Followers

Friday, 17 February 2012

Folder dalam hardisk jadi ' shortcut ' !

Assalamualaikum w.b.t

Korang nampak tak ape yang aku nampak sekarang nie?! 
Ya Allah! balik dari test tadi aku bukak laa kejap lappy nie.. ingat nak laa tengok movie ke . ape ke kan? 
sekali bukak2 je hardisk aku .. semua jadi shortcut ! 

  Hari rabu lepas, aku bagi laa Hanim pinjam hadisk aku nie. sebab nak bagi dia gambar2 kiteorang pegi Cameron aritu.. Hanim ade la jugak citer kat aku,  semua folder dalam laptop dia abes jadi shortcut mungkin kena virus .. bla.. bla..bla.. aku pun dgr je la ape dia cakap. tapi aku tak paham. huhu.. Yang aku tau, hadisk aku okeh je. tak kena virus sebelom nie.. tapi bila dah masuk dalam laptop Hanim.. abes semua... huhu. sadiss nyee... tapi aku tak salah kan hanim pun.. memang hadisk aku ni dah sampai saaat dia kot.. HUHU..

  Errr, sekarang baru aku paham.. bila aku bukak je hardisk aku nie.. peehh.. menggelabah aku! dah laaa, dalam hardisk nie ade folder2 penting.. gambar2 yang aku sayang sangat.. gambar arwah kakak aku lagi.. yang paling penting skang ni aku nak selamatkan folder 'SEM 6' . Sebab dalam tu ada Operational Plan untuk business proposal aku untuk subjek ENT 300 ! ya allah.. tu laa nyawa aku skang nie..   aku harap boleh laa nampak semua folder2 yang aku nak tu... 
 

  KORANG BOLEH TOLONG AKU TAK? 
 TOLONG AKU!
#Tetibe. aku jumpa folder gambar nie  :D  

11 comments:

Cik Tetra said...

shortcut?? errr...kite bab2 shortcut ni kite tak tau la ibah...kalau kite tau kite boleh jugak tolong..

#gambar yg last tuh sangat comel! :D

Cik Tetra said...

shortcut?? errr...kite bab2 shortcut ni kite tak tau la ibah...kalau kite tau kite boleh jugak tolong..

#gambar yg last tuh sangat comel! :D

cinta siswi said...

siswi penah jd cmtu jgk..pendrive la.. abes sume gmba2 penting.. tp kwn siswi jd elok je pas kena shortcut.. abg dia tlg buat.. xtau buat cmne..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

waeda : a'ah. semua folder ibah dalam hardisk jadi shortcut .. huhu. sadiss kan.. takpelah. ibah tunggu din balik dari trip dia tu.. din kata nak tlg ibah..

# comel eh gambar yg last tu ? hehe..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

siswi : siswi pun pernah jadi camnie ehh?? abes gambar2 penting ?? tpi kan kwn ibah kata gambar2 dan folder yang jd shortcut tu ade sebenarnya.. tp kita yang tak nampak. sebab disembunyikan..

Ariel Pocong said...

kalaw x silap 2 kne virus....

amiraliyana said...

ibah.. mira pernah jadi camtu.. ada cara dia.. mira dah buat n memang dah boleh buang virus tu.. lama dah jadi tu so mira lupa cara dia.. dia ada guna command pa ntah.. kalo ibah nak detail google ja sbb aritu mira google ada jumpak cara nak buang dia.. skang pun pendrive mira jadi jugak camtu tapi lupa nak google2 bagai sebab dalam tu takdak benda penting sangat.. err.. hai ibah.. lama jugak tak jenguk blog ibah.. hehe sibuk la ibahh :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Aril : ha'ah laa. kene virus . ni sebab kawan ibah dia pinjam hadisk ibah nie. ntah camne jadi shorcut sume. harap2 boleh guna lagi la folder2 ibah..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Amira :heee.. mira :D kan? dah lama kan tak jenguk awak nye blog. huhu.. dulu slalu komen2 kan kan..
ohh, mira pun penah jadi camnie ehh?? tu arr, ibah ade jugak seach google.. ade jugak blogger lain ajar. macam mana nak tengok folder2 kita yang dah di'hide' kan tu.. tp ibah buat separuh jalan je.. sebab tak pandai laa.. HEHE. teruk kan?? haha..

# sibuk ehh?? mira skang watpe ehh??

Dee said...

y shorcut tuh try download killer virus. . budak uitm ea?cer tanye budak computer science pasal killer 2 . .biasanye diowanx de remover2 virus nyh..sye sendiri ade tp na bg cam ne an . .

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Dee : hee.. ha'ah. alhamdulillah shortcut sume tu dah oke. hardisk tu dah dibetulkan .. tpi bukan dak computer sains yg betulkan tapi budak MATH. QUANTITATIVE SCIENCE yang betulkan.. :)btw, tq ye..