Followers

Saturday, 9 April 2011

Doaku Buat Mu Sahabat ;))

Ya Allah
panjangkanlah umur sahabatku
Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,
terangi hatinya dengan pancaran nur iman.
Tetapkanlah hatinya pada jalan maghfirahMu,
perluaskanlah rezekinya,
dekatkanlah hatinya kepada kebaikan,
jauhkanlah hatinya daripada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat

Ya Muhaimin
jika dia jatuh hati
izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu
agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu

Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada Mu
jika dia rindu,rindukanlah dia kepada seseorang yang merindui syahid di jalanMu
jika dia menikmati cinta kekasihMu
janganlah kenikmatan itu
melebihi kenikmatan indahnya bermunajat
di sepertiga malam terakhirMu

Ya Rabbul Izzati
Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,
janganlah aku melampaui batas
sehingga melupakan daku pada cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu

Ya Allah
kurniakanlah sahabatku kesenangan,
ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia dan di akhirat kelak
..
"Sucikan wajahmu dengan linangan air mata keinsafan, lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu, hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, ..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki jiwamu."

8 comments:

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Selamat menduduki Final EXAM.. yer ..kawan2 ibah di UITM segamat...
Syang semua <3 <3
ingat Ibah dalam setiap doamu.. ;)
lots of love from me ...

aQimie Ceplos said...

thanks ibah ;) ibah pon same! goodLuck ye ..
btw. blog ibah da tak berat! sgt sesuai untuk penguna wifi student macam saye ni.. EHEHEH

Noor Adibah Binti A.Latif said...

AQIM: heee.. same same ^^,
buat yg terbaik FINAL nanti k?
herm.. bukan ke AQIM ade berukband?? pakai wifi jugak ke??

aQimie Ceplos said...

AIP! celah mane ade berukband?? ahhaha.. tak lah dek oi.. pakai wifi yg cam siput je tuh ^^

Noor Adibah Binti A.Latif said...

ABAH: a.k.a AQIM .. heeeee^^,
bukan ke ade berukband?? abeh tu SOLAHUDIN cakap abah pakai berukband.?
hehe. silap lah nie ek??gagagagaga!!

tapi, betul ke blog ibah x berat. kalau berat lagi. bagitau kat ibah tau!

ijam ismail said...

ok...da follow...
blog awk pun best...comel
nice!

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Ijam: HEHEHE!~ maceh....
;)) nice eh.. macam perli kite je.. haha.. ^^,
tapi an.. maceh sebab cakap blog kita nice!!
ramai betui FOLLOWER ijam an!! peeehhh... satu ribu lebih...
x mcama kite . x popular! haha.

sueasyiteru said...

good luck ibah