Followers

Monday, 15 August 2011

Ziarah Ramadhan Anjuran UiTM dengan kerjasama JKKK Kg.Semabok, Melaka


Assalamualaikum ;) 
haii2 bloggie.. rindu nye kat kita nye blog niee... 

12 Ramadhan - 14 Ramadhan 1432 Hijrah ~

Cik Panda aritu ade mengikuti program yang dianjurkan UiTM.. wahh.. Nama program nie je dah menarik hati Cik Panda untuk JOIN sama 2 mereka... Program ni diadakan di Kampung Semabok, Melaka... 

" Program Ziarah Ramadhan Destini Kenegaraan Nur Al-Falah Peringkat Zon Selatan "

  Cik Panda ingat, program ni kecil kecilan.. tapi tidak.. korang nak tau tak?? UiTM Segamat jee dah antar 5 buah bas lebih kurang 200 pelajar.. Ramai tak?! ishh... mmg ramai.. Itu belom dikira lagi dengan mahasiswa dari UiTM lain.. ade yang datang dari UiTM Shah Alam, Machang ( Kelantan ), Negeri Semnbilan dan UiTM Melaka pun turut serta dalam program nie..

 Nie kolej kediaman yang kite semua duduk.. Tingkat 6 A-1 .. tinggi gileee kan??... huhu sebenarnya kolej kediaman nie ade 10 tingkat.. tak salah cik panda laah.. x sempat nak sekodeng lama2..


  Pengalaman yang paling tak dapat dilupakan, pada seawal 3 pagi lagi kami semua disuruh berkumpul untuk mengetuk pintu rumah orang kampung untuk bersahur.. Dah macam program 'SINGGAH SAHUR' yang dalam TV3 tu kan?? hehe.. tapi program kali nie dipanggil "KETUK2 SAHUR"..

  Kami dipecah kan kepada  3. Kumpulan 1 - 10, akan ketuk rumah orang Kampung Semabok. dan diarahkan pergi ke rumah Pakcik Zakaria , Kumpulan 11 - 15 pulak di arahkan pergi ke Kg Semabok Dalam, dan Kumpulan 16 - 19, akan pegi ke Padang Semabok.. Tak jauh dari Kampung Semabok.. kami semua menaiki 2 Buah bas UiTM. . Semua kumpulan diberikan sebuah kotak besar dan 2bungkus makanan untuk mereka bersahur.. 

  Cik Panda kumpulan 19. masa sampai je di rumah tu, cik panda bersalaman dengan Nenek dan Atuk.. Nampak wajah mereka gembira melihat kami.. datang dari jauh.. pagi2 lagi dah bagi salam dan ketuk rumah mereka.. suka lihat mereka.. ;) ibah harap.. kami dapat lah membantu nenek dan atuk.. serba sedikit.. walaupun sekejap .. tapi kami rasa bersyukur sangat dapat jumpa mereka.. ^^,

  Ada salah seorang Makcik, menangis dan menitis air matanya, dijunjung makanan tu.. Sebak kami melihat makcik tu.. Mungkin dia terlalu gembira atau sedih.. perasaan nya masa tu terlalu susah untuk digambarkan.. kalau semua nak tahu.. makcik tu tinggal seorang je ..

 
Eheem.. hehe.. CikPanda dengan Cik Hanis sempat pegi snap2 pic dekat Cruise Melaka.. 
(Berhadapan je dengan Kolej Kediaman Tun Mutahir )

 

Gambar bersama Abg Noramin Mahamad Nor 
( MPP UiTM Melaka )

Nie pulak Abang Naim, die ketua kitaorang.. GENG SURAU 3 .. hikhik.. 

P/S: Terima kasih warga penduduk Kampung Semabok, sebab mengalu- alukan kehadiran kami.. ;)  Terima kasih jugak buat Pakcik Zakaria.( Ayah angkat cik Ibah, merangkap Ketua Kampung Kg, Semabok ) sebab malam sabtu tu kami diberi tidur di rumah beliau dan belanja kami minum ABC! heee... Terima kasih banyak2 sebab melayan kerenah kami.... Dan sejak Ibah balik dari Program Singgah Sahur hari Ahad tu.. Pakcik Zakaria, dah 2 hari Call Ibah.. menanyakan khabar.. huhu.. lepas waktu berbuka je Pakcik mesti call ibah kan.. hehe! Patut nye Ibah yang kena call pakcik.. ni pakcik lak call saya.. :) Terima kasih.. Nanti, InsyaAllah saya datang beraya di rumah Pakcik Sekeluarga  ehh..

9 comments:

AwieKashi said...

perghhhh....g kampus bandaraya rupanya...patut la tgk "DIA" sorang2 je kat sini...hakhakhak!

Noor Adibah Binti A.Latif said...

hehe... ye je lah tu.. DIA sorang2.. setahu ibah arr kan.. bukan ke DIA pegi Cameron Highland?? HEHEHE! c(: untung lar pegi cameron kan..

AwieKashi said...

HAHAHA! untunglah...

Cik Tetra said...

seronoknya..kalau kite x sakit..maybe kite ade sekali..

sea_lavender said...

wah dah balik terus wat entry ye~~
btw rupanya kte ni 1 group =)
erm si naim tu kte dah suh die bace entry ni ~~hehe =D abis bangga la kot die kui3x ~~

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@Waeda : cian awk... waeda teruk sangat ke xcident aritu?? ibah lupa nak tanye..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@sea_lavender : HUHUHU! satu grup ehh kita?? patot la macam kenal.. jap2.. awak ade FB abg naim tak? heee

Medabee said...

Saja boring2 search nama kat google, tengok2 nama abg amin di mention di sini..huhu..

ini blog abg amin Http://medabee.blogspot.com

lama tak update..tak rajin sgt nk update...huhu..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

hehe.. abg amin :)
ade ehh dalam google ..

nanti ibah follow abang amin k?