Followers

Tuesday, 23 November 2010

Teringat kenangan kita...

Awak.. sedar tak sedar.. awak da 2 bulan pergi.. awak.. kite x sedar pun awk.. yg awak dah jauh.. hari ni tetiba saya teringin nak bercerita pasal awak.. saya nak cerita saya beruntung dapat kakak mcam awak..Awak cantik, awak baik, awak bijak, awak bijak dlam bisnes, awak penyayang, awak periang, awak selalu buat kami ketawa.. skang ni awak da xde. Kami rindu awak..


Awak..nie gambar kenangan kita sekeluarga.. Keluarga Besar kita..
                                      semua ade cukup family kita..


Awak.. awak nak tau x hari ni saya terpandang wajah awak di album kita. Album keluarga kita .. kita hepi sgt awak.. aritu kita gmbar ramai2.. kite pergi Sg. Rengit kampung nenek. Kita ade Family gathering kat kampung Johor Lama, kite bermalam di Bob’s Homestay.. macam2 kan kita buat aritu.. keluarga kita, keluarga ayahman, keluarga pak usu, keluarga mak timah, keluarga mak nai pun ade kan akak??? kak yam n Nenek pon ade kan??? tu tgk lah. saya ade letak gambar kita..
saya letak khas utk awak.. saya nak ingat awak sampai bila2.. kalo boleh nak letak kat dlm bilik besar2... saya nak cakap yang saya rindu awak!!
Lagi2 kita dapat sama2 ngan zana.. zana pun ade.. bukan senang kita nak berkumpul ramai2 macam ni.. kenangan tu mmg indah. Sgt indah.. kita x kan lupa kan kenangan tu , awak..

    Nie gambar saya dgn zana. kami suke sangat.. ingat smpai skang..Kalau boleh, saya nak lagi pergi holiday sama2 awak.. nak pergi pantai sama2  lagi  mcam dulu- dulu waktu kite
kecik2.. awak ingat lagi x??

 Awak da kawen masa tu, abg wan pun ade. Waktu tu awak da mengandung.. da nak masuk 5 bulan da.. Saya mmg teringin nak dpt anak buah…Saya pun nak anak buah, mcam orang lain.. saya nak adik, tapi x dpat.. sya mmg suka budak2.. Allah je yg tau saya hepi sgt awak.. bukan saya je yg hepi.keluarga kita pun hepi.. nenek lagi lah gembira, sebab dia akan dapat cicit yg pertama.. =) tapi suma tu x kekal awak.. sygnya Allah amek dia dari awak..Mungkin Allah lebih menyayangi die.. xpe awak.. Awak sabar ye, saya tau. Awak kuat.. die mgkin tggu awak kat sana.. kat syurga sana.. Ibah tau, Allah maha besar dan maha kuasa.. awak pasti akan jumpe anak awak tu nanti..

       
   Nie gambar awak dgn abg wan
   Rindu awak.. masa nie kite gembira sgt..

Nie gambar kita ngan awak.. aritu, kite ramai2 amek gambar sama - sama..
Mama n Mak Nai pun ade kat belakang tu..
Nampak x?? kite hepi sgt kan??


Awak... saya hadiahkan awak doa dan al-fatihah ye.. semoga awak bahagia di sana... amin..

Monday, 22 November 2010

Saya Mintak Maaf awak..

I Just want to say to you Im sorry if i hurt u.. =(

Saya mintak maaf awak. Jika saya buat awak x de mood..
Kalo saya tau, saya x nak on9 waktu tu..Bukan saya nak marah2 awak pun..
tetiba saya masuk chat ngan awak, awak da out.. x sempat nak cakap pa pe.
saya text sms awak pun. awak x na balas.. x pe la.. awak sms je la bila2 ye..
saya x kesah.la. satu tggu awak. awak jgn majuk2 lagi..
saya pun bukan geti pujuk, macam awak cakap. awak x geti pujuk saya. 
Ape pe pun. saya tetap syg awak. awak sentiasa di sisi saya. 
awak ..awak.. cepat la sms saya..  

Saturday, 20 November 2010

Aku rindu kan diorang Ya Allah!!!

Saya dah jumpe kesayangan saya balik!!! 
Kalo korang na tau sape diorang nie?? diorang la adek2 aku.. adek2 aku yg da lama aku ta jumpe.. da 4taun da kami x jumpe.. arinie 
hari yg paling bahagia buat aku.. 
Dia adik( mira )... yg aku panggil sejak dulu, aku syg die sgt2. 
dulu.. itu sume dulu.. ta tau die ingat lagi x masa kita kecik2 dulu2.. 
akak masih ingat sume tu wahai adiku.. 
akak minta maaf kalo akk x de di sisi mira.. akak na mira balik dlm hati akak nie.. plsss syg.. 
I love u syg!  Nur Amira zulkafli.

Dia Afiq & Dia Mira !!! My kenangan lama yg x kan aku lupakan..


Friday, 19 November 2010

Dear Diary.. ^^,

i just want to say that i miss "someone rite now"
 so much!!!!
my mood: rindu.. rindu... hermmm...=))

Sunday, 14 November 2010

Hari Raya Aidiladha _ sunyi diri ini tanpa kasih seorang kakak.

Bila kita cerita pasal Raya Haji, mesti semua org tau pasal Korban kan???
Makanan yg kita kena makan hari tu ialah daging korban ataupun boleh disebut sebagai berkat.Selepas solat sunat aidiladha, upacara korban mesti dijalankan.



ade lembu, ade kambing, ade biri - biri.. Raya Haji kali nie aku sambut dgn family aku di Pekan Nenas, Johor... Kali nie aku nak ajak anak2 ayahman la pegi tgk penyembelihan lembu2 tu kat masjid jamek pekan nenas.. Kali nie di blog aku, nak citer semua ttg Hari Raya Aidiladha.. =)) Aidiladha ni istimewa sebab hari ni adalah hari untuk umat islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dan kesabaran anaknya Nabi Ismail.

Tapi Hari Raya aidiladha nie, mesti sunyi tanpa die.. Gelak tawa dia.. yg membuatkan kami sekeluarga ketawa.. akak, bru je kita beraya sama2 tahun lepas kan?? Kita Raya korban sama2.. Makan daging korban sama2 .. Kalo hari raya haji kita mesti sambut kat umah nenek.. itu yg paling ibah x leh lupakan.

Diriku kini sunyi, tnpa seorang kakak.. tapi x pe.. Mama , Abah , ABang ade buatku..Buat aku lebih tabah.. Aku tau, dia pasti gembira dan tenang di sana..Yang pasti dia nak aku berjaya.
akak, ibah janji ngan akak.. ibah akan bahagia kan Mama n Abah.. ibah nak jadi anak yg solehah dan adik yg sentiasa ingat abg dan akak. Ibah di sini selalu doakan akak kat sana.. Insyaallah kita pastu bertemu semula di sana.

Al- Fatihah buat Allahyarhammah Noor Aisyah Binti A.Latif.
Semoga rohmu di cucuri rahmat..amin..