Followers

Thursday, 11 August 2011

Rindu . . .

Assalamualaikum w.b.t.. 


  Petang nie tetiba rasa nak makan lempeng mama buat.. huuu... lupa pulak. yang hari ni puasa.. huhu.. jadi cik panda telan air liur je lah.. hehe.. rindu... nye kat mama n abah.. rindu rumah. rindu adik2 ibah yang duduk dalam sangkar tuh.. huhu.. rindu nak berbuka dan bersahur sama keluarga.. aishh!! tak tahu lah perasaan orang yang belajar kat OVERSEA sana tuh. tinggalkan keluarga mereka... tak rindu ke diorang kat family diorang?? 

Awal sem ari tu, Cik Panda pernah lah merengek nak balik, tup tup mengalir air mata nie, bila dengar suara abah dan mama.. (bukan saje saje nak nangis oke?? ) tapi ter' nangis.. aduiyai... 

IBAH: abah.. ibah nak balik ..
ABAH : macam mana nie ?? adik nak blaja kat oversea?? kalau sikit2 rindu abah ngan mama.. tengok tu, orang yang belajar kat oversea tak ada pun nak balik rumah die.. rilek je die.. 
IBAH : lahhhhh... buat pe nak pikir diorang.. IBAH skang ni belajar kat SEGAMAT je bah.. bukan je GERMAN.. huhuhu.. ( tak jadik nangis ibah waktu nie) abah lah.. buat lawak lak.. aduiyai.. 

  Puasa kali nie, kira hebat lah anak abah ngn mama ni kan?? dah lama dah adik tak balik BP. kalau tak setiap minggu muka nie jugak yang nak balik awal..  Mama, ibah nak balik jugak mggu depan.. sorry, ibah xdapat balik mggu nie.. ibah ade Program Singgah Sahur.. Mama doakan ibah sihat2 je ehh kat sana.. harap2, ibah tak nangis kat sana.. huhu... 




4 comments:

Cik Tetra said...

since puasa ni..kite belum pernah balik lagi.. :D terror tak..

kalau tak kite pon join program singgah sahur ni..abis da accident..da x boleh nak join..sedihnya! excited nak g sebenarnya.. :(

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Cik waeda: ish2.. terer2.. tahniah ehh waeda sebab x balik. haha.. bleh join ibah nieh.. wahhh.. padahal hati memberontak nak balik..

jap3! waeda accident?? accident ngan ape nie??

aQimie Ceplos said...

ala cian ibah.. be strong k ;)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Aqim: haha... cian kan?? xpe2.. ibah redha jek. naseb bek kat sini dah ade orang teman kan.. xde lah rasa sorang2 sangat kan.. hikhik.. C(: