Followers

Friday, 6 April 2012

Pestime cari kerja !

Assalamualaikum 

6 april 2012, tarikh yang bermakna jugak lah bagi aku dan kawan2 aku ni.. sebab ape ehh tarikh ni bermakna, sebab tarikh ni lah kita bertiga kena interview dan aku dapat keja!
 cehh.. aku tak sangka kena interview pulak.. 
aku ingat takpe lah, isi borang dulu nanti dia baru call kita dia nak interview. 
rupenye! 'adik.. tunggu kejap eh..' japlagi die suh kita masuk office dulu. tapi sorang-sorang la masuk yee.. 
aku ngan kak pah yg kat sebelah mira. dah muka kecut je masing2.. 
HAHA! tak dapat aku lupakan muke2 tu semua. serius! lawak nak gelak pun adee... 

Memula, aku n mira dah tertarik nak kerja kat stall jual asam-asam tu hah.. hehe. tak tau la kenapa kan. macam best je keja kat situu... dan kitaorang dah tulis dah nama kiteorang kat borang tuu.. then, aku ngan mira pegi kat First Lady, alaaa. yang jual baju2 kurung siap tu.. aku ingat nak keja situ, so, orang tu bagi kita borang. dan kiteorang isi.. haha. macam biasa lah. nampak kertas.. isi je.. 

Kak pah pulak, misi dia cuma nak tolong kiteorang cari kerja. ye la kan, diantara kite bertiga kak pah sorang yang ade pengalaman bekerja nie.. kak pah banyak tolong kita  orang sebenarnya. heee :) tenkiu kak pah.. 
Mira pulak driver kiteorang,kalau takde mira. aku susah la nak cari kerja ni kan.. tenkiu jugak kat awak mira.. hehe..

1st day kita cari kerja kat semua kedai kat BpMall. tapi, BigCinema yang terima kitaorang kerja.. 
( nampaknya kali ni aku yang tengok orang tengok wayang laa .. *baru ingat nak tengok 3D titanic! )

Ni kitaorang makan kat Chicken Rice Shop, lapar. lepas di interview.. HAHA.. :d 

memang nampak la kelaparan kan masing-masing. 

Dan sememangnya aku Juara diantara mereka2 ni, sebab aku punya mangkuk licin! haha..
( alamak! ternampak gigi taring aku >.< )

P/S : Pestime aku interview, dan pestime jugak lah aku nak start kerja esok.. Errr, dan lupa pulak! pestime aku dengar boss call aku! hee. dia kata 'adibah, awak boleh start kerja esok eh. jumpa saya pukul 10 pagi ' .. OMO! AKU DAPAT KERJA?! OTOKE!! 
Alhamdulillah.. aku suke. sangat. :) heee

7 comments:

Lady Rina said...

congrats dapat keja..all the best..:)

c i k r i f a h said...

congrats kak ibahh!
kje kat 1stlady lah ni eh?

ezyra daniel said...

kje rajin2 yah heheh
n tahniahh ok^^

Kathy Tuah said...

tahniah sbb dapat keje ^^

Cha_Haya said...

wahhhhh sonoknye! tahniah2! keje bek2 naaa jgn noty2.. ahaks!><

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Lady _rina, rifah, ezyra, kak kathy dan chahaya . kite tak dapat gi keja laa, kita tak de transport jauh sangat.. sedih nyee, dah bersemangat nak gi keja sebenarnya..

Cha_Haya said...

iye ke... xpe3.. ade hikmah lah tu.. kot lps ni dpt keja kt len ka?? ^^