Followers

Monday, 25 October 2010

Nur Syazana, akak sayang zana.. akak mintak maaf ye..

Especially to: Syananoriza.blogspot.com/  

Zana, akak mintak maaf yer.. akak dah baca da blog zana..
akak tau, zana tujukan post "maafkan sye" tu pada akak dieba.
akak tau, akak selalu x bls sms zana, mintak maaf sgt.
akak selalu lupe nak wish gd nite utk zana..akak bukan x nak sms zana, kekadang akak busy ngan xciment, keja lecturer bagi, akak tau, zana slalu tgu sms dari akak kan?? 
skali lagi akak mintak maaf.. k, lepas nie akk promise, tiap2 malam akak akan wish zana gud nite ye...
Akak x kesah, zana x pandai pujuk akak wlaupun akak ngah majok mcm mana pon, zana ttp di hati akak..
akak x penah x pecaye pada zana.. akak x penah cakap kat zana, yang akak x caye zana.. Kat sini, akak nak bgtau semua orng.. yg akak bersyukur sgt dpt adek sedara yg sayang sgt kat akak..
siapa la akak nie, akak cuma manusia biasa,
mintak maaf kalo akak ade wat salah pada zana.. 
k, final akak pon lagi bape hari je lagi nak start, akak harap lepas nie cuti semester panjang nie, akak nak jumpe zana. akak nak pelok zana kuat2.., kita berbual sampai pagi yek! kita jangan tido... 
                Selamat Malam Sayang, Nur Syazana.. 
Akak janji.. akak syg zana..

akak akan ucap tiap2 malam utk zana.. Zana tgu tau.

Monday, 18 October 2010

Kakak.. Aku Amat Merindui Diri Mu.. ibah harap akak ade di sini...


                Akak dah jauh meninggalkan kami..
        Hanya doa yang kami dapat hadiahkan
                                  pada kakak..
     Allah lebih menyayangi dirinya..Kami redha..

6 SYAWAL BERSAMAAN 15 SEPTEMBER 2010

Jika akak ada di sini.. di rumah kita, akak pasti buat ibah ketawa..akak.. akak nak tau x, Ibah sayang sgt akak.. Ibah mintak maaf, kalau selama nie ibah x dapat jadi adik yg baik.. adik yg solehah.. Ibah pernah cuba jadi yg terbaik buat akak..

Hari nie ibah start cuti study week.. Ibah balik umah kita kak..
di Bp. Malam td ibah tdo bilik kita.. Akak...Ibah sedih sgt akak.. Dulu2.. sebelom akak kahwin, akak selalu tido dgn ibah.. ibah rindu sgt kak..skang nie ibah tido sensorang.. ibah da x ade akak.. sekarang nie keluarga kita tinggal 4 orang je..dulu ade akak.. kita berlima kan?? ibah terasa sgt.. terasa yg semua org ade kakak.. skang nie betul2 ibah rindu akak..  Ibah ingat lagi, time kita gaduh berebut bantal danberebut tempat tido malam2..
hehe.. Akak..akak.. itu lah kenangan yg ibah ade..

Waktu akak sakit, waktu akak panggil ibah..
"ibah, akak nak minum ubat.. ibah jgn la tido dulu" ..
Akak selalu bergurau di waktu dia sakit.. Dia pernah panggil ibah "nurse muda" .. nak tau sebab ape dia panggil aku "nurse muda"??
Sebab aku adik dia paling muda.. yg jaga dia waktu dia di hospital...
ade2 je akak aku nie kan?? tp tue sume dah ilang.. aku x kan penah dgr dia cakap camtu lagi.. itu la perkataan yg terakhir aku dgr di mulutnya.. Ya Allah.. Sedih nya bila aku mengingati semua nie..

Abg wan(Abg ipar) kenangan bersama arwah kakak ku Noor Aisyah..
aku syg sgt diorang.. Akak lah satu2 nya darah daging dah ibah ade.. semoga rohmu dicucuri rahmat.
amin...

Sunday, 17 October 2010

1st day study week di rumah...


Tadi kul 11.08 pagi , abah call hp ibah.. ibah pulak kat tingkat atas umah.. ngah basuh baju.. abah risau sgt anak bgsu die nie duk umah sorang2..ala..abah x yah risau k?? anak abah nie dah besar panjang da.. =)),

abah call no umah nie.. abah tnye nape ibah x jawab call?? heee!! ibah ckp hp kat bawah ngah charge la.. abah tnye ibah dah makan?? ibah jawab, lom lagi la abah.. ibah minum kopi malam td je!! hehehehe^^,
okayh! then abah cakap.. hati2 kat umah tu.. pastikan elektrik suma dah tutup .. orait abah.. anak abah nie kan dah pandai berdikari.. x mo risau k??


Selepas itu.. beberapa minit.. perut aku berbunyi lak.. main gendang2 lak die.. hukhukhuk~
Aku pon masuk la dapor.. nampak pulak maggi kari! wahh! sedap nieh.. makan ngan nasi kan?? 

Nie la.. Salah satu resipi kesayangan saya.. bila saya lapo.. bila mama n abah pegi kerja. saya pon buat la mee maggi!! makan dgn nasi..<3

Sape2 nak cuba rasa?? meh la.. sedaap tau..
boleh makan waktu on9 di Facebook lagi!! heeeee!!