Followers

Friday, 25 November 2011

Trip to Tembilahan ( Part 1 ) - Kaum Kerabat Bugis ;)

Assalammualaikum dan salam sejahtera :)

    Haii !! Cik Ibah Panda kembali !! waahh rindu sangat dengan belog nie... atas permintaan Cik Alia one of my followers dan merangkap junior cik ibah di Uitm Segamat :) kak ibah buat entry pasal trip akak ke Indonesia k?! 

Part 1, perjalanan kami dari Kukup ke Tanjung Balai kemudian naik speed bot ke Tembilahan. 
| sempat snap the moment di kukup |
pukul 7 setengah waktu Malaysia, kami dah siap2 sampai kukup...

Kak Nad :) dia pun ade ikut rombongan kami sekeluarga ke Indonesia.. 
| one of my family members , Bakal kakak ipar saya laah niee |  <3

Kalau nak tengok gambar yang selebihnya tu bukak lah Jue Punya Cerita
huhu.. dia salah sorang anak sedara Cik Panda... baru tahu ade anak sedara berdarah bugis , ade jugak blog kan! hehe...

Daa..daaa... Malaysia.... kami semua nak pegi Indonesia ni.. eheee...

Gambar di atas feri, masa ni perjalanan kami dari kukup ke Tanjung Balai :) 
rasa2 nya nak dekat 1 jam jugak baru sampai.. Tanjung balai..
Nampak tak muke kiteorang sume excited.. sebab first time pegi oversea kot! lagi2 nak jumpa sedara mara jauh dari seberang .. suka nye kitaaa! 

Dan.. lagi satu.. bila dah sampai Tanjung Balai.. kiteorang lapo.. huhu.. jumpa pulak pecel lele ( ikan keli ). 
mase ni aku dah terbayang dah ikan keli kat Uitm Segamat ! uishh rindu nyeee kat Yuaitiem tuu<3 hehe.

Okay! cik ibah ta nak banyak songel.. kita teruskan cerita k? 
sampai je Tembilahan, pagi2 hari pertama tu, kiteorang dah rancang nak jalan2 satu Tembilahan tu..
Korang na tahu cik ibah makan ape pagi2 tu?? huhu... Makan goreng pisang free!! tak payah bayar.. pastu ade cili padi kecik2 , kena gigit mentah2 . ... pelik kan.. dekat Malaysia tak pernah lagi makan goreng pisang dengan cili padi mentah2! pedas kot! ta tahan! hehehe... kalau makan dengan sambal kicap pernah laa..

Dekat sana ade Teh Botol... ehee.. Kat Malaysia dah takde macam ni kan?? 

Lepas tu kami semua nak try laa jugak naik Ojek ! hehe.. naik motorsikal pegi pasar.. 

Nampak tak kiteorang kat sana pakai ojek jee.. 

Dekat kedai Bata ni lah cik ibah beli selipar.. hehe.. disebab kan kasot tercabot.. erkk.. HAHA! 
kesian kena pakai selipar pegi Wedding .. orang suma pakai kasot cantik2..

 Nie tengah menunggu Abah beli baju Batik Indonesia.. penat memilih... hehe..
Masa ni jugak laa cik panda beli kain telekung, kain pelikat.. hehe.. :)
banyak jugak lah berbelanja.. abes duit mama .. borong ajee...

Naji , one of my cousin yang gile2. . asik menghilang je dia.. berjalan yek.. 
penat kiteorang carik ko tau! hehe..

Next part 2.. tunggu yek :)

2 comments:

Si qusowt said...

nak ikot g indon!semate2 nak teh botol!hehe

nordin mddan nordin said...

Salam. ..sy nordin dri rwg..sy mahu ke tembilahan. ..kalau dari tg balai ke tembilahan. ..berapa jam bru smp...dan berapa harga fery ke tembilahan pergi dan balik. ..tq