Followers

Thursday, 10 February 2011

Mama kata berkawan biar seribu.. Musuh jangan di cari..

Selalu kita dengar " Berkawan Biar Seribu, Berkasih Biar Satu" .. EH! EH! silap! ahaha.. "Musuh Jangan Di Cari"... ade CORRECTION siket kat Berkasih tuh.. HAHA..:)) tapi kalau nak berkasih pon.. memang betul kan?? Berkasih biar lah Dia seorang je.. ^^, hehe.. ceh..ceh.. pepandai aku jerk kan?? ngee~ 

Hermm...sudah jadi firah semua manusia, mahukan ramai kawan kan?? ape pendapat korang??eh, tapi kan kenapa berkawan je boleh beribu?? Tapi.. ramai yg cakap.. Kawan ketawa keliling pinggang, Kawan menangis sukar di cari... menunjukkan betapa berharga nye memiliki kawan sejati..

Namun, mungkin hanya segelintir daripada kita sahaja yang amat bertuah memiliki kawan atau sahabat sejati yang sanggup bersama di kala susah dan senang.. .

Tapi.. dalam post kali nie, ibah nak cerita.. dalam masa kita berkawan nie.. mesti ade yg benci.. ade yg meluat. ade yang menyampah.. x suka pada ibah kan?? Post kali nie ibah khas buat seseorang... seseorang yg pernah jadi BFF ibah.. xperlu cakap siapa die.. ibah x kan lagi cerita pasal die.. Ibah harap dia bahagia dengan kehidupan die..
_ z_ , ibah harap... ko jangan lah benci aku camtu sekali.. jangan cerita bukan2 dah pasal ibah k?? ibah pon manusia biasa macam ko.. kan?? kau pernah  kata ibah " *** " .. pada "____ "... tapi semua tu x betul.. 
kau cakap, ibah dah berubah sngat.. ape maksud kau sebenarnya?? ibah x paham.. 
ibah. adelah ibah .. ibah sekarang sama dengan dulu.. X PERNAH BERUBAH.. itu yg ibah nak cakap.. 
p/s: x mungkin ibah dapat rapat seperti dulu lagi dengan die.. yg ibah dapat katakan.. ibah dah penat.. penat..
tolong lah.. jangan kau buat ibah camnie.. 

ibah gembira dengan hidup ibah sekarang.. ibah dah ade keluarga, kawan ,sibling, yang memahami.. 
To: Aini Amanina, ibah harap nina terima ibah seadanya ye?? maaf kan jugak kalau ibah ade buat nina marah ke.. nina meluat ke.. ibah mmg camnie.. sory.. sayang nina.. n Terima Kasih sgt jaga ibah masa ibah demam! ibah ingat sampai bila2... ^^, nina lah kawan ibah ketika susah n senang.. 

To:  Hanis Suaidah, ibah syg kau sgt2! 

To: Amirah Kamal, kita dah berkawan dah lama kan?? sejak form 1 sampai laa nie.. yg ibah harap sekarang. kita mesti "keep in touch sampai bila 2 !!"  Sharifah Hanisah, ibah syg kak pah jugak. jgn isau k?? kak pah jaga diri bebaik.. kita mmg susah nak jumpe. walaupun kita satu U.. 

To: Addrina, Nina!! ibah syg niena jugak.,. Nina shabat yg first sekali ibah jumpe. masa Darjah 3 kan?? masa mula2 ibah pindah Batu pahat. ibah masuk kelas. awak lah yg orang pertama kita jumpe .. nice.. sgt2 kalau dapat kembali kan semua memory2 tu semua.. 

To: Farah Ain, fara... ibah tau., fara jauh.. fara buzy kan?? x pe. ibah x kesah. lagi2 bila fara dah sambung study kat MMU kan?? ibah berdoa sgt2.. yg awak dapat ape yg awak impikan! awak nak jadi 'GAMER "  kan?? hasilkan watak2 kartun yg menarik tau! pastu buat lah kartun macam watak ibah!! heee... 
SAYANG FARAH AIN  sgt2. nanti ibah balik Bp. kite jumpe :) peluk kuat2.. hehe..


To: Nik Norfarhana, dah lama ibah x jumpa awak!! akhirnya kite jumpe dekat FB! kite sekolah rendah sama2.. walaupun sekejap. tapi macam dah lama kan?? awak jemput lah kite ke Kelantan nanti, kalau awak dah berumah tangga.. HEHEHE!! ngee~ nak makan jugak nasi minyak kawan ibah yg sorang nie.. 

P/s: bnyk nama  nak di list kan..  tapi x sempat.. nie dah maghrib.. ibah pon nak out dah.. huhu.. k. lain hari kita sambung balik cerita.. daa.. Assalamualaikum Blog IbahPanda kesayangan ku!



1 comment:

miera amira said...

yup da lme kte kwn..ofz hope kte smpi ble2 keep in touch.. xde gdo2..hehe..syg ibah..muahx..3x <3