers leh assume tauu..huhuu >.<
btw, tQ..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

hehe.. sama sama.
soalan tu mmg AWESOME kawan saya kata.. haha..

p/s : baru perasan, belog Cik panda nie. termasuk dalam list blogger dan termasuk dalam list RASA AHLI CERIA.. huu.. TQ :)

DRceria said...

heheee.. DRC mmg letak org2 ttntu je dlam ahli ceria.. DRC pn suka hijau.. dari form 1, sebab ikut orang.. lama2 mmg kene gelar HeejauBoyz time form 4..hahaha

Cik Tetra said...

http://aqwaeda.blogspot.com/2011/11/segmen-suka-suka.html


heee done!

Noor Adibah Binti A.Latif said...

DRC : huhu.. suka hijau?? sebab ikot orang ?? sbenarnya DRC suka warna ape sebelom tu??

Noor Adibah Binti A.Latif said...

waeda: MEMANG AWESOME ! hehe.. :)
okeh. SETTLE! makanan yang teringat kan waktu kecil..

P/S: Waeda sama dengan ibah jugak! nak makan lempeng.. tapi ibah suka cicah dengan Asam pedas @ Sambal tumis ikan bilis atau udang! seeedaaap! sampai mimpi2 kat kolej.. bila teringat kan lempang mama ibah!! hehehehe :))

Cik Tetra said...

heeeee...sangatt kannn.. :D

p/s: heee..same eh..kan..kan..owh dgn sambal pon pnh makan jgk..tp selalu cicah ngn gule merah..heee..sedapnye..nk suh mak buat laa.. :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

heheh..

p/s : aip! mak pulak kene buat yek.. waeda lahh buat! ibah nak rase! hehe

Cik Tetra said...

alaaa..kite mane reti buat..hehe..nti kalau kite dah baik..then kite buat eh.. :D

HaLuNa ReTrO said...

erkk..hehehe..kne kew..??x pandai lah..ngee~

Si qusowt said...

done!penat mnjawab soalan cik panda..harap berpuas ati dengan jawapan yg diberikn.hehe

Noor Adibah Binti A.Latif said...

waeda: hehe. takpe2. lempeng nanti suh mak buat okeh.. hehe

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Hal : haha. haish.. hal nie.. malas ehh. okeh fine. C(:

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Qusowt : hehehe.. penat erk? mana tak penatnye.. jawab soalan 2 sekaligus ! Gila hebat kan.. boleh plak CIK TETRA dan CIK PANDA ta QUSOWT serentak.. hehe. kelakar.