Followers

Saturday, 22 September 2012

untuk 3 hari --> Atyn, Nad, Yana dan Ibah .

Assalamualaikum w.b.t ...

Hari ini, hari yang tak dirancang pon sebenarnya. Kiteorang tinggal 4 org je kat umah sewa ni. Aina takde, dia tido rumah cik ada kat dalam kampus tu.. Aina pon tak sihat.. die demam. alaa, sian diee. 

Aina nak tau tak ? bila aina takde kat umah.. kiteorang masak lauk simple2 gila. 
nak tau ape lauk kiteorang? 

ha ... ni lauk kami, telur dadar yang di goreng dalam rice cooker . amekaw.. susah betul nak masak kalau barang tak cukup. apekan daya.. guna je lahh ape pon barang yg ada . ha ha ha. 
macam ni lah hidup bujang ekk. huhu. 

--------------------------------------------------------------------------

Petang tu, kiteorang berbual2 depan tv.. tiba2 macam mana bleh kuar idea nak kuar bandar segamat nak jenjalan. dalam kul 5 ptg kiteorang call teksi.. ade ke patot dari rumah kiteorang Taman Laksamana naak ke bustand ni kene caj RM 10. huhu. kami pon redha la bayar .. 

sampai2 je OS. kite pun ape lagi. gi wayang lah. tengok cerita UNTUK 3 HARI. 
balik dari tengok wayang. teman yana Solat dekat terminal tu. huu. almaklomlahh ade diantara kami PMS . huu.

Dalam kul 8 tu kiteorang jalan kaki ke dataran segamat. time tu ade pasar. lepas gi pasar kami semua duduk dekat dataran tuu.. duduk lah kiteorang sambil makan keropok lekor tengok manusia sekeliling.. hehe.

:D

apa yang boleh saya cakap. saya suka gambar ni. :P

 ^^.

 sekali pandang macam i-city ekk? he he he. nampak tak. gambar kat dataran segamat je pon.

 yana, ini kita belum pegi i-city. cuba pegi. mesti eksaited kan.heee.
Mohon awak bawak kite gi i-city. EH.. teringat pulak cerita SAM. sweettnyee.. hehe

 mohon wan tengok gambar atyn ni. hehew. 

bali dari pasar tu, kiteorang buat keputusan nak menapak dari terminal sampai lah rumah sewa kami di Taman Laksamana. huhu.. 

Dalam masa tu, banyak pulak kereta yang hon hon. cehh.. apesal ? tak penah nampak orang jalan kaki ke macam mana ? ade yg jerit kat kiteorang cakap 'oppa gangnam style'. ade ke? gila ape nak ber'gangnam style tengah2 harok ni. haha. sengal la org tu.. 


okayyy.. gambar yang kami ambil . siapa tahu tempat ini. sila buat buat tak tahu ehh. 

Alhamdulillah kami berempat selamat sampai rumah dalam pukul 9.20 malam. dalam 20 minit kot kiteorang menapak dari terminal. heh heh .. balik2 je rumah .. masing -masing berebut bilik air.. nak mandi ... 



J  U   M   P   A    L  A  G  I . 

P/S: mohon Aina cepat sembuh dari demam. mohon Lini balik rumah bawak dapur ehh. boleh masak best2 sikit..

Sunday, 16 September 2012

Hari itu hari Isnin .

Assalamualaikum w.b.t ..


10 Haribulan aritu. bersamaan dengan hari Isnin. Memang aku dan kawan2 sepatutnya pergi kelas buat pertama kalinya kiteorang bergelar pelajar Ijazah:D wohh, seronok Allah je tahu. korang tahu takperasaan dapat continue Degree macam mana? Alhamdulillah bersyukur sangat. Allah bagi kesempatan untuk kiteorang study lagi. 

Hari Isnin tu, hari yang paling ngeri aku rasa. sebab ape? sebab aku sendiri yang cuai kot.herm.. sedih tak terkata bila purse aku hilang dekat Makmal Omega ( SL) sesiapa yng penah belajar di UiTM segamat tau lah. huu. haiih -.- macam mana lah aku bleh tertinggal purse tu . serius aku cakap, sepanjang aku belajar kat sini. tak pernah hilang purse! tapii kali ni terjadi kat diri sendiri. . errrhh.

Pukul 2 lepas kelas abes, aku masih tak perasan yg purse aku mmg takde dngan aku. Bila balik rumah sewa. Maghrib tu nak berbuka dengan housemate, baru aku cek beg. 

aku punya lah gelabah mencari purse. satu rumah dah carik.time aku terduduk tepi tilam bilik tido kiteorang. 

Perbualan aku dan housemate 
--------
  ' Korang ! errr, purse ibah takda la ! aaaa... agaknya tertinggal dalam Makmal kot. ' 
" ibah.. cuba carik betul2 dalam beg tu , ibah jangan main2. " 
' ibah dah cariklah korang..tapi takde pun.. ' :( 
semua housemate aku gelabah mencari. errr.. 
Dalam kepala otak aku time tu ade bayangan purse aku je! errr.. 

Pagi Selasa, Yana dengan Lini ade kelas pagi, diorang tanya la dengan technician yg kerja dekat makmal tu. ade tak dia nampak purse aku ke ? 

Yana bg sms kat aku cenggini , " Ibah, td kiteorang dah tanye tenchnican , dia cakap tak jumpe ape2 pun. " alaa yeke yana, hurmm. sedihnya ibahh, yana.. :'( 

----
dipendek kan cerita, petang Selasa tu technician kat Sl contact aku. yang dia dah jumpe purse aku. 
----

 Aina, tenkiu sebab awak dah berusaha sama sama ibah cari purse ibah tuu..-.- macam nak gila kita turun naik tangga blok SL , blok pensyarah. blok Hea dan hep. errr... semata mata nakcari purse ibah. serius ibah terharu sangat. korang housemat yang baikkk sangat.  sayang aina. :') 


Nad :') tenkiu nad tolong ibah.. aina dngan awak temankan ibah gi unit keselamatan buat report. huu.. takpe nad, ibah halalkan je orang yang ambil duit ibah tu..

Lini :') tengs awak , atyn dan yana .. huu.. 


  Memang purse dah jumpe. tapi sayangnya duit saya sebanyak RM 200 . hilang begitu saja. tinggal ini je harta yang dapat saya selamatkan. haih -.- siapa lah orang yang jumpe purse saya ni.baik hati dia tinggal kan topup digi. huhu..  

" sedih memang sedih. kalau tau saya dah gune duit tu beli kalkulator finance.alahai.. taksempat nak guna duit tu. dah orang lain amek" mungkin tu bukan rezeki saya.. ..time tu kak intan terus sms aku bila dia baca status FB . kak intan tenkiuuu sebab tanya kabar ibah. ibah oke kat sini.


p/s: saya tak nak careless lagi.-.-

kita akan ingat sampai bila - bila aina cakap.
" ibah. Allah bagi ujian ni kat ibah sebab Allah tahu ibah boleh menghadapi ujian ni. sebab ibah mampu." Aina, erm.. ibah sedih..

Monday, 10 September 2012

K.A.M.I ---> housemate yang OHSEM :)

Assalamualaikum w.b.t  ...

    Haiii, bloggerrrsss! hee :) ehh, korang .. kepada sesiapa yang dah mula kelas harini. kepada ORANG PUNCAK tuu.. ingat takk kite ?? awak tak yah bagitau kite. kita tau awk selalu ingat kite. hee.  huhu. awak semua nak tau tak, hari ni kami di Segamat dah start kelas.. housemate ibah , Yana dan Lini pepagi lagi diorang dah siap2 ke kelas. time tuu aku rasa aku tengah syok tarik gebor. hikhik :D . Yana kata, bas Yuaitiem lalu depan Taman Laksamana pukul 7.40 pagi . tapii diorang dahh tgu get ready kat depan tuu dari pukul 7 pagi. gila lamee diorang tgu. alaahaaii, kesian housemate aka rumate kite ni.. takpelahh kengkawan, ini kan dugaan kite sbagai budak degree. heh heh heh -.- kene lahh berdikari. huhu.



p/s: YANA & LINI . esok awak awak bangun lelambat ahh, tido puas -puas dulu, baru tguu bas kat depan okeh. esok kelas diorang start pagi pukul 8 okehh. aku pukul 12 tengahari. so, boleh tido puas2. hee. 


   Hari ini 10 . 9 . 2012, hari Isnin. kami berempat puasa enam sebenarnya. Haishh -.- yang paling sadis, balik dari kuliah je tengok2 yana dengan lini duk dalam bilik. tanye diorang kenapa? yang yana muntah2 sebab perut dia masuk angin kot. ye laahh kan first day puasa. jadi tak biasa . huhu. yang Lini katanye pening. sakit kepala. kemungkinan diorang kene panas. ye lahh kan. korang tahu la yang Segamat ni bila waktu tengahari jee panas die macam mana. Huu. Allah je tahu.  Lepas tu, Atyn balik rumah . die sesampai je rumah die mengadu kat kiteorang yg dia nak pitam nak pengsan. Ehh, atyn nii. biar betul. huu. kami punye lahh risau.die turun tangga pon , nadya siap cakap camni. "atyn, nak nad dukung takk?? " huuu.. kesiann kengkawan kite ni.. sabar ehh, lagi bape jam je lagii pasni kite berbuka.

---------------
Berbuka TIME ! jyeaaaahhhh :) 
di MCD Segamat. he he he.  biar ibah kenal kan housemate ibah satu satu okehh..  mereka ni terdiri dari pelbagai kos. hee. ade yang kos Finance, Islamic Banking dan Marketing. hee.

haii, nama saya Aainaa . Kos marketing part3. ( ehh dah macam masa orientasi pulak ekk ade sesi kenal kenal. ) haha.  ehh susah betul nak tulis nama budak ni. banyak benor A die kat depan dan belakang. ade bape harakat hah. huhu.dia kawan saya . ingat lg time sem 6 kan aina? kite berdua pegi derma darah dekat Penawar sesama. kan kan?  tak sangka time degree sama rumah pulak. hehe.


 Haii, saya dulu pelajar DBST,  Hasline. boleh panggil Lini je. hikhik. die ni housemate aka roomate ibah dan tido sebelah2 je okehh dngan ibah :) Lini, kiteorang gelar die Kak Long. . huhu

 Ehh, ini Liyana. panggil saya Yana. eh ! Aceng. ehh. Yana lahh. k k k. fine. nama dia yana. apesal ntah bila ibah panggil die Aceng die plak pelik. hahah.. nape tak pernah dgr kite panggil awak Aceng ehh?  ye laa.. kite panggil yana ehh. suke takk? :D hee. ngade lahh.

Ini Fatin Ahmad. heee. boleh panggil kita Atyn. k k k. dia budak batch ibah sebenarnya. tapii baru pasan yang die satu kos ibah. DIB. muahaha. kenal pon di Twitter. heh. sengal eh ibah.  lepas kenal di twiter terus amek nombor fon, n terus duduk satu rumah. jadilahhh kami housemate yang paling OHSEM.#EH.

Haii, saya MAK LANG HOT. . #EH. petom lah nama die. #EH. salah lagi. nama dia sebenarnya nama dia Nadya lah. hihi. kan cantik tuu nama. abah mak bagi kan kan?? :D  huhu. marah nad. kite cakap camtu.

Makan GCB # sedap . Alhamdulillah sudah kenyang.

Minum Air ais lemon tea. #Sedap jugak. huu...

EH, lini dengan atyn ni dah kenape? heee ! time ni, ngah gelak2. sebab si atyn cakap, die comel. -.- ehh. perasan ke macam mana ek? hihi.

ibahh sukeee gile gambar ni. sebab? jangan tanya sebab. sebab cantik lahh. comel. fahaammm tak?
:)

 *muke sebenarnya tengah tahan malu, sebab orang sebelah tengah tengok kiteorang. # ehh dah kenape diorang ni seronok benor amek gambar. padahal dalam Mcd Segamat jee u ollsss . hee.
Lantak ape kiteorang..  k bye.

 Yana, Atyn, Lini  . ini first time lahhh ibah cerita pasal korang di Blog My Diaries Panda ni kan. hehe. Hari ini, balik balik dari makan malam, terus duduk depan tv update blog.

 Aiina, tenkiuuuu for the eskrim! hee. ehh , aina blanje ibah kan kan ? haha.

Moments with them. terima kasih korang :) lebiuu. huhu


Ya Allah, jumpe kan lahh balik dengan barangku yang hilang. harap esok jumpe.
Balik dari makan malam tu, bilik ibah, yana dan lini terkunci. errrhhhh -.- lepas satu satu masalah yg timbul. huu. sedih..  berdoa esok jumpe dengan barang saya tu :'(

D O A K A N     K  A  M  I . DI   S  E  G  A  M  A  T  :) 
O r a n g J e n g k a. jangan risau saya di sini. saya ramai kawan2 yang baik hati. awak take care di sana.  assalamualaikum. awak. study elok2 di sana. 143. ingat kita di sini dalam doa .

Friday, 7 September 2012

Saat jauh dari ku ...

Assalamualaikum Sayang .. huu..

 Aku ingin mencintaimu dengan sederhana

dengan kata yang tak sempat diucapkan api kepada kayu
yang menjadikannya abu…

Aku ingin mencintaimu dengan sederhana
dengan isyarat yang tak sempat disampaikan awan kepada hujan
yang menjadikannya tiada…

Semoga cinta kita bagaikan cinta Qais kepada Laila dan juga bukti cinta abadi Shah Jahan kepada isterinya Mumtaz Mahal. 
"Taj Mahal yang berdiri mewah dan megah itu buat isterinya yang tercinta " 
* cantik kan Taj Mahal ?? terpegun kite tengok. . satu hari nanti kita pergi sini ye awak :)

[ ENTRY KHAS BUAT DIA ] 


Wednesday, 5 September 2012

Awak, jaga diri baik - baik.

Assalamualaikum. 



awak. sebenarnya kite tak tahu nak tulis ape. tiap kali kita menulis dan menaip kat blog ni. seakan-akan mati akal. ape yang dipikirkan kite pun tak tahu .

awak, pesan kite untuk awak. bila awak dah jauh dari kita. kita harap awak tak kan lupa kan kita di sini. ingat lah kenangan kita, kalau ingatkan kita teruslah mesej atau pun call kita . kita tunggu awak. 
kita nak awak tau, kalau kite tak sms awak, tak bermakna kita lupakan awak. 
awak carilah kita kalau awak nak kan teman. 


kita tau yang awak mmg sedang mencuba melupakan kite. 
tak apa. di sini kita harap awak gembira di sana nanti.
T  A  H  N  I  A  H 
awak
sebab awak dapat sambung degree macam kita. cuma berlainan kampus je . 


p/s: kita rindu awak. yang benar saya kawan awak .




buat awak pulak, yang kita sayang. heee, terima kasih selama ini berikan semangat utk kite.
kali ini kita berdua jauh. tetapi jarak bukan penghalang untuk kita berjaya kan. 
awak jugak diberi peluang untuk sambung degree. tapi di Jengka. 
kita masih di Segamat. Semoga Allah jaga hati kita berdua.

" Ya Allah, jagakan dia buatku. hanya padamu aku memohon. aku sayang dia Ya Allah :')  "

T  A  K  E        C  A  R  E    |    J  A  G  A        D  I   R  I

buat waeda, terima kasih sebab temankan ibah selama ini. kita sayang awak. 
kita harap awak di sana dapat menyesuaikan diri. hee, maklumlah kan tempat baru. 
waeda, sebab awak lah kite kenal dekda. dan sekarang kita mmg sayangkan dekda dan jugak awak. 

hanis suaidah, sekiranya awak terbaca blog kita. kita nak awak tau, kita rindu awak sangat. tolong lah cari kita. huuu . kenapa awak tak call kita. tak mesej kita .dah lama gile rasanya tak dengar hanis gelak kuat2 . huu.. awak ingat tak memula kita kenal? kita ingat semua.. huhu :') 
Hanis, awak take care dekat UiTM Shah Alam sana. .