Followers

Sunday, 18 November 2012

Program Khidmat Masyarakat di Sekolah Agama Bandar Segamat

 Assalamualaikum w.b.t ...
      
      Bismillahirrahmanirrahim, haii blogers dan kawan- kawan yang membaca blog ini :) ehh, kejap je hari ni dah hari ahad kan?  hurm.. kejap je masa ni berlalu kan.. huu.. Rasanya baru je cuti hari jumaat aritu... esok dah isnin. nak kene gi kelas semula. hehe :) 

   Hari Khamis hari tu bersamaan dengan awal muharam 15hb November 2012 . Kami yang ambil subjek Personal Development and Ethics ( MGT 538 ) wajib melibatkan diri dalam Program Khidmat Masyarakat. Alhamdulillah program di Sekolah Agama Bandar Segamat berjalan dengan lancar dan dipermudahkan Allah s.w.t . Kami dari kelas Finance kelas 3C, Marketing kelas A dan B dibawah tunjuk ajar Pn.Che Faridah Che Mahmood .


Kami akhirnya berjaya bawak karpet, tikar dan juga 30 helai sejadah dari Jakel sendiri 
dengan menggunakan 2 buah kereta. satu kereta Proton Waja dan lagi satu kereta Myvi. 

Credit to: Ajk Sponser, Aiman dan Acap tengs korang :) sebab bersabar teman saya pegi buat follow up di Syarikat Jakel sampai la kita berjaya mendapatkan sumbangan dari jakel. Aainaa, Amirah, Nad, Ajim, Effa dan Naim terima kasih jugak sebab dapat meluangkan masa hari Rabu petang tu bersama2 kiteorang ambil karpet ni dekat jakel. Credit to Wisma Jakel, Segamat. 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN SAYA :D


Hari khamis, pagi dalam pukul 7.30pg kami ajk dah sampai di depan pagar Sekolah Agama Bandar Segamat ni .

Kiteorang naik kereta masing2 ke sekolah agama ni. haa, nampak tak berderet kereta parking dpan pagar sekolah ni?? hehe

 Yana dari finance kelas 3C finance.

Ada yang bawak motor sendiri :)

kami bertemakan baju warna Merah :) kelas B .
Okay, korang nampak tak Noor Adibah ? hee. okeh fine. gambar saya nampak tangan je. sadis. 

geng kelas B :)

Haziq dan Putra . ape lah yang di bualkan mereka ni. kemain seronok haa berbual. heee. Candid !
Haziq, kene cuci tandas yek:)

Puan che, ambil gambar kiteorang tengah sarapan. heee.

dari kiri depan ain, caca, iman dan mimot :) 
mereka sarapan dekat kantin . 

Okay, disebab kan saya dibahagikan tugas di surau sekolah ni. jadinya saya hanya dapat ambil gambar mereka yg di surau je.

Saya dengan tyka dan jugak bainun dari kelas finance 3C di surau. khusyuk betul dia bersihkan tingkap surau ni :) lepas ni kita kikis dinding eh. pastu dah boleh cat dahh.

okay, kerja mengecat di mulakan. 
credit to: kawan2 MKT kelas 3A :)

 
Kerja2 di bahagian kolam :)

kawan2 saya beruntunglah mereka dapat bergambar dengan Guru Besar sekolah Agama :) 
credit to : Pn.Che .

Mana lah puan che ambil gambar ni. ehehe.. 
agak2 siapa yang pakai baju warna merah ni eh? 

Lepas siap semua kerja, kami pegi la Tadika pulak. tengok2 haziq dan naim belum siap lagi mengecat dan mengemas tadika. Hehe, kenapa muka haziq macam tu? penat eaa. sabar ehh :)

Naim bersungguh2 abiskas keja dia :)


 gambar kami yang sempat ditangkap Puan Che di tadika :) 
memula ingat puan che nak marah kiteorang sebab main bende alah ni. huhu. rupenya puan che nak ambik gambar kiteorang. okehh, lega.. huhu

 Sebahagian dari kami kelas 3B :) 
alhamdulillah kerja kami dah selesai hari tu .TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN.

Tak dilupakan jugak, pensyarah kami Puan Che Faridah :) 
terima kasih sebab beri kami tunjuk ajar dalam CS ni. . kalau takda puan che, mesti program ni tak lengkap dan tak sempurna.  alaa. gambar puan chetakde la dengan kami semua. sedih.. huhu
ini pun gambar yang saya ambil dekat FB . heheh . 

CREDIT TO : PUAN CHE FARIDAH CHE MAHMOOD :)
LECTURER PERSONAL DEVELOPMENT AND ETHICS ( MGT 538 ) 





Friday, 2 November 2012

Selamat Hari Jadi Dekda :)

Bismillahirrahmanirrahim... 

Assalamualaikum, Haaaiiiiiiii bloggerss...Ya allah, punya lahh lama blog kite ni tak berupdate ha. alaaa, siann die. errm..  tuan blog ni tak dapat nak buat entry best2 dah.
disebabkan assignment + quiz + test = macam gunung everest bila dikumpulkan bila naik degree ni ..  semuanya kene siapkan laa tu jugak. tu yang tak sempat nak godeh2 blog niee. sadis sangat sebenarnya.Tau tau lah bila nak buat entry baru bukan boleh taip perkataan semua dalam 5 minit. nak nak kene luangkan masa 30 minit dalam blog ni .. huhu

Terima kasih kpd Waeda, sebab aritu die berjaya meng'hacked' blog saya ni. ehehe! actually!comel sebenarnya waeda buat mcam tu. die bukak account blog saya diam diam, lepas tu die buat entry untuk saya. dia bgtau semua .. dia rindu kan saya ye? ehehe. alololo. comel :) sayang awak waeda.
sesibuk mana awak.sempat je awak nak buat entry utk kita.
okey terharu faham tak?!
-------------------------


Aip, ni lagi seorang kawan kita Nor Rafidah .. Haii dekda.. hihi :)
Dekda, hari ni hari ape ehh?? kejap2.. 
hari ni berape haribulan ?? 

hari ni dah masuk 2hb November 2012 kann?! 
Maksudnya hari ni hari Jumaat hari jadi awak dekdaaa!! heeee.. 
jyeeeahhhh awak dah masuk 21 tahun.. 
eeee, apee ni awak baru nak lahir ni?? hehe. kite dengan waeda bulan 7 dah keluar tauu dari perut mak memasing .. ehehe
eee lambat lah awak ni dekda . hehe. tapi its okayy.. akhirnya,  awak selamat dilahirkan ke dunia ini


ALHAMDULILLAH, SEORANG PUTERI BERNAMA NOR RAFIDAH SELAMAT DILAHIRKAN DAN DIA DIKURNIAKAN KAWAN YANG BERNAMA 
NOOR ADIBAH A. LATIF DAN NUR WAHIDAH MOHAMMAD :)

SELAMAT HARI LAHIR DEKDA
Dear sahabat yang disayangi ,  
kita akan selalu doakan awak sihat, semoga awak diberikan kesihatan tubuh badan oleh Allah S.W.T 
awak jangan lahh sedih dan kecik hati kalau kite tak mesej awak ke? tak call awak ke? 
tu tak bermakna kita tak ingatkan awak dekda. awak tu kawan kita . sahabat kita.
kita akan doakan selalu buat awak dekda..

 kita doakan suatu hari nanti awak ditemukan jodoh yang baik. awak jangan risau.. semua makhluk Allah di atas bumi ni semua nya hidup berpasangan .. insyaallah..  Awak baik dekda. awak mesti dapat jodoh yang baik.. betul ni kita cakap. awak kene percaya. Jadinya, awak jangan lah berputus asa berdoa pada Allah ye? 

awak doa.. Allah pasti makbulkan permintaan awak.  Biar lah orang buat kita macam mana sekalipun, awak jangan buat orang ye dekda. . kita dengan waeda selalu bersedia bagi semangat kat awak balik, kalau awak jatuh. 

kalau awak rasa perlukan seseorang utk kongsi masalah awak.. awak ada kite dengan waeda. 
waeda dengan kita kan sahabat ? :)  betul tak? 

Nor Rafidah (dekda) & Nur Wahidah (waeda) 
awak :') terima kasih sebab awak berdua kawan kita yang paling ohsem kita jumpa.
dan jugak sebab waeda lah, kita kenal awak dekda .. 

Dekda , i miss u a lot .. esok kita jumpa awak dengan waeda :')
-----------------------
Dekda, disebabkan kite tak ada apa-apa yang special buat awak .. 
kita buatkan awak kek batik. esok kita bawak ye. 
serius kita cakap, ini kek batik pertama kita cuba buat.. huhu sadis kan kita?? bagi kek batik je kat awak?? huu.. itu je yang kita mampu buat masa ni. nanti kalau kita dah kerja banyak duit sikit kita upgrade kan lagi ye kek ni jadi kek secret recipe pulak ke ?? kan kan?? HAHAHA :D 
 Taaaaadaaa!! Kekbatik :) 
Kek batik di dalam peti ais sekarang ni :) 
esok pagi kita bawak dia ke Johor Bahru ye awak! 
----------------------














Awak sahabat kita, Awak kawan kita Dekda
kita sayang awak <3 span="span">

I love you 
dan 
Saya sayangkan awak kerana Allah s.w.t :')