Followers

Tuesday, 17 May 2011

Bila kita menjadi SATU !

Assalamualaikum. Bloggie!


(  Versi kedua Cik Panda bercuti dengan Syana Noriza )

Jumaat 13/5/2011, Syana datang Batu Pahat.. umah Cik Panda ;) waaahhh!! gembira nye hati ni!  dapat jumpe adek sedara aku yg SEPAROH GILA nie.. HEHEHE! ups! Syana xmo marah akak eh.. hikhik. akak gurau aje.. Malam tu kite orang duk lepak kat bilik Ibah .. dah penat MEMBEBEL tu.. boleh pulak si Syana nie tanye kat kita..padahal sume orang dah tido time tu.. adui.. kiteorang duk berbual sampai kul bape ntah. kita pun x bape ingat. . . 

Syana : "Kak dieba, boleh gulungkan lidah tak??? " 

Kak dieba : haaa.?? (aku pun, try lah gulung kan lidah.. ) erk! apesal x boleh ekk?? .. puas dah aku cuba! haha...  aiyo.... 

tapi zana ada syarat. Sapa kalah dalam game nie . Kena DENDA! haha..kita kena carik orang, siapa yang boleh gulungkan lidah dan siapa yang x boleh gulungkan lidah... nak?? ha. kita call. Kak NinaAbg AqimAbg DinAbg Hal dan Mior.. 
Sape yang paling ramai boleh gulungkan lidah! dia dikira PEMENANG! 

Okay. kita tengok. Si Syana pon pegi lah call mereka mereka nie.. erk! 
Oramg pertama, Nina.. Nina jawab. Die boleh GULUNGKAN LIDAH ! (okay. 1 kali aku kalah ) 
Orang kedua, Aqim. Aqim, jawab BOLEH ! die boleh gulungkan lidah!
(Okay. 2kali dah aku kalah ) 

p/s: banyak2 orang. Si Aqim lah banyak tanye.. ade ke patot die tanye ibah 'gulungkan lidah camne ekk ibah?? ' gulung ke depan ke gulung ke belakang! ahaah.. aku pun ngan zana gelak macam ape ntah.. aikk.. aqim nie. tentulah gulung lidah ke depan. ade ke orang gulung ke belakang???? 
Orang ketiga, Hal. Hal, pun jawab. Die boleh GULUNGKAN LIDAH !
 ( okay. kali nie dah 3 kali aku kalah! )

Orang keEmpat, Mior. Mior pulak jawab. Die BOLEH! ( hahhhhh!!! gila.. aku kalah lah pasnie.. )
Okay ! Nie last CHANCE cik panda. Din!! Din lah last chance ibah!! please..... please jawab.. Din x boleh gulungkan lidah!! hahaha.. Korang nak tau ?? Din jawab ape??? Din jawab . GULUNGKAN LIDAH  SENANG JE.. KACANG APE?? haahh!!! ( kacang die jawab!! )

FINAL RESULT. Cik Panda dah kalah!!!
Ape pasal Cik Panda x boleh gulung kan lidah erkk!! aiyoo =_=... susah kot.. dah cube dah nak gulungkan. tapi x boleh.. HAHAHA! 

Second GAME. kiteorang main SIAPA YANG BOLEH JULINGKAN MATA ! 
Okay. Senang Cite. GAME nie pun Cik Panda KALAH! hahaha;)) abes ... kena DENDA lah kita! 
tapi... disebalik kekalahan kita.. ade KEMENANGAN. nak tau ape die??? Din, Aqim dan Nina.. x boleh gerak gerak kan tinge! macam MR.BEAN tu.. disebabkan diorang x boleh gerak kan tinge.. Cik Panda menang! 1GAME!! haha. menang  1 game pon jadi lah! dari kalah terus.. kan?? ;) 

p/s: ZANA.. haha.. akak dah banje zana air SLURPPY kan?? best tak?? siap minum dalam keta MAK LONG pulak kan??? memang best la zana buat GAME.. akak suke =_= ... sampai kena bantai 2GAME kalah... 

12 comments:

Aini Amanina said...

Haha ! masa zana call tu nina blur gila. ada ke cume call just nak tnya nina boleh tak gulungkan lidah ? haha ! pastu text nina tnya nina boleh tak julingkan mata. kelakar je lah korg nie.

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@NINA
haha..;) sengal tak sengal laa kiteorang.. adui... kalo jumpe. xmo diam. Nina. sory tau ggu je masa tu.. Zana nie lah! ngade! tau arr. die hebat. haha.. ibah kalah kot!

kalo time nak tido kan.. mase nak tutup mata tu. kiteorang punye mulut bergerak lagi. cakap cakap. dok pot pet.. kalo diam. macam rasa bersalah je.. haha. sebab masing2 nak lepaskan rindu..

aQimie Ceplos said...

HAHAAHA!! oh ni la game nye ea..
yela.. kite x paham ko mule mase ibah tnye tu,..

'aqm blh gulungkan lidah x?' hahaha...
xpnh ade org tnye soalan sebegitu ibah =.=

p/s mase tu kite tgh order oblong, tu yang susah nk pham soalan ibah tu hahaha!

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@AQIM
Erkkkk!!! HAHAHA! duangal punya aqim.. ^^,

mesti aqim peeeliiiikkkk gila kan. ibah tanye soklan tu tetiba.. hahaha! ni bukan keja ibah eh.. ni suma SYAZANA punye keja.. die yng buat game nie.. ibah ikot je...

last2. ibah sendiri kalah.. aduii.... DIDENDA beli SLURPPY...

p/s: aqim kat mana?? patot lah bising gila masa tu... tapi aqim cakap aqim x de.. aqim pegi BERAK.. hahaha.. C(;

Shamsuddin Amin said...

ak terer ni bab julingkan mata... hahaha

Fatin Baharum said...

ahaha, game gulung lidah, haha. dulu selalu ingat sume boleh gulung lidah, time cikgu ajar dulu pon still ingat sume boleh gulung, sekali dah masuk u baru jumpe sorang xboleh gulung, baru rasa benda tu betul.. hehe..

ad member siap boleh sengetkan lidah lagi 90 darjah, dah jadi huruf I , awesome abes :D

latest entry : cheese tart ♥

Ariel Pocong said...

La ptt la si zana 2 tepon aril xpasal2...tp 2 la aril plak bz prctice bdmntn

Zuraidah said...

Keh keh keh. Ibah, cepat gulung lidah.


Errr. Kita sendiri pun tak boleh nak gulung lidah.

*boleh pakai practise ke? Erk.

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@Dean
ahaha., terer ke?? try arr..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@Fatin
wahh!! gulung lidah sampai 90 darjah! peh! terer nye!! haha.. awesome! ^^,

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@Aril
ahaha.. tu arr. aril x angkat.. dah agak da main badminton upenye..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@Yai
ahahahaha!! yai. pun x bleh! jom join ibah! haha.. meh practice gulung lidah sama2 eh..

*practice make perfect kan?