Followers

Tuesday, 3 April 2012

Selamat Hari Lahir Mama!

Assalamualaikum w.b.t ...

   Selamat Hari lahir ke-53 mama ! Mama, hari ni besday mama kan.. hehe.. hari ni jugak lah adik belajar buat puding karamel telur :) pertama kali kot! heee.. Tq! mama ajar adik.. boleh la malam ni kita makan ngan keluarga kita kan..  Mama, adik nak puji mama nie.. mama memang pandai memasak ! banyak2 lauk mama, semua adik suke makan! Mama lah chef yang istimewa untuk kita sekeluarga ! ehehe..  adik rasa, semua orang pun akan puji mama, ibu,atau mak dia punya masakkan kan?? macam adik puji mama sekarang nie. ehehe.. nanti adik nak blajar semua dari mama . kalau boleh resepi dari nenek pun adik nak blaja tau!

   Mama, mama  jugak pandai jahit langsir kan ! adik je yang terkial2 lagi nak belajar jahit.. jahit baju pun tak lepas lagi agaknya kan maa?! haha.. Mama kuat marah2 .. tapi adik tau, mama marah tu pun sebab adik ni yang ngade2 kan! haha.. Mama, mama teman setia adik jugak, sebab mama ade time adik susah dan senang..  ujian demi ujian keluarga kita, kita mampu lalui sama-sama kan maa <3 adik sayang mama! 

Puding Karamel Telur! taadaa ! adik berjaya buat puding mama!  
lepas ni dah siap, boleh simpan dalam peti ais. makan sejuk2 sedap .. kan kan..

 Tadaaa! ni la puding karamel pertama ibah :)
tak sangka menjadi.

Tunggu abah balik kerja, dia ajak mama dan ibah gi makan .. mula2 nak makan bubur ayam dan roti nan cheese. tapi tak jadi. sebab kitaorang pegi makan tepi sungai ..


 mee bandung, nie favourite dia  :)

awak suka mee bandung kan. sorry la eh. kita makan kan untuk awak taw..
 
 Sate ! nampak tak sate? abah belanja mama sate 30 cucuk untuk kita bertiga!
untuk besday mama, tapi ibah yang tolong abeskan . heee.

Takpe lah, walaupun takde candle light dinner, kita makan tepi sungai Batu Pahat pun sedap kan ..

Nampak tak matahari terbenam ? tepi sungai pulak tu kita orang makan.
cantik kan.. memang sweet mama ngan abah dating, aku pulak kacau ! ehee...

Nota untuk mereka ^^, 

1st komen blog ibah, macam biasa Cik Tetra saya nie.. iye, waeda.. kita update niee. khas untuk mama kita tau. AwieKashi pulak 2nd pengkomen blog ibah ! hehe. nak jugak eh awie?? nak ibah hapdet pasal awie sekali ngan mama ibah ehh? ye la tuu awie.. naahh amek amek .. heeee..

   Untuk Mohamad Amri Othman, kawan QS ibah nie a.k.a Bendahari Kehormat Majlis Perwakilan Pelajar Uitm Johor :) ibah nak mintak maaf kat awie sepanjang kite berkawan, kalau ada salah silap ibah kat awie. awie maafkan ibah eh. eh. heee c(: Awie ingat lagi tak, kiteorang celebrate awie sebelum awie jadi MPP ??  ibah still ingat taw! yang paling penting korang kawan2 QS ibah memang selalunye gila2. tq ! dari korang jugak lah ibah kenal 'dia' kan kan.. hehe.. ibah tak kan lupe punye laahh. nanti kalau ade masa terluang datang lah Batu Pahat ! ajak bakal isteri yek! hihi.. ade rezeki ibah! ibah nak pegi Langkawi lagi! kalau lah boleh kan. awie jadi pemandu pelancong  ibah boleh tak! huhu . dah lame tak jejak kan kaki ke Langkawi tu.. kalau tak boleh takpe. hewhew!  k bye! awie!


SELAMAT HARI LAHIR MAMA 
MAMA YANG IBAH CINTAI DUNIA AKHIRAT.. 
P/s: awak, awak dah wishkan tak untuk kita untuk mama?? err, haha. kita cakap, awak wish lah sendiri kat mama kalau berani? ade berani tak wak?? naah, kita bagi nombor telefon mama.. <3 wish tau..

15 comments:

Cik Tetra said...

aloloooooooooo..sweetnye entry ni..btw untung din dpt makwe yg rajin masak macam ni..konfirm mak mertua sayang..awwww...

heeee thanks kerana menghupdate..untunglahhh ade update utk awie sekali..cehhhh..==' HAHAHA :D

Happy Birthday Mama Ibah. we love you! hehe :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

amboii.. sampai ke mak mertua nieehh. ahaha. ibah pulak seram mendengarnya. :)

HAHA! ape pasal buat muka cenggitu? nampak ibah hapdate untuk awie . jeles eh! HAHA!!

p/s: biar ibah tolong jawab kan untuk mama ehh. TQ waeda. aunty suke anak aunty kawan dengan waeda. hewhew! Love you tu waeda..

AwieKashi said...

yeay,,,,
thnks Ibah...sayang lebih la camnie...
hehehe...opssss...sori abg din... =)


#friendship!!!! =')

HaLuNa ReTrO said...

happy belated bufday mama ibah..pesal hal x tau..haha..
nk satay..!!ngee~

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Awie : suke ehh :D ehehe.. sesama awie. blogger HOT niehh.. haha..

# Friend :) selama2 nya eh

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Hal : hal ni lambat laaah !! Mama marah tau. hal tak ingat. heee. takde lah.. mana ibah tau, hal tak tau. hal tak tengok ke FB mama???

# nak satay eh? datang lah BP. nanti mintak abah belanja !

Zuraidah said...

Cettt! Happy belated birthday untuk mama Ibah. Fine. Kalau time tu, boleh masak puding karamel.. Insyaallah kalau dipanjangkan umur, tahun depan nak masak apa pulak? >.<"

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Yai : hehe, tenkiu.. :)
ni soalan untuk ibah ke ape nie?? haha. ibah jawab eh, kalau time ni ibah buat puding karamel. insyaallah dipanjangkan umur, ibah buat kan mama ibah Ice cream vanilla pulak <3

Alia Rahmat said...

akak ! nak puding tuhh.. nak nak nak ! telan air liur nihhh =='

#Selamat hari lahir mama :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Alia : alalala.. comel nye adik akak nie.. nak eh?? umah alia kan dekat BP je.. meh la datang umah kak ibah.

# Alia, TQ.. nanti akak bgtau kat mama eh yang alia adik yang comel nie wish kat dia <3

c i k r i f a h said...

rindu :(
btw, nnt boleh lah nak tempah puding karamel tu kan(peminat setia ni tau.hihi)
kim slm kat mama kak ibah kay:)
smoga pnjang umur,murah rezeki *late wish.aminnn.

aTy _faRed~ said...

selamat hari lahir jugak..:) same umur ngan mak saye..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Rifah : alaaa. die nie. hehe.<3
Nak tempah puding karamel ni ehh?? boleh3. akak post special untuk rifah ehh.
insyaallah akak kim salam kat mama akak yek. mesti die suka dan tak percaya ade blogmates akak wish kat dia.. hihi
Amin... Tq rifah doakan mama akak

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Aty_fared : heee.. tq eh.. :) ehh ye ke?? same umur ngan mak awak.. sebaya la ni kan ngan mama kite

Zuraidah said...

Ice cream vanilla? Wow. Nanti send kat kita la Ibah. Send kat fb pun jadi lah. kih kih kih. >.<"

*Ibah memang pandai masak. Great! Untunglah siapa dapat Ibah. Hee. :)