Followers

Sunday, 19 June 2011

Day EiGHT : 10 ways to win my heart

Assalamualaikum... ;)) hai bloggie .. 
 waaahhh! kali ni post ke-100 ! okay, kita sambung cerita 10 DAYS tu ehh!  boleh ke kita lompat terus hari ke lapan! hehe. suka ati saya lar. saya punye blog.Hahaha! serius. tadi lawak gileee.. tadi ade meeting wing. Wing 1D Kolej Baiduri.. Memandang kan kita dah jadi SENIOR. part 5 . hem! hem! terbatok ibah bila, ibah disuruh duduk atas katil. adik2 junior duduk lantai je.. wing cap suruh ibah duduk jugak. tp ibah x nak. huhu. tp bila rumate ibah yang lagi satu nama dia Dila. Dila ajak ibah duduk kat atas katil jugak. haaa. ape lagi. ibah pon ikot je laaa.. ;)  tp betul.. terasa diri ni dah SENIOR laaaahhhhh. wahwah!  

Diorang boleh buat lawak pulak ngan ibah, time kenalkan diri tu. ibah cakap arr. Nama saya Noor Adibah part5 . amek kos DIB. ade pulak budak ni menyampuk. wah .. kalau gitu akak amek DIB.. DIBA lah kan? Haiii.. akak Banking!! hahaha. ;)) ye la2.. ( ape 2 je lah.. panggil je nama ape pon. asalkan korang ingat nama akak ekk ) ^^, peace.. 

Haa .. okay! stop. tujuan ibah nak tulis post kali ni pasal 10 CARA MACAM MANA NAK MEMENANGI HATI IBAH.. haaa..jujur ni tau..  nak tahu tak? ape die?? heee.. senang jeee.. meh ..meh sini baca meh..
1 * dia mesti suka budak2 ;) boleh bergurau dengan adik2.. 

2* Dia pun mesti seorang yang kelakar ^^, boleh buat kita ketawa hari2.. hehee.... 

3* Dia seorang yang memahami .. terima seadanya  :))

4* Dia GENTLEMAN .. huhu.. boleh? ke.. mesti boleh nye lah.. 

5* Dia ade sense of humor.. orang melayu cakap ape.. ade kimia ekk.. haha. ape ape je lah. yang penting ikot kata hati eekkk .. orang kata. selalunye kata hati ni mmg betul.. 

6* Dia seorang yang BIJAK. tak macam kita. SENGAL. hikhik.. 

7* Dia JUJUR.. Jujur pada diri sendiri .. dan seterusnye dia pandai BERDIKARI..

8* Dia mesti suka dan hormat  IBU BAPA dan KELUARGA kita..

9* Die mesti seorang pendengar yang baik.. sebab saya mmg suka bercakap. . hehe cian an die? asek kena dengar jek kita bercakap?? 

10* Akhir sekali ..die seorang yang LOVING .. heeee!!! kalau dah loving. mesti ade romantik die an?? romantik macam mana ekk kita nak?? agak2?? ( ibah suka SUPRISE ! ) bagi ibah  tu dah  romantik kot...  xpayah bunga2 ros pun x pe.. asalkan dia IKHLAS.. ^^,


HAHAHA!! dah.. abes cerita buat kali nie. next time kita berangan lagi ekk. cukup2 lah ibah! selamat malam semua...

14 comments:

Cik Tetra said...

wag untunglah!!hehe.. :D

aQimie Ceplos said...

yea! yea!! ;)
makin mekaar da abah tgk c(: weerrrk!! aahhaha

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Cik waeda: untung ape yang untung nye?? huhu...

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Aqim : ngade.. mekar benda nye.. huhu. abah3..

>>> dalam hati ade taman.^^,

Ariel Pocong said...

untung la

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Aril Pocong : ahaha ;)) ape yang untung.

** yela . ibah lupa ade orang tu sambut anivesary die sorang2 ekk. huuuu.. cian.. ade kek ke tak??

Ariel Pocong said...

hahaha..tggu ari laen la...

aQimie Ceplos said...

ahahah!! jgn biarkan taman ditumbuhi lalang ibahhhhh c(: wek!!

Shamsuddin Amin said...

susah la tu ibah...
hehe

Noor Adibah Binti A.Latif said...

aril: ari lain ?? haha. cian..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Aqim : haha. dalam maksod nye tu aqim oii.. ^^,

kalau tumbuh lalang ape maksod die ekk? cer cite kat ibah.

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Dean : huhu. ape yg susah nye dean??

aQimie Ceplos said...

ahahha! xde, btol la.. jgn tunggu lama2 nti kene kebas org ibah c(; ahaha!
aip. asal nama ibah lak kne maintion ni?heheh

Noor Adibah Binti A.Latif said...

huhu... aqim3..
kena kebas orang eaaa.. kelako lah.

** ibah pegang pada kata kat mama ibah je.. "kalau ade jodoh x kemana.." an. hihihi ^^,