Followers

Monday, 30 August 2010

Muka 2 Bangun Lambat!!! huh!! ehehe=D

nie la adegan2 yg dpt kami simpan dlm HP sony ericsson W580i Ibah..
hahaha... kiteorang punya la gelabah nak gi kelas ..
Nie ibah n nina punya pasal lah! sape suh bangun tido lambat!!



Ibah dan Nina bangun lambat!! what!! ahaha...ibah bgun 2 jek dah pukul 7.40 pg ..
naseb bek dah solat subuh, lepas solat subuh tu ingat nak tido kejap jek, last2 amek ko! x bgun2.. ahaha..nIe mesti keletihan sebab malam tadi kononye baca buku CTU 241. ( asas ekonomi islam)..
sebab esok ade test 1 Ctu 241 (malam nie kite goreng jek lah nnti ekk) ahaha.. test 1 di  Lt 1. .pda pukul 9:30 - 10:30 malam. 

Nasib baik la Prof. Ahmad Nawawi Yaakob lecturer yg baik dan memahami kiteorang.. ehehe.. Tq ustaz!! dah la pagi tu ade presentation. tp naseb baik la bukan group kami yg buat pembentangan.. =)) Alhamdulillah, kami terlepas lagi.. ehehe.. Group kami buat presentation lepas naik cuti raya nanti kot..


Nie gmbar kami F.I.E.NA... x sabar nak jawab kertas CTU nie.. ahaha
sempat amek gambar depan LT1..


Dapat Duit Raya dari Sir Jafri !!! lecturer Bel 311 kami..
kelas D3d2 terbaik la.. =)) heeee....
(kegembiraan terpancar di muka kami semua!! )


Dapat RM 2!! yeayh!!!
dapat jugak duit.. dari x dapat langsung..
hehe!! tq Sir!!

Raja Adira dan Hanis Suaidah!! suka betul yek!
dapat wet raya,. huhuhu

Saturday, 28 August 2010

Keluar berbuka puasa di Old Taste dgn Aini Amanina..

18 Ramadhan 1431 Hijrah..

outing ngan nina, kiteorang pegi  beli mcm2.. utk persiapan raya..
ibah, bli brooch utk mama untuk Hari Raya 2010 =))
pastu beli selendang warna hijau. mY favourite colour!!! suka sgt...


Nie Noor Adibah.. HaHaHa... ermm... x sabar nak berbuka nie.. penat berjalan kat segamat nie...Tgok lah air ice lemon tea tuh!! nampak sedap sgt!! ish3x. godaan di bulan puasa nie sungguh mencabar.. lagi2 kalo hari panas terik, lagi la kita haus kan??? x pe, sabar kan separuh daripada iman... =)) SAYA BOLEH LAHHH!! ^^ hehehe


Aini Amanina is My BFF ... dia la kawan sya dunia akhirat.. Ibah syg sgt kat nina..
Nina selalu ade dgn ibah, bila susah dan senang.. =))
terima kasih Nina...^^
( Suka lah tuh! dapat minum air ice blended Chocolate) !!


Nie Air kegemaran Kami!!
Ice lemon tea ( ibah's favourite)
Ice Blended Chocolate (Nina's Favourite)

Saturday, 14 August 2010

Hari ini aku sedih lagi..

YA ALLAH..Hati ni terasa sayu.. melihat dia..ibah x dapat jenguk akak..;( akak tgu ibah eh.. 
nanti ibah cuti sabtu dan ahad. ibah balik JB. tengok akak.. 
Ya Allah... Ibah mohon akak cepat sembuh..amin.


Noor Aisyah A.Latif..
Dia la satu2 akak yg Ibah ade..
Ya Allah selamatkan la dia di dunia dan di akhirat.. amin..
Ibah selalu doakan akak sihat..

Saturday, 7 August 2010

Dusun Dan Segamat ..

                   Rancangan Kak Sam dan Ibah..

Plan mggu nie kiteorang ingat nak gi dusun keluarga angkat Kak Sam dan Kak long.. nie sebab Arif laa kwan Aril, die yang nak sgt makan Durian.. asal nampak aku je, mintak durian..bukan arif je yg nampak aku mintak durian.. geng2 aril yg lain pun sama.. AHAHAHAHA!! sape lagi kalo bukan Din, Awie, Hal..arr, sape lagi ek?? huhu x ingat la nama diorang(ingat sikit2 jek)...  cian gak tgk diorang.. tu arr aku ingat nak ajak diorang gi dusun tu , makan durian..Tak x tau la jadi ke tak.. Harap2 jadi.. Kiteorang nak gi dusun tu..Nak makan buah-buahan tempatan... Mcam sedap jek kan?? Ish , Durian...Rambutan...Macam2 ader lah kat dusun tuh! Dusun tu kat Kg.Tenang.. Tapi keta yang nak disewa sume full... ade 1 keta je yg free...So, Aril, ibah, nina n aqim gi bndar kul 2 petang nie..

xtvt2 yg akan kami buat di bandar tu:
  • Nak amek spec aril kat kedai cemin mata depan MCD..
  • Nak gi makan2.. release tension...( Nina, Aqim, Aril n Ibah)
Citer pasal spec.. Kenape Aril kena bli spec baru?? korang nak tau?? haa, sape suh die pakai spec masa men futsal.. mmg la cari pasal kan??? ahaha.. cian..

P/s buat Aril: Len kali dgr la ckap ibah... aritu ibah nak amek spec aril.. x nak kasi... kalo x ibah boleh simpaN. mesti x patah..
Aqim, Kak Sam, Aril, Ibah dan Nina..
We together !! having Funn!!!!=))

Me and Nina di bawah pokok pisang, hehehe..
Tq aqim!! suka sgt tis picture!!!

Aqimie Ceplos with Muhammad Shahril, makan durian tak ingat dunia dah!! ^^Sedap kan?? nnti kita pegi lagi KG.TENANG ..mandi kat takar n kolam air panas!! huhuhu
Ade macam2 buah.. ade durian, ade buah dokong(duku langsat) , ade rambutan..pastu kiteorang dihidangkan kuih donat, n air kopi ..=))
terima kasih kepada mak n ayah angkat Kak Sam..
nnti lain masa kite dtg lagi ke kg.tenang..
Kami OTW balik ke Uitm Segamat..
Great moment 8 OGOS 2010...



Tuesday, 3 August 2010

Jadual sgt PaDat!!! arghhhh!!!

Hari Isnin , hari yg paling memenatkan kiteorang dak2 kelas D3D2..fuhhh~ kelas start kul 8-10, 10-12, 12-2, dan 2-4.. tanpa henti kan???!!! 
Penat sgt... adoi.. Allah jek la tau penat kiteorang mcm ne..Kalo ari isnin, slalunye kite semua x balik bilik.. kite terus berehat, makan kat warong ayah, pastu solat kat masjid as-syakirin(PI)...
Kelas ari isnin nie mmg mncabar, kekadang kite buat puasa sunat jek.. sebab x sempat nak makan.. disebabkan x sempat nak makan, baik kiteorang tambah pahala kan??? huhuhu~
P/S : buat kawan2 D3D2 bersabar la yek! semoga kite kuat !! Berusaha D3D2!!! chaiyok2!! =))

Nengok lah! ape yg ibah wat??? Dah boring? Amek gmbar duit lak!
hah, nie nak citer pasal duit RM 50 (2 keping nie)..
wet nie kalo x Aril dah amek! saba jek lah.. ARGHHH!
wat org Gelabah jerk!
GMbar nie menunjukkan penutup PEN !!
wana Hitam, Pink, Hijau dan Biru!!
for Aqim, Nina, Ibah dan Aril!! ahahaha..
sempat lak amek gmbar tuh!!
 kul 8- 10 kelas Ctu 241.. Muka Eka x sbr nak blaja CTU!! ahahahaha=))


Raja dah kenape??? sakit mulut eh?? huhu
cian.. xpe2 meh sini kiteorang tolong k?


Muka kebosanan sedang menunggu Ustaz Nawawi x sampai2..
Kite amek gambar lah!