Followers

Wednesday, 1 February 2012

alahai..perut saya meragam ! ape nak buat nie?!

Assalamualaikum w.b.t ...

  | pokok stevia kesayangan saya | 
tumbuh segar yer wahai pokok... 
  Hari selasa aritu lepas balik dari outing aku ngan waeda pegi lah pasar .. err,  time tu memang teringin sangat nak makan laksa penang. . tapi bila dah sampai bilik tu, rasa macam tak selera pulak nak makan.. ingat kan nak makan malam2 siket.. aku tgk Waeda makan nasi lemak ayam rendang  punye lah laju.. ( faveret dia lah katakan. Aku tau dah.. hehe) awak  lapo ehh waeda?? Kite tau awak lapa kan mase tu.. thanks tau teman ibah outing.. kita jalan2 dengan din n afifudin.. pegi jementah beli pasu untuk pokok stevia ibah tu.. hehe..

   Malam tu, aku xsempat nak makan laksa.. sebab ade xciment kena siapkan dengan kawan2 aku.. err, sampai bilik dalam pukul 10 lebih..  itupun tak sempat nak makan. Hehe. Ade orang nak beli roti bakar la. Ape lah.. heehee.. pukul 12 lebih baru aku teringat, yang petang tadi aku ade beli laksa! Aku makan sampai licin kot.. tapi esok pagi aku rase perot aku ni rasa tak selesa sangat! Serius.. aku sakit perut! Aku salah makan ke ehh?? Jap! Aku baru teringat.. maybe aku makan lambat dan maybe laksa tu dah basi.. errr…. Lapar sangat kot. Sampai tak perasan laksa tu dah basi..  
    
Teh pekat yang aku telan sampai abes! 
Mengadu kat mama, mama.. ibah sakit perut nie.. nak wat camne?? Mama ingatkan, ibah buatlah air teh pekat2 .. pastu minum.. insyaAllah baik lah tu.. erkkk.. air teh tu boleh letak gula tak ma?? Mama kata .. mana boleh! Huuu… alaaa.. kalau letak gula bukan namanya ubat dahh.. yeke?? Okay laa. Ibah minum. ..serius pahit gile!! yarrk! 

   
   Awak.. terima kasih tau sebab beli kan kita air 100 plus nie.. dengan pil chi-kit teck aun..  1 hari nie kita rasa kita kena tahan sakit perut nie sorang2.. uhuu.tadi pegi kelas ENT pun, ape yang prof cakap.. kita dah tak boleh dengar.. sebab sakit perut teramat sangat dah... sadiss tau.. tadi tengahari kita nak pegi penawar. Tapi tak sempat la wak.. banyak keja.. dengan shooting untuk video case kumpulan kite tu.. sayang awak <3 heeee.... tq untuk semuanya .. 

HARI JUMAAT SAMPAI AHAD NIE SAYA TAKDE.. 
SEBAB SAYA DAN KAWAN2 DIPLOMA IN BANKING PART6  KELAS B & C 
ADE TRIP KE CAMERON HIGHLAND ! 

P/S:  SAYANG ... <3 ehehe..


7 comments:

mrs.cokelat said...

comey2nye.. dier g dating gituuu ;))

Cik Tetra said...

err..hahaha..kite mmg tgh lapar la time tu ibah,satu hari tak makan lagi. hikhik..

tuh la nape la ibah makan laksa tu..sebab tu sakit perut..makan lambat sgt..untunglah ade abg din..boleh tolong belikan ubat ngn air 100 pluss..kannn..hehe..

btw thanks tau ibah belanja kite cendol pulut..heee seronok sangat kuar ngn korang..wlpun sekejap je.. :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

kAK long : ehehe.. dating?? ngee. mana ade ibah gi dating.. :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

waeda: huhu. kita tau awak lapo. haha. tu yang kita tengok awak sampai awak abes makan tu..

tadi ibah dah gi penawar tau. huhu. sebab dah tak tahan dah. pil yang din beri ibah tu pun dah tak berkesan. doktor bagi ibah mc. pastu doktor tu boleh plak buat lawak. dia kata, tu laa.. dia kata.. makan laksa sorang2 . x ajak saya.. heee..

<3 untung ehh ade abg din? untung jugak ada waeda. sbgai kawan ibah. dapat makan cucur kan..

Sama2! makan cendol pulut dalam gelas je pun kan. tp seronok!.

cinta siswi said...

get well soon dear.. :)

Cik Tetra said...

ibah : hehehe..omo! malu la saya awk tgk saya kelaparan..KAHKAHKAHKAH.. :D

wahh dah g penawar eh...untunglahh dapat MC..nk jugak MC..hehe..jangan lupe makan ubat...dah la esok nak g cameron kan..hehehe..heee mestilah untung kawan dgn we ollss..selalu dgr we ollss membebel kann.. :D

cendol pulut mmg the best! :D

ank mak siti said...

ehehe..
"untg ade abg din.."
hahaha..
okeyh trhru disitu jap..
hehe, btw awk.. sama2..
kte happy kalu awk happy..
hehe..
bestnyer die dpt mam strawberry byk2 kan..