Followers

Saturday, 30 April 2011

alololo.. comey nye dia ^^,


 ASSALAMUALAIKUM... ;)) 

Haii, bloggie ^^, Cik Panda update post lagi kali nie.. kali nie, kita cerita pasal HAIWAN..Haiwan ape???
HAIWAN KESAYANGAN cik panda lah <3 <3 Tu yang kat atas tu.. kucing kucing Cik Panda jugak.. satu Blackie. satu lagi Snowie..  tapi baru baru nie!! kita dapat kucing baruuu.. ;)) hooray...

Okay, Cik Panda.. baru je abes FINAL EXAM baru2 nie.. 
Bila kita sampai umah je. kita nengok2.. eh ! ade 2 ekor kucing yang comel2.. dalam sangkar ! alololo^^, 
kecik2 je diorang.. Mama, cakap kat cik panda.. yang kucing2 nie ade orang bagi keluarga kita.. dia suruh jaga.. Kucing2 nie.. Berbaka NORWEGIAN FOREST CAT .. wahh! nama die pon FOREST! dalam Bahasa Melayu nye, Hutan kan?? hehehe.. ape ape lah.. asalkan . diorang nie dah jadik salah satu KELUARGA CIK PANDA!! sayang diorang.. nak tengok muka muka diorang?? jap yek. Cik Panda tunjukkan... 
>>>>>>>>>>>>>>>

 
Haaa! nie laah.. kucing nyee... Omey omey tak diorang?? heee.. nie, diorang lepas menyusu nie.. tapi cume guna Susu Formula yang dibeli Oleh Abah tadi dekat Pet Shop (berdekatan dengan rumah Cik Panda) 


Tadi abah pi lah beli susu diorang nie, sekali dengan ubat titik MATA.. sebab salah sekor dari kucing nie, sakit mata.. adui... ciannye die.. meh sini. akk ibah letak kan ubat ehh.. aloloolo.. ^^, heee! dah macam ade adik kecik lak cik panda kan?? herm.. macam gini lah kalau duduk2 same2 ngan kucing2.. Leh jadi teman kita. bila kita bosan kan?? bila dikira Harga kesemua ubat2 yang abah beli tu RM 30.. heee;)) nie belom masok kos rawatan diorang lagi nie.. nak enjet die. bagi die gemok.. bagi die sihat.. 


Cik Panda kena lah jaga diorang nie.. sampai diorang besar.. gemok. sihat.. Umur diorang baru je 4minggu..

 TAPI... SEKARANG NIE.. CIK PANDA TAK TAHU LAGI NAK BAGI NAMA APE KAT DIORANG.. hehehe.. penat pikir... ish.ish..

Pencinte Kucing <3

Thursday, 28 April 2011

kita na ice cream boleh ke??

Assalamualaikum! heee..pANDA datang lagi! 

dah abes peksa nie rase lega SANGAT! waaarghhhh..Balik dari amek paper BICOM, terasa nak makan ice cream lak!! huuuu, Saya nak Jerit! Saya nak makan Ice Cream! 
Sape leh banje?? huhu.. 

cube kira . ade bape ice cream kat situ.. 
1,2,3,4,5,6... tu sume kita punya! hehehe..
blogie3.. boleh tumpang nengok je yek.. x boleh nak mintak kite.. haha..  
nak.. kena bayar arr.. 20 sen.. hehe


Mood arinie:  Balik2 dari amek paper BICOM kena  kemas bilik 002B. buat clearance.. sedih nak tinggalkan kan akak sam ;(  

Sunday, 24 April 2011

Ashraf Muslim pilih Dayana sebagai Isteri ^^,

Assalamualaikum! heee;)) bloggie...
nengok lah gambar sape nie?? heeee, korang mesti kenal kan?? siape nie...


Akhirnya, Jejaka bernama Ashraf Muslim sudah pun bertemu JODOH nye dengan seorang GADIS..bernama Dayana <3
melepas lah kita! heheeh..( ade hati eh ko ibah! dekat ashraf muslim).. hehe.. 
harap2 mereka bahagia sampai akhir hayat mereka.. ;) 
lahirkan anak2 yang soleh dan solehah tau.. amin... 

kalau nak keterangan lebih lanjut, cuba bukak link nie Harian Metro ...
Bace lah.. sampai habes yek.. 

“Ciri-ciri Dayana yang merendah diri, bertudung, solehah dan sedap mata memandang merebut hati saya. Keserasian yang ada membuatkan kami yakin untuk bersatu,’ kata ashraf muslim.. <3 
 ( alalala, cuwit nye ashraf muslim nie.. ) heuehehe! 

Wah... dengar kata, mereka akan diijab kabul kan di Masjidil haram, Maakah.. wah.. beruntung nye mereka kan???  dapat di ijab kabulkan di sana.. kita?? belom tentu dapat ke sana.. hehe.. 



NorWeGian Forest Cat ! alololo, comey nye die!

Assalamualaikum!  
<3 <3 <3

COMEY tak die ! 

Kita nak bagitau nie !.. kita akan dapat kucing baru ! bertambah lah kucing dekat rumah kita tu nanti...bertambah lah adek beradik kita nanti kan??  sekarang je dah ade 2 ekor kucing ... jap lagi ade 3 ekor.. huhu.. best nye! 

BLACKIE & SNOWIE kat umah tu, kalau korang nak tau, diorang dok dalam "KONDOMINIUM" hehe..(kandang aje pon...)  kandang diorang 2 tingkat.. kalau diorang penat, sakit pingang ke or sakit badan. diorang boleh tidur dekat tingkat atas ataupun GROUND floor... haha.. ade pulak Ground Floor kan?? mandai je ko ibah! ape ape lah.. asalkan diorang HEPI <3 .. hidup sebagai SUAMI DAN ISTERI ! hehehe.

X lame lagi, SNOWIE dan BLACKIE dapat lah GENG ! 
Norwegian Forest CAT.. cube korang search GOOGLE.. taip nama kucing tu.. 
JELAS kelihatan GAMBAR KUCING2 tu.. COMEY ! hehe.

. NORWEGIAN CAT. 
heee.. 1,2,3,4.. comey! nengok mata die. bulu die.. alahai! nak peluk je die., sekor..sekor..



Nanti nak letak NAMA ape eh?? kat kucing nie nanti??? hehe.. 

Lagi satu... boleh buat TIDO lah die nanti!! hehe..  kite SUKE ! kucing! <3 

Pencinte Kucing <3 

Saturday, 23 April 2011

kita... kita... kita.... nak cakap....

alhamdulillah... ;) syukur ! sangat.. LAW dah selesai..
 terima kasih Allah .. sebab tolong ibah.. 
jadikan kita kuat . amek jugak paper LAW tu..
itu yang ibah mampu.. ibah jawab.. berapa banyak yang ibah ingat,.. 

Result nya nanti kita serah pada Allah aje.. Ibah pasti Allah akan tolong jugak kita.
lembut kan lah HATI penanda kertas NOOR ADIBAH tu  Ya Allah.. ;))  
sebab kita dah usaha.. serius.. dah lepas satu beban! heee...;) yesh! 
kita nak terbang! terbang ke mana?? itu lah kita tak tahu! ngeeee~ 

p/s : udah2 lah ibah oii... pegi bukak buku ECOMAL lak.. n pastu bukak FIN 263 tau :)) 
mood: sebak bile dengar suara MAMA kita tadi.. =_=

Thursday, 21 April 2011

Pejam Pelik! Pejam Pelik ! huhu.. Celik lah ibah oii !! salah tu..

Bismillahhirramanirrahim.. 

Ya Allah.. semakin lama.. semakin dekat paper LAW 251 kita! Nengok tu! DEWAN PEPERIKSAAN!  eeee, kenape kita tetibe rase takot yek?? nak tengoK dewan tu??? huhu.. Semakin lama. Semakin berdebar debar je jantung nie.. tak tau lar kenape.. tetibe jek. Rase takot. Rase cuak. Rase nak DEMAM. Rase nak MUNTAH pun ade.. huhu.. Macam macam rase lah ade dalam hati kita nie ! waaahhh.. Dasyat ! kan.. iibah.. ibah... cer.. rilek.. tarik nafas.. panjang2...pastu,  fuuuuuuhhhhh! lepas kan... heee!

kita.. rasa...kita...dah bukak page yang same aje dari hari tu.. *_*
Ya allah.. permudahkan lah kita.. kita mohon ya allah.. serius. Kali nie kita tak tahu laa, kita buat je.. ape yang kita ingat nanti.. buat kertas LAW, kita tak beri harapan yang tinggi pada dia.. sebab die ade 400 markah kot! X pe lah. Ape ape pon, hati kita dah tenang.. sebab kita tahu, Mama dan abah ade beri semangat kat kita! yang penting Orang yang kita sayang pun ade bagi semangat pada kita.. heee! maceh...;)) 

tadi.. Kita pegi search Google Image. : kita jumpe doa doa nie.. ;) dapat lah kita kongsi dengan kawan2 kan?? 

BOLEH ZOOM.. KALAU TAK CUKUP BESAR.. ^^, 
terima kaseh..
Doa sebelum kita masuk ke dalam dewan peperiksaan
Doa sekiranya kita terlupa semasa menjawab soalan
Doa memohon Kejayaan yang Cemerlang

Berbekalkan doa dan air zam zam yang Abah beri, moga moga adik tenang dekat dalam dewan peperiksaan.. ;)) Terima kasih.. ibah buat yang terbaik nieh! ! S.E.M.A.N.G.A.T !! 

P/S : GUDLUCK YEK KAWAN2.. ;)) INSYAALLAH KITA DAPAT BUAT YANG TERBAIK UNTUK SEM KALI NIE  ^^,

Monday, 11 April 2011

Dia semangat kita...

Assalamualaikum.. 

   Bloggie.. kalau korang nak tau hari nie. Post terakhir untuk Blog IbahPanda. Sebab ape? Sebab Ibah nye Final exam pon “just around the corner “ hehe.. sebab tu lah. Kita x dapat nak update blog lagi. . Kita da janji pada diri kita. Kita nak tutup account FB kejap..First Time kita nak DEACTIVE ACCOUNT FB .. huhu. x pernah buat. tapi. buat KALI PERTAMA. noor adibah akan BUAT! percaya tak?! okay. see! Ibah dah tutup dah pun..ce cek. ce cek.. ade tak account NOOR ADIBAH? dekat FB? hehe..
  
Lepas tu kita nak “STUDY WEEK” dekat umah elok elok. . nak FOCUS. Kita harap, Allah permudahkan urusan kita.. InsyaAllah. 

   Blog ibahPanda nie akan dibuka semula, dan mungkin di UPDATE selepas Ibah habes FINAL EXAM… ;)) heeee… Ape ape pon, kawan2 Cuma boleh contact kita pakai enpon je yek!  Kita tak bukak dah FB dan Blog nie.. Jangan rindu kita pulak eh.. hehe.;) chewah! Ade plak “ORANG” rindu ko ibah?? Macam  x dek jek! Jangan pasan lebih eh! Sekeh nak? ^^,


Dan… yang paling penting, Allahyarrhamah kakak ibah, Noor Aisyah Binti A.Latif.selalu ade dengan ibah. .Akak, tahu tak? .. akak adelah  semangat ibah sekarang nie. . Ibah tahu akak ade.. ada untuk ibah teruskan “perjuangan” ibah di sini..

“adik akak da besar rupanya?? ;) ”.. tu lah ayat yang terakhir akak cakap dekat ibah kan kak?
 selalu ibah ingat, kata kata akak di telinga ibah nie.. Ya Allah kuat kan lah kita! 
Ibah ko kuat! semngat! chaiyok!


  P/s: utk Akak sam, ibah sayang akak jugak;) nak tahu tak? Akak ..dah macam akak ibah dah. Dan ibah dah anggap akak salah seorang dari family ibah dah ;)  kirim salam kat mak dan ayah yek.. semua lah.. keluarga akak. InsyaAllah. Ibah datang ke Jerantut nanti. Pastikan BUDU ade k?? hehe.. x de lah. Ibah main2 aje…



LAST WORD.. FROM IBAH PANDA. BLOGSPOT.COM.

GUDLUCK DEAR FRIENDS.. FOR UR FINAL EXAM;)

(p/s: buat sahabat ibah ! korang.. gudluck yek. . ;) sayang korang ! )

Kita jumpe lagi next sem.. ibah nak study dekat umah! Sape nak join?? Haha;) 


Daaaa... korang..
kita akan rindu blog kesayangan kita nie<3 




Saturday, 9 April 2011

Doaku Buat Mu Sahabat ;))

Ya Allah
panjangkanlah umur sahabatku
Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,
terangi hatinya dengan pancaran nur iman.
Tetapkanlah hatinya pada jalan maghfirahMu,
perluaskanlah rezekinya,
dekatkanlah hatinya kepada kebaikan,
jauhkanlah hatinya daripada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat

Ya Muhaimin
jika dia jatuh hati
izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu
agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu

Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada Mu
jika dia rindu,rindukanlah dia kepada seseorang yang merindui syahid di jalanMu
jika dia menikmati cinta kekasihMu
janganlah kenikmatan itu
melebihi kenikmatan indahnya bermunajat
di sepertiga malam terakhirMu

Ya Rabbul Izzati
Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,
janganlah aku melampaui batas
sehingga melupakan daku pada cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu

Ya Allah
kurniakanlah sahabatku kesenangan,
ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia dan di akhirat kelak
..
"Sucikan wajahmu dengan linangan air mata keinsafan, lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu, hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, ..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki jiwamu."

Saturday, 2 April 2011

Ya Allah, gembira nya hatiku ...

Assalamualaikum... haii.. bloggiee... ;) 
Terima kasih, sebab datang jenguk2 blog niee...
berat tak blog kita?? heee;)) maaf lah yek.. blog kita mmg berat.. biaselah.. die ikot "tuan" die senanye.. OVERWEIGHT! HIKHIKHIK!! 

Hari nie, bersamaan dengan 3/4/2011.. Hari istimewa ... istimewa buat Ibunda a.k.a Mama ibah.. Norhayati Yusoff... Maaaa;)) mama dah genap 52 tahun dah hari nie kan??? Alhamdulillah.. kali nie.. ibah akhirnyee dapat sambut sama sama dengan mama.. Ibah hepi sgt maa.. 

Mama.. nak tahu tak?? macam2 "PLAN" ibah dah susun.. Nak "SUPRISe" kan MAMA.. tapi.. Allah menduga ibah maaa... Korang mesti nak tahu kan "PLAN" ape yang dibuat oleh KITA??? xpe lah.. better takpayah  tahu.. nnti kita sedih ;(( takpe .. yang penting ibah dah sampai BATU PAHAT dah... Mama terkejut tak ibah balik??? heee;)) 

  Pukul 5 lebih, ibah sampai YONG PENG.. tggu abah.. amek ibah.. Ibah dah bagitau abah, "secret" kan dekat mama, yang ibah nak balik BP.. tapii... Abah pulak ajak mama amek ibah dkat YONG PENG!  kantoi ibah! baru nak buat TERKEJUT dekat mama..;)) hehe!  takpe lah abah.. abah nak teman eh?? tu yang abah bawak mama sekali jemput ibah dekat terminal YONG PENG??? 
  Abah bawak kita pegi "ngeteh" kan maa?? best tuh! ibah dapat makan SATE!!! heeeeeeeeee;)) 
Maaaaaaaaa, order air ape?? air sirap limau kan.. ibah order air sirap bandung! sedap.. huhu.. 
  
IBAH: maaa, Ibah dapat untung jual ROTI BAKAR.. ade lah dalam RM 70 .. Jom ajak abah pegi BP MALL malam nie! ibah nak banje mama Tudung! 
MAMA: yeke ibah nak banje mama?? hehe.. Waaah, dah ade INCOME sendiri yek ;)) 
IBAH: ye lah maaa;)) bole lah banje mama sikit2.. jom lah maaa... 




  Hikhik ... Maaaa, pilih yek.. jangan tak pilih... pilih lah mane satu nak TUDUNG ape... Ibah banje Mama nie.. Patung tu Ikot GAYE mama lah ma! heee;)) Akhirnyaa, nak tahu tak mama pilih tudung ape??

  Ibah dah agak dah.. mama akan pilih yang itu!! ibah pun suka tudung tu... Macam Dato' Siti Nurhaliza tak Mama kita??? hehe.. cantik kan die.. nie lah BESDAY GURL.. saaayaaang sangat mama.. Mama lah Buah Hati ibah.. selama ibah kecik sampai lah ibah besar GINI.. ;;;; ))))

 
 Maaa, sedap arr kek yang abang beli nie! Ade lebih kek nie, kita simpan dalam PETI AIS je lah.. esok leh makan lagi kan??

Sempat possing dengan " VACUUM" yang abang dan kak nad beli untuk MAMA ;))
peacceeee ^^,
 P/S: MAMA, ADIK DOAKAN MAMA PANJANG UMUR.. DAN DIMURAH KAN REZEKI.. MAAA;)) ADIK NAK MAMA TAHU, ABANG DAN ADIK SAYANG MAMA SANGAT2... INSYAALLAH.. KALAU ADIK DAH KEJA.. ADIK ADE DUIT SENDIRI.. ADIK NAK BELI MACAM2 UNTUK MAMA.. MAMA TUNGGU YEK. ADIK NAK BAWAK MAMA JALAN2 SATU DUNIA.. KALAU BOLEH.. ^^.

Friday, 1 April 2011

Ya Allah.. permudahkan lah aku..

Ya Allah.. Ibah mohon.. jika benar rancangan tu dapat bahagia kan dia.. tolonglah ibah,  berikan lah ibah kesempatan untuk buat “dia” gembira kali nie.. ibah xnak “dia” sedih… xpe.. ibah janji.. ibah tetap teruskan rancangan ibah.. ape pun terjadi.. ibah sanggup.. demi dia.. ;)) tu janji ibah.. niat ibah.. kali nie..  mana lah tahu.. jika umur ibah x panjang,, ibah x smpat buat "dia" gembira...  sekurang2 nye. ibah dah bahagia kan "dia" hari tu..
InsyaAllah.. ibah percaya Allah psti tolong ibah..;)