Followers

Friday, 9 September 2011

Stress awak. stress saya juge... huuu

Assalamualaikum.. 

  Bila nak EXAM je mula lah.. MACAM MACAM hal timbul.. Lagi2 skang ni musim batuk lah, selsema lah, demam lah.. nak pening lah.. aish.. sabo je la kan?? time camgini lah die nak sakit..Masa awal2 sem haritu takde pulak rasa nak demam ke.. sakit ke.. Agaknye terlebih makan KUIH RAYA kot. tu lah jadi camnie.. hehehe! 

TAPI.. BILA ANDA RASA TENSION ATAU STRESS, APA YANG ANDA AKAN BUAT??

Nak tau ape yang Cik Panda buat?? huhu.. kalau tension.. 

1st - Tak ada cara lain.. selain TIDO.. agak2 dah puas TIDO tu.. bila bukak mata tu, dengan harapan STRESS tu akan hilang.. tapi,  kalau tak hilang jugak tension tuh..  kita PROCEED! 

2nd- Cara kedua! ! Makan dan mengunyah banyak2.. hikhik.. itu keja saya! makan makan dan makan.. ambik !! Kalau tak hilang jugak tension tu.. kita pegi cara ketiga pulak.

3rd- Cuba senyum SENDIRI.. hahaha! biar orang kata SAYE ni GILE.. kalau diorang tanye, kenapa ko asek SENYUM nie?? GILA ehh?? Dengan bangganya kita jawablah.. SENYUM TU KAN SEDEKAH?? 

4th- Cara keEmpat!!  kita GELAK pulak.. GELAK puas2.. rasa dah puas gelak tu.. berhenti okay! jangan diteruskan.. nanti PENAT.. PENAT PERUT tu.. cian die..

5th- Kelima, Cik Panda suka kan wane HIJAU .korang lupa ehh.. huhu. okay. kalau STRESS,  kita tengok lah benda2 wane HIJAU.. sejukkan hati ni sedikit! heeee..

6th- kalau tak berjaya jugak.. Ibah akan kuar umah.. merayap kejap mana2.. tawaf lah mana2 yang patut.. huhu.. agak2 dah penat.. balik lah umah yek.. x geti2 ke.. kang riso pulak Mama Abah kita kat umah tu.. Anak perempuan die dah lah tinggal SORANG niee..huhu

7th - .. kalau rasa mmg betul aku tak boleh hilangkan STRESS ni jugak.... kita pegi lah cari KAWAN2 kita.. especially, SAHABAT kite.. Luah pada mereka2 nie.. time tu lah ko nak nangis ke.. Nangis lah puas2.. lagi bagus nangis sama2..
Si Comel kita :)

p/s: bila dah peluk PANDA tu.. mesti TETIDO.. bila bangun pagi da ta TENSION daaa.. =)

7 comments:

Cik Tetra said...

hahaha..kite kalau stress nyanyi kuat2!hikhik.. :D

Noor Adibah Binti A.Latif said...

haaa. itu pun bagus untuk kesihat cik waeda kan..?? hehe..

lagi2?? ade lagi tak?? ape benda yg waeda buat?? selain menyanyi dan mejerit ?

Noor Adibah Binti A.Latif said...

ehh silap. *KESIHATAN .. x abes tulis tuu.. haha

Cik Tetra said...

lagi..kalau kite stress kite bace novel..pastu tgk maharaja lawak ke..tgk citer yg lawak-lawak..lepas ketawa berdekah-dekah..nanti da hilang stress.. :)

teha said...

tido jee senang.. hehe

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Cik waeda: huhu.. baca novel eh.. bagus gak tu.. tp kalau tengok maharaja lawak serius lah leh gelak x ingat dunia.. hehe

Noor Adibah Binti A.Latif said...

Cik Teha : hehe. tido kan?? mmg best..