Followers

Saturday, 18 June 2011

Impian dan Cita- Cita..

Assalamualaikum ! ;) hai, bloggie semua.. 

Issshhhhhh~ ape tu impian dan cita-cita ?? Serious! ibah x penah pikir tentang cita2 dan impian.. tup.tup. Pensyarah kitaorang suruh buat assignment tentang MASA DEPAN ! tajuk nye " PLAN YOUR FUTURE " korang nak tau ?? plan tu dari kita SPM sehingga kita berumur 60 tahun ! WHAT the! hahaha!!! parah ..parah laaa... ibah nak cerita pasal ape kebenda ntah. ibah pon x tahu.. 

Yang pasti, ape yang ibah kena buat dengan assignment nie, buat mengikut CHRONOLOGICAL dalam BM nye secara TURUTAN laaaa... masalah nye sekarang. ibah x nampak ape2 depan mata nie haa.. camne nak buat ekkk!  takpe2. ibah cuba. cuba untuk berIMAGINASI dan cuba untuk jadi lebih CREATIVE. dah lah ibah ni bukan jenis orang yang suka MELUKIS. bila start lukis. gambar ORANG pun jadi gambar ORANG2 tau tak??? HAHAHAHA! 

 in 2008, i  graduate from high school  
okay. 2009, First year at university.  and choose Diploma In Banking at UiTM Segamat  
erm... 2012, i transfer into Univesiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam. For my degree of Islamic Banking and Finance 

arrrr.. sekarang. ibah tak tahu bila ibah akan berkahwin. agak2 lar.. dalam umur 25 tahun atau 26 tahun ibah kahwin. agak nye.. tak tahu lagi. tapi, kalau nak anak ramai. mesti kawen cepat2 an?? ibah nak 6 orang anak...  errrkk! dah jaoh dah ibah pikir nie..  tapi x salah kan kalau kita berangan ?? hehehe.. sengal ko ibah!


My dream Wedding. sudah semestinya yang cantik2 kan?? ye laa.. Perkahwinan tu kan hanya sekali dalam hidup.. ibah kalau boleh nak simple2 je. tapi nampak cantik. :) selesa laa.. 

Okay. pasal sambung belajar. ibah nak sambung Master dekat University of Tulsa, Oklahoma (USA) dalam bidang Islamic Finance.. entah bape tahun agaknye ibah belajar. ibah pun tak tahu.. kalau dah ade Family. ibah bawak lah sekali husband dan anak2 kan?? huhu. best tuu... dapat rasa jadi PERANTAU.. herm... ;)) 

Seterusnya, ape pekerjaan ibah lepas tu?? maybe jadi Lecturer.. di salah satu Universiti di Malaysia nie.. tapi ibah akan sambung lagi PHD . PHD. ibah tak tahu nak sambung kat mana.. ???? korang ade idea? huhuhu..

My dream House.. Sebuah rumah Banglo.. huhu.. boleh ke saya nak umah macam nie.. kalau tak dapat pon takpe. ibah selesa je duduk rumah mana2. rumah mama ngan abah kan adeee... hikhik tumpang je lah duk umah diorang kalau dah tak tahu nak duduk mana.


Lepas tu, Ibah nak buat KINDERGARDEN. itu ibah impikan. ade kindergarden Family sendiri. ;) ibah nak jadi Guru Besar dekat situ.. hehe.. yang pasti Suami dan Anak2 ibah mesti bagi sokongan lah kan?? huhu..walaupun, ibah dah lari jauh dari coz yang ibah amek. ibah rasa tak salah kan? kalau ade bisnes kita sendiri??? 


Apa lagi ehh?? haah! Kereta.. ibah kalau boleh dan kalau ibah mampu ibah nak beli this car!!Hish! cantek kan! ibah suke gilee.. dah lah comel. warna kuning ni pun nice ;) suka sangat. tapi kalau anak ramai. memang tak cukup lah tempat duduk tu kan??

Impian ibah bawak Mama dan Abah ke Mekah .. kalau boleh nak sama2 pergi ke sana.. dengan mereka. InsyaAllah. kalau ade rezeki banyak. ibah bawak mereke berdua. :) 

Seterusnya lagi. ibah nak pergi TRIP. herm! korang teka! ibah nak tengok PANDA.. anak2 panda.. comel kan?? herm.. mungkin ibah pegi dengan Family ibah. kalau tak pun. ibah pegi sorang. hehe. ibah nak pegi The Bifengxia Panda Center dekat CHINA. 

haaaaaa... ibah dah xde idea dah. nak cerita ape.. lepas ni mungkin sambung pasal anak2 pulak kot. ye lah kan.. cerita ni sampai ibah berumur 60 TAHUN.. ek!





4 comments:

Cik Tetra said...

cite2 kita nak jadi cikgu dulu..tp skang ni da tukar nk jadi lecturer pulak,,hehe..tp kite ade satu impian..impian kite nak bukak satu pusat pemeliharaan dan pemuliharaan kucing2 terbiar..mmg dari kecik kite teringin sgt nk buat pusat utk kucing2 terbiar...kita mmg kesian tgk kucing2 yg merempat tepi jalan,,kalau kite da keje and da ade duit..insyaallah kite nak bukak satu pusat pemeliharaan haiwan..insyallah..that's my dream..truthly sincere.. :))

Noor Adibah Binti A.Latif said...

waeda : insyaAllah. kita doakan awak dapat bukak pusat utk kucing2 terbiar.. niat awak baik ;) mesti Allah permudahkan niat awak tu..

* kalau lecturer x soh ibah buat benda nie. ibah x pikir kot.. huhu. tp kalau berangan tu ibah sukeeee... haha

ank mak siti said...

wow!! kuat berangan yerk.. 2 lar kan.. klu bkan kerena lcterer bg assigmnt nie.. ibah kuar x bnde2 nie sume? blajar luar negara lark tuh.. InsyaAllah Ibah, din doakan impian2 ibah sume tu trcpai.. tpi an.. sapa prince charming awak tuh?

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@solahudin
HEEHE.. ^^, macam bru jek kita kenal an? ibah an mmg kuat berangan.
maceh tau din..;) sebab doakan ibah.
betul arr tu. kalau lecturer tak soh ibah buat benda nie ibah x pikir kot. berangan je boleh laa..

huhu. Prince Charming ehh.. kita tak ade sebot pulak ekk?? Kalau din nak tau. Prince kita tu dia sopan je. tak macam ibah ni ganas. pakai kasot asek tercabot jeee.. hehhe!!