Followers

Wednesday, 16 November 2011

Akak.. akak ni form 5 ke?

Assalamualaikum..
Macam ni lah bila cik ibah masuk sekolah rendah balik.. 
hehehe :)

Hari selasa 15 / 11/ 2011 aritu, cik ibah pegi sekolah mama.. ada Singing Contest untuk karnival bulan bahasa. Cik Tetra mesti ingat lagi kan, yang aritu cik panda carik lagu karaoke dalam youtube sebanyak 20 lagu tu untuk di download?? ushh, memang lega bila selesai keja2 tu.. cik tetra pun ade tolong2 cari video tu kan.. tak lupa jugak kat cik abang kita tuh.. yang sibuk kerja pun sempat tolong cari2 kan.. terima kasih eh korang.. huhu.. ^^,

Salah sorang dari bebudak ni tanya aku, akak.. akak ni sekolah mana?? akak ..
umur akak bape eh? 18 tahun eh??
akak darjah 5 eh??
( Errkk?? Aku darjah 5?? nampak aku macam sebaya dengan diorang ke?? !)
HAHAHA! kelakar lah budak2 nie, sabo je lah.. ade ke patot dia cakap aku darjah 5..
Nak bodek akak lah kan?? cakap darjah 5 konon.. huhu.. 
Akak ni dah belajar kat Universiti lah adik oiii...

( ade lagi budak ni tanye aku)
akak.. akak ni anak cikgu NORHAYATI ehh??
hurm.. ha'ah laa dik. akak, anak cikgu Yati.. huhu..
nape tanye nie??
Takde pape saje tanye.. ( sambil senyum2.. )

Akak.. akak belajar kat U amek bidang ape??
akak amek bidang Perbankan.. ehh.. Perbankan ?? ape tu kak??
Alaa, yang kire2 duit tu laa adik ... HUHUHU..
( Diorang sume gelak2 suke.. sebab aku cakap, aku belajar kira2 duit.. )
EXCITED BETUL DIORANG NIE! huhu..

WaHHH!! akak nanti jadi GABENOR BANK lah kan??
heh?? huhuhu.. banyak pulak songeh budak2 kecik ni kan..


Teringat pulak dulu2 aku pernah berdiri kat pentas nie..
Nak tau tak adik2 yang kat atas ni nyanyi lagu ape?? huhu.. korang teka lahh...

upenyer diorang nak mintak lagu
Waka- waka yang shakira nyanyi tuu......HAHAHA.. pandai diorang nyanyi lagu bola tuu kan!
aku pun takgeti nak nyanyi.. hehehhee!!! Gudjob lahh dik! ^^,

Tu belom lagi yang lain, ade mintak lagu Party Rock lah... ish2.. cepat2 kot lagunye.. ade yang nyanyi tak kuar suara pun ade... hikhik.. tergelak gelak aku duduk kat tepi pentas tu...

P/s: Sempena karnival bulan bahasa nie...sama 2 lah kita
 " Memartabatkan Bahasa Melayu dan Memperkasakan Bahasa Inggeris "

8 comments:

DRceria said...

kirenya cik ibah panda ni seorang penyanyi la ni.. jadi mentor pd adik2 yerr... :D

Cik Tetra said...

ohooo..mestilah ingat..yang ibah mendownload 20 lagu kan..smpai pukul 3 pagi..hehe..

gile best g sekolah, heee lagi2 bile ade org ckp dia umo darjah 5..mak aiiii..mudenyeeeeeeeeeeee..hehe

Noor Adibah Binti A.Latif said...

DRC : ape ?? ibah penyanyi ?? ahaha.. penyanyok ade lah.. huhu..

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Cik Tetra : huhu kan?! waeda yang teman kan ibah sampai ke pagi.. maceh tau..

p/s: ahaha bebudak tu mengada... saje je buat 2 tanya macam tu... nak amek hati ibah arr tu kan..

mrs.cokelat said...

kalau akk pegi mest mereka igt akk cikgu mereka . weksss :P

Noor Adibah Binti A.Latif said...

akak long , huhu ... eleh. akak nak jadi cikgu ape?? math eh ?? huhu!

nasha sanza said...

salam.hai sorry ganggu jap..mari joined segmen ini kalo mahu http://nashasanzagorgon.blogspot.com/2011/11/saya-nak-doodle-fizgraphicdotcom.html
thank you

Zuraidah said...

Ibah buat kita teringatkan nostalgia time zaman sekolah dulu la. Heee. Macam2 budak2 ni tanya. Nasib baik dorang tak tanya.. Errr. Akak dah ada boyfriend ea? Wink2! :))

Rindu dengan zaman sekolah tetiba.

**Kita jarang kot online sekarang ni. Uhu.