Followers

Friday, 4 May 2012

Hari -hari ibah yang sememangnya OHSEM !

Assalamualaikum.. 

Haii bloggie ibahPanda <3 korang ape kabar?? sihat tak? ni duk buat ape je..  ibah rindu lahh nak berblogging. dah lame rasenya tak update.. ehh, lupe nak cakap. SELAMAT DATANG BULAN MEI :)

Hari ni ibah tak de lah nak cite banyak mane. sebab tak banyak sangat masa. Blog ibahpanda ni mmg sebenarnya menjadi diari harian sepatutnya. . Ibah nak citer kat korang, yang ibah dah start keja hari rabu ariitu. dan masuk hari ni ibah dah 3 hari kerja. .  

Korang nak tau tak? ini lah PERTAMA KALINYA aku berkerja. Ya Allah penat nak Mamposhh..
 * ibah berzikir ye.. banyak kan bersabar.biasalah kerja mane ade senang.. huhu =D  

Masa hari pertama aku kerja dekat Juz Waffle ( Taman Bukit Perdana ) 
aku kena belajar macam macam. aku belajar mengingat nombor meja . dari A sampai E. dari 1 sampai 32.. gile banyak meja.. serius aku cakap. haha . dari tak tau satu ape. aku tau semua. 
aku kenal macam macam orang.  MALAYSIA ni kan berbilang kaum dan bangsa. macam macam ragam dan perangai aku jumpe.. huhu. 

Kerja aku 1 minggu ade 1 kali cuti. . lepas tu, aku kerja 11 jam. dari pukul 11 pagi sampai lah pukul 10.50 malam. sebenarnya sampai pukul 12 malam. disebabkan kiteorang semua nak kemas2 barang untuk esok pulak.  pukul 10.50 malam tuu untuk LAST ORDER.. kiteorang nak tutup kedai dahh .

Hari ini baru aku percaya kerja RESTORAN ni memang penat.. grrrkkkk .. ade satu malam tu aku menangis. sebab terlalu penat. HAHA! gile ko ibah. ko keja baru 2 HARI yek! nak ngengada menangis ape pasal. SENGAL ! >.<

* alaaa.. aku bukan ape . sebelum ni aku tak pernah kerja langsung.  aku tak pernah rase penat camni. tapak kaki ni rasa berdenyut2 . mana tak nya aku kerja tak duduk langsung! balik kerja je aku setiap malam akan cari minyak dan urut kaki sendiri.. hehe.. kesiaaannn...

* tadi MAMA tegur aku, yang aku mengeluh .. mama kata, kenapa adik mengeluh je?? errr, penat laaahh mama ( sambil urut urut kaki sendiri ) .. mama cume kata, takpe, adik banyak kan berzikir ehh.. subahannallah... aku buat lepas tu.. dan aku mula tergelak kecil sendiri. bukan ape aku cume terpikir..  betape susahnye nak dapat duit kan. macam mana lahh ABAH DAN MAMA cari REZEKI hari -hari untuk  kiteorang adik beradik.. :'(  tetibe menitik air mata aku .. bile aku pikir mcm tu.. so, perasaan aku time ni macam macam rasa.

Aku nak cakap kat korang, yang aku ni bukan lahh kuat mane pun.. err, memang lembik lahh . serius. sape yg kenal aku. kenal laa macam mane aku kan?? ehee... tapii, aku cube nak kerja. nak cari pengalaman.

dan BARU DUA HARI AKU KERJA AKU DAH DAPAT BERAT BADAN BAWAH DARI 60 KG ! aku turun 57 KG ! pehh.. kalau 2 bulan aku kerja agaknya bape berat aku erkkk..

#   okay. ini je lahh ibah nak cerita. SEMANGAT YER NOOR ADIBAH !  IBAH BOLEH! JYEAHHH! 
k bye korang. jumpe lagii... tata (sambil lambai lambai tangan )

hari ibah sememangnya OHSEM kan kan?? hehehe.. kepada kawan bloggers ibah , korang.. sorryy nanti kite bebual panjang oke. hee.. sorryy ibah tak dapat nak berblogwalking. pepagi bute, memalam bute, siang-siang bute.. hehe.. NANTI KITA JUMPE TAU! tapii kat BLOG ajee lahh. hikhik.

6 comments:

Anum said...

terbaik

Aliff Haikal said...

first-first memang penat kan ibah . tapi bila dah lama , serious best kerja tu . hehe lagipun kerja kedai makan ni , makan percuma :3

HaLuNa ReTrO said...

baru keje skit da mengeluh..>,<

hazfee said...

wah! dah mula bekerja. hehe.selamat mencari rezeki :)

ank mak siti said...

awk boleyh..
cme xpnah kerja cmtukan..
pnt cmtu xpnah rase.kan..
lame2 wokey dah..
rse selesa kerja ctu..
Gudluck!!:)

Zuraidah said...

Cett. Boleh ea turun berat? Dari 60kg ke 57kg? Nak juga lah macam ni. Tak payah nak exercise. Keh keh keh.

Semangat tau Ibah. :)