Followers

Saturday, 21 May 2011

Aiyaaa , adik.. barang lu jatoh arrr...

Assalamualaikum Bloggie sume.. ;) 

(Versi ketiga Cik Panda bercuti di Pekan Nenas. rumah Nenda tercinta.. ) 

Alhamdulillah. kita dah pon sampai Batu Pahat yg di cintai. haha.. erm.. dah lama dah Cik Panda duduk kat umah nenek .. nak dekat 8 hari jugak.. dari hari sabtu minggu lepas. sampai laa niee.. kira arr.. peh.. naseb baik nenek tak MENYAMPAH tengok kita kat umah die.. hehehe! MACEH NENEK! <3 nenek sorang je la ibah ade.. ibah da x ada nenek lain dah selain nenek.. ibah sayang Zainab Bt Yusoff <3 
Dekat umah nenek, macam2 cik panda buat.. cik panda ade adik sedara .. empat orang.. empat empat sume perempuan.. mereka, Faqihah ( ALONG ) , Nabihah ( ANGAH ), Batrisyia ( ACA ) dan Nurin (ABY ).. pagi2.. macam biasa.. rutin harian. bagun pagi je lepas solat SUBUH. kita kena kemas katil.lepas kemas katil kena sapu pulak bilik diorang tu.. haha.. peh.. mmg best.. dah elok2, cantik dah bilik tu kita kemas.. TUP.TUP. tengok .. AIK! bersepah balik?? haha.., =_= redha aarrr ibah... budak2 kecik .. x pe.. saba yek.. haha.. 

Cik Panda sayang gila diorang nie..
(Dari kiri, Angah, Along, Aby dan yang kiri sekali tu Aca nama die..) 

 (Cik Panda dan Kak Yam di PASAR, Pekan Nanas )

Okay. kita nak cerita pasal ape yang dah terjadi PAGI tadi ! huhuhu.. haaa, korang nak tau?? tadi pagi.. kita pegi lah PASAR dengan kak yam (kakak sedara Cik Panda) .. pegi pasar bawak lah BASIKAL.. kak yam bawak satu, Ibah bawak satu.. haa.. First time, kita bawak basikal pegi pasar kot!! peh.. berat  ahh jugak.. kite beli AYAM, IKAN, SAYUR2.. lepas dah beli semua tu an, ibah pon kena bawak AYAM dan SAYUR tu. 

Sebelah handle BASIKAL ade AYAM! sebelah lagi handle ade SAYUR SAWI! ... agak2 macam mana cik panda bawak basikal time tu kan??? agak arr.. berat sebelah.. dah lar AYAM tu berat.. x macam SAYUR . ringan je tau..

Dah syok2.. jalan bawak BASIKAL tu.. tetibe =_=, SAYUR SAWI tu jatoh. kat bawah.. arr.. ibah pon JERIT arr.. "KAK YAM!! tguu ibah!! SAYUR JATOH nieee!! " hahaha.. erk! time tu.. kak yam dah mule sengih2 jek. tengok aku berlari amek SAYUR.. maaakkkkkk!!! aiii... malu nye kita!! ramai PAKCIK2 bawak moto tengok kita.. ade yang HON nak moto die pulak tu.. aloh!! dalam ati aku cakap, pakcik nie.. buat tak nampak sudah arr.. jangan lah tengok kita! kita malu! 

" aiyaaaa.. adik.. Barang lu jatoh arr.. " 
( tetibe, ade pulak APEK bawak moto ni, sengih2 sambil cakap ngan kita mcam tu) 

p/s: APEK! XMO LAH TENGOK KITA.. BAIK APEK TENGOK JALAN TU.. Kang terbabas pulak MOTO APEK tu.. ape lar.. kita 1ST TIME tau bawak BASIKAL pegi PASAR!! haha..;) 
seronok sangat.. sampai SAYUR SAWI jatoh.. GEDEBUK ! ( ibah..ibah.. ape kes lah ko nie.. bawak basikal pun x betui kan??? ) hahaha..

14 comments:

aQimie Ceplos said...

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHA




ibah -.- anak sape la ni T.T

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@AQIM
errr... ape! hahahahaha;)

GELAK KAN ORANG PULAK an.. SABO JE..
SeRIUS ibah X Pernah pegi Paso bawak basikal.. dah arr berat barang2 tu.. tu yg x dapat nak kawal.. hahahahaah!!

* ahaha.. ibah anak abah.. aarrr... huhu..

Zuraidah said...

Keh keh keh. Boleh pulak sayur jatuh.

Nasib ayam tak jatuh. Err. Kalau bawa ayam hidup, macam mana la tu ek? Nak2 ayam tu jatuh. :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@YAI
hahahaha ;)) yai buat lawak kan.. ngan ibah.. sabo je.. kalau ayam hidup.. tak kan ibah nak bawak die.. susah woh.... asek berkokok jek..

kang kene patok bru padan muke ibah.. Serius.. ibah dah agak dah SAYUR tu akan jatoh.. penat ibah bagitau akak sedara ibah.. yang ibah x geti bawak basikal dngan ayam n sayur2 tu haaa..

Ariel Pocong said...

nenek xnk ckp sbnrny..nk bela ibah yg mkn byk ni...

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@ARIL.
diam leh tak?? errr.. ye laa ibah mmg kuat makan. sibuk je tau.. haha.
masa bila plak nenek cite camtu kan??

gggrrrrrr!!

Zuraidah said...

Hoho. Err. Jalan kaki je la lepas ni. Hihi. >.<

Teringat zaman dulu2. Orang g belanja naik basikal je an? Ehe.

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@YAI
haha.jalan kaki? err.. x best. jalan kaki leh kurus ke?? haha leh kan???

* teringat mase kecik2 naik basikal.. dulu2 orang yang bonceng kita naik basikal. pastu belanja eskrim malaysia yang 20 sen tu! hehe.. sedap uhh..

aQimie Ceplos said...

ahahah! xde la. cm lawak je ibah .. xde bende lain ke nk jatuh ? kenape mesti sayur?? kenape? kenape? ahahah!

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@AQIM
ye arrr...cam lawak kan?? dah laa.. puas dah orang ketawakan ibah.. din pon gelak kan.. errr..

*aqim nie, mesti arr sayur yg jatuh.. dah ibah pegi paso.. beli ape.?? mesti arr sayur kan??

tak kan ibah pulak yang jatuh??? haha..

Ariel Pocong said...

Panda gemuk....

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@aril
haha.. aril suka kan.. carik gadoh ngan ibah.. ape lagi. jom GADOH.. haha

Ariel Pocong said...

hahah..panda mabuk mnum todi..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@ARIL
jahat nye mulot die niee..grrrrr~