Followers

Tuesday, 31 May 2011

Day ONe : 10 Things about me

Assalamualaikum ;) 

Day One :10 THINGS ABOUT ME 

Hari ni, kita buat ape yang kita nak buat.. hehe.. kita janji nak update semalam. tapi x de mood.. sebab semalam ade berita yang tak baik kita dengar. . mmg serius.. kita mmg xde mod langsung.. menangis satu malam.. herm. okay! kita lupakan kejap problem tu =_=.. 

Kita mmg sayang FAMILY dan FAMILY besar  kita ... Mama, Abah, Abang, Arwah Kakak.. Kakak. .. Ibah ade seorang kakak je dalam dunie nie..tp dia dah x ada.. xpe la.. yang ibah pasti..keluarga KAMI sentiasa bahagia.. InsyaAllah.. ;) 

Kita sayang KAWAN2.. yang sentiasa ade dengan kita. xkesah la senang atau susah. dia tetap dengan kita. Bagi kita, selepas FAMILY. kawan2 mmg orang kedua kita luahkan perasaan nie.. kongsi masalah.. semua.. ;) korang tau kan?? macam mana ... mmg bahagia hidup nie. Kalau ada kawan yang memahami diri kita. ! ! 

Kita suka HIJAU ^^, hijau mendamaikan hidup.. tenang je bila lihat warna hijau kan..

Kita suka PANDA ;) sebab?? sebab die comey ..dan lagi satu maybe Nina yang bagi kita nama PANDA tu.. Tq naaa.. hikhik..

Kita sayang orang yang sayang kita.. 143 :)) maceh sebab selalu ada dengan kita. =_=. yang penting kita tau lah. dia mmg terima kita seadanya sebagai kawan.. kawan yang bersama kita selalu.. TQ. awak..

Semua sayur kita makan.. kecuali TOMATO.. iyerkkk!! serius.. x boleh masuk dalam mulut nie.. haha^^, maybe dia lembik2 kot.. pastu dia ade bijik.. kita mmg x suka lah! senang citer.

Kita nak jadi anak yg solehah. n maybe satu hari nanti kita pulak dapat jadi Isteri dan Ibu yang solehah.. kan?? heeeeee<3

Kita sayangkan haiwan.. haiwan peliharaan.. terutamanya KUCING.. kita sukakan adik2 kecik.. maybe kita xpernah ada adik kot. tu yang bila jumpa adik2 kecik.. sikit2 cakap "ehh.. dia comeynye! "

Kita tak pernah bercinta lagi. maybe disebabkan kita tak MATURED. kebanyakan nye.. orang kata lelaki ni.. sukakan perempuan yang matang dari dia kan?? herm..

Kesepuluh... kita harap kita jumpa sesuatu yang di namakan CINTA.. cinta sejati.. mungkin satu hari nanti.. insyaAllah..




Monday, 30 May 2011

The #10 Things !

Assalamualaikum.. 

hermm.. Macam best je bunyi nye ! the 10 things huh! 

Mungkin Cik Panda akan mula buat the 10 things mulai esok !! :)) anda bila lagi?? meh join.. buat ramai2..

>>Tunggu esok yek.. dah. itu je nak bagitau.. hehe..

Thursday, 26 May 2011

"she's" afraid...

Assalamualaikum.. 


Today i want to talk about her.. I know, she's scared.. scared to lose him..She's scared she'll do something wrong to make him want to leave. She's scared that he'll find someone so much better than her. She's scared because she finally realized how much he means to her. 

What would happen if she's opened up her heart... Moving on is simple, rite?? but she's scared.. Part of the fear of falling in love with him, is the fear he wont fall.  She want to keep him in her heart, lock it and throw away the key so that no one can take him away from her...

  there is only one happiness in life : to love and be loved
sincerely from her heart ...

Wednesday, 25 May 2011

Awak.. awak dah 20 Tahun daahh ???

Assalamualaikum.. Bloggie.. 

Heee... ;) awak ! sory lerr.. kita lambat buat post nie.. aduii yaii.. aritu sebelom besday awak ni, kita ade arr buat kan video untuk awak .. special kot.. tapi an.. bila kita dah masok kan dalam Youtube IbahPanda tu.. aleh2.. aik! xde suara pulak.. sabo jek.. ehehe.. xpe lah. nanti kita dah naik U. kita bagi awak ehh copy Video tu.. simpan lar buat kenangan..

Selamat Hari Lahir buat awak , Aini Amanina.. 25/5/2011. hari kelahiran nina.. ape ape pun naa.. Naa dah tua! hikhik.. kita je muda tau.. HAHAA ^^,  Nina.. ibah doakan nina dipanjangkan umur.. dimurahkan rezeki.. Nina kena ingat.. kesusahan ..kepayahan.. dan cabaran kita di dalam hidup ni semuanya dugaan dari Allah S.W.T. ibah yakin .. Dia pasti ada rancangan Dia tersendiri buat Nina.. Ibah harap persahabatan kita dipanjangkan sampai bila2.. ;) amin... semoga Allah lindungi semua keluarga Nina .. semoga berbahagia naaa..
Aku ingin menjadi insan terbaik yang dipilih oleh Allah untukmu .. Lots of Love Ibah <3

Monday, 23 May 2011

Ceritera Anak Anak Bugis ^^, Wedding Part 2

Assalamualaikum.. Haii Bloggie!! 
(cerita nie sambungan Ceritera Anak Anak Bugis ^^, Wedding Part 1 )
hehe... ade part part lagi tau..
Okay. hari nie. pada malam yang bahagia nie. Cik Panda. nak tunjuk kan somthing kat korang semua. apa dia?? meh sini.. sini.. kita tunjuk. tapi korang tengok tau. VIDEO nie sampai habis.. 

Haaa.. dah tengok dah?? waaaah.. tu lah kakak sedara baru kite! yang pengantin lelaki tu abang sedara kita.. masa nie. wedding diorang buat dekat BATU PAHAT. hehe. x sangka  abang sedara ibah ni dapat orang BP yerk... haha.. ;)) 

Akhir ucapan ibah buat abang dan kakak sedara ibah nie.. alolo ^^, comel comel nye ! suke tengok. kak naz.

TAHNIAH! AKMAL DAUD & NAZIHA MAJID  <3

* senanye .. x tau nak citer ape lagi dalam post kali nie.. haha.. blurrr.. xpe lah.. ape ape pun kita mmg suke tengok video nie.. arr. okay lah! kita nak sambung berangan jap! haha.. ;))
(bila laa abang ibah ni nak kahwen lak?? heee.. tunggu je laaa... ) 

Saturday, 21 May 2011

Aiyaaa , adik.. barang lu jatoh arrr...

Assalamualaikum Bloggie sume.. ;) 

(Versi ketiga Cik Panda bercuti di Pekan Nenas. rumah Nenda tercinta.. ) 

Alhamdulillah. kita dah pon sampai Batu Pahat yg di cintai. haha.. erm.. dah lama dah Cik Panda duduk kat umah nenek .. nak dekat 8 hari jugak.. dari hari sabtu minggu lepas. sampai laa niee.. kira arr.. peh.. naseb baik nenek tak MENYAMPAH tengok kita kat umah die.. hehehe! MACEH NENEK! <3 nenek sorang je la ibah ade.. ibah da x ada nenek lain dah selain nenek.. ibah sayang Zainab Bt Yusoff <3 
Dekat umah nenek, macam2 cik panda buat.. cik panda ade adik sedara .. empat orang.. empat empat sume perempuan.. mereka, Faqihah ( ALONG ) , Nabihah ( ANGAH ), Batrisyia ( ACA ) dan Nurin (ABY ).. pagi2.. macam biasa.. rutin harian. bagun pagi je lepas solat SUBUH. kita kena kemas katil.lepas kemas katil kena sapu pulak bilik diorang tu.. haha.. peh.. mmg best.. dah elok2, cantik dah bilik tu kita kemas.. TUP.TUP. tengok .. AIK! bersepah balik?? haha.., =_= redha aarrr ibah... budak2 kecik .. x pe.. saba yek.. haha.. 

Cik Panda sayang gila diorang nie..
(Dari kiri, Angah, Along, Aby dan yang kiri sekali tu Aca nama die..) 

 (Cik Panda dan Kak Yam di PASAR, Pekan Nanas )

Okay. kita nak cerita pasal ape yang dah terjadi PAGI tadi ! huhuhu.. haaa, korang nak tau?? tadi pagi.. kita pegi lah PASAR dengan kak yam (kakak sedara Cik Panda) .. pegi pasar bawak lah BASIKAL.. kak yam bawak satu, Ibah bawak satu.. haa.. First time, kita bawak basikal pegi pasar kot!! peh.. berat  ahh jugak.. kite beli AYAM, IKAN, SAYUR2.. lepas dah beli semua tu an, ibah pon kena bawak AYAM dan SAYUR tu. 

Sebelah handle BASIKAL ade AYAM! sebelah lagi handle ade SAYUR SAWI! ... agak2 macam mana cik panda bawak basikal time tu kan??? agak arr.. berat sebelah.. dah lar AYAM tu berat.. x macam SAYUR . ringan je tau..

Dah syok2.. jalan bawak BASIKAL tu.. tetibe =_=, SAYUR SAWI tu jatoh. kat bawah.. arr.. ibah pon JERIT arr.. "KAK YAM!! tguu ibah!! SAYUR JATOH nieee!! " hahaha.. erk! time tu.. kak yam dah mule sengih2 jek. tengok aku berlari amek SAYUR.. maaakkkkkk!!! aiii... malu nye kita!! ramai PAKCIK2 bawak moto tengok kita.. ade yang HON nak moto die pulak tu.. aloh!! dalam ati aku cakap, pakcik nie.. buat tak nampak sudah arr.. jangan lah tengok kita! kita malu! 

" aiyaaaa.. adik.. Barang lu jatoh arr.. " 
( tetibe, ade pulak APEK bawak moto ni, sengih2 sambil cakap ngan kita mcam tu) 

p/s: APEK! XMO LAH TENGOK KITA.. BAIK APEK TENGOK JALAN TU.. Kang terbabas pulak MOTO APEK tu.. ape lar.. kita 1ST TIME tau bawak BASIKAL pegi PASAR!! haha..;) 
seronok sangat.. sampai SAYUR SAWI jatoh.. GEDEBUK ! ( ibah..ibah.. ape kes lah ko nie.. bawak basikal pun x betui kan??? ) hahaha..

Tuesday, 17 May 2011

Bila kita menjadi SATU !

Assalamualaikum. Bloggie!


(  Versi kedua Cik Panda bercuti dengan Syana Noriza )

Jumaat 13/5/2011, Syana datang Batu Pahat.. umah Cik Panda ;) waaahhh!! gembira nye hati ni!  dapat jumpe adek sedara aku yg SEPAROH GILA nie.. HEHEHE! ups! Syana xmo marah akak eh.. hikhik. akak gurau aje.. Malam tu kite orang duk lepak kat bilik Ibah .. dah penat MEMBEBEL tu.. boleh pulak si Syana nie tanye kat kita..padahal sume orang dah tido time tu.. adui.. kiteorang duk berbual sampai kul bape ntah. kita pun x bape ingat. . . 

Syana : "Kak dieba, boleh gulungkan lidah tak??? " 

Kak dieba : haaa.?? (aku pun, try lah gulung kan lidah.. ) erk! apesal x boleh ekk?? .. puas dah aku cuba! haha...  aiyo.... 

tapi zana ada syarat. Sapa kalah dalam game nie . Kena DENDA! haha..kita kena carik orang, siapa yang boleh gulungkan lidah dan siapa yang x boleh gulungkan lidah... nak?? ha. kita call. Kak NinaAbg AqimAbg DinAbg Hal dan Mior.. 
Sape yang paling ramai boleh gulungkan lidah! dia dikira PEMENANG! 

Okay. kita tengok. Si Syana pon pegi lah call mereka mereka nie.. erk! 
Oramg pertama, Nina.. Nina jawab. Die boleh GULUNGKAN LIDAH ! (okay. 1 kali aku kalah ) 
Orang kedua, Aqim. Aqim, jawab BOLEH ! die boleh gulungkan lidah!
(Okay. 2kali dah aku kalah ) 

p/s: banyak2 orang. Si Aqim lah banyak tanye.. ade ke patot die tanye ibah 'gulungkan lidah camne ekk ibah?? ' gulung ke depan ke gulung ke belakang! ahaah.. aku pun ngan zana gelak macam ape ntah.. aikk.. aqim nie. tentulah gulung lidah ke depan. ade ke orang gulung ke belakang???? 
Orang ketiga, Hal. Hal, pun jawab. Die boleh GULUNGKAN LIDAH !
 ( okay. kali nie dah 3 kali aku kalah! )

Orang keEmpat, Mior. Mior pulak jawab. Die BOLEH! ( hahhhhh!!! gila.. aku kalah lah pasnie.. )
Okay ! Nie last CHANCE cik panda. Din!! Din lah last chance ibah!! please..... please jawab.. Din x boleh gulungkan lidah!! hahaha.. Korang nak tau ?? Din jawab ape??? Din jawab . GULUNGKAN LIDAH  SENANG JE.. KACANG APE?? haahh!!! ( kacang die jawab!! )

FINAL RESULT. Cik Panda dah kalah!!!
Ape pasal Cik Panda x boleh gulung kan lidah erkk!! aiyoo =_=... susah kot.. dah cube dah nak gulungkan. tapi x boleh.. HAHAHA! 

Second GAME. kiteorang main SIAPA YANG BOLEH JULINGKAN MATA ! 
Okay. Senang Cite. GAME nie pun Cik Panda KALAH! hahaha;)) abes ... kena DENDA lah kita! 
tapi... disebalik kekalahan kita.. ade KEMENANGAN. nak tau ape die??? Din, Aqim dan Nina.. x boleh gerak gerak kan tinge! macam MR.BEAN tu.. disebabkan diorang x boleh gerak kan tinge.. Cik Panda menang! 1GAME!! haha. menang  1 game pon jadi lah! dari kalah terus.. kan?? ;) 

p/s: ZANA.. haha.. akak dah banje zana air SLURPPY kan?? best tak?? siap minum dalam keta MAK LONG pulak kan??? memang best la zana buat GAME.. akak suke =_= ... sampai kena bantai 2GAME kalah... 

Di rumah Che Zainab. Nendaku.


Assalamualaikum.. ;) bloggie! 

( Versi Cik Panda bercuti di rumah Nenek. Pekan Nanas, Johor ) 
Waaahhh.. dah bape ari tak update blog nie.. bersawang dah kot! hehe.. 
sory lah yek. cik panda bz.. bz melayan AdEK-aDek sedara.. biasalah. time cuti macam nie. kita mesti luangkan masa dengan sedara mara.. herm..naseb baik sedara mara dekat je.. ade yang dok JB. ade yang dok KL. adek sedara yang kat KL tu. dok tacing ngan akak sedara die nie.. haha.. SABO je lah. 

Video yang kat bawah nie, video yang dirakam oleh Nabihah Lokman (Angah) .. die pon adek sedara Cik Panda. hehe.. tengoklah. tu kucing yang dia bela. tapi yang bagi makan sume. NENEK kita orang "TANGGUNG" haha.. sampai Nenek Zainab KAMI cakap camnie
 " UMAH NENEK NIE. DAH MACAM TEMPAT KEBAJIKAN UNTUK KUCNG-KUCING" pulok dah... ^^, hehe. Cucu Cucu nenek mmg SAYANG kan KUCING... 
Senang citer. Hidup kiteorang x lengkap TANPA KUCING.. (haiwan kesayangan Rasulullah S.A.W)



Haa.. kelakar sangat tengok video nie.. Nama kucing nie, Mauu.... HAHA. tu nama SHORT dia. nama LONG die.. MauuChan... 



Cerita Cik Panda akan bersambung.. Versi KEDUA..
 ~ tunggu tau.. hehe

Tuesday, 10 May 2011

Heel kita TERCABOT ! part 2

Assalamualaikum.. hehe :) 

Haa. tu, budak kecik tu buat ape kat sebelah HEEL kita tu?? sebok je tau! 
 

Heel kita dah dibetul kan!! cepat tak? cepat tak?? hehehe. cepat kan??
  Haa.. naseb baik dah betul dah.. pasni mesti KUAT lah tapak Heel ni.. hehe.. dah dipaku dan digam GAJAH terus.. hahaha


Aip! dak kecik ! ape tengok 2?? huhu.. alolo ^^, comey nye "BUDAK KECIK " kita tu <3

Heel kita TERCABOT! part 1

Assalamualaikum sume. ;) 

 Syana & Ibah | Abang & Kak Nad

Hari tu, bersamaan dengan 7 May 2011. Cik Panda pegi Putrajaya. Ada apa dekat sana?? haaa. Cik Panda pegi umah orang kawen laah.. huhu.. Abang sedara kita bersanding kat sana. . haish.. panjang cerita nya. kalau nak citer.. X pe lah. Cik Panda pendek kan yerk cerita nya.. hehe.. 

Masa orang semua sibuk dekat DEWAN kan?? korang nak tau tak ? ape yang Cik Panda buat?? haha.. kita pegi main kat Taman Permainan!. dekat je ngan  DEWAN tu.. x jauh mana pun.. Masa tu Syana Noriza 
( Adik sedara kita) , ada dngan kita. .Haha! Seronok gila dapat jumpe Zana! kiteorang lepas RINDU !

 
Nak tau ape yang kiteorang buat?? Kiteorang main laa buai laju laju.. dah penat tu.. kiteorang main tu.. "KUDA" ( KUDA ke?? , haaa ape ape je lah..) yang penting dapat naik benda alah tuh! huhu.. 

Cik Panda pun naik lah "KUDA" tu..ohh! seronok nye dapat men benda ni zana!! haha:) Kecik kecik dulu Kak dieba x penah pun naik benda ni.. Dah umur 20 Tahun baru dapat rase! huhu..

>>>>

Kak dieba : Zana, eeehhh!! akak muat arr naik benda nie! KURUS nye akak! HAHAHA! yehaaa;))
( suka gila aku, sampai x ingat nak balik DEWAN.. ) Lepas tu. cik panda pun keluar dari KUDA tu..                                        
Zana: Kak dieba ! Kak dieba nengok Heel tu! 

Kak dieba : Ape benda?? heel?? ( aku rasa macam x jejak tanah je heel aku?? )  heel !! Alamak! Heel AKAK!!!! peh... TERCABOT ... ;(( Warhghhhh.. 
Heel aku !!! aloohhhh,.patot lah aku jalan senget sebelah.. ek! hahaha! sengal ko ibah!

Akhir cerita nie, Aku balik DEWAN dengan BERKAKI PANDA AYAM.. cehh ! macam mana Heel aku leh TERCABOT!

Tergelak kita sensorang bila ingat balik peristiwa yang jadi masa tu... adoii.. baru nak BERANGAN jadi TINGGI tau! aleh aleh.. eik! TERCABOT lak TUMIT die! 

>>> Cik Panda dah hantar REPAIR heel tu ... Sayang kat heel tuh.. ;) beli pun kat  The Mines.. bukan senang Cik Panda nak pegi KL .. jejauh uh.. Tunggu Heel cik panda Ciap!! pastu dah boleh gune balik! YEEEHAAA!!!!

Buat Mama . Selamat hari Ibu maa ;)

Assalamualaikum.. Hai bloggie.. 

Baru hari nie ibah dapat upload Video nie.. dah lama dah nak upload. tapi tenet lebab. skang. ibah guna line streamiyx kat umah.. cepat punya! heee... xde la cepat sangat kan?? berjam jam jugak ibah tunggu.. hee;) 


Video ni buat Mama.. Norhayati Yusoff.. Mama..Terima kasih sebab lahirkan adik ;) skang ibah dah pun nak masuk 20 tahun kan maa?? isk.. cepat nye.. 
Mama. birthday mama 3 april 2011 aritu kan?? Ibah sempat sambut besday mama kan..

P/s: Ibah doakan mama. panjang umur.. sihat . sentiasa. moga2 keluarga kita bertambah bahagia.. InsyaAllah kan maa :) 
Akhir sekali. nie video untuk maa:) tengok tau..

Tanya Sama Hati ;))

Assalamualaikum bloggie !! kite jumpa lagi :)) 

Ce tengok lirik nie.. hehe.. so sweet <3
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Jikalau tidak kerana sayang
Kuntuman kasih tak mungkin kembang
Andainya jemu mengganti rindu
Jambangan mesra tentulah layu

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

The Ramlees !! hee.. suka dengar lagu nie.. 

Sunday, 8 May 2011

Cik Panda menang Sagmen !

 Assalamualaikum .. hai ! semua bloggie2 yg disayangi :)

Maceh banyak2 kat CIKGU !!
sebab dah buat PENGUMUMAN pemenang HEADER BARU.. dan Cik Panda dapat kedudukan yang KEDUA! wahhh.. ;) Cik Panda x pecaya! heee... First time cik panda menang.. sory kat Cikgu sebab Cik Panda lambat hantar gambar.. sebab Cik Panda baru je balik dari PUTRAJAYA.. abang sedara kahwen! heee;)) Bukak2 FB  kawan, dia cakap Cik Panda dapat NO.2  ..cik Panda dapat lah header baru kan??  cik panda terus bukak Blog CIKGU! pastu tengok... betul la.. ingat kan kena tipu! heee... Maceh.. MOHAMAD AMRI OTHMAN.sebab kerana awie. ibah pun masuk SAGMEN nie.. kalo tak ibah x masok. ibah x penah tau pun pasal SAGMEN nie.. hehehehe..  dan terima kasih jugak buat CIKGU sebab dah buat kan tema bLog CIK PANDA warna HIJAU.. Hijau warna FEVERET cik panda..

Kepada sahabat Cik Panda. yang paling cik panda sayang Aini Amanina terima kaseh.. ;) awak dah buatkan ayat kita yang kat HEADER tu.. Awak maceh! heehe.. ayat kita dan ayat awak tu dah disambungkan.. jadi lah macam tu... ibah suka maksud dia..<3 PANDA pun WUJUD sebab AINI AMANINA kan?? kalau tak ibah x kan guna PANDA nie tak kan melekat dengan IBAH sekarang nie.. sampaikan arwah kakak ibah sempat panggil ibah dengan nama PANDA kan?? ;) maceh naaa.. PANDA mmg comey! ibah suka dia.. sayang dia.. sayang lagi ibah kat NINA ... HEHEHE!


Tu!! semua nampak tak Background Blog Cik Panda warna HIJAU!! my feveret colour! suka nya! Dana gambar Panda tu!  alololo ^^, comey nye.. TQ CIKGU!! suka gila Cik Panda..

Thursday, 5 May 2011

Aku Mohon Ya Allah..



Ya Allah.. sedih nya aku sekarang nie.. 
hanya kau je yang tahu..
dugaan ape yang kau beri padaku kali nie??.. tapi..kita tak sanggup .. kita tak nak lihat .. x nak tengok lagi benda nie.. x nak.xnak.. semua nie buat aku FOBIA..FOBIA..
jangan lah kau ambil dia.. Dia orang yang aku sayang.. orang yang aku sayang selepas Arwah Kakak..
buat kali kedua.. Ya Allah.. aku hanya harap.. biar lah dia terus hidup... hidup.. biarlah kami dapat menikmati semua ini.. bersama ku.. tolong kita Ya Allah.. dengarlah doa KAMI..kuat kan lah dia.. aku nak dia ade dengan aku.. sampai bila2..Panjang kan lah umur dia YA ALLAH..mintak maaf sebab dulu kita tak hirau kan awak.. kita ingat awak tipu.. kita bodoh..


sedarkan lah MANUSIA yang bernama MANUSIA yang JAHAT.. HATINYA.. Terangkan lah hati nya Ya Allah.. Bawalah die ke pangkal jalan.. Aku cuma manusia biasa.. Hamba kerdil.. x tahu.. apa yang Kau telah takdirkan buat kami..

P/S: awak..InsyaAllah.. kita jenguk awak nanti.. awak tunggu kita tau.. kuat tau ! kita tak nak awak patah semangat! Ilysm<3

Tuesday, 3 May 2011

Kau Anugerah Terindahku ...

Assalamualaikum.. Cik Panda datang lagi ! ;) 
Buat sahabatku.. ini untukmu..

Ya Allah, jagalah sahabat sahabat ku.. 
Sahabatku.. aku rindu akan kau.. rindu kau memberi aku nasihat.. tak kira masa.. 
kau  yang senantiasa memberi semangat kepada ku..
aku tak kan lupa, masa masa kita bersama.. 
kau yang tidak pernah penat mendengar keluh kesah ku.. 
terima kasih wahai sahabatku.. 

Percayalah... Dihati ni.. Hanya kau..
tergores nama indahmu sebagai sahabat baikku..
yang pernah mengisi sejarah dalam perjalanan waktuku..
Doaku untukmu.. Tumbuh dan berkembang seiring mekarnya di hatiku..
Tersenyumlah..Bergembiralah.. Aku sangat bahagia diberi kesempatan untuk mengenalmu..
Inilah ANUGERAH TERINDAH yang diberikan oleh Allah Yang Maha Indah pada hamba-Nya ^^,

Ikhlas dari Sahabatmu Noor Adibah ;))

P/s: kita nak awak kuat.. x kira awak berada.. kita nak awak ingat.kita ingat awak walaupun kita jauh dengan awak.. kita nak awak sihat seperti dulu.. kita sayang awak..

Monday, 2 May 2011

"SAGMEN >> IISSHHHKKK..!! AKU NAK HEADER BARU"

Anda rase nak join ?? meh meh sini klik sini...

Assalamualaikum... hai bloggiee... Cik Panda Join Sagmen ! Sagmen ape?? Sagmen aku nak Header BaRu..heeee... niceee... ^^, 

TQ untuk Amri a.k.a AwieKashi, yang tag kan Cik Panda ;) 
maceh awie.. banyak dah awie tag ibah dalam Blog AwieKashi Studio's tu kan?? skang nie mase terluang dapat lah JOIN.. hehehe!

Waaahhh, Cik Panda dah pon Follow CIKGU, TQ sebab CIKGU ade buat contest macam nie. x sangka pulak Cik Panda. ade blogger yang buatkan Header untuk blogger lain.. tapi, cik panda cuba cuba je nie.. hee;) mana lah tau, Cik Panda berpeluang dapat HEADER BARU kan?? 

Kenapa Cik Panda nak HEADER BARU?? hee.. cuba bayangkan Header Cik Panda ade gambar PANDA yang comey2??? mesti comey kan BLOG Cik Panda nie??? hehehe!! kalau CIKGU nengok, Cik panda dah x ade HEADER skang nie.. just ade tulis MY DIARIES PANDA je kan?? hahaha. sebab dah x de idea nak letak HEADER ape dah... Harap CIKGU dapat tolong CIK PANDA.. ^^, 

CIK PANDA nak TAG :

Cik Panda JOIN contest nie <3 !! heeee...

Sunday, 1 May 2011

Ceritera Anak Anak Bugis ^^, Wedding Part 1

Assalamualaikum ;)) Hai Bloggie.. 
Cik Panda datang lagi ! 

Cik Panda nak bercerita lagi.. meh meh sini..kali nie, cik panda nak cerita pasal WEDDING ..
WEDDING siapa?? WEDDING ABANG AKMAL & KAKAK NAZIHA .. 
siapa diorang?? abang AMAL nie Abang Sedara Cik Panda.. kakak  NAZ pulak. dah jadi salah seorang KAKAK sedara Cik Panda jugak lah kan?? kalau dia dah berkahwin dengan abang sedara kita. jadinye! dia kakak sedara kita! kita dapat SAUDARA baru !! ;)) heeee suka nye kita..
bertambahlah SAUDARA MARA kitaa.....
 Kami !!  Anak anak bugis.. huhuhu!!
ade yang kecik2 lagi. ade yang dah pun masuk U ! heee;)) gudluck yek my cousin2.. love u..

 Cik Panda dengan Abang Ad.. ;) Abang ad, ibah x saba nak makan nasi minyak abg ad.. hahaha.. cepat2 yerk..Abang Mal dah lepas... Abang ad bila lagi kan??? hahaa, orang x saba  nak salam KAUT nie...

 Gambar di atas:  Muka muka niee, x sabar nak naik pelamin sebenarnye.. huhu!! ade ati .. amek gambar depan pelamin yerk! huhu.. tapi Cik Panda mmg suka nengok PELAMIN orang!
bila  TIME CIK PANDA pulak?? hehehe.. itu yang kita tak tahu.! lambat lagi.. pakwe pun x de tau! heee;))


Gambar di atas : Nampak sangat Cik Panda P**d*k ! hehehe.. adui..  Adik adik sedara sume tinggi macam GALAH kot! camne nie???


 Okay.. kami lah " pewaris BUGIS " hehehe! iye ke?? isk! 
tengah best2 possing .. ade pulak yang buat TROUBLE ! ! haha.. ;)) sabo je lah..
nak tau ape die?? 


Haaa!! NAJI  punye Selendang, boleh pulak tersangkot kat Baju Cik Panda!! Aishh! kaco line tau..^^,
Nengok tu Muka.. buat buat tak bersalah pulak.. hehehe..


SELAMAT PENGANTIN BARU ;)) ABANG AMAL & KAKAK NAZIHA.. <3
semoga bahagia sampai akhir hayat.. dan lahirkan anak anak yang comel tau!
yang paling penting SOLEH DAN SOLEHAH.. hehehehe..;)) amin...