Followers

Saturday, 23 July 2011

cemburu tengok diorang...


| akak, nak nie... akak, nak tu... | 

Akak, ibah nak peluk akak.. boleh tak.. ibah nak tu jee.. ibah nak bual2 ngan akak..  ibah rindu nak makan, akak yang masak.. ibah rindu bila akak panggil ibah " ibah.. " ibah, akak nak jemput2 ibah buat ".. dulu ibah buat jemput2, akak makan banyak sangat.. sekarang. sape nak makan jemput2 ibah buat nie?? ;(( terbuang macam tu je.. ibah makan sorang je ngan mama.. 

akak, diorang ade kakak, diorang ade kakak.. diorang ada kakak. ishh.. kenapa dengan ibah nie! ibah. STOP laa.. xmo camnie.. kenapa kau tetiba teringat kan akak lagi...

Ya Allah.. mengalir tetiba air mata ibah! cepat2 ibah kesat air mata.. xnak mama nampak. . akak,  ibah duduk sensorang kat meja makan nie kak.. ibah tengok dinding.. ade gambar keluarga kita..  gembira nye kita.. ;(  akak.. serius ibah jeles ngan diorang.. tapi ibah x nak cakap kat mama.. nanti mama sedih.. ibah tau.. semua orang rindu akak.. tapi.. ibah.. lagi rindu akak dari diorang! diorang tak tau.. perasaan ibah.:(( 

Maafkan ibah.. ibah masih tak dapat lupakan akak.. Al fatihah.
adikmu yang merinduimu... <3


Friday, 22 July 2011

Segmen cx's : geng UiTM by campus

Haiii !! bloggie :)) Assalamualikum semua.. 
Cik Panda nak join segmen, Cik cx!alaa.. sory tau. cik panda tersilap! heee...

   Hari ni 20 Julai kan??  huhu.. dah due date pun. adehh.. Alamak! haha.. sory lah cx.. ibah silap lagi.. sengal kan.! rupenya due date untuk segmen CX ni 20 Ogos eh! heee...sabo jelah.. join segmen ni dah lama.. tapi 11/8./2011 baru pasan! aduiyai.. soryyy...

  Demi UiTM diHATIku.. Cik Panda tetap nak Join Segmen ni.. huhu Mula mula tu.. tengok Blog, kenapa ramai sangat kawan2 seperjuangan Cik Panda di UiTM tu update post terbaru mereka.. mereka tu salah satunya,  Amri aka Awie & Wahidah aka Cik Tetra.. Korang.. tak salah kan kalau ibah pun nak ikut segmen nie?? hikhik... ^^, 
Cerita pasal UiTM, teringat masa mula mula menjejak kan kaki ke Uitm Segamat !! teeeheee ^^, tapi an, sebelom masuk Uitm kan kena buat Medical Checkup ??? hahaha! serius.. masa tu korang nak tau?? tu lah 1st time Cik Panda buat medical checkup ! kalau tak disebabkan UiTM. mesti tak buat kan??  bila dah buat medical checkup tu , mesti lah tahu tinggi berapa?? berat berapa?? huhu.. dulu tak tau. tp skang baru lah tahu tinggi Cik Panda berapa jek.. wahaha ! :)) segan pulak nak bagitau.. hem.hem. paham paham je lah ekk..

 Saya ????
UiTM campus mana UiTM Segamat, Johor.
     Kos apa Diploma in Banking
    Part berapa Part5
♥♥♥ SIAPA RASA DIA SAYANGKAN UITM ??? JOM JOIN SEGMEN NIE.♥♥♥
.

Thursday, 21 July 2011

Anugerah terindah adalah kawan kawan ^^,

Assalamualaikum... Hai kawan 2.. Bloggiee <3

Cik panda harap sume nye sihat2 k! al maklumlah... cuti midsem kita dah nak sampai penghujung nyee!! huhu.. Rindu uitm Segamat tak kawan2?? heee. saya rindu .. rindu nak naik tangga yang hujung dunia tuh! huhu.. terbaik!

8 hb Julai 2011 >>> Sory laaa.. ibah baru nak update cerita pasal besday.. besday yang ke-20 tahun kan?? huhu.. malu nak tulis.. dah ade 2 pulak kat depan tu hah... tu arr, padan muka. cakap lagi orang lain dah tua.. kan dah kena batang hidung sendiri.. hehe.. ^^,  

Besday?? Celebrate?? aish.. ibah mmg x sangka lah diorang sempat je nak buat plan sambut besday ibah .. huhuhu.. serius ! pelik2  je diorang hari tu.. mmg GERAM ! nak aje cubit2 diorang.. NAKAL kan.. kena kan ibah.. hahaha!! Plan siapa yang buat sume nie!!  

NINA terima kaseh, masa tu malam tu, nina demam kan?? ish2.. sanggup menipu dan sanggup berpura2 depan ibah an?? ish.. tu arr.. buat lagi dosa! kan dah demam. hikhik... BTW, maceh banyak2 sebab PLAN nak sambut besday ibah ni berjaya dengan bangga nya! hikhik.. HANIS, ha'ah.. kau pun same! ngade2 ! kau jahat ! huhu. suke buat ibah camtu.. buat buat tak tahu kan. mase ibah dapat SMS free dari DIA! grrr... kau tau tak perasaan aku dapat mesej tuh?? macam nak gugur jantung aku tau tau tak?? hehehe.. x pe lah.. dah lepas. ape ape pun terima kaseh sebab buat aku tak tentu hala... Risau memanjang.. 

AFIFUDIN hehe.. mesej yang ibah dapat tengahari tu.. mmg pelik.. bila Afif tulis, " Abeslar ibah.. " jap3.. ibah pun tanye.. ape yaang abes nie?? grrr. pelik2 lah korang! cer bagitau ... HAL ibah mula2 mmg nak majuk dengan hal. sebab hal tak wish pun besday ibah! sedih gilee kot.. huhu.. tapi upenyer.. Hal ade time nak sambut besday ibah kan?? Siap ade Gitar laaah!! <3 Terharu sangat. serius..  ARIF, KATOK n ARIF KECIK. terima kaseh ehh. korang pun ade time tu.. sama 2.. celebrate.. 

Terima kaseh jugak kat AMRI aka AWIE sebab ade.. uhuhuhu! ye la abang MPP. kan? bukan senang nak lepak2 ngan kiteorang nie.. selalu BUSY ajeee.. Tapi rasaa x lengkap lagi kumpulan kami.. kan?? sebab ade yang x muncul2.. x pe la. maybe diorang bz..  sedih mmg sedih lah sebab diorang x pat join.. herm.. x pe la.. ibah x kesah.. hihhihi ^^, 

Kepada Muhd Solahudin, huhu.. SMS tu terbaik kan?? kena kan ibah?? maceh yee awak.. lain kali buat lah lagi.. buat laa.. xpe2.. ade hari nanti orang balas... ape ape pun kan.. terima kaseh sangat2 untuk awak. sebab sambut besday kita yang ke-20 nie hah.. Panda, Kek, dan surat tu kita jaga lek lok ehh.. ;) Kita mmg ingat sampai bila bila.. <3

21 hb Julai 2011 >>> Ya Allah. untung nye Noor Adibah ni kan?? terima kaseh buat kawan2 ibah yang lama. hikhik.. lama eh?? alololo ^^, sedih nye dengar.. xde lah! x lama pon kan?? tetap baru kat HATI ibah nie.. Amira dan Hanisah .. terima kasih yekk.. Mira, pandai kan?? haha.. penat ibah tanye ngan kak pah, kenapa mira beli kek tu?? untuk siapa?? Mira jawab, mira saje je beli.. nak buat makan makan kat umah nanti.. HAHAHAHA! ( SENGAL TAU ! ) rupa nya KEK tu buat saya ! hehe.. CANTIK kek tu kan?? ade tulis PANDA besar pulak tu..
 Kak pah. tq ;) 

Mira :) maceh yek awak.. 

Kan saya dah kata.. kawan kawan mmg terbaik kan? awak awak yang kat luar sana mesti ade kan kawan kawan yang terbaik?? jadi .. ingat lah.. kawan tu ada dengan kita.. tak semestinya kita jauh.. kita tak ingat kan dia.. PROMISE ! walau jauh mana kita. diorang tetap kat HATI <3 SAYA SEMAKIN SAYANG KAWAN KAWAN SAYE.. AWAK?? tanye lah HATI yeee <3

Ya Allah sebelum terlupa ! terima kaseh kat rumate saya.. BIBAH, DILA. n EPAH n Cik FATIMAH GELAK GIRANG..  huhu.. tq ehh. sebab malam 5 JULAI tu akak dapat free KISS! muahahah! suka lah. buat lah lagi.. COKLAT N BISKUT KOALA tu.. akak puas makan.. ;) maceh ye adik2.. sayang lebih nie! MUAH3 !!


Monday, 18 July 2011

You and I Both ♥ Jason Mraz

Assalamualaikum.. ;) haii bloggie.. 
apa kabar sume ni?? hehe.. harap semua sihat tau.. dan semoga hari hari anda semua bahagia.. 



Was it you who spoke the words that things would happen but not to me
Oh things are gonna happen naturally
Oh taking your advice I’m looking on the bright side
And balancing the whole thing
But often times those words get tangled up in lines
And the bright lights turn to night
Until the dawn it brings
Another day to sing about the magic that was you and me

Cause you and I both loved
What you and I spoke of
And others just read of
Others only read of the love, the love that I love.

See I’m all about them words
Over numbers, unencumbered numbered words
Hundreds of pages, pages, pages for words
More words then I had ever heard and I feel so alive

Cause you and I both loved
What you and I spoke of
And others just read of
And if you could see me now,
Oh love, no
You and I, you and I
Not so little you and I anymore, mmm…
And with this silence brings a moral story
More importantly evolving is the glory of a boy

Cause you and I both loved
What you and I spoke of
And others just read of
And if you could see me now
Well I’m almost finally out of
I’m finally out of
Finally deedeedeedee
Well I’m almost finally, finally
Well I’m free, oh, I’m free

And it’s okay if you have to go away
Oh just remember the telephone works both ways
And if I never ever hear them ring
If nothing else I’ll think the bells inside
Have finally found you someone else and that’s okay
Cause I’ll remember everything you sang

Cause you and I both loved what you and I spoke of
and others just read of and if you could see now
well I’m almost finally out of.
I’m finally out of, finally, deedeeededede
well I’m almost finally, finally, out of words ... 

♥ InsyaAllah hari hari saya dan dia  dikelilingi kebahagian..doakan kami berdua.143 terima kasih..
 
♥ ♥ ♥   17  Julai 2011  ♥ ♥ ♥

Saturday, 16 July 2011

Tira.. Jangan lah mati.. plsss..


Assalamualaikum.. 
Bloggie,.. hari nie cik panda ada cerita sikit. meh sini .. baca k?? kalau tak nak baca pon x pe.. cuma kita nak luahkan jee.. 

Ibah ade 4 ekor hamster.. masa awal semester hari tu, ibah bawak lah diorang ni ke Uitm segamat,. huu.. jadi nye, 2 ekor ibah bagi Awak.  2 lagi ibah jaga.. awak bagi nama Taro (Jantan) dan Tira (Betina ) . Kita punya hamster ade 2 jugak, Mamo (Jantan) dan Mimi( Betina ).. 1st time kot kita jaga betina ngan jantan.. tak tahu pulak diorang nak beranak!! awak pun tak sangka kan?? 

  Naseb baik kita dah cuti mid sem kan?? hishh.. kalau tak mesti heboh satu wing awak! huhu.. awak. nak tengok Tira awak?? ibah kesian tengok dia.. tak sangka die pun mengandung jugak.. isk ! tadi petang pukul 5 lebih, kita tengok dah banyak darah dah.. terkejot jugak kita tengok dia.. awak, pasal Taro awak yang hilang tu, ibah tak tahu camne.. ibah cuba carik lagi ehh... taro tu masa tira beranak lah die boleh lari.. tinggalkan tira.. ishh.. ape punya 'suami' lah..

Awak.. tuh haa. tira awak.. tira, yang cantik. warna bulu dia macam PANDA <3 

Kita tak dapat selamat kan dia.. kita mintak maaf tau awak.. ;( 
nanti kita ganti hamster awak tu...kita dah cuba nak tolong dia. mungkin die muda sangat kot. tak pandai lagi nak ade anak nie..

Hamster ibah yang ibah bagi nama Mimi pun dah ade anak.. anak die, awak nak tengok tak?? kita ade rakam video tau.. huhu.. 
tu anak mimi.. Mamo kita dah asingkan dah ke sangkar lain..

Haiwan pun macam manusia kan?? kesian dia.. beranak.. tapi dia mati.. semoga tira awak damai dekat sana.. ;(


Friday, 15 July 2011

Hope : Love Love Love

Assalamualaikum.. heee.. bloggie.. :)) 

 hari ni . cik panda nak dengar lagu jee.. nak tahu lagu ape?? heee.. :)) 
suka lagu nie.. <3  meh .. sini meh kita nyanyi eh..

Love, Love, Love, Love, Love
Giving me
Love, Love, Love
More than I ever need

Love, you're so distracting
Am I overreacting, For feeling this way
And ever, since I met ya, I can't keep my attention
And you are to blame

Chorus
Your love's a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you're even in my dreams
And I thought that I was strong but I knew that all along,
this was out of my control
So I fell into your hands, and i don't know where we'll land,
I'm just going with the flow

Love, Love, Love, Love, Love

Somedays, I want to run away
This feels so perfect, it's breaking my heart
Yeah we could, we could stay here happy
Or after summer, be two worlds apart

Chorus
Your love's a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you're even in my dreams
And I thought that I was strong but I knew that all along
his was out of my control
So I fell into your hands, and i don't know where we'll land
I'm just going with the flow

Giving me, Love Love Love, Love Love
More than i ever need
Giving me Love Love Love

Your Love, is bigger than a rain cloud
It covered up my whole skies
It's filling up my heart,
My heart with
Love, Love, Love, Love, Love
More than I ever need
giving me
Love, Love, Love

Chorus
Your love's a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you're even in my dreams
And I thought that I was strong but I knew that all along,
this was out of my control
So I fell into your hands, and i don't know where we'll land,
I'm just going with the flow

Giving me
Love, Love, Love, Love, Love
More than I ever need
(Repeat)

<3

Friday, 8 July 2011

Ulang Tahun yang ke-20 kali ...

Assalamualaikum..  

  Haii bloggiee... rindu nye ibah dekat blog ibah nie.. hish.. mgu nie mmg bz sangat. dengan Test, dengan Role play.. dengan aktiviti kolej lagi.. ya Allah.. Allah je lah tahu macam mana. tp naseb baik ibah still hidup tau.. haha.. naseb baik normal lagi. x gila..  Hari ni baru berkesempatan nak bukak blog. dan ade lah sikit2 nak cerita dekat blog ibah nie kan?? huhu.
   Cerita pasal sambutan hari jadi.. wah.. mmg best sangat kan.. bila dapat tiup lilin. tp tu dulu lah masa kecik2. sekarang dah besar. x kan nak sambut meriah2 macam dulu.. tu mesti x kan terjadi lagi kan?? hehe.. tapi kan. bila ibah ingat balik. waktu dulu kecik2. Mama n Abah mesti buat majlis hari jadi untuk ibah.. best kan?? korang pernah rasa tak macam mana bahagia nye kita bila kita dapat sambut besday dengan orang kita sayang... Allah je tahu kan macam mana?? hehehe..


Terima kasih kepada kawan2 yang ucap birthday ibah kali nie.. yang ke 20 tahun. hee! ibah dah 20 eh?? ye ke?? kenape cepat sangat yek?? ish2.. saya dah besar lah!! hehe.. terima kasih mama dan abah. sebab lahirkan ibah ke dunia nie.. Mama, huhu.. mama lambat wish kat ibah!! ;(( warghhh.. ibah nak nangis.. tapi ibah diam jeee.. maybe mama nak wish pagi tu. tapi tak... tengok2 petang 5 Julai tu baru mama wish.. tp maa. ibah tahu. mama sentiasa ingat ibah. ;) heee. x pelah. maybe mama saje nak jadi orang terakhir wish besday ibah kan..
Kedua, Ibah nak merajuk dengan abang.. sebab abang tak wish pon besday adik bongsu die niee.. sampai ati abang. ;( huhu... tacing tau tak?? abang tau tak?? kak nad orang pertama wish besday ibah! ape nie?? bakal kakak ipar ibah yang wish dulu.. abang tu.. abang ibah pon tak ingat kat ibah kan...Abah, terima kasih sebab abah wish ibah dengan SMS jeeee.. hehehe!! sayang mama , abah, abang dan kak nad.. kak nad. ibah sentiasa ingat pesanan akak.. akak. adalah kakak ibah sekarang... terima kasih sebab hadir untuk abang.. ^^, semoga jodoh abang dan akak nad berpajangan sampai akhir hayat.. amin.. nanti mama ngan abah dapat lah cucu ramai2 kan?? ;) meriah rumah kitaaa....

p/s: Terima kasih jugak buat awak, sebab bagi kita kredit free. :) maceh... kita dah guna pon kredit tu.. 

" SELAMAT HARI LAHIR 5 JULAI 2010 "


Friday, 1 July 2011

Awan, Malam dan Bintang ^^,

Assalamualaikum.. 
Bintang.. tolong lah mucul bila kita perlukan awak. . .bintang.. mana awak?? . kenapa bila bintang tak muncul satu hari.. kita dah mula gelisah.. kenapa eh.. kita pun tak paham. . mula lah dalam hati kita tertanya, mana bintang?? kalau malam2 kita tengok bintang atas langit.. kita suka sangat.. :) serius kita cakap.. lawa nye die!! bintang kat atas sana bebas..dan mula lah kita mula berangan..  kalau lah kita boleh jadi macam awak.. tentu hidup kita gembira kan. selalu dikelilingi oleh bintang2 lain.. semua nya indah.. ^^,

hehe.. dah tak tau nak cite ape dah.. last sekali nak cakap. yang kita tak sabar tggu BINTANG kita.. 
:))