Followers

Saturday, 30 April 2011

alololo.. comey nye dia ^^,


 ASSALAMUALAIKUM... ;)) 

Haii, bloggie ^^, Cik Panda update post lagi kali nie.. kali nie, kita cerita pasal HAIWAN..Haiwan ape???
HAIWAN KESAYANGAN cik panda lah <3 <3 Tu yang kat atas tu.. kucing kucing Cik Panda jugak.. satu Blackie. satu lagi Snowie..  tapi baru baru nie!! kita dapat kucing baruuu.. ;)) hooray...

Okay, Cik Panda.. baru je abes FINAL EXAM baru2 nie.. 
Bila kita sampai umah je. kita nengok2.. eh ! ade 2 ekor kucing yang comel2.. dalam sangkar ! alololo^^, 
kecik2 je diorang.. Mama, cakap kat cik panda.. yang kucing2 nie ade orang bagi keluarga kita.. dia suruh jaga.. Kucing2 nie.. Berbaka NORWEGIAN FOREST CAT .. wahh! nama die pon FOREST! dalam Bahasa Melayu nye, Hutan kan?? hehehe.. ape ape lah.. asalkan . diorang nie dah jadik salah satu KELUARGA CIK PANDA!! sayang diorang.. nak tengok muka muka diorang?? jap yek. Cik Panda tunjukkan... 
>>>>>>>>>>>>>>>

 
Haaa! nie laah.. kucing nyee... Omey omey tak diorang?? heee.. nie, diorang lepas menyusu nie.. tapi cume guna Susu Formula yang dibeli Oleh Abah tadi dekat Pet Shop (berdekatan dengan rumah Cik Panda) 


Tadi abah pi lah beli susu diorang nie, sekali dengan ubat titik MATA.. sebab salah sekor dari kucing nie, sakit mata.. adui... ciannye die.. meh sini. akk ibah letak kan ubat ehh.. aloloolo.. ^^, heee! dah macam ade adik kecik lak cik panda kan?? herm.. macam gini lah kalau duduk2 same2 ngan kucing2.. Leh jadi teman kita. bila kita bosan kan?? bila dikira Harga kesemua ubat2 yang abah beli tu RM 30.. heee;)) nie belom masok kos rawatan diorang lagi nie.. nak enjet die. bagi die gemok.. bagi die sihat.. 


Cik Panda kena lah jaga diorang nie.. sampai diorang besar.. gemok. sihat.. Umur diorang baru je 4minggu..

 TAPI... SEKARANG NIE.. CIK PANDA TAK TAHU LAGI NAK BAGI NAMA APE KAT DIORANG.. hehehe.. penat pikir... ish.ish..

Pencinte Kucing <3

9 comments:

cik riffa :) said...

nowweee and weggyyyy ;D
hhe..
comel lah kak ibah..
tapi takleh beza si kecik dua ekor tuu..
sama jea rupa..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@riffa
hehe.. riffa.. norwee and weggy ;))
guud idea dear.. TQ..
comel kan diorang.. btw, akak suka yang betina.. sebab mata dia bulat.
tak dapat beza eh??
klau riffa ade kat sini, riffa dapat beza kan diorang.. sebab yang betina tu GEMOK.. yang Jantan tu KURUS aje.. heeee;)) sebab yang betine tu kuat minom SUSU.. ^^,

akak ingat nak letak nama diorang NAMA NAMA ISLAM.. hehe. tapi ape eh.. akak pon tak tau ler... hikhik..

aQimie Ceplos said...

waterpakkkk!!!! gile comel =.=
ibah. bg kite sekor ;)

adan said...

salam.. asal mata balckie kat gambar atas tu mcm marah er? cam tak suke je orang snap picture die.. ahaha

btw tahniah dah habis exam.. ^_^

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@AQIM
nak ehh?? hahaa.. boleh.. mmg boleh. tapi tunggu SI BLACKIE DAN SNOWIE punya anak eh.. ibah ngah tgu diorang PRODUCE anak nie.. hehehe!! mesti comey gila kan anak2 diorang!!! eeee.. x sabar.

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@ADAN
hehe.. SI BLACKIE tu mengade... saje je buat muka camtu.. BTW , kan.. blackie tu betina. tapi perangai mengalahkan SNOWIE... hehe..

P/s: gambar nie ibah snap mase diorang baru bangon TIDO. tu yang masing2 x de MOOD. +_+

adan said...

ahahaha.. ke tuan blog ni yang baru bangun tido..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

@Adan
hehehe... xde arr.. cik panda bangon pagi2 punye tau.. hahaa.. (adoi, kantoi pulak.. ) aishhh!!

adan, kucing2 ni nakal gile.=_= penat jaga bebudak nie.. sekali dah lepas. die dah x nak masuk dalam kandang dah..

Norasiah Nasir said...

wahhhhh..chumelllnyerrr kucing dia...