Followers

Saturday, 31 March 2012

Awak kawan kita, awak sahabat kita ...

Assalamualaikum w.b.t :) 


" IBAH !! AWAK KAWAN KITE.. AWAK.. SAHABAT KITE.." 
KITA SAYANG AWAK :) 

terharu bila ibah baca nie ... FAHAM TAK?  hehe.. tq u ollsss.. ibah pun sayang waeda .. sangat2..  
terima kasih sebab jadi kawan ibah sem nie.. terasa kejap je kite kenal kan. . tapi ramai yang kata, ibah ngan waeda nie dah lama kenal ke?? korang satu kelas ke??  ehh, kita kata. kita kenal kat blog je.. 
sem ni baru kita jumpa kan ??  ibah kenal awak dari blog Aqimie Ceplos, blog awak Cik Tetra  kan?? <3 ehehe..time tu kan.. kat blog awak.. banyak cerita pasal awak patah kaki.. hihi.. kesian kat awak.. 

Banyak kali ibah cube nak jumpa awak. tapi tak dapat.. masa bulan puasa aritu, ibah buatkan waeda kuih ondeh2.. tapi awak takde kat kolej.. awak kata awak kat umah.. :( 
huu. sadiss time tu.. tak dapat jumpe awak.. 

kalau lah kita kenal awak sem lepas kan.. 
mesti seronok. dah la mulut awak tak geti diam.. suka buat ibah tergelak.. hihi.
dan awak suka kata KA! 


Waeda ingat tak time mula2 kita daftar nak masuk kolej awal sem 6 haritu?? kita berdua dapat kolej Suluk Belingkung.. tak sangka ibah dapat jumpa waeda dekat kolej SR kan.. haha.. time tu ibah ingat lagi, awak pegang tongkat lagi kan. ibah sebenarnya main tegur je awak dari belakang..  kita panggil nama awak.. Wahidah.. pastu awak toleh ke belakang.. kita dedua menjerit.. ibahhh!!! ehehehe.. awak! kita jumpe akhirnya kan.. selama ni jumpa kat blog je kan.. waah! seronok gila bile dapat bercakap ngan awak!

Bila masing2 dah daftar nak masuk bilik.. wahidah dapat bilik atas bilik ibah je.. tak sangka kan??  lepas tu, setiap hari ibah jumpe waeda..  waeda ni memang peramah gila.. dan waeda kawan yang ROCK! ibah pernah ada! rock2 awak.. kita tau awak baik sangat.. :) sukee ibah kawan ngan awak.. 


<3 nur wahidah mohammad. betul tak ini nama awak?? ibah tak salah lagi kan tulis nama abah awak?? 
hihihi... 

Terima kasih sebab teman ibah belajar sesama. kita study sama2 kat bilik study sampai pagi buta.. dan terima kasih ajar ibah bertahan .. tido lambat .. serius mata ibah dah macam mata panda dah!  sampai din tegur.. kenapa mata ibah dah wane hitam.. hahaha.. waeda, ibah akan tengok video yang awak rakam n gambar2 yang kita amek sepanjang semester 6 nie.. bila ibah rindu awak.. 
Dan.. kenangan yang lepas, ibah tak kan lupe kan.. promise !
lagi2 awak pernah kata 'ibah.. awak nie clumsy lah!! '  alaaa. u ollss. ibah memang camnie.. suka menggelabah tak tentu pasal.. hahaha.


내가 당신을 사랑 <3

Thursday, 29 March 2012

Sayonara Aini Amanina :)

Assalamualaikum :) 

  Aku ingat lagi, masa mula2 masuk kelas, time tu bebudak semua ngah cari grup untuk presentation subjek MGT 162, part 1 . . ade lah sorang kawan aku nie, panggil dia Nina.. Ehh, aku tak puas ati.. kenapa orang panggil dia Nina. sedangkan nama dia Aini Amanina.. ape kes pulak orang panggil dia Nina.. tak leh ke panggil Aini ke?? Aman ke?? hahaha :) ehh, banyak tanya pulak aku kan..

   Tup tup.. Aku masuk dalam salah satu ahli grup Nina. :) dan start haritu kiteorang jadi kawan .. next kelas pun aku selalu ngan dia.. dari part 1 sampailah part 6..

Muka kiteorang  time part 1-part 3 :) 


Gambar masa dinner kelas kita malam tadi  :) ibah akan rindu nina.  Jaga diri elok2..
 
Kita bertiga :) teringat pulak masa kite bertiga bergambar kat Teluk Cempedak.. 
Ingat tak? nie masa nie besday nina.. ibah ngan anis dtg kuantan nak celebrate besday nina :)

Kek secret recipe yang ibah ngan anis pilih  :)  Ingat tak nina.. serius ibah ingat semua nie. tak kan pernah lupe ...

Dulu kite selalu lah jugak kan berjemaah kat PI .. ^^, ibah simpan gambar kita untuk kenangan..

Time ni pulak nina, din, hal n aril datang umah ibah kan?? ibah suke gile time nie.. hehe..

Gambar kat Minyak Beku, ingat tak ? abah ibah belanja kite semua makan goreng pisang.. time ni ade abang n kak nad jugak..
Time nie, nina ajak kite orang pegi Gambang Waterpark.. Tq nina for all moments :) 

Dan.. paling ibah tak lupe, terima kasih sebab sem 5 aritu.. nina dah tolong din buat plan untuk suprise kan besday ibah nie kan??? uhuu.. terharu saangat.. tq tau.. ibah akan ingat semua nie.. time tu ibah tak lupe, nina demam2 pun masih kuat nak teruskan plan ni kan?? dah la time tu ibah bebel2 kat nina.. hihi.. kelakar bile ingat balik... 
 

Taaadaaaaa ^^, ni kek ibah ! untuk 20 tahun  :)  Seronok dapat celebrate dengan Nina, Anis.. tak lupa kat kawan2 Din .. si hal, boleh pulak main kan lagu hepi besday guna die nye gitarr... ushooo.. serius nak tergelak pun ade bila ingat semua nie.. tambah lagi dengan terharu nya..

# Nina, ibah taknak tengok dah nina sedih2 lepas nie.. lagipun, lepas ni kan.. kita dah tak dapat nak bersama2 dah macam dulu2.. n masing2 dah amek degree lain2 cos pulak tu.. Ibah mungkin dapat Uitm Segamat jugak.. nina pulak maybe dapat kampus lain kan?? n lagi satu, Nina .. dapat kan sms terakhir ibah tu, Nina simpan elok2 ehh.. nina, sebenarnya penting sangat untuk ibah.. 

P/S: KAWAN TAK MUNGKIN LUPAKAN SAHABATNYA.. 
NINA TETAP KAWAN, TEMAN DAN SAHABAT IBAH.. SAHABAT TAK SEMESTINYA SATU BUAT KITA.. DIA BOLEH JADI TEMAN DAN KAWAN UNTUK KITA. 
DAN NINA SALAH SEORANG DARIPADANYA :) 

S.A.Y.A.N.G A.I.N.I.A.M.A.N.I.N.A <3
 Ingat kenangan kita dulu - dulu tau nina... :')

Monday, 5 March 2012

Terima Kasih Allah

Assalamualaikum  w.b.t .
  
 Laisalahamindunillahikaasyifah ... Laisalahamindunillahikaasyifah ...  Laisalahamindunillahikaasyifah ...  
' Cukuplah ALLAH bagiku dan DIAlah sebaik-baik pelindung dan kepada-NYA aku berserah .' 


 P/S: Redha lah dengan cubaan yang melanda . Pasti ada saat indah buat kita. 


Sunday, 4 March 2012

One Day.. i know i will do .

I'm so confused
'Bout what I'm supposed to do
Life can throw many options to choose from
Should I go left
Or should I go down?
Will I find what I'm looking for
Right here?

I know I can do all that my heart wants to
Like running away
But I just can't seem to

Time seems to go
So fast that I don't know
What I've done with myself in a day like today
So many plans to make
Too many I will break
It's easy to get down on myself
This way

I know I can do all that my heart wants to
Like ending this race
But I just can't seem to

One day I know
One day I'll be
Looking back on me
Looking back on me
Looking back on me

This I promise you
One day I will do
Everything so perfect and good
I swear, I swear


# But i swear, i love you. and i promise u are not NOTHING to me ! 

P/S: Wahidah Mohamad ! balik JB laah cepat2!  nanti dah sampai rumah jangan letak henpon merata-rata pulak

Thursday, 1 March 2012

Pra Graduation Nite UITM Segamat 2012 :)

Assalamualaikum w.b.t

29.02.2012 bersamaan hari Rabu lepas, kami semua ada Majlis Malam Pra-Graduan  :) 

 Kami berbaju biru tu terasa OHSEM laa..  sebab Cik Tetra & AwieKashi  . mereka blogger yang popular ! hehee ~ 

 Okeh ! u ollss dapat hadiah cabutan bertuah.. 
Basikal kot ! u ollss memang bertuah hari tu :D 
Seronok tengok u ollss gembira aritu. ye laa dapat basikal kan u ollss. sape tak suke! 

P/s: Kakak Jelly , haha.. we ollss nak pinjam basikal u ollss bawak gi dating boleh tak? tak boleh takpe. k bye!

Aqim  & Waeda , u ollss bedua memang blogger 'HOT' . haha ..
 kan kan.. Alia ??? betul kan akak cakap nie?? huhu
 
Dari kiri : Maja , Irah, Ibah, Ecah dan Fara :D dan kami pelajar tahun akhir Diploma in banking..
 Ecah sorang budak Qs.. ( Quantitative Science) ...

 U ollss :) 
kita suke gambar niee.. kita nak bergambar ngan Nina. tapi dia menghilang pulak.. kan u ollss.. kalau tak kita bertiga da dapat amek gambar. Ibah tak sempat haa, nak tengok nina pakai baju ape.. >.<

Mereka ni geng2 QS saya :D aiicehceh.. mengaku2 lak kan budak DIB sorang nie?? 


 
cik suha  :)  hari2 laa dapat main basikal mak jemah kite niee.. huhu  ..

Fiza , Wanie, Zahra , dan saya , Zila.. dan seorang lagi tak sempat nak kenal.. hehe.. 

 Dari kanan : Sue , Ibah, Waeda dan Kak ann.. 
P/S: kak ann, lupa ibah nak cakap.. UNTUNGLAAH DAPAT HP Samsung GALAXY! nak jugak!! hehe

  heee.. siapa mereka2 nie??
hihi :) mereka nie kakak -kakak dan abang-abang part 6 DQS!
 
 Seronok haa.. orang bergambar dengan kak waeda nie.. 
antaranya Azahari Yahya  niee.. huhu.. 

  Qeena Azmi,  ni gambar kita berdua <3  


Mereka - mereka di sekeliling saya :) 

TERIMA KASIH . KORANG! 
GUDLUCK TAW.. FINAL EXAM PUN DAH DEKAT SANGAT DENGAN KITA SEMUA.. BUAT YANG TERBAIK.. JANGAN LUPA MINTAK RESTU MAK ABAH! 

02/03/2012
#  Buat kumpulan saya , Business Proposal Stevia De Lova Enterprise dah selamat sampai ke tangan Prof.Ismail. Kita semua present 10/03/2012 nie.. pukul 11 a.m - 12 p.m .. Siapa panelnya kita belum tau.. ape ape pun GUDLUCK KAWAN2 SAYA! terutamanya Nina, Ila dan Khalis.. kita buat terbaik demi  ENT 300 <3 

12 HARI LAGI PAPER FINAL SAYA YANG PERTAMA . 
27 HARI LAGI.. SELAMAT TINGGAL UITM SEGAMAT. KENANGAN DI SINI BERSAMA KAWAN2
 DARI PART 1- PART 6 SAYA TAK KAN PERNAH LUPAKAN.. 

JANGAN PERNAH LUPAKAN SAYA <3 heee... Noor Adibah