Followers

Friday, 10 June 2011

Alhamdulillah untuk Segalanye... ^^,

Assalamualaikum.. kawan2 :))
Bismillahirrahmanirrahim... 

Banyak nye kita nak cerita dalam blog kita hari nie !! disebabkan bermacam - macam yang berlaku.. kita xsempat nak update.. baru hari ni sempat tekan keyboard laptop. hehe. 
First, kita nak cerita.. pada 8hb Jun.. kami semua sambut besday kawan kiteorang.. AQIM. sebenarnya besday dia 9hb .. tapi kiteorang sambut awal..malam 8hb tu.. Harap Aqim suka dengan kejutan tu.. 10 tahun x tiup lilin ekk?? hehe.. cian .. nah, Nina dan ibah buatkan suprise buat aqimie ceplos. tp, sorry lah.. lilin sume dah kontot2 time tu. sape soh lambat sangat! errk.. ibah pon sengal, pegi hidupkan dulu lilin tu.. TQ kawan2 sebab sama2 celebrate besday AQIM. doa ibah buat kawan ibah niee, semoga AQIM diberi kesihatan yang berpanjangan oleh Allah S.W.T. semoga apa yang AQIM nak.. akan ditunaikan.. berdoa k? insyaAllah. pasti akan termakbul. ibah harap AQIM hepi selalu. Nina, Ibah dan kawan2 yang lain selalu support AQIM dari pelbagai sudut! hehe.. bukan dari belakang je tau.. 

p/s: gambar masa malam tuh, ibah x sempat nak letak.. nanti ehh.. hehe..muka masing2 penoh tepung.. terbaik.. :)) macam hantu tau tak??   
Okay..itu kisah 8hb.. ni pulak. kita nak bercerita kisah lain pulak.. pada 9hb.. Ya Allah.. mmg x diduga perkara camnie leh jadi... erkkkk.... Dah lah dekat UiTM segamat x ada air.. terbaik kan?? hari tu, lepas kelas Finance Analysis (FIN 320), Nina dan Hanis ajak lah kita pegi mandi.. HAHA! diorang nak mandi kat mana! kita tanye... hah! dekat kolej  BAIDURI? korang biar betik! BAIDURI jauh! korang larat tak?? nak naik kolej ibah tu?? HAHA.. takot2 korang sakit kaki kang. herm. last2 ibah pulak kena pegi Kolej SMK. pehhhh... jauh2.. mmg jauh.. Kolej Baiduri dan Kolej SMK. Korang nak tau budak2 dua ekoq nie mandi dekat mana?? HAHAHA,.!! tergelak kita sensorang bila ingat balik hari tu.. Diorang pi mandi dekat  TANDAS LELAKI Dewan Sri Peria (DSP ).. yang paling BEST. ibah pulak kena JAGA LINE .. korang ekk! pandai punya budak! haha. x pe laa. korang mandi lah puas2 yek.. Ibah yang busuk kat luar nie tggu korang.. Eeeee, sabo je laa.. naseb bek kolej ibah jauh, kalau tak. dah lama ibah bawak tuala dengan sabun mandi dekat sini sekali !! 
Petang tu, Ibah dengan Nina pegi laaa lepak dalam McD segamat uhh.. tetibe, enpon nina berbunyik.. eik, no sape x kenal?? ohh okay. bila dengar suara HANIS. "korang amik aku... aku Xcident" ( Ya Allah, berdegup jantung aku! Nina??  jangan cakap pasal nina.. nina dah HURU HARA kita tengok die.. ) Macam2 persoalan kita tanya Nina.. Anis kat mana? anis okay ke tak?? anis dah sampai Muadzam shah belom?? errrhh.. kita terus terdiam. macam orang BINGUNG . Nina pulak, sebuk carik kereta SEWA . nak amek anis punya pasal dekat Muadzam tu hah... (dalam kepala kita, kalau lah anis x pegi Muadzam tu. mesti x jadi camnie!!) herm.. benda nak jadi.. sape boleh halang kan??
Bila ibah dan Nina OTW balik kampus.. kiteorang nampak ade "badan orang  tersembam di atas jalan". agak seram "MAYAT" dia belom diangkat. rasa nya die baru dilanggar.. tak tahu dilanggar dengan ape.. tapi yang kita pasti dia dah MENINGGAL.. ish.. Ya Allah, kita diam lagi.. dalam benak pikiran kita, hanya ade Hanis! kawan kesayangan ibah dan nina,.. Anis! ko okay ke?? ko tunggu kitaorang tau! ibah ngan nina sampai jap lagi...Nina pulak. dah teresak -esak sebelah ibah.. ibah cuma boleh berkata2 dalam hati.. Naaa, jangan lah nangis... ibah tahu naa sedih.. naa kena kuat! insyaAllah Anis kawan kita tu baik baik jeee.. kita doakan dia k? ( ibah dah lah xgeti nak pujuk orang..camne kita nak buat ni...)
Okay. kiteorang da dapat keta. pukul 6 petang ibah, nina dan aril bertolak dari U ..Naseb baik ada kawan2 yang tolong Nina dan Ibah. terima kaseh kawan2 terutama kawan2 kite DQS .. korang mmg kawan terbaik kami. terima kasih sangat2.. Aril, jadi pemandu setia kami.. cian jugak dekat die. sebab lepas abes kelas kul 6 tu terpaksa drive kereta dari Segamat ke Muadzam .. semata mata nak amek anis.. ;)


P/S: anis.. ko tau tak?? risau gila kiteorang kat ko .. ish2.. ko leh pulak wat lawak ngan kiteorang kan?? eeee, sabo je laaa..Lain kali jangan buat kami risau lagi! promise.. Terima kasih sangat.. dan syukur sangat kepada Allah .. sebab kawan yang kami sayang selamat ! kami balik kampus.. dngan keadaan selamat dan keadaan Noor Adibah masa tu amat kritikal! yang dah 24jan tak mandi! peeeehh.. agak arrr.. naseb baik bila sampai Kolej Baiduri ada air!!! Waaaaahhh!!! besnyerrr  dapat air!!! Xcited kita sorang2 dalam bilik air tuh! haha.. perasaan TAKOT bertukar jadi GEMBIRA bila tengok air mencurah2.. YEAYYYYYY!!!

4 comments:

Zuraidah said...

Wekekeke. Kelakar pulak.

Nasib baik dah ada air. Kalau tak, kena beli perfume banyak2. >.<

Noor Adibah Binti A.Latif said...

YAI
hahaha!! eeeee, ibah mandi laa.. wangi tau.. x macam yai. bucuk. heehehe...

* naseb baik mandi tau. kalau ikotkan hati nak terus tdo je balik dari muadzam tuh. huhu penat sangat ..

aQimie Ceplos said...

hahah! thanks alot ibah. trima kasih byk2 tok 8jun k ;)

btw. allhamdulillah la dorg tu selmat.
nampk kot korg gabra ptg tu. dgn kes excident kt jembatan tu.. ish2x..
best kan? hhehe

Noor Adibah Binti A.Latif said...

huhu..aqim ni pon..
sama sama lah ;)

sape x cuak cuak. kawan sendiri xcident. gelabah arr.. kalau aqim. mesti aqim buat benda same kan?

pasal xcident jambatan tu. xmo citer. seram. sampai skang ingat posisi badan die.