Followers

Sunday, 22 April 2012

Girls' Day out Today : Mama and ibah :)

Assalamualaikum :)


      Tadi petang, ibah bosaan sangat.. tetibe, mama cakap.. mama nak keluar beli nescafe la dik.. pastu ibah menyampuk la, mama.. jom kite gi jenjalan nak! mama pulak kata nak jalan gi mana?? alaa.. pegi laa mana2 je.. asalkan kita jalan2 cuci mata. he he he. Pastu.. mama bawak aku pegi carrefour.. memula ingat nak ajak mama makan  Tuitti Fruitti, tapi takpe lahh tunggu abah balik dari Mersing. ajak abah sekali makan kat situ ehh ma..  lagi best :) 

     Bila dah jenjalan dalam carrefour tu kan, tibe2 ibah ngan mama dengar laa suara pekerja carrefour ni, dia cakap camni, ' Siapa2 yang berumur 18 tahun ke atas, yang berminat nak join pertandingan Speed Scanning boleh lahh tulis nama ye '.  Ibah pun ape lagi, pegi lahh dekat2 dengan kakak yang bagi pengumuman tadi.. pastu tanya kat dia, ni game ape kak?? hehehe.. ni game senang jee.. eh2 dia terus bagi kita kertas suh kite tulis nama . kite pun ape lagi, join laahh kan..

ha..Game Speed Scanning.  tu dia nampak tak nama ibah ? ha ha ha. yang no. 4 tuu.. yang join game ni ada 2org lelaki dan 3 org perempuan . Aku nengok semua nya dah ada anak. aku sorang yang muda lagii.. takde sebaya aku pun yang masuk pertandingan ni.

Mama pulak terserempak dengan kawan dia. . dia cikgu jugak macam mama.
 mama cikgu dri sekolah sri puteri. dia pulak cikgu dari sekolah beroleh.
boleh pulak kawan mama ni join sekali masuk pertandingan ni sama dengan ibah.. serius kelakar. seronok pun ade dapat join contest nie.. 

Mama siap bisik2 ngan ibah depan kawan dia, mama cakap camni.. Ibah.. Scan tu cepat2 yek! jangan lambat2. pastu kalau scan barang biar harga yang mahal2.. haha.. pastu ibah cakap ngan mama.. Mama! kite tak leh main camtu lahh. tak baik tamak tau.. orang tamak selalu rugi !! 
Hehhe. tak betul ke ape aku cakap ni??? 

     Hehe, ni lah kakak yang ibah cakap tadi. dia yang bagi announcement tadi, ni pulak.. dia terangkan kat kami berlima yang join contest ni.. cara-cara dia senang je.. siapa paling cepat SCAN barang2 yang disediakan dalam troli sie lahh pemenang.. OMO! aku dah laa tak pernah scan barang2 ni.. haishh-.- takpelahh..aku pikir, aku join ni nak enjoy je sebenarnya. suke2 kan?? hehe :) takpelah kalah pun kalah laa. semua orang dapat hadiah ape.. 

Hehe. masa ni kite semua ngah tengok macam mana cara-cara permainan.. ohh macam tu rupenye.. 
tu sebelah ibah tu Cikgu Ong nama dia. die lahh kawan mama yang ibah citer tdi tu.. hihi :)

Pertandingan punn bermula !

----
---- 

 hehe! tu dia.. peserta nombor 4  dah mula bermain tuh! aiseh menn.. sorryy laahh,  gambar kite bergegar lahh.. sebab gambar ni mama yang tolong snap kan. maybe mama ter'excited kann tengok anak dara dia yg sorang ni masuk contest tengah2 orang ramai.. haha tu yg gegar sikit tu gambar..

haha, ape yang ibah tengok kan tuu pon ibah tak tau.. padahal mase ni jantung ngah berdegup lajuu.. HAHA! ibah ni dah laa clumsy ! haiishh. tu yang Waeda kata tuu aku mmg CLUMSY.. gelabah semacam. naseb baik lahh aku buat okeh jee tadi.. 

Haa. ni giliran Cikgu Ong pulak ! dia peserta nombor 5 ! mase ni ibah saje je buat takot2 kan dia.. -.- padahal nak bagi cikgu ni kalah.. tapi aku rasa aku kot yang paling lambat scan semua barang ni..  terkedek2 

ni laa barang2 yang kiteorang scan tuu. ade bungkusan Milo, ade Nescafe ade beg percutian n ade comforter. mase ni cikgu ong tengah isi barang2 ni semua dalam beg plastik! 

---

okehh! abes je permainan ni kan.. Mama cakap, abes laa adik dapat nombor last ni..
bila pengumuman siapa yang pemenang.. 
no 4 & 5, ialah nama lelaki
pehh.. mase ni ibah dah tak sangka dah.. ehh.. ibah Top 3 lahh ehh??! ahaha. ohsem! 
lepas tu, No. 3 nama Cikgu Ong kena sebut.. pehh!! aku mesti no 2 nie!! sebab aku lahh paling lambat kan.. 
Then, akak tu sebut.. Tempat kedua.. Adik Noor Adibah! :D hahaha! aku punn pegi lahh amek hadiah dngan Manager Carrefour tuu .. Manager tu siap cakap camnie ngan ibah, 
'Tahniah ye dik...' HEHEH.. aku senyum jeee sambil salam dia.. sambil tu pihak Careefour amek gambar ibah ngan manager. 

Nie lahh hadiah2 yang kite sume dapat.. alaaa.. Beg oren tu untuk hadiah tempat pertama laaa, ibah cume dapat beg biruuu.. 

Akhir sekali, semua peserta kumpul ramai2 amek gambar dengan manager.. :D 
ibah takde gambar yang amek ramai2 tu sebab pihak carefour yg simpan.  

Btw, seronok gila dapat join  game ni! tak sangka pulak niat nak jalan2 dngan mama.. dapat pulak main permainan ni.. 

# Esok hari isnin kan! Alaaa, Mama dah start mengajar pulak. Esok hari bertugas dia. tapii mama kena amek ubat dia dekat hospital laa.. ubat dia dah abes.. kesiann mama .. tapi! esok abah balik umah! yeayy! dah lama dia pergi mersing.. esok adik bersihkan halaman luar rumah ye abah!

9 comments:

Cik Tetra said...

wahhhhhhhh!...kalau kite ade! mesti kite pon join! heeee mesti seronok kan! hehehe.. wahh bestnye..tahniah ibah dapat no 2. heeee


:D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Cik Tetra : Waaaaahhh! kan2.. kalau awak ade. jangan harap laah kite dapat no 2. agaknya nombor last kot!! HAHAHAHAHAHA!

betul2.. seronok sangat tau, tenkiu tau u ollsss.. heee ^^,

<3

ank mak siti said...

wah3.. ade mek gmbar jgk yer die.. hehe, klu kte xde lar nk mek2 gmbo nie.. huhu, nmpak tuh, excited awk tuh mnyerlah sgt.. akhirnyer trcpta jgak entry nie.. hahaha.. tgok skali klako jgak awk nie.. lagi klako dri org yg slalu wat klako.. hahaha..

p/s: insyaAllah dgn ubat2 mama tuh, mama awk sihat2.. moga dpt bjalan lar cm biase..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Sayang : HEhe! ape ?? awak kata kite ni lagi klako dari orang yg selalu wat klako?? ape tuh??! Gelak laa ehh. gelak puas2 ehh untuk kite.. :D

Kalau lahh JB nie sebelah BP. memang dah kaki kite sampai JB tau tak?? hahaha

P/s: Awak... bukan ubat kaki mama lahh mama amek.. mama amek ubat darah tinggi mama lahh wak dkt hospital.

ank mak siti said...

nak gelak lar nie.. utk awk yerk.. kan best klu awk dgr gelak kte.. gerenti hati awk bertaman dah skang.. hehe..

aip.. nk bg kaki kat org JB yerk.. xleyh2.. awk kne lgkah smpang renggam dlu.. bru leyh smpai JB.. eh ye kew.. haha..

oush, ok2.. moge cpt sembuh, sihat sediakala.. :D

CiK FizA said...

wAHHH! Hee. best je baca ! Mesti sgt best kan? X sangka kan, niat nak jalan je, tetiba boley pulak join game. Menang pulak 2. Hee. Rezeki rezek. :)

Btw, Congrats ya ibah ! :DD

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Sayang : hehehe.. ye la tu wak.
insyaallah sampai la kaki kite ke jb tu. tunggu bulan 5 ni ehh..

:D amin.. tenkiu doa kan mama eh wak.

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Cik Fiza : HEHEHEHE! memang sangat best. mula2 tu mmg nak pegi jalan2 je sebenarnya.. tapi bila dah ade contest tu kite join je la.. :)

btw, fiza tenkiu ! :D

AwieKashi said...

huhu...untunglah....tahniah2...
tahniah sekali ngn exam ye.. ngeee