Followers

Wednesday, 25 April 2012

ibah panda | 100 tahun Nestle di Sisimu :)

Assalamualaikum :)

Jyeahhh ! Sempena sambutan 100 Tahun Nestle.. ibah nak buat entry istimewa buat Nestle . 

Waeda, bila kita minum air susu ni, kite ingat awak. serius kita cakap nie..
sebab masa kita kat u, malam2 kita selalu minum sesama kan ? ibah selalu ajak awak buat air susu ni sesama. lepas tu kita minum pun sama - sama. he he he. awak ingat tak?
 tapi kan, bila kita dekat rumah ni.. kita selalu buat sendiri air susu ni.. lepas minum kita teringat kat awak.. kita bayangkan ade depan kita je. kann best kita dapat minum lagi berdua..  pastu kita gosip2 berdua.. gelak2 pun berdua.. heee..

dann . ini lahh cawan kite berdua. tak sah kalau tak minum susu pakai cawan ni kan ??
* sorryy kita curii awak punye gambar yang awak edit ! cantik.. ibah suke.


Bila ibah bukak laman web nuffnang, ibah terjumpa laman wen Nestle! dann ibah mula teringat yang ibah selalu minum susu Omega tuu :) ehehe..

Nestle 100 Years | About 100 Years:

ibah kongsi cerita ibah tentang susu Nesvita Omega Plus, melalui Twitter ! @ibalatif


Twit dari DRC.. amboi2 DRC  ni pun pandai minum susu ehh?? haha.sibuk je. nak join kiteorang minum air ni jugak kan! cehhh.. -.-



P/s: Rindu kawan ibah yang satu ni :) 
3 July 2012 & 5 July 2012, kami bakal 21 Tahun ! 
Waeda & Ibah





Monday, 23 April 2012

SEGMEN : MY FIRST ENTRY IS AWESOME !

Assalamualaikum :) 


   
   Tuhh, korang nampak tak banner yang ibah letak dekat atas tu.banner tu adalah hak milik Hencek Haikal tau ! :)  hehe, for the first time dia buat segmen nii, dah lama dahh die berniat sebenarnya nak buat segmen ni. tapi, baru semalam niat dia termakbul. haha.  btw kan, ibah join eh segmen Hencek Haikal ni  . boleh tak boleh tak?  teee heee..

   Mula mula ibah nak ucap tenkiu sangat kat DRC yang tag nama belog IbahPanda ni dekat entry dia tuhh.. hee. ni dia blog DRC , hehe :) dahh ibah dah baca dah blog DRC tuu.. entry pertama DRC pada 6 Apr 2009 kan? haha camtu rupenya first entry DRC . bila ibah bukak pulak Blog Cik Nani  , pehhh bila duk baca cerita dia masa mula2 buat blog.. hee :D buat aku rasa rendah diri pulak nak join segmen Hencek Haikal ni kan... amboi.. cik nani siap kongsi petua macam mana nak dapatkan bulu mata yg menarik. Ohsem lahh cik Nani ! tenkiu ehh cik nani. sebab share petua tu! lepas ni kita boleh lahh amalkan petua tuh! hehe :) serius blogger2 yang lain pon ohsem! mesti entry diorang best2 ehh. 

   Okeh sekarang cerita pasal ibah punye first entry, waaarhhhh.. korang nak tau ke?? HAHA rasanya macam taknak cerita lahh.. terasa mcam segan silu pulak!  sadiss pon ade . . semua orang masa mula2 buat blog, mesti korang ade buat INTRODUCTION kan. ibah punya entry pulak mula2, rasanya takde INTRO kot! hehehe! tibe2 ade GAMBAR. adehh.. -.- rasa macam sengal pon ade macam mane lahh entry first aku ni boleh terwujud?? 

----
DUA TIGA KUCING BERLARI. MANA NAK SAMA SI KUCING BELANG.. DUA TIGA BOLEH KU CARI. MANA NAK SAMA CIK ABANG SORANG. 
hehehe, ape yg  aku merepek ni?? sempat pulak nak berpantun kan kan. *oke sengal 
----
nie link pertama ibah. dan ni jugak lahh link entry pertama ibah.. 
-- cuma ada 1 comment -- ternyata entry ni sebenarnya SS. *Syok Sendiri. HAHAA!
nengok laahh ayatnya pun rase macam skema ajee. erk!

Berhari raya di tepi pantai ( SG.RENGIT)

adik sedara ibah nama die syazana... adik sedara paling rapat dgn ibah....
x sbr nak terjun dlm air..nie nak dekat smpai sg.rengit....
                          

abg shamin makn sedap ..... air teh o ais tu ..nak sikit....(nenek belanja tau)..
                                       

nie lah pak busu ngan haris adik sedara ibah yg paling bongsu..
(die ngah bad mood laa)

tgok ibah makan sampai habis...hahaha
( x laa itu orng lain punya pinggan tetibe jek ade kat atas meja nie)

nie naik buaian kena nyanyi nie....ahaha...

Haris senyum!!! say cheese!!!




3 dara pinggitan??? hehe..

ibah n zana kitaorang kat pantai...

Kak Nad ( bakal akak ipar)

abg shamin, kak yam, kak nad n ibah... kitaorang x ingat nak balik best
sgt duk kat buai nie...heee

ayahman, abang, kak nad, kak yam n ibah..
(picture kat bwh pokok)

nie abg sedara aku sorang nie..
( kuat berangan teringat sape laa tue)


SELAMAT HARI RAYA
         MAAF ZAHIR DAN BATIN....

   Kalau nak diceritakan pasal entry ibah ni.. HAHA. errrrrrr, takde lah AWESOME mana kan first entry ibah ni.. time ni ingat lagi.. ibah satu family besar pegi Pengerang, Kampung Nenek ibah :)  masa ni kiteorang berhari raya ramai2. siap konvoi bape keta ntah. . tak ingat sangat. tapi yg ibah ingat, memang seronok sangat time ni. kite pegi pantai .. Lagi2 ade adik sedara ibah yang ibah sayang sangat ni  SYANA. kalau kiteorang jumpe, memang pakcik, makcik, nenek sume kata kiteorang ni dah macam kembar. pegi mana je mesti ada dia. dan mesti ade aku.. haha.. Kampung Sg. Rengit ni serius best! ye la kan, kampung kite tu belakang nya pantai. kalau tak pegi pantai rasa tak lengkap pulak..  akhir sekali nampak tak? ade perkatan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN?? haaa. time ni ibah masih Part 1 kot ! mula2 masuk Universiti. rasa excited pulak bila ingat mula-mula masuk U.. nak ucap kat kengkawan baruuu Selamat berahari raya..  

  Ibah nak tau cerita kawan2 ibah ni pulak, macam mana agaknya Entry Pertama diorang kan! ibah nak tag :


 P/s:  Pulau ini dalam kenangan.. rindu nak balik Sg.Rengit laa. harap raya tahun ni dapat laah ziarah sedara kat sana..

Sunday, 22 April 2012

:: Give Away From Amercorner ::

Assalamualaikum . 

Korang juin lahh give away nie.. tak kena bayar pun. cume mintak korang buat satu entry khas buat blogger Amer Corner nie  ^^, nak tau lebih lanjut korang bukak ehh entry dia. 

syarat -syarat nak join give away, sudah semestinya lahh kena follow blog Amer Corner  ni kan.. senang je. kita follow blog dia untuk tau perkembangan semasa contest ini..

Pemenang
1.Lawak Kampus kompilasi
2. Saguhati untuk perserta yang bertuah. 
5 orang bertuah akan ditempek ke ruang iklan amercorner selama sebulan. 


 ------

----> psst! sebenarnya ibah da lama buat entry ni. cuma tak publish je , simpan dalam draft.. tibe2 bila bukak blog Amer, ibah nampak entry amer dah berubah. nampaknya giveaway sebelum ni tak dapat sambutan eh?? herm.  ohh gitu.. huhu.. takpe lah amer!
ibah join okeh 1st Giveaway Amer.

Kat sini ibah nak tag DRC balik.  . walaupun tak diwajibkan. tapii harusslahhh kita tag kan !
Deria Rasa Ceria

 p/s :  Balas balik Tag dari DRC ! k bye! hehe..
----

Tempoh Giveaway ini...
bermula 20-4/  tammat 30-4  11.59pm

----



P/S: eh..eh.. Amer alaa...baru perasan la yg ibah dah ada dalam blog list amer.  omo! Blog Pemes eh?? HAHA! tergelak ibah. mana ade pemes pon blog ibah ni. kalau pemes dahh dapat dah BE dari nuffnang kan. macam Amer tu hah! hihi.. btw kan.. Amer pun dah ade dalam blog ibah ni My Diaries Panda


Girls' Day out Today : Mama and ibah :)

Assalamualaikum :)


      Tadi petang, ibah bosaan sangat.. tetibe, mama cakap.. mama nak keluar beli nescafe la dik.. pastu ibah menyampuk la, mama.. jom kite gi jenjalan nak! mama pulak kata nak jalan gi mana?? alaa.. pegi laa mana2 je.. asalkan kita jalan2 cuci mata. he he he. Pastu.. mama bawak aku pegi carrefour.. memula ingat nak ajak mama makan  Tuitti Fruitti, tapi takpe lahh tunggu abah balik dari Mersing. ajak abah sekali makan kat situ ehh ma..  lagi best :) 

     Bila dah jenjalan dalam carrefour tu kan, tibe2 ibah ngan mama dengar laa suara pekerja carrefour ni, dia cakap camni, ' Siapa2 yang berumur 18 tahun ke atas, yang berminat nak join pertandingan Speed Scanning boleh lahh tulis nama ye '.  Ibah pun ape lagi, pegi lahh dekat2 dengan kakak yang bagi pengumuman tadi.. pastu tanya kat dia, ni game ape kak?? hehehe.. ni game senang jee.. eh2 dia terus bagi kita kertas suh kite tulis nama . kite pun ape lagi, join laahh kan..

ha..Game Speed Scanning.  tu dia nampak tak nama ibah ? ha ha ha. yang no. 4 tuu.. yang join game ni ada 2org lelaki dan 3 org perempuan . Aku nengok semua nya dah ada anak. aku sorang yang muda lagii.. takde sebaya aku pun yang masuk pertandingan ni.

Mama pulak terserempak dengan kawan dia. . dia cikgu jugak macam mama.
 mama cikgu dri sekolah sri puteri. dia pulak cikgu dari sekolah beroleh.
boleh pulak kawan mama ni join sekali masuk pertandingan ni sama dengan ibah.. serius kelakar. seronok pun ade dapat join contest nie.. 

Mama siap bisik2 ngan ibah depan kawan dia, mama cakap camni.. Ibah.. Scan tu cepat2 yek! jangan lambat2. pastu kalau scan barang biar harga yang mahal2.. haha.. pastu ibah cakap ngan mama.. Mama! kite tak leh main camtu lahh. tak baik tamak tau.. orang tamak selalu rugi !! 
Hehhe. tak betul ke ape aku cakap ni??? 

     Hehe, ni lah kakak yang ibah cakap tadi. dia yang bagi announcement tadi, ni pulak.. dia terangkan kat kami berlima yang join contest ni.. cara-cara dia senang je.. siapa paling cepat SCAN barang2 yang disediakan dalam troli sie lahh pemenang.. OMO! aku dah laa tak pernah scan barang2 ni.. haishh-.- takpelahh..aku pikir, aku join ni nak enjoy je sebenarnya. suke2 kan?? hehe :) takpelah kalah pun kalah laa. semua orang dapat hadiah ape.. 

Hehe. masa ni kite semua ngah tengok macam mana cara-cara permainan.. ohh macam tu rupenye.. 
tu sebelah ibah tu Cikgu Ong nama dia. die lahh kawan mama yang ibah citer tdi tu.. hihi :)

Pertandingan punn bermula !

----
---- 

 hehe! tu dia.. peserta nombor 4  dah mula bermain tuh! aiseh menn.. sorryy laahh,  gambar kite bergegar lahh.. sebab gambar ni mama yang tolong snap kan. maybe mama ter'excited kann tengok anak dara dia yg sorang ni masuk contest tengah2 orang ramai.. haha tu yg gegar sikit tu gambar..

haha, ape yang ibah tengok kan tuu pon ibah tak tau.. padahal mase ni jantung ngah berdegup lajuu.. HAHA! ibah ni dah laa clumsy ! haiishh. tu yang Waeda kata tuu aku mmg CLUMSY.. gelabah semacam. naseb baik lahh aku buat okeh jee tadi.. 

Haa. ni giliran Cikgu Ong pulak ! dia peserta nombor 5 ! mase ni ibah saje je buat takot2 kan dia.. -.- padahal nak bagi cikgu ni kalah.. tapi aku rasa aku kot yang paling lambat scan semua barang ni..  terkedek2 

ni laa barang2 yang kiteorang scan tuu. ade bungkusan Milo, ade Nescafe ade beg percutian n ade comforter. mase ni cikgu ong tengah isi barang2 ni semua dalam beg plastik! 

---

okehh! abes je permainan ni kan.. Mama cakap, abes laa adik dapat nombor last ni..
bila pengumuman siapa yang pemenang.. 
no 4 & 5, ialah nama lelaki
pehh.. mase ni ibah dah tak sangka dah.. ehh.. ibah Top 3 lahh ehh??! ahaha. ohsem! 
lepas tu, No. 3 nama Cikgu Ong kena sebut.. pehh!! aku mesti no 2 nie!! sebab aku lahh paling lambat kan.. 
Then, akak tu sebut.. Tempat kedua.. Adik Noor Adibah! :D hahaha! aku punn pegi lahh amek hadiah dngan Manager Carrefour tuu .. Manager tu siap cakap camnie ngan ibah, 
'Tahniah ye dik...' HEHEH.. aku senyum jeee sambil salam dia.. sambil tu pihak Careefour amek gambar ibah ngan manager. 

Nie lahh hadiah2 yang kite sume dapat.. alaaa.. Beg oren tu untuk hadiah tempat pertama laaa, ibah cume dapat beg biruuu.. 

Akhir sekali, semua peserta kumpul ramai2 amek gambar dengan manager.. :D 
ibah takde gambar yang amek ramai2 tu sebab pihak carefour yg simpan.  

Btw, seronok gila dapat join  game ni! tak sangka pulak niat nak jalan2 dngan mama.. dapat pulak main permainan ni.. 

# Esok hari isnin kan! Alaaa, Mama dah start mengajar pulak. Esok hari bertugas dia. tapii mama kena amek ubat dia dekat hospital laa.. ubat dia dah abes.. kesiann mama .. tapi! esok abah balik umah! yeayy! dah lama dia pergi mersing.. esok adik bersihkan halaman luar rumah ye abah!

Friday, 20 April 2012

the one who believe in you :)

Assalamualaikum :)


P/S:  Jyeahh.. Aku setuju dengan ayat yang kat atas ni..korang pulak macam mana?? setuju ke tak?
 tapi sesuatu perhubungan tu kadang2 bermula dengan persahabatan .. 
ehh, betul ke ape yang aku kata nie?? aish.. -.-  

*  menaip sambil tutup mulut, tutup mata dan tutup telinga laa.  hehe

Wednesday, 18 April 2012

Selamat pagi bloggers !

Assalamualaikum. . . 

Bangun ! Bangun ! Bangun ! Selamat pagi korang ! 
 hehehe :) ibah tau, pepagi macam ni mmg ramai yg masih terbongkang dekat atas katil sambil menikmati bantal peluk yang empuk dengan kekabu kan?!  kan?! ehehe.. ewah2, sedap kan korang! sape tak suke kan kalau tido dengan bantal empuk.. camtu ibah punn suke ..

tapi..

tapi kan... korang pernah tak jadi macam mamat sorang yang kat bawah nie???

hehe.. tuh! ish2.. ligat nye budak sorang ni nak bangun tido?? 

Korang pernah tak jadi cenggini?! hehe! serius! ibah pernah! perasaan tu macam dah bangun tido , tapi rupanya.. bila ibah dah sadar tu kan.. mashaallah!! aku masih terbongkang atas katil ! 
Eiiiik? bukan ke tadi aku dah bangun?! dan aku baru pasan tadi aku pegi gosok gigi..
laaaaahhhhhhhhh..... MIMPI rupenye!

ngehehehehehehehe :) * BURUK NYE PERANGAI KO IBAHH.. -.- 

p/s: bloggers, haii, selamat pagi.. takmo buat  cam ibah tauu... buruk perangai tuuu..

Tuesday, 17 April 2012

Bertuahnya menjadi seorang WANITA yang bergelar ISTERI :)

Assalamualaikum...

Buat insan yang bergelar wanita.. awak tahu tak betapa istimewanya awak semua menjadi wanita. Betapa bersyukurnya kita dijadikan oleh Allah s.w.t kerana Dia menjadikan kita wanita.

Awak semua nak tahu sebab apa?? meh sini kita cerita ...

.....

.............

1. Syurga itu terletak dibawah telapak kaki ibu. 

2. Wanita yang taat kepada suaminya, semua ikan yang ada di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar untuknya selama mana dia taat kpd suaminya dan meredhainya. (serta menjaga sembahyang dan puasanya) 

3. Dua rakaat solat dari wanita yg hamil adalah lebih baik drpd 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

4. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya. Subhanallah :) Maha suci engkau Ya Allah..

5. Sekiranya wanita itu mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dikira sbg mati syahid. 
Allahuakbar :) 

6. Doa wanita lebih makbul dripada lelaki kerana sifat penyayangnya yg lebih kuat dari lelaki. Ketika ditanya kpd Rasulullah s.a.w akan hal tersebut, jawab baginda : " Ibu lebih penyayang drpd bapa dan doanya yg penyayang tidak akan sia-sia."

7. Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baiknya perhiasan ialah wanita ( isteri ) yang solehah.

8. Sabda Nabi s.a.w : " Ya Fatimah barang mana wanita yg meminyakkan rambut dan janggut suaminya, memotong misai dan mengeratkan kukunya, Allah akan memberi minum akan dia dari sungai - sungai serta diringankan Allah baginya sakaratul maut dan akan didapatinya kuburnya menjadi sebuah taman syurga dan dicatatkan Allah baginya kelepasan dari api neraka dan selamatlah dia melintas Titian Sirat.

9. Apabila seseorang perempuan mengandung. dan janin di dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah s.w.t mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

10. Seorang wanita yg solehah lebih baik dripada seribu lelaki yang tidak soleh, dan seorang wanita yg melayani suaminya selama seminggu, maka ditutupkan baginya tujuh pintu neraka dan dibukakan baginya lapan pintu syurga, yang dia dapat masuk dari pintu mana-mana saja tanpa dihisab.

11. Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yg memintal benang dan kemudian dibuat pakaian utk anak-anaknya maka Allah akn mencatatkan baginya ganjaran sama seperti orang yg memberi makan kepada 1000 orang lapar dan memberi pakaian kepada 1000 orang yang tidap berpakaian."  
.......

...............


Teruja tak? teruja kan ! memang teruja sangat menjadi seorang wanita bukan?  tapikan ibah baru perasan yang  wanita ni akan lebih istimewa bila dia menjadi seorang wanita yang bergelar isteri. Apabila diceritakan tentang keistimewaan wanita yang dijanjikan syurga, bergetar hati ini dan terus jatuh hati. Dan ibah mula membayangkan betapa indahnya SYURGA kelak. 


Sebenarnya ada banyak lagi yang ibah tak tulis apa dia keistimewaan menjadi seorang wanita ni. ibah cuma nak share dengan korang pembaca blog ibah :) tak salahkan kalau kita bercerita ?? 
hee. tenkiu sebab membaca. Jadi kepada sesiapa yang dilahirkan sejak azali menjadi seorang perempuan jangan lah awak semua bersedih. sebenarnya awak adalah anugerah yang terindah yang pernah Allah cipta .
Percayalah..... awak patut bersyukur apa yang dikurniakan Allah ye :) heee... proud to be a woman. .


P/S: WOMEN OF HEAVEN.  <3 
Yang ikhlas menulis Noor Adibah . psstt... kepada kaum Adam jgn pulak merajuk ehh anda juga bertuah tau. hehe. cuma ibah je yang tak tulis kelebihan yang tercatat untuk kaum Adam nie.  :) 



Sunday, 15 April 2012

Merana kerana penyakit resdung .

Assalamualaikum. 


Bersin. sakit kepala. selsema . gatal mata.  itu yang ibah selalu rasa . alahaii, siksanya sakit ni.. 
korang pernah tak bersin sampai berbelas kali satu hari ??  huu, ibah pernah.. dan selalu pun. itu dah rutin harian kalau nak tahu.. setiap pagi bangun tido, bersin. bila nak tido tu pun , bersin lagi.. haii, bila nak baik ni resdung nie???  kalau bersin sikit2 takpelah jugak.. ni kalau dah berbelas kali. nak jadi ape?

ibah sakit resdung ni dah lama.. tapi tak ingat lah bila. mula2 takde lah sakit macam ni. tapi bila dah lame biarkan. ntahlah.. kenapa ehh? rambut gugur. makin teruk. dalam badan rasa panas. lepas tu, mulut berbau. kenapa ehh?? korang tau tak? ade berkaitan ke gugur rambut dengan penyakit resdung nie?? 

Resdung ? ape tu resdung.. resdung adalah satu penyakit sinusitis.
 apa punca redung ni ehh?  sebab alahan. alahan kepada habuk, makanan, parasit dan kutu. doktor ade lah jugak kata yang ibah alah pada habuk. alah pada bulu kucing. .


Siapa yang pernah kene macam ibah ni.. tahu lah sakit dia macam mana.. huhu. rasa nak tercabut hidung ni.. kalau boleh ibah nak tanggalkan dulu hidung dan garu puas2 ! lebih parah lagi, bila kita dah bersin tu.. dia naik sampai ke mata.. amboi.. gatal dia jgn cakap.. allah je yg tahu nieh.. sampai melecet mata ni ibah garuu tau.
 ibah adelah baca satu artikel ni, dia kata akibatnya anda boleh hilang deria penglihatan dan ia boleh menjangkiti otak.. Ya Allah.. :'( 

dan ibah terpikir... resdung ni boleh bawak mati tak? ya allah.. ibah belum banyak amalan lagii.. tolong panjangkan umur ibah ya allah.. banyak lagi ibah nak buat kat dunia nie..


P/s: takpelah ibah.. sakit tu kan penawar dosa kan ?? :'( sabar ye . nnti kita mintak abah ngan mama beli ubat ehh ubat kan penyakit ibah nie..

Manja :)

Assalamualaikum. 

p/s: tak ade idea nak tulis ape sebenarnya . k daaa :)
baik kita layan citer Janji Syurga di tv oasis 106 . sejuk  hati ni tengok anak lelaki jaga ibunya ..

Terima kasih AMCT ;)

Assalamualaikum :) 

Korang nampak tak header ibah dah ditukar? buat kali ni. baru 3 kali ibah tukar header. 
mula2 ibah mintak Cik Tetra  tolong create kan header ibah . tapii, maybe dia busy . tak sempat nak buat. ye laa kan abang dia nak kawen die mesti busy dengan preparation untk wedding abg Jun! :) 

Tapi... ta daaa ! header ibah dah siap.  
siapa yang create nie??
Alaaa.. kiutnya dia buat kan kita punya header . 
terima kasih ea awak :) 
simple tapi comel .. panda tu pakai topi eh.. tu yang binatang wane hijau tu ape wak?? 
satu kali pandang macam AGRY BIRD. tapi dua kali pandai kiut pulak kita tengok.. haha. 
:D 


P/s: Tenkiu Sayang kita  <3

Aini amanina, tahniah! awak dapat keja kan! ari selasa ni start keje. elok2 keja .  :)

Friday, 13 April 2012

Ibah rindu kakak...

Assalamualaikum ...

Tadi petang mama dan abah ajak ibah ziarah kubur arwah kakak..
dah lama dah tak jenguk akak kat sana.. ibah rinduu akak.. sangat-sangat akak..
al-fatihah dan yassin untukmu Noor Aisyah..
:'(


Masih segar pemergianmu
Masih aku membayangkan kenangan indah bersamamu
Kini semua benar-benar telah berlalu
Sedih ini bercampur pilu
Tangis ini bercampur rindu
Sesungguhnya aku masih butuh kasih sayangmu
masih memerlukanmu

Do’a ku ini mengiringi perjalananmu
Semoga Allah mengampuni dosa-dosa mu
Semoga Allah menerima amal ibadahmu
Dan semoga tempat yang layak ditujukan untukmu
Aku, slalu menyayangimu Noor Aisyah Binti A.Latif.. 

Yang selalu menyayangimu, satu-satunya adikmu Noor Adibah...  Al-Fatihah, hari ni genap 1 tahun 7 bulan arwah kakak pergi meninggalkan kami sekeluarga..

Thursday, 12 April 2012

Monday, 9 April 2012

Terima kasih Ismi Fa Ismail : CINTA Out Of This World :)

Assalamualaikum :) 

Haii bloggie, nampak tak ape yang ibah nampak skang nie?? bungkusan wane pink dan ade reben sekali.. heee.. comel tak? erm, ape ehh isi dia agak2 korang?? 
Tadi petang ibah dapat hadiah niee. 

Ismi Fa Ismail kata dia dah post hari jumaat lepas.. mungkin hari ni atau hari esok sampai lah kat ibah.. 
tapi, tadddiiiii.. ade abang pos laju bagi bungkusan nie.. 
wahh, aku xcited sangat nak bukak mula2.. rasa tak sabar nak tengok ape isi dalam dia..


 Tq ismi :) ibah suke hadiah niee.. siap ade sampul wane pink.. hihi.. 
sampul ni dah koyak sikit tapi it's okay.. ibah tak kesah.. 
pestime  ibah  dapat hadiahh dari novelis :) terharuuu..

Taa daaa ! ni novel nya.. dari Ismi Fa Ismail  ^^, CINTA Out Of This Wolrd . 
Menarik tak cover novel nie?? bagi ibah cover novel ni dah cukup membuatkan pembaca semua tertarik nak membaca dan membeli novel nie kan? 

tapii mesti korang tertanya2 kan? kenapa ibah dapat novel nie ?? hurmm sebenarnya aritu ibah ade buat entry pasal novel Hidup,Cinta,Takdir . I F I Enterprise pemilik nya Ismi Fa Ismail. ibah punn terkejut sebenarnya dia dapat kesan yang ibah ade tulis entry pasal dia.. 

Nie dia komen dari ismi...  hehe.. ibah perasan dia ade komen kat entry yang ibah buat aritu.. 
serius ibah memang tak sangka yang dia akan komen sendiri kat blog ibah nie.. ibah memang suka buku dia. pestime ibah beli novel Hidup,Cinta,Takdir nii sebab ibah tertarik dengan warna kulit buku dia..  cantik.. 
dan jalan cerita dia ibah tak dapat nak agak.. memang best. 

Yang paling penting, tandatangan dari Ismi :) heeee.. 
tenkiu ismi .. siap ade nama Noor Adibah kat situuu...

  Hadiah nie ibah akan ingat sampai bila-bila..


P/S: Buku CINTA Out Of This World ni belum ada di kedai.. ibah dikalangan pembaca yang pertama membaca novel nie.. yeay! suka sangat dengan hadiah nie.. terima kasih sangat buat
 ISMI FA ISMAIL. 
Bagi korang yang nak baca buku nie.. beli laa.. tak rugi tau kalau kita membaca..